R E K L A M A

Xiaomi Mi 9
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 43. Pokazuję od 1 do 10.
55,8% 
 16,3% 
 27,9% 
Photon-t
Telefon jest sprawny, żwawy i jest OK.
Nie podoba mi się wystający obiektyw aparatu. Nie podoba mi się działanie czytnika linii papilarnych. W zasadzie działa poprawnie, jednak w przypadku aplikacji bankowej musiałem z niego zrezygnować. Czytnik przysłania widoczną w tym miejscu klawiaturę i w przypadku problemów z czytnikiem, nie można skorzystać z klawiatury. Mnie tak się zdarzyło i pomógł dopiero reset telefonu, abym mógł dostać się do banku. Nie tak to powinno wyglądać.
Działanie czytnika na pleckach - 10/10 (w innych telefonach)
Działanie czytnika w ekranie - 7/10 (Xiaomi Mi 9)
.156.129.123 | 16 Sep 2019, 10:09
Kretmg92
Powiem tak. Posiadając ten telefon i czytając negatywne opinie można się pośmiać. Albo są opłacane albo ludzie z zazdrości tak piszą bo to głównie posiadacze Samsungów nie wiem dlaczego.

Ten telefon tak na prawdę ma tylko jedną wadę. Wystający aparat.
Muzyka gra lepiej niż na LG G5 który był bardzo zachwalany za dźwięk. Fakt nie ruszając nic gra tragicznie, ale pogrzebać trochę i dźwięk powala.
Zdjęcia na automacie jak ameba w dzień pięknie, w gorszym świetle już gorzej ale trochę popracować i fotki są super.
Bateria bez spiny dzień, półtorej. Nie wiem czego ludzie oczekują. Ew oceniają po pojemności tak więc nie mieli tego telefonu w rękach dłużej niż chwycili na wystawie w media expert...

Szczerze mogę polecić mi9. Wraz z dziewczyną przesiedliśmy się z LG G5 i Samsung Galaxy s7edge i jesteśmy bardzo zadowoleni. A ja jestem wymagający. W tej cenie ciężko o coś lepszego.

Można pisać i pisać.
.235.3.125 | 14 Sep 2019, 22:09

ABC
Urządzenie jest fantastyczne. Korzystam z mi9 od miesiąca i mogę z czystym sumieniem polecić ten sprzęt. Pomimo dużego ekranu dobrze leży w dłoni. Jestem w stanie obsługiwać go jedną ręką. Bateria przy stałym użytkowaniu wystarcza mi na 8-9h pracy. Ładowarka dołączona do telefonu ładuje go ekspresowo. Wyjdę na chwilę na papierosa i mam już 30 procent więcej. Telefon jest również głośny, z czego bardzo się cieszę. Nie ma szans żeby nie usłyszeć budzika ;) System działa bezproblemowo, nigdy nie miałam żadnego zawieszenia, powiadomienia przychodzą w tej samej sekundzie co na komputer. Aparat prawdziwa żyleta. Nie wiem jaki jest sens kupować sprzęt za kilka tysięcy żeby robić selfie na Insta albo z rodzinnego wypadu w góry. W Mi9 aparat jest fenomenalny i potwierdza to również osoba, która zawodowo zajmuje się fotografią. Telefon ten jest świetną opcją dla każdej młodej osoby. Mam nadzieję, że posłuży mi długo.
.47.40.15 | 14 Sep 2019, 03:09
Danex
Kupiłem nowy egzemplarz i jestem zawiedziony .... Nie działa mi tak jakby 1/10 ekranu w sensie dotyku . Gdy zjadę na dół menu gdzie jest wifi pakiet danych i takie tam nie działa mi cały pasek ....nie reaguje na dotyk ktoś miał podobny problem ???
.172.233.35 | 12 Sep 2019, 06:09
Andy
Nie trzeba być wysłannikiem innych firm tylko wystarczy chwilę popracować z mi9 w biznesie żeby stwierdzić że ten telefon się nie nadaje do codziennej pracy. A aparat i pewne jego funkcje są po prostu niezbędne. W tej chwili używam dwóch telefonów s7 i mi9
Oczywiście s7 firmowy niezastąpiony a mi9 praktycznie leży bo nie nadaje się do profesjonalnego użytku przynajmniej z miui10
Zaznaczam ze nie mam żadnego interesu a opinia jest wynikiem."próby pracy" z tym niedopracowanym przynajmniej softowo telefonem. Facebook i youtube to nie wszystko. Biznesowe użytkowanie to potrzeba bezawaryjnego ciągłego działania odbierania tysięcy emaili poprawnego powiadamiania czy robienia zdjęć i to właśnie w makro a mi9 do tego po prostu się nie nadaje stąd negatyw!
.45.90.67 | 09 Sep 2019, 12:09
max4510
Witam nie wiem skąd biorą się negatywne opinie na temat tego smartphona. Albo trafiacie na jakieś felerne sztuki co raczej się nie zdarza lub też wysłannicy innych marek starają się zamącić w głowach normalnym ludziom szukającym najlepszego telefonu cena/jakość. Jak to wygląda jeśli chodzi o tą firmę to miażdży konkurencję. Xiaomi mi9 ma dobry aparat może nie taki jak we flagowcach samsunga lub huawei p30 pro, ale zejdźmy na ziemię, po co komu przepłacać za sam aparat 1000zł do huawei lub do samsunga 1500zł przecież to absurd. Ja zaczynałem swoją przygodę z xiaomi od redmi note 4 później redmi 5, redmi 6, MIA2, pocofona F1 i MI 9. Często zmieniam telefony (taka zajawka) i sprawdzam je we własnym zakresie nie sugerując się wypisywanymi pierdołami przez różnych znawców, którzy często nawet nie mieli tych smartphonów w rękach. Konkurencję firmy Xiaomi drażni fakt że ona idzie dobrą drogą nie windując cen swoich produktów a ustalając cenę odpowiednio z ich zarobkiem na danym modelu i zadowoleniu klienta. Ja na chwilę obecną czekam na dalszy rozwój tej firmy ponieważ od pierwszego mojego telefonu zrobili niesamowity postęp. Co widać też po tabelach wzrostu popularności ich produktów. Najlepsze jest to że często polecam znajomym w zależności od ich budżetu oczywiście smartphony tej firmy i w 90% to jest to czego szukali czyli prędkości działania i niezawodności. Tyle w temacie :)
.235.186.153 | 07 Sep 2019, 15:09

Andy
Warto dodać jeszcze o braku menagera poczty email czy braku schowka w funkcji wycinania tekstu. Szalejącej autojasności. Broblemach z powiadomieniami. Braku makro w aparacie. Tzn. Opcja jest ale jakość zdjęć w tym trybie nie akceptowalna zdjęcia rozmyte nie ostrzy właściwie stary s7 bije go na głowę. W ogólnym podsumowaniu telefon nie nadaje się do codziennej pracy. Jako zabawka do gier jest idealny chociaż brak stereo i tu mocno doskwiera. Ogólnie jestem zniesmaczony pracą z tym telefonem czego się nie dotknę to albo tego nie ma albo działa słabo. Nie polecam ludziom którzy potrzebują profesjonalnego sprzętu do codziennej pracy. Wymieniam go na samsunga S10+ lub nowego nota może cena wysoka ale poprawne działanie jest mi niezbędne a mi9 to chinska zabawka do facebooka szkoda. Bo na papierze wyglada Fenomenalnie i cenowo zresztą też. Może miui11 coś zmieni tylko czy dotrwam używając dwóch telefonów. Ogólnie nie polecam!
.45.90.67 | 01 Sep 2019, 23:09
Harry
Smartfon bomba!!! Nie ma konkurenta na tę cenę.
.248.152.255 | 28 Aug 2019, 18:08
Slawek93
Witam. Posiadam telefon od 4 miesięcy więc po tak długim czasie można bardzo dobrze poznać telefon i podzielić się informacjami na jego temat.
Największą zaletą mi9 z pewnością jest prędkość działania urządzenia. Mam na telefonie prawie 1000 zdjęci i filmów video w najwyższej jakości kilka aplikacji i gier i ani razu się nie zawiesił bądź przyciął.
Aparat robi bardzo dobre zdjęcia jak i nagrywa filmy. Trochę lepiej mógłby robić zdjęcia w trybie nocnym.
Nie wiem skąd narzekanie na baterie. W moim telefonie przy dość częstem używaniu potrafi wytrzymać ponad 24h więc to dość dobry wynik. Również szybkość ładowania jest zdecydowanie na plus ponieważ od 0% do 100% to czas około 1.5h.
Czujnik linii papilarnych jak dla mnie to takie 3/5 chociaż osobiście używam odblokowywania twarzą więc jest zbędny.
Z minusów to na pewno brak wyjścia na kartę pamięci i głośnika stereo. Kilka razy miałem problem z dotykiem. Gdy włączyłem aparat a następnie chciałem go wyłączyć to sam robił zdjęcia. Pomogło dopiero wyłączenie i włączenie telefonu. Gdy dostałem wiadomość na messengera to nie mogłem odczytać wiadomości. Dymka otworzyła się po kilku kliknięciach a niestepnie nie mogłem odpisać gdyż klawiatura nie reagowała na dotyk.
Ogólnie to z ręką na sercu mogę polecić ten telefon. Cena 1999 w sklepie Mi jest naprawdę niska za takie parametry techniczne produktu. Ma jakieś tam wady ale jak dla mnie są naprawdę znikome więc z pewnością były to dobrze wydane pieniądze.
.242.139.24 | 27 Aug 2019, 22:08
Sebaman7991
Niestety , po wielu próbach różnymi przeglądarkami i programami 8 k nie udało mi się odtworzyć na naszej mi 9 :/
.60.50.135 | 21 Aug 2019, 07:08
Wszystkich opinii: 43. Pokazuję od 1 do 10.