R E K L A M A

Nokia Lumia 520
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 369. Pokazuję od 181 do 190.
59,9% 
 20,1% 
 20,1% 
Kasia
Telefon bardzo fajny... Jedna i bardzo uciążliwa dla mnie porażka, to BUDZIK działający tylko przy włączonym telefonie i głosie!!! No kto normalny nie wyłącza głosu na noc??? I śpi z włączonym przy głowie??? Strasznie mnie to zawiodło, od zawsze telefon był mi budzikiem i wszystkie starsze modele działają przy wyłączonym telefonie. Porażka!
.106.176.77 | 26 Mar 2014, 14:03
gumofilc
Beznadziejny.
1. Brak equalisera muzycznego, aktualizacje niby są do ustawień audio ale żadnego ulepszenia dokonać w tychże ustawieniach nie można.
2. Brak ustawień głośności osobno dla muzyki i osobno dla dzwonków.
3. Pisanie smsów to koszmar - niewygodna klawiatura - jestem gitarzystą, nie mam grubych i drewnianych palców, napisanie bezbłędnie wiadomości na tym telefonie jest bardzo trudne.
3. Bateria trzyma max. 1 dzień.
4. Obudowa trzeszczy przy lekkim ściśnięciu.
Generalnie jest to telefon dla niezamożnych ludzi, którzy za wszelką cenę chcą mieć smartfona.
.5.38.86.mobile.mezon.lt | 26 Mar 2014, 08:03

mw
Witam. Kupiłem Lumie 520 ok 6 m-cy temu i ten telefon to dla mnie po prostu rewelacja. Opinia moja jest oczywiście całkowicie subiektywna no za taką cenę Lumia bije na głowę konkurencję. To, że nie ma w nim np. flesza lub drugiej kamery nie dziwi, gdyż jest to po prostu budżetowy model. Co do WP8 ja nie mam żadnych zastrzeżeń, system śmiga aż miło i nic się nie zawiesza, nawet jeśli w tle działa kilka aplikacji. Minus - dźwięk mógłby być lepszy:( Wykonanie przyzwoite, spasowanie plastików ok, nie trzeszczą. Plastik jest lity a nie pomalowany, więc nawet jeśli pojawią się ryski na obudowie, to nie będzie ich widać. Wyświetlacz b. dobrze "łapie" dotyk. Ogólnie tel 10/10.
.infolan.by | 22 Mar 2014, 08:03
Fujio
Plusy:
- Szybkość
- Wykonanie
- Częste aktualizacje oprogramowania
- Jak na te standardy dość dobry wyświetlacz
- Intuicyjny
- Świetna synchronizacja z większością kont
- Dobre nagrywanie wideo. (720p/30fps)

Minusy:
- Bateria nie trzyma zbyt długo. (24-36h)
- Mało aplikacji na Windows Store, większość darmowych aplikacji na androida jest płatna na Windows Phone (przykład: Angry Birds)
- Brak Equalizera, i teraz bolączka:
Jakim cudem w 2014 roku telefon nie posiada wsparcia dla jednej z podstawowych funkcji telefonu w tych czasach jaką jest korektor graficzny ? Nie wiem co Microsoft chciał dać tym do zrozumienia, ale jestem pewny, że takim działaniem tylko zdenerwował użytkowników tego urządzenia.

Moja ocena ogólna to: Dobry
Telefon działa szybko, nie zacina się, kamera nie jest złej jakości, wykonanie telefonu jest dobre, system Microsoftu jest stabilny, nie zawiesza się (w przeciwieństwie do PC'owego brata). Jeżeli ktoś myśli o smartphonie z Windows Phone i nie ma za wielkiej gotówki to powinien wziąć L520.
.230.127.221 | 18 Mar 2014, 13:03

windows phone to najlepszy system operacyjny:)
Witam użytkuję telefon nokia lumia 510 już pół roku

Zalety modelu: Bardzo wygodny system operacyjny zawierający bardzo dużo świetnych i urzytecznych aplikacji na plus dodatkowo mogę powiedziec ze nie znajdziecie w marketplace żadnych wirusów na system nie można wgrywać aplikacji spoza marketu.

Dobry wyświetlacz mający szeroką paletę kolorów oraz rewelacyjną respąsywność na dotyk

Po aktualizacji nokia black nokia przygotowała tone przydatnych aplikacji
takich jak nokia pro camera glam me itp.

Bardzo dobra płynność pracy wykorzystany procesor w tej cenie jest bezkonkurencyjny ale uwaga mała ilość pamięci ram skutkuje tym że nie wszystkie aplikacje będą dostępne do tego modelu

bateria działa nawet do 48 h intensywnego urzytkowania

program zune który pomaga zgrać muzykę do urządzenia oraz filmy

Wady : brak menadzera plików , bardzo szybko niszczące sie zatrzaski tylniego panelu,brak lampy flash
.adsl.inetia.pl | 16 Mar 2014, 13:03
nani1998
Witam telefon posiadam 6 miesięcy i moja ocena to 10/10. Nie warto porównywać go z Androidem, bo każdy przyczepia się od razu do aplikacji w sklepie. Wszystkie, te potrzebne są, a telefon nie jest dla graczy tylko jest dla ludzi którzy lubią prosty i funkcjonalny telefon. Co wdaje się we znaki to brak lampy błyskowej, ale i tak zdjęcia są świetne. Gorąco polecam !!!!
.toya.net.pl | 10 Mar 2014, 20:03
Piotek
Mam telefon od 8 miesięcy. Widzę, że niektórzy mają problemy z otwieraniem pdfów. Na WP8 jest czytnik Microsoftu, ale polecam raczej Adobe Readera. Pliki proponuję wrzucić na OnDrive - będzie je widać w telefonie bez problemu.

Zalety:
- płynne działanie, duża responsywność (chociaż jak każdy system, z czasem, jak się zaśmieci, działa ciut wolniej)
- jak na tani smartfon jest nieźle wykonany
- smartfon jest dostarczany od razu z pakietem Office
- jakość obrazu całkiem niezła

Wady:
- bateria - mam włączone WiFi i 3G non stop, włączona lokalizacja, więc baterię wcina w ciągu dobry.
- ekran - brudzi się, palcuje i w ogóle. Od razu widać na nim syf.
- brak VLC (jeszcze)

Generalnie polecam.
.dynamic.chello.pl | 10 Mar 2014, 15:03
Tomek123
Do telefonu mam nastawienie raczej negatywne ze względu na wady wyświetlacza, o których wspominałem wcześniej. Natomiast Zom i "inni": jeśli nie potraficie kopiować muzyki, przesyłać plików po bluetooth czy USB, czy też otworzyć pdf'a, serdecznie współczuję, musicie być po prostu ułomni. Wszystkie te czynności, zarówno ja jak i znajomi będący w posiadaniu WP8, wykonaliśmy bez problemu, bez szukania po internecie.
.dynamic.vectranet.pl | 03 Mar 2014, 19:03
zom
Nie wiadomo jak otworzyc pliki pdf. Nie ma file menagera. Ściągnęte file menagery (1, 2 i 3) widzą tylko niektore pliki. Skopiowałem na telefon katalog z podkatalogami z moimi plikami i żadnego nie mogłem otworzyć, nawet pdf. Co na telefonie z Androidem jest banalnie łatwe.
Czyli, krótko - jest to telefon a nie smartfon. Tragedia.
.opera-mini.net | 03 Mar 2014, 00:03
rsjsrjt
Dobijają mnie komentarze typu "Pozbyłem się tego telefonu, bo ma kafelki, a tapeta jest tylko na ekranie blokady". Ludzie! A czego wy się spodziewacie po telefonie z Windows Phone?! Jest takie staropolskie porzekadło "Widziały gały co brały". Radzę zapamietać.
Co do telefonu, polecam. Niektórzy mówią, że Windows Phone jest nadal słabszy od Androida i iOSa, nic bardziej mylnego. Jeszcze parę aktualizacji i WP otrzyma pełną funkcjonalność tych systemów. Tylko że wtedy to właśnie Windows podbije rynek, bo będzie doskonale zoptymalizowany. Wszyscy wiemy, że jeżeli wziąć dwa telefony identyczne sprzętowo, przy czym jeden będzie działał na Androidzie, a drugi na WP, to ten pierwszy nie będzie dorasłał drugiemu do pięt. A gdy system Microsoftu wygra walkę z Androidem, jedyną godną konkurencją będzie ekosystem jabłka. I mogę się założyć, że znowu będą fale wojen patentowych.
.dynamic.gprs.plus.pl | 01 Mar 2014, 17:03

Wszystkich opinii: 369. Pokazuję od 181 do 190.