R E K L A M A

LG G Pad 8.3
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 23. Pokazuję od 1 do 10.
78,3% 
 0,0% 
 21,7% 
JestemŚwiatłem
Witam serdecznie!

Tablet posiadam od grudnia 2013r. działa do dziś tj. listopad 2019r..
Uważam że w tej dziedzinie jest to najlepszy tablet firmy LG.
Zakup był przemyślany, za nim kupiłem sprawdzałem inne modele i decyzja zapadła na ten model i jestem zadowolony. Nawet dostałem na ten model pancerne etui.
Szkoda że LG zaprzestało rozwoju w tym kierunku bo ten model miał potencjał.

Pozdrawiam!
.173.242.163 | 06 Nov 2019, 12:11
Krzysiek
Tak dostałem tablet kilka dni temu przez ten czas zostałem miło zaskoczony bardzo fajne urządzenie dziala super płynnie.
Nie będę sie rozpisywac na temat tego Lg bo wcześniej użytkownicy już napisali plusy i minusy i zgadzam sie z opiniami jedynie moje pytanie to jaki jest w sumie android ? bo obecnie mam 4.4.. a w necie podaje sie że max to 5.0 andek ale nie mogę w żaden sposób zaktualizowac do 5.0.
.71.228.244 | 12 Jan 2019, 09:01

Arab_1985
Nic dodać nic ujac: same plusy.
.play-internet.pl | 17 Feb 2017, 16:02
Piekielny
Jak najbardziej wrażenie pozytywne, działa bez najmniejszych ścinek, Co do wersji androida, nie 4.2.2, A 4.4.2 :)
Podajemy - zawsze gdy to możliwe - pierwotnie zainstalowana wersję systemu bez aktualizacji: http://www.lgnewsroom.com/newsroom/contents/63748
(jf)
.cable-modem.tkk.net.pl | 08 Dec 2014, 21:12

szekemeremorelesteralekafane
To teraz będzie tak;
1) obsmarowanie!
- bateria. Jak można w tak potężnym urządzeniu zpakować taką bateryjke 4600mAh modele rc tyle mają!
Stanowczo pięta Achillesa tego naprawde dobrego sprzętu!
Ładowanie 3x dziennie tylko ja katuje gry, autocad, internet.
Mam wersje wifi (chyba dobrze, bo skąd jeszcze energie na modem z anteną). Od ładowania z power banków w plecaku mam gniazdo micro usb zajechane (serwis się kłania) ale jeszcze tyra.
Wywalając programy zyskamy troszke zasobów i uspokoimy procesy ale nie zyskamy zbyt wiele czasu działania na aku.
Ekran pożera najwięcej i jak jest jasny to dosć jasny a jak ciemny to za ciemny więc od 50% do 75% jest ok dla przykładu note 10.1 na ok 30% do 50% ma taka samą jasność.
- źle umiejscowiony czujnik światła, zdarza sie go zasłonić palcem.
- ekran w moim są słynne plamy na białym, okręgi na czarnym i niebieska linia po jakimś czasie, Dowiedziałem się o nich wertujac neta normalnie ich nie widać! (Serwis 2 zadanie)
- ostatnia wada fizyczna to ramka dookoła ekranu tak jak gdyby im nie wyszła miejscami ale to nie wada.
-kk 442 i nie można zapisywać plików na karcie sd, tylko odczyt.
-kk 442 nie chodzi flash w normalnej przegladarce.

To są wszystkie wady jakie mnie dotkneły od grudnia 2013, urządzenie cisnąłem jak się tylko da, nie żałując jemu wysiłku.

2)Zalety
Jest ich masa jak tylko mozna sobie wyobrazic ze mamy w kieszeni dostęp do świata w 1080p, emulatory gier, pada bluetooth, symulatory modeli helikopterów 3d, radio symulator przez usb i wiele innych to nas ogranicza tylko bateria!
-mimo roota aktualizują mi nadal tablet w sg mega dawno mi podziękowali za współprace za korzenia a lg nie! Naprawde wazne.
-prędkość działania. Tu niema porównania do np sg note 10.1 czy mega 6,3. Płynność wszędzie i ok 1020 mb ramu wolnego.
-lekki i elegancki (biały).
-naprawde nie za duży nie za mały.
- w dobrej cenie
-pilot ir w oryginalnym sofcie bajer pojawia sie sam po podłączeni.

3)podsumowanie
Moim zdaniem najlepszy tani tablet do gier neta i pracy
ale uwaga na baterie.
Relacja cena a to co otrzymujemy w całości to 9/10
-1 za baterie, mimo to w mojej opinii wart jest polecenia
tylko ta bateria, napisanie tego textu zabrało mi ok 10% bat przy ekranie na 30% .
3m cie sie
.gdansk.vectranet.pl | 13 Sep 2014, 18:09
Rumpel
Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem tego tabletu więc mogę co nie co powiedzieć. Zacznę od najważniejszych zalet:
+ Ekran jest wspaniały! Idealna rozdzielczość (wiem że inne mają większą, ale moim zdaniem większa jest już niepotrzebna), idealne kolory, naprawdę wyśmienite, kąty widzenia też w porządku. Moim zdaniem jest to najlepszy ekran i konkurować może z nim tylko Retina od Appla.
+ Płynność działania stoi na bardzo wysokim poziomie, zarówno w grach jak i w przeglądaniu internetu.
+ Android 4.4.2 i nowa nakładka od LG-Moim zdaniem idealna
+ Jakość wykonania (metal z tyłu)
+ Bardzo dobre głośniki stereo. Czytałem przed zakupem różne opinie i wiele osób narzekało na głośniki. W moim tablecie takiego problemu nie ma, są BARDZO głośne i dźwięk jest bardzo wyrazisty.
+- Bateria. To chyba jedyna rzecz której nie mogę pochwalić w tym tablecie, chociaż jakoś źle nie wypada na tle konkurencji. Jest bardzo przeciętna.
Ogólnie moja ocena dla tego tabletu, biorąc pod uwagę również cenę to 10/10. I nie myślcie sobie, że moja ocena nie jest obiektywna, testowałem naprawdę wiele tabletów, różnych firm i moim zdaniem jest on najlepszy zaraz po nim nowy Ipad Air który stracił w mojej kwalifikacji przez swoją cenę na polskim rynku i brak slotu na kartę.
.dynamic.chello.pl | 04 Jul 2014, 14:07
geoxide
Używam od dwóch tygodni i od pierwszego dnia z wersją androida 4.2.2 kitkat. Prawdopodobnie kitkat usuwa wszelkie niedobory ponieważ:
- głośnik jest głośny jak cholera,
- system jest szybki i stabilny,
- wifi nie gubi zasięgu,
- wybudzanie za dwukrotnym stuknięciem w ekran działa bez zarzutu,
- ekran ma wystarczającą jasność,
- filmy odtwarza płynnie włącznie z rozdzielczością 4K
.221.104.50 | 06 May 2014, 12:05
Wojtek
Świetny tablet. Kompaktowy rozmiar, wyświetlacz ponadprzeciętny, apki dodane przez producenta super. Jedyną wadą jest niezbyt czułe WiFi, potrafi gubić zasięg. Poza tym 9,5/10.
.dynamic.gprs.plus.pl | 04 May 2014, 19:05
Arttur
Witam! Posiadam LG G Pada od tygodnia. Długo zastanawiałem się jaki tablet będzie dla mnie odpowiedni. Stwierdziłem że 7 cali to zbyt mało a 10 odrobinę za dużo. Wybór padł na G Pada. Jestem zadowolony z wyboru ale oczywiście nie jest to tablet pozbawiony wad. Ale najpierw zalety:
1. Bardzo dobry ekran IPS o wysokiej rozdzielczości - nie trzeba powiększać stron internetowych żeby odczytać zawartość;
2. Solidne wykonanie i dobrej jakości etui;
3. Wysoka wydajność, prawie wszystkie gry które testowałem chodziły bez jakichkolwiek lagów (Wyjątek do GTA SA na wysokich detalach);
4. Funkcja wybudzania poprzez dwukrotne stuknięcie w ekran;
5. Funkcja wygaszania ekranu gdy na niego nie patrzymy;
6. Oprogramowanie od LG, czyli wszelkie QPair`y itp.
7. Inne których nie pamiętam :)
Wady:
1. Na dole ekranu widać odblas diod podświetlających, szczególnie na jasnych obrazach. Nie przeszkadza to zbytnio w czasie pracy ale jest zauważalne;
2. Słabej jakości dźwięk z głośników, szczególnie na niskiej głośności;
3. Słaba bateria - 5-6 h pracy max przy małym obciążeniu;

Ogólnie polecam tablet wszystkim, któzy szukają wydajnego urządzenia kompaktowych rozmiarów. Pozdrawiam.
.21.219.107 | 28 Jan 2014, 20:01
John
LG G Pad 8.3 ma GPS. W specyfikacji jest chyba błąd.
Uważasz użytkowniku, że przyznanie się do niewiedzy w momencie tworzenia karty, gdy nie ma dostępnej pełnej specyfikacji jest błędem? Być może. Są serwisy, które są wtedy pewne - zawsze mają 50% szans, że obstawią właściwie. My przyznajemy się do niewiedzy, jeśli nie jesteśmy wstanie znaleźć pewnych danych. Tak, być może to błąd. (jf)
.internetdsl.tpnet.pl | 24 Jan 2014, 13:01

Wszystkich opinii: 23. Pokazuję od 1 do 10.