R E K L A M A

Xiaomi Mi Note 10
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 33. Pokazuję od 11 do 20.
48,5% 
 9,1% 
 42,4% 
Orion95
Ta bateria w tym smartfonie to jakiś żart przy użytkowaniu gry GPS FB YT wytrzymuje mi pół dnia, a tak była chwalona przez recenzentów. Design ładny zdjęcia super choć mogłaby by być większa optymalizacja aparatu i jakieś poprawki co do działania baterii. Nie wiem co wy robicie, że wytrzymuje wam dzień lub dłużej.
.0.32.74 | 13 Feb 2020, 14:02
Minions95
Telefon mi note 10 mam od ok tygodnia bateria mega wytrzymuje od samego rana do późnych godzin nocnych przy mocnym użytkowaniu gry chodzą płynnie nic się nie zacina kolory są żywe wszystko jest czytelne czytnik reaguje szybko chodź na lekkie przycinki jeśli masz brudny bądź zwilżony palec... Czekam aby poprawili szybkość aplikacji aparatu bo niestety ale telefon się lekko zacina i parę sekund trzeba czekać żeby aparat się włączył czy zapisało zdjęcie chodź ostatnia aktualizacja poprawiła trochę tę aplikację ale mam nadzieję że wydadzą jeszcze jakieś aktualizacje optymalizację co przyspieszy działanie aparatów aplikacji i pozwoli wycisnąć z snapdragona 730g jak najwięcej się da lecz mimo słabszego procesora telefon jest super i polecam
.0.71.160 | 08 Feb 2020, 20:02

meldonium116
Po miesiącu intensywnego użytkowania polecam telefon w 100%.
Zalety:
-aparat - zdjęcia genialne,
-design i wykonanie prawdziwego flagowca,
-szybki czytnik linii papilarnych,
-nie dajcie sobie wmówić brak dobrego procesora, bo ten w zupełności wystarcza,
-świetna jakość ekranu.
Minusy:
-wciąż czekam na aktualizacje optymalizujące działanie aparatu.
.237.158.140 | 02 Feb 2020, 10:02
Kastek
Korzystam z telefonu kilkanaście dni i to są moje odczucia
+ BATERIA !! - o boże to jest najlepsza rzecz w tym telefonie
+ Aparat - znalazłem kilka recenzji na temat tego, że zdjęcia w duże rozdzielczości bardzo długo się zapisują, szczerze to dłużej niż 3 sekundy nie czekałem a narobiłem mnóstwo zdjęć.
+ Bardzo ładny zakrzywiony ekran
+ Mały notch
+ Wejście jack

- Czytnik linii papilarnych - Nie wiem co tu się stało, ale czytnik jest okropny. Nie dość, że dodali jakąś śmieszna animacje przez którą człowiek za każdym razem odblokowując palcem musi chwile czekać, to jeszcze nie zawsze się odblokuję, lekko źle położony palec, czy zwilżony od (kremu) i już nie dostaniesz się do telefonu. Tragedia
- Kiepska jakość dźwięku z głośników - co prawda słucham muzyki tylko przez słuchawki, ale dla kogoś może to być bolesny cios
.104.183.245 | 22 Dec 2019, 17:12

Piotr
Xiaomi użytkuje od tygodnia, zamówiłem z (...) za 1.700 zł, przyszedł po dwóch tygodniach, także bez porównania do tych z Polski... Ten telefon nie jest warty 2.500 zł, czytałem wiele opinii przed zakupem i wiele osób mówiło, że Xiaomi trochę przesadziło z ceną, tym bardziej, że Xiaomi Mi 9T Pro jest wg. mnie taki sam, a nawet trochę lepszy, a tańszy... No ale ok, zacznijmy :-) Przesiadłem się z Redmi Note 8 Pro także obudowa mocno mnie już nie zaskoczyła, jest fajna i bajerancka, wydaje się być solidna i wytrzymała ;-) Duży minus to wystające aparaty ! Bateria duża, ale mi nie trzyma dwóch dni tak jak większość piszę, u mnie dzień to max... Myślę, że powinno być lepiej, ale może poprawi to jakaś aktualizacja. Procesor i pamięć jest ok, nic się nie tnie, jedynie po restarcie telefonu wszystko długo dochodzi do siebie. Czytnik linii papilarnych wg. mnie za wysoko umieszczony na ekranie, ale działa szybko, tylko trzeba się przyzwyczaić gdzie jest aby szybko trafiać, wg.mnie lepsze są klasyczne z tyłu... Ekran super, kolory i jasność, dużo lepszy niż u konkurencji, zakrzywienia po bokach także mi się podobają i na razie nie denerwują ;-) Na plus też funkcja "ekran zawsze włączony". Aparat... dobra stabilizacja, tryb 108 mpx za dnia kozak (nawet mi długo nie zapisuje tych zdjęć na telefonie jak pisali), fatalne zdjęcia w ciemnych miejscach i źle oświetlonych (szumy, piasek i ogólny trądzik), brak regulacji ostrości i nasycenia kolorów w ustawieniach, także trzeba się napocić aby zrobić idealne zdjęcie. Głośnik mono ale donośny i z dobrym dźwiękiem. Jest jeszcze parę innych, nieznacznych problemów ale liczę, że aktualizacje je zmienią z czasem. Moja ogólna ocena to 8/10 ale przy tej cenie jaką zapłaciłem, za 2.5 nie byłbym tak zadowolony.
.173.1.95 | 22 Dec 2019, 02:12
Kuba90
Jest teraz bateri mi note 10 wytrzymuje 9h 20 minut można wpisać na YouTube.
Kto kupuje mi 10 note za 2499 zł jak na znanych stronach aukcyjnych kosztuje 2000 zł a jak się poszuka to 1800zl z zagranicy .
Można kupić komputer za 10 tys który będzie miał 200 FPS w każdej grze a można kupić za 5tys i będzie miał 120fps jaka różnica dla użytkownika grającego nawet z monitorem 120 klatek żadna tylko tamten ma 5 tys w kieszeni.I tak samo jest z 730 g w każdej grze która jest dostępna każda animacja chodzi płynnie i każdy program więc po co mi Snape 845 855 865 ???
.238.200.202 | 09 Dec 2019, 14:12
=> Kuba
Nie twierdzę że mi note 10 jest zły.Moim zdaniem przesadzili troche z ceną i podałem przykład o połowę tańszego redmi note 8 pro a nawet więcej niż połowę bo 1100zł vs 2500 zł a w zasadzie jest tylko lepszy aparat i ekran a słabsza bateria i powiedzmy że porównywalny procek .Więc bardziej chodziło mi o politykę cenową .Mimo wszystko uważam że mi note 10 jest lepszym smartfonem ale czy na tyle by kosztował 1400 zł więcej ? Wątpię ,tymbardziej że xiaomi słynie raczej z niewielkich różnic cenowych ,nawet w przypadku modeli różniących się od siebie znacznie bardziej
.134.18.113 | 08 Dec 2019, 19:12
Ryr do Kuba 90
Nie, nie bez sensu, ale skoro mowa o SOT mówiąc precyzyjnie w Redmi note 8 pro jest 11h SOT przy włączonym LTE i jasności auto I to przy baterii o 750 mah mniejszej, zaś w note 10 jest to ok 8h, więc tej kwestii niestety nie ma startu. A też ciężko przypuszczać by [...] podawało jakieś wymyślone rzeczy, tym bardziej zważywszy na fakt iż w czołówce jest tam Gionne marathon M5 czy Motorola G7 power. Bądźmy poważni.
Także o ile faktycznie aparat jest w czołówce, tutaj się zgodzę, o tyle z tą baterią naprawdę wiele smartfonów jest lepszych, nawet przy mniejszej pojemności.
Wydajność - tutaj również zgoda. Nie odczuje się tego. Po prostu w benchmarkach proc z redmi note 8 pro dorównuje bardziej snapdragonowi 845 a nie 730, więc może jedynie jakieś wymagające gry, czy też fakt że dość dobrze zarządza ciepłem.
Tak czy siak uważam, że mimo świetnego aparatu ta cena jest za wysoka ze względu właśnie na średni procesor i dobrą, acz nie świetną baterię.
.134.131.130 | 07 Dec 2019, 18:12
kuba 90
Posiadam telefon 2 tygodnie
Na plus
Bateria
Aparat
Wygląd

Na minus
Czytnik w ekranie ale oczywiście bez przesady
Brak przetłumaczonych opcji( trzeba dać czasu)

Telefon wygląda tak praktycznie jak P30 Pro .
Działa bardzo dobrze cały czas są wypuszczane aktualizacje.
Robinem porównanie p20 pro p30 pro i mi 10 zrobione zdjęcie notesu w najwyższej rozdzielczości i wydrukowanie powiększenia do kartki a4 mi miał najlepsze zdjęcie.
Powiększenie zdj. p30 pro ma lepsze bo zdjęcia są wyraźniejsze
Odnośnie baterii to jedna opinia jest bez sensu bo ktoś powołuje się na jakaś stronę ze testowali i.t.d .
Jest tez strona która testuje aparaty w telefonach i ona też nie nie jest wiarygodna.
Ja mam porównanie do meta 20 i sadze ze fakt mi 10 ma 5 260 mAh meat 20 4 200 mAh i działaja tak samo długo spokojnie 8h słuchanie muzyki youtube przez blu odpalony yanosik gps lte .
A do kolegi który tak chwali redmi note 8 pro fakt 288 k do 259 k mi 10. Redmi note 8 pro jest bardziej wydajny ( nie zauważalnie dla użytkownika ) wiec nie wiem po co takie głupoty wypisywać .Telefon naprawdę spoko ładowarka szybko laduje zdjęcia makro super zdjęcia 27 mega super tak samo jest ois eis wiec nie wychodzą zamazane a co do softu na pewno jeszcze go dopracują.

.
.73.94.69 | 07 Dec 2019, 14:12
Ryr
Aparat ok,ale bateria ,redmi note 8 pro ma pojemność 4500mah a w testach gsmarena bije go ,do tego redmi ma wydajniejszy procesor a kosztuje połowę mniej .Także o ile te zdjęcia ,fakt ,zaliczają się do czołówki o tyle przesadzili z ceną
.134.146.220 | 06 Dec 2019, 17:12

Wszystkich opinii: 33. Pokazuję od 11 do 20.