R E K L A M A

Samsung Galaxy Note II
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 204. Pokazuję od 121 do 130.
66,7% 
 7,8% 
 25,5% 
banszuc
@jak człowiek zamknie oczy, to już mu tylko "drewniana jesionka" pomoże... przepraszam za sarkazm , ale nie mogłem się powstrzymać na to pytanie zadane przez kilka osób...a tak na poważnie ekran też się wyłącza...:)
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 27 Feb 2013, 09:02
Agula
Jestem szczęśliwa posiadaczka Nota2 ;)) przedtem mialam sgs3 jak juz napisał poprzednik niby podobne a jednak... różnica jest iedzy nimi wielka nie tylko jezeli chodzi o gabaryty ;)) osoobiscie bardzo żałuję ze nie ma wersji rozowej na pl rynek ;)) jednym słowem gorąco polecam... nie znalazłam jeszcze minusow tego telefonu... ;)
.dynamic.chello.pl | 26 Feb 2013, 20:02

typek
mistrzostwo swiata, kupilem i nie zaluje, telefon ogromny ale noszenie go nie jest uciazliwe. Po tygodniu uzytkowania wszystkie inne telefony wydaja sie za male 10/10
.play-internet.pl | 21 Feb 2013, 15:02
Gregg49
Kupiłem telefon jakiś tydzień temu. Przez pierwsze trzy dni chciałem oddać go do sklepu ze względu na jego gabaryty, dzisiajjednak nie zamienię go na żaden inny telefon. Wyświetlacz jest świetny, zdjęcia są rewelacytjne, filmy full HD, rysik idealny we spółgraniu z odpowiednimi programami. Produkt z najwyższej półki, poklecam droższy o 200-300 zł od SIII ale warto dołożyć, chociaż sIII jest bardziej poręczna ale za to mniej wydajna. Ja bym się nie zamienił Note 2 na SIII wiem co piszę bowiem ma ten telefon moja siostra chociaż podkreślam że to też dobry sprzęt.
.internetdsl.tpnet.pl | 19 Feb 2013, 08:02

Bolo
Posiadalem kiedys galaxy s3 wydawal mi sie najlepszy, dlugo wahalem sie przed kupnem. Note2 wydawal mi sie za duzy i niby mial wszystko to co s3. Strasznie ale to strasznie sie mylilem note2 i galaxy s3 rozni wszystko. Note 2 jest po prostu o wiele, wiele lepszym urzadzeniem niz galaxy s3 - zaczynajac od wyswietlacza (bardziej jasny, lepsze barwy, inna technologia S-Tripe RGB a s3 nieszczesny Pen Tile RGBG, no i oczywiscie rozmiar: ogladajac film lub internet na note2... Czysta przyjemnosc) aparat (poprawiony modul czujnikow, co skutkuje ostrzejszym obrazem, lepsza jasnosc diody doswietlajacej, redukcja szumow przy rejestracji sciezki dzwiekowej video i pare innych rzeczy), taktowanie rdzeni CPU w note2 o 200 MHz wieksze (note2 1,6GHz-s3 1,4GHz) pamieci Ram note2 ma jeszcze raz tyle co s3-2GB note, a 1GB galaxy s3. Note2 posiada takze ogromna baterie 3100 mAh przy 2100 mAh w s3. Dodatkowo note2 ma mocniejsza ladowarke 2A przy 1A sgs3. Note2 posiada takze wyrazniejszy i glosniejszy glosniczek niz galaxy s3 no i na koniec zostawilem to czym note miazdzy wszystkich konkurentow: jest to rysik s-pen, screeny, wycinanie, zaznaczanie, przewijanie i wiele, wiele innych bardzo przydatnych funkcji z asystentami strony na pierwszym planie. Jest jeszcze kilkanascie roznic, ale mysle ze to co napisalem przekona osoby wahajace sie miedzy tymi dwoma modelami ktory model wybrac. Bylem sam w podobnej sytuacji i bardzo dlugo nie moglem podjac wyboru.
.173.7.252.tesatnet.pl | 18 Feb 2013, 20:02
Marek36
Krótko i na temat.Rewelacja pod każdym względem.
.dynamic.mm.pl | 18 Feb 2013, 09:02
D-xeros
Witam, posiadam telefon od tygodnia i naprawdę robi wrażenie... :D Wyświetlacz ogromny i wielkość też spora :D. U mnie bez problemu mieści się w kieszeni :) Najważniejsze to, zadać sobie pytanie do czego wam jest potrzebny telefon ?? Dla mnie musi zastępować komputer, bo nie ukrywam że jak wracam do domu to włączam wifi i mam kontakt z wszystkimi :D odpalam gg, skypa, email, internet, fb, dziele ekran, słucham muzyki a w między czasie odpisuje na sms i rozmawiam przez telefon. :) Sprawdza się idealnie.. bo jest szybki i wygodny :) A co najważniejsze wszystko w jednym sprzęcie, miodzio :) Praca na nim to przyjemność :D. Faktycznie nie jest dla każdego bo jest spory... hmm ale po tygodniu inne telefony wydają mi się małe. :) Obsługa jedną ręką ? Możliwa chociaż ja na swoim desire (wyświetlacz 3.7) i tak używałem dwóch, więc tutaj nie jest dla mnie problem :D Przy uchu wygląda trochę jak talerz :D ale w 90% korzystam ze słuchawek i bluetooth. Polecam !! :D:D
.ghnet.pl | 16 Feb 2013, 13:02
atomfx
A jednak na stronach samsunga (nie tylko polskich) wyraźnie widać, że LTE jest w wersji N7105. w Polsce dostępna jest wersja N7100 bez LTE. Proszę poprawić w danych, bo są to dwie wersje co prawda różnią się chyba tylko posiadanym lub brakującym modułem LTE. A w państwa specyfikacji ewidentnie widać (choć jest to nie prawdą), że note 2 ma moduł Lte.
Note 2 w wersji N7105 ma moduł LTE. Nasz serwis funkcjonuje nie tylko w Polsce. Dane nie są różnicowane. Uściślenie po poprawkach użytkowników jest od jakiegoś czasu w informacjach dodatkowych. To nie jest mały druczek. (jf)
.dynamic.gprs.plus.pl | 11 Feb 2013, 15:02
acocieto92
Witam!
Przesiadłem się na Note'a z S2 i użytkuje go jakieś 1,5 miesiąca. Tak więc wygląd pominę bo każdy wie jak ten smartphone wygląda. Na początku miałem, flipa samsunga, ale w obawie przed upadkiem, kupiłem etui case mate tough i dziś właśnie zdał egzamin przy uderzeniu w beton z wysokości 1 metra :) Sama wielkość Nota mieści się w granicach użyteczności. Mieści się w kieszeni spokojnie! nie wiem co ludzie za głupoty wygadują, że do tego typu smartfonów potrzeba plecak. Po paru dniach przyzwyczajasz się do niego i nie rozumiesz wszystkich wkoło jak mogą cokolwiek widzieć na tych 3-4 calach :)
Przeskok w porównaniu z S2 jest baaardzo wyraźny. Począwszy od aparatu, szybkość działania systemu, wyświetlacz, a dzięki 2 GB ram nie trzeba w ogóle martwić się o ilość uruchomionych programów. Wiem, że są karty pamięci, ale mogli dać już tu 32 GB, bo z tych 16 zostaje tylko 10 ;/ Rysik cudna rzecz. Nie wiem jak to wygląda w jedynce, ale tutaj ta rzecz naprawdę urzeka. W moim przypadku mało użyteczne, ale sam pomysł i ilość sposobów wykorzystania tego zwala z nóg. Bateria.. bateria wystarcza na 2 dni normalnego użytkowania (trochę internet, gry - przed sesją nie wskazane- ;D , 30 minut rozmów dziennie, sms'y, wyświetlacz na max jasność, parę zdjęć), a w jeden dzień nie udało mi się go jeszcze wymęczyć:)
U mnie w domu są jeszcze S3 i iphone 5 więc jak mało kto mogę naprawdę porównać te telefony. Jeśli chodzi o szybkość to S3 jest praktycznie tak samo szybki jak N2 choć system zdaję się być mniej stabilny.. Takie moje osobiste odczucie. Na pewno S3 jest poręczniejszy, a ma prawie to samo co jego wiekszy brat. JEDNEJ ważnej rzeczy nie ma, która zdecydowała, że wybrałem Nota.. --> 5.5 cala. Jeśli chodzi o iphone'a 5 to telefon baardzo ładny. Szybkość jego przeraża. Robiąc test mojego Nota i I5 muszę przyznać, że oba to demony, ale iphone minimalnie szybszy. Stabilność systemu IOS w 5 jest niesamowita. Naprawdę używając go zapominasz, że istnieje takie coś jak przycięcie i zwolnienie choćby najdelikatniejsze. Co nie znaczy, że Note jest wolny. Jest to pewnie najszybszy dostępny obecnie android. Aparat w N2 jest lepszy. Zdjęcia robi szybciej i bardziej wyrazne. A do tego masa bajerów typu np slow motion.
Ani na N2 ani na S3 funkcje multiview nie jest W OGÓLE wykorzystywana. Moim zdaniem naprawdę bardzo zbędny bajer. Obsługa gestów jest obfita tzn. przez pierwsze 2 tygodnie codziennie telefon mnie zaskakiwał różnego typu gestami. Np. budzik dzwoni wystarczy powiedzieć STOP i śpisz dalej:) Obserwacja oczu i wyświetlacz nie wygasa. Przychodzę po telefon, biorę go do ręki i wibracją daje znać, że coś jest. Next - telefon leży sobie i chcesz sprawdzić, która godzina to tylko dłonią machniesz nad ekranem i pojawia się okno na 5 sekund z podst info:) Naprawdę jest tego pełno i szczerzę przyznam, że wykorzystuje te gesty. Na początku niby zbędne to, ale z czasem uzależniasz się od tego:)
Z rysika rzadko korzystam, ale zastosowań od groma. Ktoś się pytał mnie o mnie o knajpe więc mapy google, screen, rysikiem zaznaczasz w kółko i piszesz adnotację jaką chcesz i wysyłasz ---> cudne.
Sporo osób twierdzi, że przejście z Note'a 1 na dwójkę nie ma większego sensu ponieważ prawie nic się nie zmieniło. Hm niestety nie miałem okazji dłużej "pobawić" się Note 1 więc pozostaje mi się opierać na suchych faktach..., ale moje zdanie jest trochę odmienne:) Wg mnie to jest całkiem nowy sprzęt sporo wyprzedzający swojego starszego brata i tym samym wart dopłaty 600 zł. Ma 2 razy więcej ramu, ponad 2 razy mocniejszy procesor, mocniejszą grafikę (podkręconą wyżej nawet od S3), aparat jest dużo lepszy, jest Bluetooth 4.0, NFC, poprawiony rysik, ekran powiększony do 5,5, zamiast matrycy PenTile jest matryca RGB, bateria większa, w dodatku otrzymujemy najnowszego androida.
Generalizując, Samsung Galaxy Note 2 uważam za jeden z najlepszych dostępnych obecnie telefonów na rynku, a na pewno jest jedyny w swoim rodzaju(nie liczą Note 1). Moja ocena to 9/10.
.icpnet.pl | 07 Feb 2013, 18:02
super12
Niektórzy mówią, że jest za duży. Jest duży, ale to jest jego atut. Pojawiły się opinie odnośnie RAM-u coś takiego: "wymieniłem sgs3 na note 2 ponieważ ma więcej RAM-u i nie widzę wzrostu prędkości...", ponieważ pamięć RAM w tym modelu ani w sgs3 nie jest całkowicie wykorzystywana. Mój poprzedni telefon miał 278MB RAM-u :P Wyobrażanie sobie jak on mulił? Nawet czasami nie mogłem dzwonić, gdyż nie mogłem włączyć telefonu(aplikacji :) Note 2 nie zużywa swojej pełnej mocy obliczeniowej, ani pamięci operacyjnej nawet dla najbardziej wymagających smartphonów. Z tego powodu przez wiele miesięcy, a nawet lat będzie on działać jak nowy.
Oczywiście dla mniej wymagających użytkowników nie jest to dobry wybór i powinni oni zastanowić się nad wybraniem np Note I.
Pozytywnie zaskoczony, pozdrawiam.
.177.207.16 | 04 Feb 2013, 21:02

Wszystkich opinii: 204. Pokazuję od 121 do 130.