R E K L A M A

Xiaomi Mi 9
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 48. Pokazuję od 11 do 20.
56,3% 
 16,7% 
 27,1% 
max4510
Witam nie wiem skąd biorą się negatywne opinie na temat tego smartphona. Albo trafiacie na jakieś felerne sztuki co raczej się nie zdarza lub też wysłannicy innych marek starają się zamącić w głowach normalnym ludziom szukającym najlepszego telefonu cena/jakość. Jak to wygląda jeśli chodzi o tą firmę to miażdży konkurencję. Xiaomi mi9 ma dobry aparat może nie taki jak we flagowcach samsunga lub huawei p30 pro, ale zejdźmy na ziemię, po co komu przepłacać za sam aparat 1000zł do huawei lub do samsunga 1500zł przecież to absurd. Ja zaczynałem swoją przygodę z xiaomi od redmi note 4 później redmi 5, redmi 6, MIA2, pocofona F1 i MI 9. Często zmieniam telefony (taka zajawka) i sprawdzam je we własnym zakresie nie sugerując się wypisywanymi pierdołami przez różnych znawców, którzy często nawet nie mieli tych smartphonów w rękach. Konkurencję firmy Xiaomi drażni fakt że ona idzie dobrą drogą nie windując cen swoich produktów a ustalając cenę odpowiednio z ich zarobkiem na danym modelu i zadowoleniu klienta. Ja na chwilę obecną czekam na dalszy rozwój tej firmy ponieważ od pierwszego mojego telefonu zrobili niesamowity postęp. Co widać też po tabelach wzrostu popularności ich produktów. Najlepsze jest to że często polecam znajomym w zależności od ich budżetu oczywiście smartphony tej firmy i w 90% to jest to czego szukali czyli prędkości działania i niezawodności. Tyle w temacie :)
.235.186.153 | 07 Sep 2019, 15:09
Andy
Warto dodać jeszcze o braku menagera poczty email czy braku schowka w funkcji wycinania tekstu. Szalejącej autojasności. Broblemach z powiadomieniami. Braku makro w aparacie. Tzn. Opcja jest ale jakość zdjęć w tym trybie nie akceptowalna zdjęcia rozmyte nie ostrzy właściwie stary s7 bije go na głowę. W ogólnym podsumowaniu telefon nie nadaje się do codziennej pracy. Jako zabawka do gier jest idealny chociaż brak stereo i tu mocno doskwiera. Ogólnie jestem zniesmaczony pracą z tym telefonem czego się nie dotknę to albo tego nie ma albo działa słabo. Nie polecam ludziom którzy potrzebują profesjonalnego sprzętu do codziennej pracy. Wymieniam go na samsunga S10+ lub nowego nota może cena wysoka ale poprawne działanie jest mi niezbędne a mi9 to chinska zabawka do facebooka szkoda. Bo na papierze wyglada Fenomenalnie i cenowo zresztą też. Może miui11 coś zmieni tylko czy dotrwam używając dwóch telefonów. Ogólnie nie polecam!
.45.90.67 | 01 Sep 2019, 23:09

Harry
Smartfon bomba!!! Nie ma konkurenta na tę cenę.
.248.152.255 | 28 Aug 2019, 18:08
Slawek93
Witam. Posiadam telefon od 4 miesięcy więc po tak długim czasie można bardzo dobrze poznać telefon i podzielić się informacjami na jego temat.
Największą zaletą mi9 z pewnością jest prędkość działania urządzenia. Mam na telefonie prawie 1000 zdjęci i filmów video w najwyższej jakości kilka aplikacji i gier i ani razu się nie zawiesił bądź przyciął.
Aparat robi bardzo dobre zdjęcia jak i nagrywa filmy. Trochę lepiej mógłby robić zdjęcia w trybie nocnym.
Nie wiem skąd narzekanie na baterie. W moim telefonie przy dość częstem używaniu potrafi wytrzymać ponad 24h więc to dość dobry wynik. Również szybkość ładowania jest zdecydowanie na plus ponieważ od 0% do 100% to czas około 1.5h.
Czujnik linii papilarnych jak dla mnie to takie 3/5 chociaż osobiście używam odblokowywania twarzą więc jest zbędny.
Z minusów to na pewno brak wyjścia na kartę pamięci i głośnika stereo. Kilka razy miałem problem z dotykiem. Gdy włączyłem aparat a następnie chciałem go wyłączyć to sam robił zdjęcia. Pomogło dopiero wyłączenie i włączenie telefonu. Gdy dostałem wiadomość na messengera to nie mogłem odczytać wiadomości. Dymka otworzyła się po kilku kliknięciach a niestepnie nie mogłem odpisać gdyż klawiatura nie reagowała na dotyk.
Ogólnie to z ręką na sercu mogę polecić ten telefon. Cena 1999 w sklepie Mi jest naprawdę niska za takie parametry techniczne produktu. Ma jakieś tam wady ale jak dla mnie są naprawdę znikome więc z pewnością były to dobrze wydane pieniądze.
.242.139.24 | 27 Aug 2019, 22:08

Sebaman7991
Niestety , po wielu próbach różnymi przeglądarkami i programami 8 k nie udało mi się odtworzyć na naszej mi 9 :/
.60.50.135 | 21 Aug 2019, 07:08
Jakub
Pierwsza opinia po zaledwie jedynym dniu użytkowania. Przesiadłem się z trzyletniego już urządzenia - Xperii X Performance.

Zalety:
+ design, jakość wykonania i względna "kompaktowość jak na 6,4""
+ duży bezramkowy ekran amoled
+ świetna, jak dla mnie, jakość zdjęć, tu widać największą różnicę względem poprzedniego telefonu
+ szybkość działania oraz trzymanie aplikacji w pamięci ram
+ nakłada MIUI, mnogość opcji, możliwości personalizacji, zupełne przeciwieństwo Sony

Zalety/Wady:
- bateria, dopiero zobaczymy
- czytnik w ekranie, ciekawa rzecz, działa sprawnie, choć minimalnie gorzej niż tradycyjne czytniki

Wady:
- brak głośników stereo i ogólnie przeciętna jakość głośnika, duży regres w stosunku do X Performance
- brak slotu na kartę pamięci i wejścia mini Jack, choć sam nie korzystam z żadnego

Podsumowując, zdecydowanie polecam Mi 9 - urządzenie o genialnym stosunku ceny do jakości, wielu zaletach i tylko drobnych wadach
.173.107.154 | 02 Aug 2019, 08:08
Glacier
Zbyt szybko rozładowująca się bateria przyćmiewa wszystkie zalety.
Żałuję zakupu.
.183.152.34 | 01 Aug 2019, 10:08
Jakub
Jestem zadowolony z kupna z tego telefon ze względu ceną do jakości . Ponieważ zapłaciłem 1670 za wersję 128 gb . Oczywiście ten telefon ma wady typu baterię bo otrzymujemy tylko 3300( jak dla mnie to zdecydowanie mało inne telefony typu Huawei p30 pro , Samsung Galaxy s 10 mają o wiele więcej 4000
Drugą wadą tego urządzenia będzie brak dojścia jake
Trzecia wada to brak stereo

Oczywiście te wady nie są dla mnie tragedią oprócz baterii ale za tą cenę jestem w stanie wybaczyć bo telefon który kosztuje mniej niż 2000 a porównając do Galaxy s10 czy Huawei p30 która cena sięga do 4k
Po drugie snapdragon 855 wydajność tego telefonu który jest naprawdę piekielnie szybki zero zacinki. A gry w nim to czysta przyjemność PUBG MOBILE 60 fps przy ultra high detalach.

Testy AnTuTu 370 000

Podsumowanie
Bateria 6/10
Estetyka Wygląd Telefonu 9/10
Procesor 10/10
Aparat 7.5/10
Cena 10/10
Moja Ocena 8.5/10
Podsumując
Telefon jako urządzenie jest dla osób które szukają dobrego sprzętu do grania za niewielką ceną ja jako osobiście polecam każdemu ten model
.147.99.216 | 28 Jul 2019, 19:07
kazior
Dobry za tą cenę.
.146.161.214 | 26 Jul 2019, 15:07
witos1985
Jako fan flagowców muszę powiedzieć, że telefon pod każdym względem zaspokaja moje potrzeby. Czym człowiek starszy tym bardziej rozumie, że każdy aktualnie dzisiaj telefon ma te same funkcje. Może nie ma ładowania zwrotnego i nie robi najlepszych na świecie zdjęć, ale co najważniejsze kosztuje o połowę mniej od Huawei p30 pro czy Samsunga S10, a naprawdę jest bliski ideału. Na pewno nie opłaca się dokładać 2000 zł za to co mają więcej weterani na rynku. No chyba że ktoś lubi błyszczeć. Choć z znajomymi mam więcej zapytań o mi 9, niż koledzy którzy posiadają s10 lub p30 pro. Dzięki temu że nie każdy zna telefon ten według mnie robi lepszą furorę...
.153.245.198 | 18 Jul 2019, 09:07

Wszystkich opinii: 48. Pokazuję od 11 do 20.