R E K L A M A

Samsung Galaxy S IV
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 304. Pokazuję od 131 do 140.
46,1% 
 25,7% 
 28,3% 
Valdy
Ciekawostka odnośnie prawdziwej rozdzielczości ekranu w Galaxy S IV. Jak wiadomo posiada on matrycę Super Amoled określanej w tej edycji jako FullHD. To prawda, że na ekranie mamy dostępne 1920x1080 pikseli (czyli niby tak jak powinno być). Z tym, że - specyficzność tych ekranów polega na tym, że posiadają one piksele w układzie PenTile (RGBG) przez co ich rzeczywista rozdzielczość się zmniejsza.
Zatem aby obliczyć prawdziwą rozdzielczość ekranu AMOLED (z wyjątkiem wersji RGB) należy ją pomnożyć w ten sposób : wartość x * 0,816, wartość y * 0,8167 (dla testu można sprawdzić rozdzielczość 800x480 i zobaczyć ile wynosi rozdzielczość Nexusa One podana w informacjach dodatkowych na tej stronie ;))
Tym samym dochodzimy do następujcego wniosku: Prawdziwa rozdzielczość ekranu w smartfonie Samsung Galaxy S IV wynosi dokładnie 1568 x 882 px co daje PPI w przybliżeniu równe jedynie 360. Innymi słowy : FullHD w SGS4 i FullHD w HTC One to zupełnie inna bajka ;) Posiadacz HTC One :)
.internetdsl.tpnet.pl | 10 Mar 2014, 12:03
adasek46
Skusiłem się na s4 po wielu latach z iphonem,przyznaję, że chciałem poznać coś nowego co daję nowe możliwości.Mieszkam w uk ,więc nie narażam się na jakieś niebotyczne koszty zmiany telefonów. Może teraz kilka spostrzeżeń z użytkowania samsunga: plastik jest naprawdę dobrej jakości, wyświetlacz powala na kolana, kilka dobrych i przydatnych funkcji np wyłączenie budzika przez dotknięcie dłonią itd, ale niestety na tym koniec. Wieczne problemy z połączeniami
zawieszanie systemu, restarty bez powodu, generalnie brak stabilności. Mój Samsung jest już wystawiony na aukcji i pewnie już do tej marki nie powrócę.
Wczoraj kupiłem iphone s5 i to jest to pewność i bezpieczeństwo. Po prosu inna liga, wiem że istnieją lepsze smartfony ale iphone to jedyna klasa premium na rynku. Być może nie ma wodotrysków ale są zwolennicy tanich win owocowych z kolorowymi naklejkami na butelce po kilka złotych sztuka oraz miłośnicy drogich trunków, które pije się dla smaku a nie dla efektu.
.range86-148.btcentralplus.com | 28 Feb 2014, 20:02

fir
Telefon ogólnie sprawuje się dobrze, masa różnych aplikacji, świetny aparat. Tylko nie rozumiem dlaczego tak pojemna bateria jaką posiada nie potrafi wytrzymać dnia. Jak za te pieniądze jest też za słabo wykonany, lekki upadek poskutkował pęknięciem ekranu i wymianą wyświetlacza (który tani nie jest - prawie połowa ceny telefonu). Ogólna ocena dobra, choć wad mu nie brakuje
.globitel.pl | 28 Feb 2014, 12:02
rom77
S-4 używam go już rok nigdy nie zawiódł ,internet w miare szybki nawigacja działa super , wideo połączenia też dobrze działają poczta mail jak najbardziej super . Nie używam go do gier. Ja jestem zadowolony .
.internetdsl.tpnet.pl | 24 Feb 2014, 13:02

Reph3at
Ten telefon to jakaś tragedia. Mam go od września, jest z T-Mobile, lecz na powitanie wgrałem mu czysty, niebrandowany 4.2.2. O ile po 2 miesiącach wszystko działało płynnie, o tyle teraz (4 miesiąc na tym ROMie) niedawno bo w styczniu telefon zaczął mulić, restartować się, dodatkowo niemiłosiernie się grzał a przy tam zjadał kosmiczne ilości RAMu przy odpalonej tylko przeglądarce. Zrobiłem reset przez Recovery menu, wipe wszystko. Minął miesiąc od resetu, telefon jest znacznie mniej zapchany aplikacjami a działa gorzej niż wtedy a restarty zdarzają się coraz częściej, to samo ze zjadaniem RAMu. Kolejna sprawa która od jakiegoś czasu występuję to dziwne hmm lagowanie przeglądarki? Zdarza się coraz częściej że podczas przeglądania strony (często w wersji mobilnej) przeglądarka po prostu staje. Nic nie działa, klikam refresh, podświetla się - nic, sama strona też się nie przewija. Dopiero oczyszczenie RAMu menedżerem pomaga. Ogólnie telefonu nie polecam, poprzednie samsungi przyzwyczaiły mnie do takiego zjawiska (lagowania po jakimś czasie) aczkolwiek myślałem że ten będzie inny. Jeśli macie możliwość to zdecydujcie się na coś innego, na pewno nie pożałujecie.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 17 Feb 2014, 19:02
blue berry
Czytając te opinie mam wrażenie, że posiadam całkiem inny telefon :) O ile wyłączy się wszystkie zbędnie pootwierane aplikacje, no i funkcje których nie używamy (np. sterowanie telefonem za pomocą gestów i kilka innych bajerów) - bateria wytrzyma.. całą dobę :) Ale nic dziwnego, telefon to moje przedłużenie ręki i non stop korzystam z aplikacji itp. - internet ciągle włączony. Ilość i różnorodność tych funkcji jest nawet imponująca, ale warto sobie zadać pytanie, czy będziemy ich używać. Posiadać "es czwórkę" fajna sprawa, ale tak naprawdę w moim przypadku mogłabym korzystać ze zwykłego, niszowego smartfona typu Lg L7 i wyszłoby na to samo. Widocznie nie jestem w stanie wykorzystać choćby 50% "udogodnień" zaoferowanych w tym flagowcu. Co ważne, telefon nie przegrzewa się (nawet gdy np. 1,5 godziny grałam non stop w jedną grę - wystarczyło odpowiednio przygasić ekran), ani nie gubi sieci. I tak niezmiennie od siedmiu miesięcy. Dementuję również plotki, które głosiły, że aktualizacja androida (kupując telefon, pośmigał ok. 3 miesięcy na 4.2, potem zaktualizował się do 4.3) wpłynęła na niego niekorzystnie. Fakt, o jakieś 10% zmniejszyła się żywotność baterii, ale oprócz tego - doszło kilka bajerów, możliwość korzystania z aplikacji, które wcześniej były niedostępne etc. - poczułam się jakbym korzystała ze sklepu iOS.
Moja opinia jest neutralna, ponieważ naprawdę radzę się zastanowić, czy chcecie mieć s4, bo są takie wasze wymagania, a może to tylko chwilowa zachcianka ;) Wydaje mi się, że większość użytkowników i tak korzysta z niego w sposób, jaki wykorzystaliby smartfon z niższej półki.
PS kiedy telefon mi upadł z dość mocną siłą na ulicę - obił się tylko z boku, choć spadł prostopadle ekranem. Do dziś jestem w szoku.
.dynamic.mm.pl | 16 Feb 2014, 21:02
aneczka
Potwierdzam negatywne opinie o s4. Mam to samo. Wtopilem na 2 lata. Wyslalem do serwisu. Odeslali z informacja ze wszystko dziala. Strasznie zrazilem sie do tej firmy. Nigdy juz nie kupie produktow samsunga i odradzam innym. Nie wiem jak inne modele ale s4 to wtopa maksymalna.
.172.252.125 | 15 Feb 2014, 23:02
Marek Foltyn
Wlasnie dzisiaj wysiadl mi S4 po trzech miesiacach uzytkowania... Nagle telefon sie wylaczyl a po probie ponownego uruchomienia pokazuje siw ekran startowy i znowu sie samoistnie restartuje. Jestem niepocieszony :-( Mam nadzieje ze mi wymienia telefon... A poki co te opinie pisze ze starego ale dobrego S2 :-)
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 15 Feb 2014, 22:02
bercik
Telefon to najgorszy ..... jaki w życiu miałem ! Ostrzegam ! nie kupujcie tego .... ! To jest złom totalny. To ma być telefon flagowy ? Najlepszy z najlepszych ? S3 rzeczywiście taki był ale S4 to porażka ! WADY: gubienie sieci i problem z ponownym zalogowaniem się do sieci, przeważnie restart telefonu ! Grzeje się przy necie jak .... ! Jadę sobie na nawigacji z dobre 2 h nagle telefon zwiecha systemu i żadnej reakcji ! Dopiero wyjęcie baterii wyłączyło ekran. Telefon PADŁ. Mało nie wyrzuciłem go przez okno ! Po 30 minutach sam uruchomił się ! Okazuje się że jak za mocno przegrzeje coś mu się, to nie uruchomisz go do momentu aż ostygnie. To jest TRAGEDIA ROKU 2013 a nie telefon !
.olsztyn.mm.pl | 15 Feb 2014, 13:02
telefon z media marktu
taka krótka opinia. Telefon jest super, nie zawiesza się, trochę się nagrzewa jak się ładuje, czasami zanika zasięg jak pisali poprzednicy ale myślę że jest to spowodowane baterią. Po 5 miesiącach użytkowania telefon po naładowaniu do 100% i po ok godzinie poziom naładowania spadał do ok 70% po czym cały czas telefon się wyłącza i włącza sam i tak w kółko, dopóki nie podłączę ładowarki, po podłączeniu ładowarki i włączeniu telefonu poziom baterii wskazuje 1% i ładuje się od nowa w bardzo krótkim czasie dochodząc do 100%. I TAK W KOŁO. Obecnie zbiła mi się szybka, czekam na naprawę ubezpieczyciela a potem oddaję na gwarancję. Poza tą baterią (tak mi się wydaje że to wina baterii) telefon mi się podoba.
.dynamic.chello.pl | 12 Feb 2014, 15:02

Wszystkich opinii: 304. Pokazuję od 131 do 140.