R E K L A M A

Nokia Lumia 520
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 369. Pokazuję od 171 do 180.
59,9% 
 20,1% 
 20,1% 
DAREK
Zdecydowanie jeden z gorszych telefonów jakie miałem. System Windows jest tak ubogi w aplikacje, że w zasadzie można powiedzieć, że stare Nokie z Symbianem mu dorównywały pod względem możliwości i wygody użytkowania. Na dodatek bateria czasem nie łaczy (jest chyba zbyt luźna) i to się zdarza nawet w Lumiach z wyższej półki. Musiałem ją docisnąć kartką papieru. Aplikacji tyle co kot napłakał, a jak już są to ich wersje wyraźnie odstają od tych androidowych. Fakt, że telefon nie tnie, ale cholera, nie ma przy czym przycinać.
Jak ktoś nigdy nie miał styczności z żadnym smartfonem z androidem to może niech sobie kupi, bo nie będzie miał wielkich wymagań. Pozostałym odradzam. Sam wytrzymałem z nim 4 miesiące i próbowałem się do niego przekonać, ale rozczarowanie z każdym dniem było coraz większe.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 12 Apr 2014, 19:04
Edward
Najlepszy telefon w swojej klasie. Sprawdzałem i porównywałem różne Lumie z Windows Phone u znajomych w pracy i stwierdzam, że 520'tka w zupełności mi wystarczy. To nie Android, gdzie musi być 100GB RAMu żeby odpalić Angry Birds. System chodzi płynnie, bez zacięć. Złośliwi dodadzą, że nie ma aplikacji, ale to nieprawda - w sklepie pojawia się coraz więcej znanych tytułów, tylko jest o nich dość cicho w Internecie, bo Windows Phone i Nokia największą popularność ma chyba tylko w Polsce... A Polskie opinie i fora jakie są - wszyscy wiemy. Osobiście kupiłem w [...] w belgu (katowice) i naprawdę polecam ten telefon. Fajnie bo jako gratis dostałem kartę pamięci a nie ma tego np. u operatora. Sam telefon użytkuję około miesiąca i nie mogę na niego powiedzieć żadnego złego słowa. Na razie same pozytywy. Mam nadzieję, że nie będę zmuszony nigdy korzystać z serwisu, bo wspominam go bardzo źle od czasów 6120. Pozdrawiam, Edi.
.play-internet.pl | 09 Apr 2014, 14:04

kuba2299
Telefon posiadam od pewnego czasu i jestem bardzo zadowolony.Wyglad telefonu jest bardzo fajny, przyjemnie trzyma sie go w rece .Ja osobiscie polecam ten telefon, a szczegolnie WP8 poniewaz jest szybszy od androida a aplikacje i gry sa takie same.
.218.105.37 | 07 Apr 2014, 19:04
mit o Windows Phone Store
Dodaję ten komentarz tylko po to, żeby obalić mit o pustkach w sklepie WP. Wszystkie popularne gry z Google Play są, wszystkie potrzebne programy użytkowe również. A i znajdzie się też takie perełki jak chociaż Refocus, których w Google Play nie ustrzeżesz. Dodatkowo brak reklam w aplikacjach przemawia na stronę WP. No, chyba że ktoś potrzebuje pierdyliona identycznych lockscreenów przypominających iOS, a różniących się od siebie tapetami, których nie sposób zmienić (i już wiadomo, skąd taka duża liczba apek w Google Play - ponad połowa to śmieci). Wiem co mówię, wzoruję się na własnych doświadczeniach.
.dynamic.gprs.plus.pl | 05 Apr 2014, 11:04

myszka222311
mam ten telefon od tygodnia. jest tak wkurzający ale jedno dobre ze za neta nie trzeba płacić.telefon ten posiada słabą baterie która przy dluzszym korzystaniu "pada", do tego zawiesza sie przy ściąganiu plików masakra i szkoda ze nie można ustawić sobie tapety na stronę główna
.45.39.202 | 03 Apr 2014, 16:04
wirus
Nie chcę być katem. Ale uważam że opinia jeśli byłaby zła też trzeba z niej wyciągnąć wnioski. Ten model nie jest łatwy w opinii. Tym bardziej że to model najsłabszy i ma bardzo ubogi dostęp np. aplikacji i oprogramowania. Dużo braków. No przenoszenie kontaktów na sim było możliwe co najmniej od 10 lat. Jeśli ma Win.Phone to cienki projektant. Pisanie że ktoś ma ten model od kilku dni, jeszcze nic nie znaczy. Po używaniu od dłuższego czasu i porównując z którymś z kolei telefonem można coś napisać. Pierwsze wrażenie jest prawie zawsze pozytywne.
.petrus.pl | 03 Apr 2014, 07:04
koliber
Telefon posiadam ok tygodnia.
Zgrałem na niego ponad 15 aplikacji ogólnie.
Nie ma żadnych ścin wszystko działa płynnie i radzi sobie z najbardziej wymagającymi grami.
Serdecznie Polecam!
.dynamic.mm.pl | 02 Apr 2014, 17:04
YOGI
Po 4 dniach użytkowania.

Zalety: Łatwy w obsłudze, bardzo dobrze spasowany (nic nie trzeszczy) super, przejrzyste menu, dobre WIFI.

Wady:
- brak lampy błyskowej
- brak możliwości ściszania alarmu!!! mega negatyw
- zbyt łatwo odbijają się palce na ekranie
- zewnetrzna karta SD nie jest w jednym folderze
- za dużo zabawy z wgraniem własnego dzwonka powyżej 1 MB i innym formacie jak MP3
Na razie tyle po 4 dniach. Bateria ładowana 2 dni temu a stan baterii 47% (troche dzwonienia, kilka smsow, z 10 min internetu, i troche zabawy )
.vlan235.dengo.lubman.net.pl | 02 Apr 2014, 14:04
kris
Posiadam ten model pół roku. Szczerze to oczekiwałem więcej od smartfona. Dałbym więcej za niego. Rozczarowała mnie również firma Microsoft. To owszem prawie najniższy model. Ale kopiowanie kontaktów na SIM mogli zrobić. Tak samo witryna Windows Phone to kit na wodę fotomontaż. W androidach są o wiele większe możliwości, jeśli chodzi o aplikacje i narzędzia. Jakieś nie uwierzę w to, że nie potrzeba temu Windowsowi ANTYWIRUSA, na wszelki wypadek. I tak samo na tym dysku robi się coraz mniej miejsca. Mimo że kontroluję to co zapisuje i instaluj, to słabo czyści śmieci. Procek 1Ghz słaby net muli. Bluetooth niby jest. Fizycznie nie działa. Ocena 2 na 10 punktów.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 02 Apr 2014, 11:04
Charlie
Czy mógłby ktoś dodać zdjęcie tekstu (np. stron książki) wykonane Lumią 520?
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 28 Mar 2014, 21:03

Wszystkich opinii: 369. Pokazuję od 171 do 180.