R E K L A M A

Motorola One
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 56. Pokazuję od 1 do 10.
71,4% 
 17,9% 
 10,7% 
pastor
Czytam te różne opinie i chcę dołożyć swoją. Telefon mam już prawie rok, od czasu jego premiery i jest to moja 3 w życiu Motorola. Nie cieszą mnie bajery, nie tego szukam w telefonie, jest szybki, intuicyjny w obsłudze, niezawodny. A największy plus to bateria, przy moim sposobie używania wystarcza nawet na 5..6 dni, super. Używany przez żonę Huawei w tym czasie musi być ładowany 3 razy i nigdy nie wiadomo kiedy padnie, a ma 7 miesięcy.
.206.245.82 | 28 Nov 2019, 08:11
oskmik
Bardzo dobry telefon w tej klasie i cenie. Kupiłem już 3 sztukę, tym razem dla teściowej, w promocji Play za 599zł!!! Sprawne działanie, praktycznie czysty Android i bardzo dobry aparat (jak ktoś pisze, że robi słabe zdjęcia w nocy to nawet telefonem z wysokiej półki zrobi kiepskie zdjęcia). Bateria daje radę przez cały dzień. No i ekspresowe ładowanie. W tej cenie nie ma lepszego telefonu.
Polecam!!!
.173.169.3 | 27 Nov 2019, 09:11

Kriss
Potrzebowałem telefon z niehybrydowym dual simem. Po 2 miesiącach używania mam jedno poważne zastrzeżenie : po restarcie np. po aktualizacji przestaje widzieć kartę SD, pojawia się notyfikacja o jej uszkodzeniu.Karta czyta się bez problemu w czytniku laptopa i w innym telefonie. Od czas od czasu nie chce sie połączyć z domową siecią Wifi, pomaga skonfigurowanie wlanu od początku.
.6.59.235 | 12 Nov 2019, 22:11
pan_tymek
Kupiłem na olx za 550zł. Daje 9/10 w takim budżecie. Nie miałem żadnych problemów, o których użytkownicy piszą poniżej. Nie mam problemów z bluetoothem. Nic nie trzeszczy. Rozmowy są wyraźne. Nic nie przerywa internetu. Bateria faktycznie długo trzyma. Super, że w tej cenie dostajemy ładowarkę do TurboCharge oraz silikonowe etui. Telefon jest śliczny (nawet na męski gust). LTE w sieci VIKINGS działa bez problemu. To już moja druga MOTO i nadal jestem zadowolony. Polecam jako tanią alternatywę do Xiaomi.

Plusy:
- wygląd
- bateria - 2 całe dni na luzie
- szybkie ładowanie z ładowarką w komplecie
- NFC
- szybki system, czysty Android z regularnymi aktualizacjami
- nie grzeje się
- dobrze sobie radzi z grami 3d np. Real Racing 3
- gesty Moto, niby proste i głupie ale jakże przydatne, gest włączenia latarki przez potrzęsienie jest super
- czytnik linii papilarnych działa bez zarzutu

Minusy:
- jeden przeciętny głośnik, czasem nie słychać co taki [...] mówi.
- soczewki aparatu mają znany problem ze złuszczającą się powłoką antyrefleksjną. Zdjęcia wyglądały na mętne jak gdyby aparat był upaćkany. Pomogła polerka gąbęczką do paznokci. Film jest na jutubie. Zero szkód dla soczewek, minuta roboty.
.117.101.91 | 04 Nov 2019, 16:11

Lesiur
Kupiłem dwa takie telefony i oba mają problem z Bluetoothem. Telefon był już w tej sprawie w reklamacji. reklamację uznali, telefon "naprawili" a bluetooth dalej nie działa poprawnie, tj zestaw głośnomówiący trzeszczy, co w przypadku innych telefonów nie ma miejsca. Druga sprawa to nawigacja google, która przy współpracy z tym telefonem często wariuje, tj wyznacza mi trasę z innego położenia niż aktualne i nie aktualizuje trasy, mimo że widzi gdzie aktualnie jestem (moje położenie jest zaznaczone kropką). Nie wiem czy to wina telefonu ale w poprzednim takie rzeczy się nie działy. Kolejny minus to bardzo słaba latarka/flesz. Zdjęcia przeciętne. Po kilku dniach użytkowania wyłączył mi się dźwięk smsów i nie słyszę jak przychodzą, mimo że we wszystkich ustawieniach mam włączony dźwięk smsów. Brak polskich znaków w smsach.
Poza tym chodzi szybko, nie zacina się, obsługuje bez problemu kilka aplikacji na raz.
Podsumowując: działa sprawnie ale ma kilka wad, przez które więcej Motoroli nie kupię. Nie polecam.
.173.138.62 | 05 Oct 2019, 12:10
Artek171
Polecam ten telefon, tym bardziej że można kupić go za 700 zł, mam go już 9 miesiąc i ciągle szybko
działa, najwyżej po włączeniu przy odblokowaniu ekranu się może zaciąć, raz włącza się wolniej raz szybciej, rozmowy słychać normalnie, nie rozumiem marudzenia ludzi że HD+, snapdragon 625 czy że tylko 3000mAh skoro np Galaxy S9 ma też tylko 3000mAh.
Zalety:
-Android 9.0 i częste aktualizacje
-Proces nie grzeje się w grach
-Szybko działa
-Bateria
-64gb ROM
-4gb Ram
Wady:
-Czasami włącza się wolno
.248.159.104 | 20 Aug 2019, 20:08
darekon
Czytałem różne opinie, przeglądałem setki ofert i recenzji oraz szukałem, szukałem i .... w końcu znalazłem smartfon spasowany dla mnie. Szybki, aktualny Z dobrą baterią. Możecie wierzyć lub nie Wasz wybór xaomi lub inne wypasione Huaweje czy warto przepłacać - powiem krotko dla "gadżeciarzy" zapewne warto a dla mnie nie warto!! Tylko Moto One! Polecam serdecznie - wart jest wydanych niewielkich pieniędzy
.88.220.37 | 28 Jul 2019, 19:07
Anita
Kupiłam telefon 3 miesiące temu. Fakt bateria trzyma dwa dni, zdjęcia przyzwoite, szybko chodzi, ale połączenia to dramat ! Nie wiem, być może to trefny model, ale nie słyszę rozmówców a oni mnie. Czasami tak przerywa, że nie da się przeprowadzić rozmowy telefonicznej.
.173.234.212 | 27 Jul 2019, 10:07
Nok
Bardzo słaby zasięg komórkowy. Jedynie na 2g jest ok. Taki sam problem miałem z Xiaomi mi a2 lite. On również działała na Androidzie one. Może to problem systemowy?
.222.27.213 | 22 Jul 2019, 09:07
Lennox
Witam, używam tego telefonu od października 2018 (od premiery) i jestem bardzo zadowolony, bateria trzyma, ładowanie szybkie, zdjęcia git, system ani razu nie zaciął się. Jeśli chodzi o jakieś tam wady, jak piszą niektórzy, to wszystko zależy jak sobie ustawicie powiadomienia, tryb pracy itd., to nie wina telefonu, a raczej złego przystosowania ostawień android 9. Fakt, są tam zbędnie rozbudowane ustawienia powiadomień i trzeba z tym uważać i dokładnie sprawdzać co się ustawiło; jeśli chodzi o telefon i jego prace to jest bardzo dobrze i polecam.
Taki sam telefon także od października 2018 ma moja córka i obciąża go duuużo mocniej i także wszystko bez zarzutów, a małe zagęszczenie pikseli na cal w wyświetlaczu dla nas jest zaletą, ponieważ dłużej można na baterii popracować. Służbowo mam telefon z zagęszczeniem 440 pikseli na cal to przy "cięższym dniu" to 2x dziennie muszę ładować, a tu spokojnie cały dzień obciążenia jest ok, a przy dzwonieniu i smsowaniu to nawet 3 - 4 dni bateria trzyma :-)
.221.104.70 | 17 Jul 2019, 09:07

Wszystkich opinii: 56. Pokazuję od 1 do 10.