R E K L A M A

Samsung Galaxy Grand Duos
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 60. Pokazuję od 41 do 50.
56,7% 
 10,0% 
 33,3% 
Ell Qu
Zastanawiam się właśnie nad kupnem tego telefonu, niestety krążą o nim różne opinie, głownie negatywne, głównymi zarzutami są częste restartowanie się telefonu i jego samoistne wyłączanie, nawet na stronie firmowej Samsunga są 3 negatywne opinie tego modelu. Bardzo bym prosił użytkowników o wiarygodne opinie ponieważ 1200zl piechota nie chodzi. Dziękuję i pozdrawiam :-)
.pruszkow.mm.pl | 19 Jul 2013, 20:07
Rabin
Zapomniałem dodać, że karta Aero2 działa bez problemu na pierwszym, jak i na drugim slocie sim. Natomiast pomyliłem się pisząc, że ten telefon to coś pomiędzy SGS III, a SGS IV. Oczywiście miało być, że ten telefon, to coś pomiędzy SGS III, a Note II. Telefon jest naprawdę dużo większy od "S-trójki".
.154.141.107 | 14 Jul 2013, 11:07

Rabin
Telefon rewelacyjny pod każdym względem i w każdym calu. W moim przypadku była to przesiadka z topowego SGS III. Samsung Galaxy Grand Duos, jak dla mnie jest telefonem bardziej funkcjonalnym, gdyż obsługuje jak powszechnie wiadomo dwie karty sim, co w moim przypadku pozwoliło mi zaoszczędzić na kosztach, gdyż w drugim slocie używam karty sim Aero2, która wbrew opiniom działa rewelacyjnie. Poza tym mimo, że telefon ma gorsze parametry od "S-trójki", to działa bardziej stabilnie i płynnie - nie wiem dlaczego tak jest ?, ale to niestety prawda. Proszę również nie sugerować się gorszym wyświetlaczem, bo on również jest czytelniejszy, a przede wszystkim dużo, dużo jaśniejszy od tego, który jest w "S-trójce", z tą różnicą, że nie ma tak głębokich kolorów, ale za to bardziej naturalne i prawdziwsze barwy. Proszę również nie słuchać się tych ludzi, którzy wypowiadają się na temat tego telefonu, że widać w nim piksele, gdyż jest to kompletna bzdura i nieprawda ! Tak może pisać jedynie osoba, która nie trzymała tego telefonu w rękach. Jedyny minus tego telefonu, to że ma trochę za mało pamięci wewnętrznej na aplikacje. Z czystym sumieniem mogę polecić ten telefon każdemu niezdecydowanemu. Jest to coś pomiędzy SGS III, a SGS IV. Zdecydowanie jestem na TAK.
.tktelekom.pl | 12 Jul 2013, 06:07
HadesssLoakoon
Jakoś trudno go znaleźć u operatorów, na Śląsku jeszcze nikt nie ma go w ofercie, a odwiedziłem kilkanaście salonów...
.dynamic.chello.pl | 12 Jun 2013, 20:06

Luigi
Ok, pierwszy test. Gdy mam do dzwonienia wybraną kartę sim2 i nie prowadzę żadnej rozmowy i nie korzystam z netu, to gdy przychodzi połączenie na sim1 odbieram to połączenie bez przekierowania rozmów na sim2. Na wykazie rozmów brak połączenia i co za tym idzie brak kosztów. Podczas połączenia widać z na jaką kartę jest połączenie przychodzące, a po jego skończeniu, powrót na wcześniej wybraną kartę.
Musze jeszcze przeprowadzić test, jak to jest podczas rozmowy, dajcie mi chwilę.
.200.51.204 | 17 May 2013, 07:05
Luigi
"W menedżerze kart sim jest coś takiego: "Dwie karty SM zawsze włączone" I zawarty komentarz: "odbieraj połączenia z obu kart SIM nawet podczas trwających połączeń". Przed chwila sprawdzałem i to działa. Wykonywałem połączenie do znajomego i zadzwoniłem na druga kartę z telefonu narzeczonej. Podczas rozmowy pokazało mi się, ze jest połączenie przychodzące na druga kartę."

Czy nagle zakończycie rozmowę na jednej karcie i zaczniecie rozmowę na drugiej??? Jeśli tak to ten telefon chyba przekierowuje rozmowy, więc nie jest dla ludzi którzy mają pre paid i liczą minuty. (bez urazy). Mam duży abonament i nawet jeśli 10 minut mam na przekierowaniu to ja nie zbiednieje. Ja dowiaduję się, że jest połączenie przychodzące i już. Jak ktoś chce to zadzwoni jeszcze raz, albo ja oddzwonię. Zależało mi na 2 kartach sim w jednym telefonie, abym mógł w jednej minucie wykonać połączenie, wysłać sms z prywatnej sim, a w drugiej z sim służbowej z jednego aparatu telefonicznego. Popytajcie ludzi jak to dokładnie działa, ale dla rozstrzygnięcia sprawy mogę zrobić dokładne zbadanie tego tematu i sprawę wyjaśnimy. Kto za ;-)))
.200.51.204 | 16 May 2013, 07:05
Cichosan
Ja nie będę tutaj opiniował tego telefonu, bo za krótko go posiadam. Chciałem tylko sprostować nieprawdę, którą sieją ludzie nie rozeznawszy tematu. Chodzi o to, że karta Aero2 pracuje bez problemu w slocie nr 2, gdy w ustawieniach wymusimy dla tej sieci tryb 3G oraz dodamy ręcznie APN. Tyle w temacie działania Internetu z Aero2 :-)
.internetdsl.tpnet.pl | 11 May 2013, 18:05
lajsta
Telefon mam od niecałego tygodnia. Jego wielkość jest kwestią osobistych preferencji (mnie odpowiada wielkość klawiatury na 5"). W telefonie używam dwóch kart TT i Aero2 - obie bez zakłóceń z tym, że AERO2 tylko na slocie nr 1. Telefon spokojnie wystarcza na 1 pełny dzień użytkowania bez, oczywiście, katowania. Wykonany jest bardzo ładnie (galaktyczny samsungowy standard). Działa płynnie, rozdzielczość tak dużego wyświetlacza jest jak na mój gust wystarczająca choć zapewne wyższa byłaby lepsza ale przecież to nie SGS3 czy tym bardziej 4. Aparat dobry, konfiguracje - jak to u Samsunga - proste i przyjemne. Działanie GPS bez uwag, dźwięk rozmówcy w słuchawce bardzo dobry, słyszalność również dobra po drugiej stronie. Generalnie polecam ten telefon bo jeśli nawet wydamy na niego ponad 100zł to z cała pewnością nakład zwróci nam się przy korzystaniu z darmowego internetu bo chyba nikt nie wierzy w te bzdety o darmowym internecie w ramach abonamentu (za wszystko niestety trzeba płacić a to jest widoczne po przeanalizowaniu ofert abonamentowych u operatorów).
.dynamic.gprs.plus.pl | 22 Apr 2013, 13:04
Daro
Witam. Przed zakupem telefonu szukałem opinii , niestety jak to ktoś napisał, dobrze aby wypowiadali się na temat aparatów osoby które chociaż trzymały w dłoni konkretny model telefonu. Więc ciężko było o poradę czy opis. Jak dla mnie telefon jest naprawdę bardzo dobry. Od dłuższego czasu szukałem telefonu z dwoma kartami sim i kilka już sprawdziłem. Ostatni do xperia E, a teraz samsung Grand. Po tygodniu używania mogę powiedzieć że ciut gorzej rozwiązany jest interfejs odpowiedzialny za zarządzanie pracą dwóch kart. Zdecydowanie lepiej funkcjonuje to w xperii. Tam zdecydowanie łatwiej jest ustawić swoje preferencje co do używania każdej z kart. Ktoś napisał, że sprawdzał i telefon działa jednocześnie na dwóch kartach. Tak, ale dlatego że włączyłeś przekierowanie rozmów. Ogólnie mogę powiedzieć, że gdyby poprawiono obsługę ustawień kart sim to śmiało powiedziałbym że jest to najlepszy dual sim na rynku obecnie tj. do 02.04.2013 roku. (może jutro wyjdzie lepszy)
.leszno.waw.pl | 02 Apr 2013, 19:04
psion
Nareszcie ktoś napisał, że telefon to nie aparat fotograficzny, więc aparat w telefonie to zabawka, wszystkiego te aparaty padają przy kiepskim oświetleniu. Co do Grand Duos mnie martwi bateria, trochę zamała do wielkości ekranu.
.238.241.101 | 24 Mar 2013, 15:03

Wszystkich opinii: 60. Pokazuję od 41 do 50.