R E K L A M A

Samsung Galaxy Grand Duos
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 60. Pokazuję od 31 do 40.
56,7% 
 10,0% 
 33,3% 
Ell Qu
Sama zmiana softu czy też aktualizacja na niewiele się zdaje ponieważ ten model nie był i nie jest produkowany na rynek polski, trzeba zmienić CSC (product code) na Polskę o czym było niżej pisane i dopiero wtedy zmienić soft na polski. Szczegółowo jest to opisane na Forum Android. Mój egzemplarz był przeznaczony na rynek Zjednoczonych Emiraty Arabskich, z restartami nie mam problemów jednak czasami telefon potrafi się zawiesić, jednak są to naprawde sporadycznie przypadki i da się z tym żyć. Póki co nic nie kombinuje ponieważ szkoda mi gwarancji. Martwi mnie trochę żewwciąż nie mam aktualizacji do 4.2.2. Mimo wszystko wciąż gorąco polecam ten model. Pozdrawiam.
.154.185.111 | 10 Aug 2013, 07:08
zibi
Samoistne wyłączanie się telefonu średnio co 4 dni. Nie pomagają żadne aktualizacje, ani zmiany softów, jak piszą na forach. Serwis mi powiedział, że może to być wina procesora głównego i nie podejmą się naprawy. Porażka.
.play-internet.pl | 09 Aug 2013, 16:08

Dudi77
Samsung z tym telefonem zagrał bardzo nieuczciwie jeśli chodzi o pamięć wbudowaną - w specyfikacji telefonu na stronie producenta widnieje inf. o 8 GB pamięci wbudowanej. Szkoda, że oficjalnie Samsung nie ogłosił, że udostępnia w tym telefonie dla użytkowników z tych 8 GB pamięci wbudowanej tylko 3,94 GB (robiąc zamieszanie wśród kupujących i sprzedających), bo resztę ukrywa na potrzeby systemu (taką informację otrzymałem pisemnie od Samsunga) !! Z tej ukrytej pamięci po zrootowaniu idzie najprawdopodobniej odzyskać ok. 3 GB, ale to są kombinacje zagrożone utratą gwarancji, bo trzeba zrobić roota. Skandal i świństwo w białych rękawiczkach. Tylko ich pozwać, bo skoro piszą o 8 GB pamięci, to tyle powinno być dostępne lub chociaż ok. 7 GB, bo system też coś zajmuje, ale nie mniej niż połowę !! Jako porzykład: Samsung Galaxy S II ma 16 GB pamięci wbudowanej, a system zajmuje ok. 1,2 GB i reszta jest dostępna dla użytkownika. Dokładniejsze inf. o ilości pamięci w telefonie widać ponoc w trybie serwisowym i po aktualizacji do Androida JB 4.2.2. Jestem szczerze rozczarowany, ale nie ma niestety lepszego dual-sima od Samsunga na rynku europejskim, tylko w Chinach. Cóż - marka Samsung, ale podejście do klienta i serwis to szajsung.
.gorzow.mm.pl | 08 Aug 2013, 00:08
MOFi
Telefon ładny, duży, czytelny wyświetlacz, bateria wytrzymuje spokojnie co najmniej jeden dzień nieprzesadnie intensywnego użytkowania. Robi ładne zdjęcia i kręci wyraźne filmiki. Jedynie co to czasem się sam restartuje a czasem wyłącza. Problem występował szczególnie często przed aktualizacją firmware. Obecnie zdecydowanie rzadziej ale jednak. Generalnie polecam ten telefon, jest to dobra maszyna jak za cenę ok. 1 kzł. Akcesoria dostępne w Chinach za bardzo przystępna cenę (aliexpress.com). osobiście uważam, że jeśli Samsung chciałby mógłby się bardziej postarać aby telefon nie miał tej swojej "drobnej" wady z wyłączaniem/restartem ale i tak jest to w chwili obecnej do przyjęcia i zaakceptowania - NIE MA SPRZĘTU IDEALNEGO !
.dynamic.gprs.plus.pl | 05 Aug 2013, 10:08

Evvvel
Jestem właścicielką telefonu od marca i jestem z niego niezmiernie zadowolona. Nie ma jakichkolwiek problemów z systemem Adroid czy też z samym sprzętem. Daje wiele więcej możliwości niż zwykły telefon. Ogromny plus za duży ekran, który przy odpowiednim ustawieniu nie pożera natychmiast baterii, rozmiar jest wygodny do smsów, zdjęć, przeglądania stron internetowych. Jedyny minus to to, że w naszym kraju nie są jeszcze dostępne akcesoria do niego (co dziwne nawet w slepach firmowych Samsunga), chodzi o flip cover, a na wschodzie dostępne są w kilku kolarach..
.dynamic.chello.pl | 01 Aug 2013, 15:08
Rabin
Do użytkownika: "Ell Qu" Jeżeli moderator nie usunie, to proszę zapoznać się z tym tematem: [ciach], a na resztę odpowiedzi więcej info znajdziesz w sieci, a także na odpowiednich forach. Wystarczy skorzystać z Google. Pozdrawiam.
Przykro mi, z zasady nie publikujemy większości linków. (jf)
.cable-modem.tkk.net.pl | 26 Jul 2013, 15:07
Przemo
Przymierzam się do zakupu tego telefonu, ale po zapoznaniu z opiniami jestem pełen niepewności. Zauważyłem, że wszelkie opinie o telefonie z lutego/marca nie wspominają o problemie wieszania się/wyłączania. Dopiero opinie czerwcowe zwracają uwagę na ten problem. Może jest to wina jakiejś aktualizacji? Prosiłbym przedmówców o informację, czy zmiana kodu csc rzeczywiście rozwiązuje problem

Pozdrawiam
Przemo
.internetdsl.tpnet.pl | 26 Jul 2013, 12:07
Ell Qu
Rabin
Do: użytkownika "Rabin"
Dziękuję Ci bardzo za info mógłbyś cos więcej podpowiedzieć gdzie można zmienić to CSC (produkt code)telefon mam na gwarancji i nie chce sam grzebać.
Jak widać tez się zdecydowałem na zakup tego modelu, kosztował mnie 1190 zł nówka. Trochę się obawiałem przesiadki z HTC One szczególnie o wyświetlacz, jak wiadomo HTC w swoim flagowym modelu z SUPER LCD III wyznaczył nowe trendy i nawet powalił iPhona ze swoja Retiną nie wspominając już o SGS4 ze swoja przekłamaną kolorystyka. Ale przyznaje szczerze ze SGGD milo zaskakuje ze swoim TFT i wcale nie ma czego się wstydzić za takie pieniążki. Nie chce powielać tutaj opinii kolegów którzy już dość dokładnie opisali ten model dlatego wspomnę tylko o dwóch rzeczach nie wymienionych, na plus; bardzo fajna apka do zamykania aktywnych aplikacji działających w tle, dwa ruchy i można wszystko wyłączyć. Na minus sterowanie muzyka z poziomu słuchawek, tu niestety HTC mnie rozpieścił i z poziomu słuchawek można było zatrzymać muzykę lub przewijać następne utwory jest to bardzo wygodne szczególnie w sytuacjach kiedy wyciąganie 5 calowej zabawki może być dość skomplikowane (tramwaj, metro)niestety w tym SGGD tak się nie da i za każdym razem trzeba wywijać telefonem ;-) (mowa o słuchawkach przewodowych).
No i jak kolega Rabin tez padłem ofiara samoistnego wyłączania, w ciągu 4 dni telefon dwa razy sam mi się wyłączył. Może jednak uda się to jednak poprawić. Jednak mimo wszystko stawiam dla tego modelu wielki PLUS i uważam szczerze ze za ta kwotę telefon jest naprawdę bardzo przyzwoity i można go śmiało polecić.
.pruszkow.mm.pl | 26 Jul 2013, 06:07
Czarek
Czytałem, czytałem i się w końcu zdecydowałem na DUOS'a.
Zaraz po włączeniu pobrał aktualizacje softu, zaktualizował i chodzi bdb. Nie zauważyłem u siebie żadnych niepokojących restartów, zwiech itp. Wszystko śmiga płynnie. Bardzo wyraźny i duży ekran. Bateria trzyma troszkę ponad jeden dzień, ale ja mam non stop włączone wifi, połączenie danych i synchronizację dwóch maili co 10 min, do tego dużo rozmów, przeglądanie stron i smsy. Wynik zadowalający przy tak intensywnym użytkowaniu.
Obsługa dwóch kart sim spełnia moje oczekiwania-o jedną komórkę w kieszeni mniej :)
Przy cenie 1065zł jaką zapłaciłem, polecam szczerze wszystkim zainteresowanym.
.internetdsl.tpnet.pl | 25 Jul 2013, 08:07
Rabin
Do: użytkownika "Ell Qu"
W zasadzie już wszystko napisałem, ale dodam jeszcze, że bateria dłużej trzyma i to zdecydowanie, niż w Samsungu S III. Co do restartów, to nie zauważyłem ich u siebie, ale zauważyłem, że telefon średnio co dwa dni sam się wyłącza. Podobno jest to problem powszechnie znany i jest to wina ROM-u, gdyż jak wiadomo tych telefonów nie ma z polskich dystrybucji. Należy zmienić CSC (produkt code) na Polskę i zaktualizować soft i problem znika. Nie robiłem tego jeszcze u siebie, ale wyczytałem na jednym z forum, że pomaga. Na ile w tym prawdy ?
.tktelekom.pl | 20 Jul 2013, 19:07

Wszystkich opinii: 60. Pokazuję od 31 do 40.