R E K L A M A

Xiaomi Mi Note 10
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 15. Pokazuję od 1 do 10.
40,0% 
 6,7% 
 53,3% 
kuba 90
Posiadam telefon 2 tygodnie
Na plus
Bateria
Aparat
Wygląd

Na minus
Czytnik w ekranie ale oczywiście bez przesady
Brak przetłumaczonych opcji( trzeba dać czasu)

Telefon wygląda tak praktycznie jak P30 Pro .
Działa bardzo dobrze cały czas są wypuszczane aktualizacje.
Robinem porównanie p20 pro p30 pro i mi 10 zrobione zdjęcie notesu w najwyższej rozdzielczości i wydrukowanie powiększenia do kartki a4 mi miał najlepsze zdjęcie.
Powiększenie zdj. p30 pro ma lepsze bo zdjęcia są wyraźniejsze
Odnośnie baterii to jedna opinia jest bez sensu bo ktoś powołuje się na jakaś stronę ze testowali i.t.d .
Jest tez strona która testuje aparaty w telefonach i ona też nie nie jest wiarygodna.
Ja mam porównanie do meta 20 i sadze ze fakt mi 10 ma 5 260 mAh meat 20 4 200 mAh i działaja tak samo długo spokojnie 8h słuchanie muzyki youtube przez blu odpalony yanosik gps lte .
A do kolegi który tak chwali redmi note 8 pro fakt 288 k do 259 k mi 10. Redmi note 8 pro jest bardziej wydajny ( nie zauważalnie dla użytkownika ) wiec nie wiem po co takie głupoty wypisywać .Telefon naprawdę spoko ładowarka szybko laduje zdjęcia makro super zdjęcia 27 mega super tak samo jest ois eis wiec nie wychodzą zamazane a co do softu na pewno jeszcze go dopracują.

.
.73.94.69 | 07 Dec 2019, 14:12
Ryr
Aparat ok,ale bateria ,redmi note 8 pro ma pojemność 4500mah a w testach gsmarena bije go ,do tego redmi ma wydajniejszy procesor a kosztuje połowę mniej .Także o ile te zdjęcia ,fakt ,zaliczają się do czołówki o tyle przesadzili z ceną
.134.146.220 | 06 Dec 2019, 17:12

Pytanie
Dzień dobry, czy posiadacz telefonu mógłby wypowiedzieć się o baterii? Jak wygląda to na tle innych telefonów? Zależy mi właśnie na niej ale serwisy opisujące ten wątek nie za dobrze się o niej wypowiadają i nie jest to bateria która pozwalałaby na dłuższe niż w innych smartfonach użytkowanie.
.64.27.194 | 04 Dec 2019, 20:12
Robert
Witam, swoją opinię jako pasjonat fotografii kieruję do wszystkich osób które chciałyby zakupić ten telefon ze względu na jego fotograficzne możliwości (duży rozmiar matrycy i pikseli). Xiaomi testowałem pod kątem portretowym w trybie 108 megapikseli (oglądałem zdjęcia po zbliżeniu w telefonie, na TV 47 calowym oraz przerabiałem je w programie Lightroom). Wnioski są następujące: 1)Szczegółowość zdjęć faktycznie robi wrażenie, poziom Nokii 9 oraz Lumii 1020
2)Zdjęcia mają dobrą rozpiętość tonalną (dobrze nasycone barwy)
3)Portrety do podkreślali recenzenci z YouTube są miękkie, niewyostrzone nienaturalnie co jest zasługą użytej matrycy (jak w dobrych kompaktach) daje to naturalny efekt rozmycia zdjęcia
Cały efekt trochę psują niedopracowane algorytmy które powodują że zdjęcia bywają nienaturalne (kolor mojej skóry, kształt twarzy) i przy braku obycia łatwo rozmazać zdjęcie co widać w galerii mGSM.
Reasumując aparat jest godny polecenia za szczegółowość (jak w moich Nokiach), barwy, uniwersalność mając nadzieję że oprogramowanie zostanie dopracowane wtedy nawet Nokia może zostać zdetronizowana
.76.32.16 | 01 Dec 2019, 21:12

Tom
Telefon ciekawy, podobny do P30 Pro. Cenowo nie jest źle ale pytanie do redaktorów portalu żeby się upewnić bo często można znaleźć w necie informacje jakoby wersja Mi Note 10 ma ekran OLED a tymczasem tutaj jest AMOLED. Jak to jest? Pozdrawiam serdecznie.
My równie serdecznie odpozdrawiamy, ale prosimy o zadawanie pytań we właściwym na to miejscu. To tylko jedno kliknięcie. Wyświetlacz AMOLED jest szczególnym rodzajem ekranu OLED. Producent podaje w tym wypadku właśnie AMOLED: https://www.mi.com/global/mi-note-10/specs
(jf)
.227.131.110 | 29 Nov 2019, 11:11
Artur
Nie żebym był jakimś fotograficznym guru, ale te zdjęcia wyglądają fatalnie ... rozmazana papka. Mam nadzieję, że przyczyną jest:
- brak umiejętności fotograficznych, autorów zdjęć (niemożność utrzymania stabilnie telefonu/aparatu - za dużo alkoholu Panowie :D)
lub
- problemy softu aparatu - w sumie jest to nowy produkt, a producenci przyzwyczaili nas do wypuszczania telefonu, który z czasem ma łatane błędy i luki.

Niemniej jestem zainteresowany zakupem tego telefonu.
Pomimo tak dużej matrycy, zdjęcia powinny być jednak robione przy 27 Mpx. Wtedy to ma nieco większy sens. Nie chciałbym przesądzać o przyczynie kiepskiej jakości, ale w Sieci widziałem lepsze zdjęcia z tego smartfona. Pozdrawiam. (jf)
.31.208.233 | 29 Nov 2019, 08:11
Artek
Czy miedzy Xiaomi Mi Note 10 vs Xiaomi Mi Note 10 PRO jest duza różnica w jakości zdjęć?
.175.106.215 | 26 Nov 2019, 19:11
Tomek
To się kolego naucz czytać ze zrozumieniem, nie ma tam fotki z aparatu 108 Mp no bo zwyczajnie nie da się jej wysłać na Mgsm ze względu na wielkość.
Po za tym nie było włączonego Hdra i nie było pełnego testu aparatu. Ale narzekaj sobie dalej i obiecuj, że kupisz następny, lepszy. Powodzenia życzę.
O ile dobrze widzę, w zdjęciach użytkowników jest w tej chwili 6 fotek. Przeszły moderację, zatem raczej jednoznacznie są to fotki z tego smartfona. System przepuszcza całkiem spore zdjęcia (25 MB nie powinno być problemem, podobnie jak i 30), natomiast moderacja czasem się niestety leni, a czasem nie ma po prostu moderatora odpowiedzialnego za puszczenie zdjęć. Mogę tylko przeprosić za opóźnienia. (jf)
.156.135.10 | 24 Nov 2019, 15:11
user90123
Jak na telefon 108mpx za 2k pln to tez zdjęcia słabo wyglądają
.175.106.243 | 23 Nov 2019, 13:11
Tomek
chciałem dodać, że wstawiłem fotki w pewnej kolejności ale nie wiem jak to się tu ukazuje, w każdym razie robiłem ich kilka, czyli: x1, x2, x5, 108, nie wiem które to te szeroko kątne (chyba0.6?) ale patrząc na jakość to szeroki kąt wychodzi mi najmniej szczegółowy i taki jakiś nieciekawy. Macie makro mech i makro Hagera ;) nadal nie wiem jak podesłać 108 Mpixli. Czekam na możliwość podesłania tego super zdjęcia ;) jedno co mogę powiedzieć po jednym dniu użytkowania, to to, że zdjęcia są niesamowite, i to nawet tak, że mój TV ich nie chce wyswietlić ;) Nie nie mam TV 4k. Przesiadłem się z LG V30, który jest świetnym telefonem, więc mam sporo kłopotów z MIUI11 od Xiaomi. Gdybyście mieli kłopoty z parowaniem Samsungowskiego Galaxy Watcha to po ciężkiej walce udało mi sie to zrobić i nie zniechęcajcie się. To tak w wielkim skrócie.
.156.135.76 | 22 Nov 2019, 18:11

Wszystkich opinii: 15. Pokazuję od 1 do 10.