R E K L A M A

Xiaomi Mi 9
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 43. Pokazuję od 11 do 20.
55,8% 
 16,3% 
 27,9% 
Jakub
Pierwsza opinia po zaledwie jedynym dniu użytkowania. Przesiadłem się z trzyletniego już urządzenia - Xperii X Performance.

Zalety:
+ design, jakość wykonania i względna "kompaktowość jak na 6,4""
+ duży bezramkowy ekran amoled
+ świetna, jak dla mnie, jakość zdjęć, tu widać największą różnicę względem poprzedniego telefonu
+ szybkość działania oraz trzymanie aplikacji w pamięci ram
+ nakłada MIUI, mnogość opcji, możliwości personalizacji, zupełne przeciwieństwo Sony

Zalety/Wady:
- bateria, dopiero zobaczymy
- czytnik w ekranie, ciekawa rzecz, działa sprawnie, choć minimalnie gorzej niż tradycyjne czytniki

Wady:
- brak głośników stereo i ogólnie przeciętna jakość głośnika, duży regres w stosunku do X Performance
- brak slotu na kartę pamięci i wejścia mini Jack, choć sam nie korzystam z żadnego

Podsumowując, zdecydowanie polecam Mi 9 - urządzenie o genialnym stosunku ceny do jakości, wielu zaletach i tylko drobnych wadach
.173.107.154 | 02 Aug 2019, 08:08
Glacier
Zbyt szybko rozładowująca się bateria przyćmiewa wszystkie zalety.
Żałuję zakupu.
.183.152.34 | 01 Aug 2019, 10:08

Jakub
Jestem zadowolony z kupna z tego telefon ze względu ceną do jakości . Ponieważ zapłaciłem 1670 za wersję 128 gb . Oczywiście ten telefon ma wady typu baterię bo otrzymujemy tylko 3300( jak dla mnie to zdecydowanie mało inne telefony typu Huawei p30 pro , Samsung Galaxy s 10 mają o wiele więcej 4000
Drugą wadą tego urządzenia będzie brak dojścia jake
Trzecia wada to brak stereo

Oczywiście te wady nie są dla mnie tragedią oprócz baterii ale za tą cenę jestem w stanie wybaczyć bo telefon który kosztuje mniej niż 2000 a porównając do Galaxy s10 czy Huawei p30 która cena sięga do 4k
Po drugie snapdragon 855 wydajność tego telefonu który jest naprawdę piekielnie szybki zero zacinki. A gry w nim to czysta przyjemność PUBG MOBILE 60 fps przy ultra high detalach.

Testy AnTuTu 370 000

Podsumowanie
Bateria 6/10
Estetyka Wygląd Telefonu 9/10
Procesor 10/10
Aparat 7.5/10
Cena 10/10
Moja Ocena 8.5/10
Podsumując
Telefon jako urządzenie jest dla osób które szukają dobrego sprzętu do grania za niewielką ceną ja jako osobiście polecam każdemu ten model
.147.99.216 | 28 Jul 2019, 19:07
kazior
Dobry za tą cenę.
.146.161.214 | 26 Jul 2019, 15:07
witos1985
Jako fan flagowców muszę powiedzieć, że telefon pod każdym względem zaspokaja moje potrzeby. Czym człowiek starszy tym bardziej rozumie, że każdy aktualnie dzisiaj telefon ma te same funkcje. Może nie ma ładowania zwrotnego i nie robi najlepszych na świecie zdjęć, ale co najważniejsze kosztuje o połowę mniej od Huawei p30 pro czy Samsunga S10, a naprawdę jest bliski ideału. Na pewno nie opłaca się dokładać 2000 zł za to co mają więcej weterani na rynku. No chyba że ktoś lubi błyszczeć. Choć z znajomymi mam więcej zapytań o mi 9, niż koledzy którzy posiadają s10 lub p30 pro. Dzięki temu że nie każdy zna telefon ten według mnie robi lepszą furorę...
.153.245.198 | 18 Jul 2019, 09:07
DoreK
Telefon jak na swoją cenę - bezkonkurencyjny, jednak nie oceniajmy tu ceny, tylko to, co ten telefon oferuje.
Absolutnie nie mogę się przyczepić do wydajności czy do baterii - dla mnie jest bardzo dobrze. Zdjęcia, wideo - jest świetnie, choć czasami zdarzy się lekkie ścięcie w wideo, pewnie to kwestia cyfrowej stabilizacji, która działa świetnie i trudno uwierzyć w to, że cyfrowa stabilizacja może tak zadziałać :)

W zasadzie ten telefon ma dwie, w mojej opinii dość irytujące wady.
Pierwsza - która dotyczy każdego flagowca - Gorilla Glass. To szkło rysuje się pod wpływem cięższego spojrzenia - na pleckach mam rysę (i to dość głęboką) mimo to, że telefon trzymam w dołączonym do zestawu etui. Masakra. Kolejna wada, która ma większe znaczenie, to MIUI. Nie rozumiem hype'u na tę nakładkę - o ile nie mogę doczepić się do ogólnego działania, bo pod tym względem jest naprawdę dobrze, to pod względem ustawień i ogólnie możliwości jestem zawiedziony. Mało ustawień AOD, brak motywów w Polsce, brak equalizera, zwlekanie z aktualizacjami (ten telefon nie ma jeszcze stabilnego wydania MIUI 10.3...) jest irytujące. Podejrzewam, że na xiaomi.eu większość moich uwag by zniknęła, jednak tak jak wspominałem, wolę mieć stabilne wydanie systemu.

Ogólnie telefon polecam i nie żałuję wyboru, skupiłem się głównie na wadach bo jest ich mało, a zalety tego telefonu zna przecież każdy :) Małe podsumowanie:

+ bateria
+ ekran
+ szybkie ładowanie
+ wydajność
+ czytnik linii papilarnych
+ aparat
+/- MIUI
- rysowanie się Gorilli Glass
- głośnik mono
- brak jacka, choć nie narzekam, bo przejściówka daje radę
.64.7.199 | 12 Jul 2019, 18:07

Dark
Do Mundi
Nie mogę wykreślić pkt. 4, bo nadal nie znalazłem możliwości wyłączenia dzwonka dla danego kontaktu. Po wejściu w kontakt jest napis "Dzwonek domyślny". Klikając w to pole otwiera się wybór dzwonka i są tam "Moje dzwonki" - wgrane przeze mnie. "Dzwonki systemowe" i "Powiadomienia systemowe" oraz możliwość przejścia do innych aplikacji, z których można pobrać dźwięki. Nie ma natomiast opcji "Brak" lub "Wycisz", która powoduje, że dzwonek jest wyłączony tylko dla tego kontaktu. W poprzednim telefonie nad dzwonkami do wyboru dla danego kontaktu, była opcja "Brak" i tylko dla tego numeru dzwonek był wyłączony. Może to nie jest nic wielkiego, ale to wygodna funkcja, z której w starym telefonie korzystałem, gdy nie chciałem odbierać połączeń od określonego abonenta oraz żeby osoby, z którymi jestem nie słyszały, że ktoś dzwoni. Potem mogłem sprawdzić czy ta osoba dzwoniła i ile razy.
Jeśli możesz napisać jak włączyć tę opcję, to czekam na wskazówki, z których z chęcią skorzystam.
Co do pkt. 3 to zsynchronizowałem daty z kontaktów z kalendarzem przez konto Google i zainstalowanie kalendarza Google. W kalendarzu daty te wyświetlają się, ale nie ma powiadomień na pasku stanu lub na ekranie głównym, mimo że w ustawieniach telefonu i ustawieniach kalendarza włączyłem wszystkie warianty powiadomień. W Huawei bez konieczności synchronizacji przez konto Google, daty z kontaktów w telefonie synchronizowały się z kalendarzem telefonu i były powiadomienia na pasku stanu tydzień przed zdarzeniem i w dniu zdarzenia. Bardzo użyteczna funkcja. Tu muszę zaglądać do kalendarza żeby zobaczyć czy dziś jest jakieś wydarzenie.
.224.144.82 | 09 Jul 2019, 09:07
Staruszek
Witam
mam MI 9 od 2 miesięcy i używam go zamiast S8 (niestety) i mam parę uwag które nie będą miłe dla fanów tego telefonu jak i Xiaomi. Ten telefon nie nadaje się do użytkowania przez firmy, bo nie ma własnej poczty, a tylko Gmail. To już dyskwalifikuje ten telefon. Druga sprawa to nakładka MIUI10, która jest wgrana, a jak ktoś wie to nakładka nie-firmowa z forum jest znacznie lepsza - nie wiem dlaczego nie można mieć tamtej od razu. Fantastyczna jest lokalizacja, bo aby mieć możliwość lokalizacji miejsca w Polsce, trzeba ustawić że jesteś w regionie Indie.
Synchronizacja z konta Google powoduje, że masz tylko ew. aplikacje, ale nie masz w wielu wypadkach ustawień i musisz ustawiać od nowa. Ekran w porównaniu ze starym S8 jest znacznie gorszy - a to przecież ponad 2 lata minęło od mojego zakupu.
na koniec największy problem tego telefonu to LTE . mam niestety Orange i pobieranie - synchronizacja poprzez LTE jest katastrofalne. WIFI działa bardzo dobrze.
.205.148.115 | 08 Jul 2019, 14:07
Mundi
Dark. Potestuj telefon intensywniej i wykres punkt 4 bo piszesz nieprawdę.
.173.128.37 | 06 Jul 2019, 10:07
Dark
Odnośnie do mojego poprzedniego wpisu.
Prostuję pkt 2. Właśnie znalazłem funkcję powiększenia ekranu. Jest głębiej w ustawieniach niż w moich wcześniejszych telefonach. Pozostałych problemów na razie nie udało mi się rozwiązać.
.173.201.55 | 01 Jul 2019, 21:07
Wszystkich opinii: 43. Pokazuję od 11 do 20.