R E K L A M A

Samsung Galaxy Note 3 LTE
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 145. Pokazuję od 101 do 110.
72,4% 
 3,4% 
 24,1% 
DEMON
Witam, jestem użytkownikiem note 3 lte (sm-n9005) od 3 tygodni, zdążyłem intensywnie poznać ten telefon, jedyna wada jaka posiada to poddany na rysowanie ekran dlatego polecam folie ochronna na wyświetlacz za około 10zł, (te wszystkie futerały i pokrowce same w sobie nie koniecznie pomagaj uniknąć drobnych rys, używałem i mimo to sa ślady zarysowań a tel ma dopiero 3 tygodnie) w razie zarysowań foli można łatwo i samemu ja później wymienić, nie jest nie estetyczna (pod warunkiem ze dobrze ja nakleimy :) ) a jest świetna ochrona, więcej wad jako takich nie zauważyłem a korzystam z niego naprawdę dużo. przesiadłem się na note 3 z htc one x i widzę dużą różnice w wydajności (jeżeli chodzi np o wymagające gry typu gta są czy to ze note nie zbija aplikacji w tło tylko po prostu je minimalizuje dzięki dużej ilości ram) i wiele ciekawych innowacji. Naprawdę polecam ten telefon.
.dynamic.chello.pl | 05 Feb 2014, 11:02
DP
Posiadam tego smartfona od ok. 2 tygodni i ten sprzęt to po prostu bajka. Celowo wybrałem wersje LTE kosztem braku radia, bo i tak słucham go przez internet. Moja opinia nie będzie może zbyt wiarygodna, bo to mój pierwszy Android i nie mam żadnego porównania, ale naprawdę nie mam się do czego przyczepić. Ekran bajeczny, sprzęt działa rewelacyjnie szybko, zero zacięć, które podobno charakteryzują ten system, no ale wiadomo, świetne bebechy robią swoje. Aplikacje odpalają się błyskawicznie, każda wymagająca gra ze sklepu play działa bardzo płynnie. Co do dużych gabarytów, cóż, ja szukałem właśnie czegoś między telefonem, a tabletem i ten sprzęt wpisał się w moje wymagania idealnie. Tryb obsługi jedną ręką sprawia, że bez problemu możemy z niego dzwonić na ulicy. Świetne bezdotykowe gesty rąk. Rysik to kolejna zaleta, naprawdę się przydaje do robienia ręcznych notatek. Kamera, aparat, tu nie ma o czym mówić po prostu świetna jakość uwiecznionego materiału, a kto chce lepszą niech sobie kupi lustrzankę. GPS złapał sygnał w ciągu kilku/kilkunastu sekund. Hmm, na upartego znalazłbym jedną wadę, mianowicie fizyczny przycisk Home. Zdecydowanie preferowałbym dotykowy, ale to już zwykłe czepianie. Polecam tego smartfona wszystkim niezdecydowanym, dla których tablet jest za duży, a typowe telefony za małe.
.free.aero2.net.pl | 04 Feb 2014, 23:02

Jędrek
Mam zamiar kupić ten tabfon, właśnie ze względu na rozmiary jego matrycy, jak też jego możliwości techniczne, po wielokrotnych odwiedzinach m.in. waszej strony, ale też kilkukrotnym zapoznaniu się na żywo z jego możliwościami w MM, pod fachowym okiem doradcy. Jestem pod b. pozytywnym wrażeniem.
Nadmieniam, że podobnych prób dokonałem tamże, z HTC One i SX Z1 i biorąc pod uwagę czysto praktyczne, dla mnie istotne parametry (pragmatyzm), SG N3 wygrał wg mnie. Mam 69 lat i nie łatwo zawrócić mi w głowie, modnym współcześnie, przerostem formy nad treścią, a zwłaszcza tzw. fajerwerkami "dizajnerskimi".
I tu, kamyczek do Waszego ogródka, jak to jest, że mimo kilkukrotnej mojej oceny 9/10 dla N3, od 2 m-cy, ta ocena u Was stoi w miejscu na poziomie 5,8, co uznaję za nieporozumienie, oględnie to nazywając. W pełni zgadzam się z podobnymi spostrzeżeniami w tej kwestii. Pozdrawiam wszystkich, Jędrek
Pewnie, zabij posłańca. Bo wiesz, że to nie nasza ocena, prawda? No wiesz, w końcu "kilka razy oceniałeś", co jest niezgodne z elementarną uczciwością użytkownika, nieprawdaż? Nie wiesz w jaki sposób funkcjonuje system ocen, a ja - wybacz - nie będę tłumaczył. Zapewniam Cię, że poza banalnie prostymi zabezpieczeniami są również zabezpieczenia statystyczne. Jak widać na załączonym - działają. (jf)
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 23 Jan 2014, 23:01
pajo1980
Witam mam nadzieję że moja opinia komuś pomoże, wahałem się nad zakupem, bo trochę przerażał mnie rozmiar, lecz kupiłem i jestem zadowolony. Posiadając wcześniej naprawdę wiele flagowych smartfonów stwierdzam, że tutaj naprawdę nie ma się do czego przyczepić. Wykonanie w końcu porządne, wyświetlacz bajka, telefon jest piękny, zwłaszcza czarna wersja, zdjęcia i filmy są super, tak samo jest w S4, a nawet lepiej, bo filmy w 4k. Zaskoczony byłem baterią: wytrzymuje najdłużej ze wszystkich telefonów z androidem, jakie posiadałem. Mogę śmiało powiedzieć 5 dni w S4 były to 3 dni przy tych samych ustawieniach, ale synchronizacja aplikacji pogoda, poczta itp. ręczna - dla mnie jest on super.
.play-internet.pl | 20 Jan 2014, 14:01

DeVertus
Aktualizowałem dzisiaj to cudeńko do Androida 4.4.2. :) Polecam przeprawić na tą wersję Androida, bo za 2 miesiące na sklepowych półkach ten smartfon będzie sprzedawany z fabrycznie zainstalowaną tą wersją Androida.
.30.46.3.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl | 13 Jan 2014, 11:01
Xorgorx
Witam, posiadam Note 3 od miesiąca i jestem bardzo zadowolony. Wcześniej dużo telefonów przeszło przez moja rękę ale raczej zostanę przy Note. Co do radia to można ściągnąć aplikacje, tak jak w Iphonach czego wiele osób nie wie - z tego co widzę. System chodzi płynnie, choć czasem z 3-4 razy ekran mi zamulił tak, że dotyk nie działał przez ok 30 sekund. A raz musiałem go zresetować. Też mały problem: nie wiem jak inni posiadacze Note 3 - mi podczas czuwania telefon dość dużo baterii mi zużywa przez noc 20-35%. Nawet przy wył wifi, gps i 3g.

Pozdrawiam ;)
.174.103.146 | 10 Jan 2014, 10:01
fan dobrego sprzętu
Szanowny Panie Jaro, na wstępie chciałbym zaznaczyć, że Pańskie wycieczki personalne w stosunku do mojej osoby w ogóle mnie nie isteresują. Także kwestie mojego zajęcia zawodowego, predyspozycji osobowościowych, postrzegana świata, itd itd pozostawmy w spokoju. Mogę Pana zapewnić, że nie uprawiam tu jakiejkolwiek reklamy, a wyrażam jedynie swoją opnię, na temat produktu, który moim zdaniem, nie zasługuje na krzywdzące noty. Pana opinia w moim odczuciu dotyczy w znacznej mierze wadliwości KONKRETNEGO egzemplarza, i zamiast opisywać je na forach internetowych, na Pana miejscu opisałbym je w reklamacji złozonej w salonie Play, gdzie sprzedano Panu ten sprzęt. Krzywdzące noty są w tym przypadku bezsporne, dowody? Ależ oczywiście, już nadmieniam, większość zorientowanych w temacie ludzi wie doskonale, że note ma jedne z większych możliwości pośród topowych smartfonów na androida opartych o procesor snapdragon 800. W zasadzie są tutaj trzy wiodące modele Note 3, Xperia Z1 i LG G2, do tego grona można byłoby jeszcze zaliczyć LG Nexus 5. Także ocena w okolicach 5 na 10 dla możliwości takiego sprzętu, jest przejawem niesprawiedliwych not. W kwestii Pańskiej wypowiedzi pod kątem wadliwości sprzętu, zabrałem głos dlatego, że w moim egzemplarzu, poprostu nie trzeszczy głośnik i to w takim stylu jakby telefon był nienależycie zmontowany, nie trzeszczą również słuchawki...Więc logicznym jest, że nie są to wady ogólne, wady jako sprzętu, tylko wady konkretnego egzemplarza. Chciałem Panu raczej pomóc, niestety Pańska wypowiedz dowodzi, że nie zostałem nalżycie zrozumiany. Kwestia przycisku zasilania i obsługi telefonu, prosze Pana już same wymiary tego telefonu, a właściwie phabletu, obecność rysika, sugerują, że jest to sprzęt do obsługi nie jedną, a obydwoma rękoma. Coś za coś, jeśli klient decyduje się na znaczne zwiększenie przekątnej ekranu, dołozenie rysika, musi się liczyć z tym, że wygodna obsługa telefonu będzie wymagała zaangażowania obydwu dłoni, a nie jednej. Jest to rozwiązanie dedykowane dla biznesu, podobnie jak kiedyś nokia 6310, która podobnie, posiadała niemałe gabaryty. Umiejscowienie przycisku wyłączającego, na które Pan tak narzeka w moim przekonaniu jest przemyślane. Nie jest to na szczęście środkowy fragment bocznj obudowy, wtedy owszem Pana zastrzeżenia miałyby sens, a jest to górna cześć. Nie sądzę aby przeważająca część użytkowników, trzymała ten telefon podczas rozmów za jego górną część. Raczej telefon w czasie rozmowy jest trzymany za dolną albo środkową część boków. Więc Pański zarzut dotyczy raczej Pańskiego sposobu trzymania tego telefonu a nie wadliwości umiejscowienia przycisku. Kwestia czytania instrukcji, uważam, że dotarcie do funkcji przypisywania przyciskom ekranu startowego i wyłącznikowi zasilania poszczególnych parametrów związanych z połączeniami, nie jest trudne, wystarczy wybrać Ustawienie -> Urządzenie -> Połączenia -> Odbieranie/kończenie połączeń...Zaznaczyć dwie z trzech opcji. Gotowe. To tyle. Jeśli ktoś jest zainteresowany personalizacją połączeń, na pewno jest w stanie to odszukać. Jeszcze raz podkreślę, nie zdarzyło mi się abym w taki sposób wyłączył ten telefon, w opisywanych przez Pana sytuacjach. Generalnie wady sprzętu, jako takiego, zachodzą wtedy kiedy one występują we wszystkich egzemplarzach, nie zaś w pojedyńczych sztukach, czy podczas niecodziennego użytku.
Sprawa etui, nikogo nie wprowadzam w błąd, w opisie ofert wielu sklepów internetowych jest zapis, że jest to skóra. Reszta nie wymaga komentarza. Co nie oznacza, że jesli jest to jakiś materiał skóropodobny, to jestem w stanie sprostować swoje stwierdzenie, w przeciwieństwie do Pana nie podchodzę do tej dyskusji w sposób emocjonalny. Niemniej co do jakości wykonania tego etui nie mam najmniejszych zastrzeżeń, życzyłbym sobie aby większość etui była wykonana z tak dobrej jakości materiałów, a także z tak dobrą dokładnością.Poważnie. Sposób montazu etui także jest więcej niż satysfakcjonujący. Etui jeśli pogrubia, to robi to w MINIMALNYM wariancie. Proszę sobie porównać ten model etui z konkurencyjnymi rozwiązaniami. Tu jest naprawdę dobrze. Nie zgodzę się też, że etui nie zbezpiecza boków, gdyby Pan założył je na swój telefon, wiedziałby Pan, że jest ono tak spasowane, aby telefon był lekko schowany w etui, utwardzone krawędzie osłony są nieco większych gabarytów, dzieki czemu podczas upadku, z pewnoscią będzie to miało pozytywny wpływ na ochronę sprzętu. Oczywiście to nie jest rozwiązanie bez wad, w moim odczuciu największą wadą tego etui jest brak np magnesu, przytrzymującego ruchomą część etui. To by rozwiązało wątpliwości co do ochrony sprzętu, a także uciążliwego, problemu z zamykaniem etui po dłuższym otworzeniu konstrukcji ochronnej. To tak z praktyki użytkowania tego etui.
Widzę, że pan się skupia na samych WADACH tego rozwiązania, a tych jest zdecydowanie mniej, niż zalet produktu. Etui jest niezwykle funkcjonalne, za sprawą chipu na tylnej obudowie, mozna nie otwierając telefonu, skorzystać w zasadzie z większość niezbędnych funkcji, takich jak odbieranie i wykonywanie połączeń, odbieranie wiadomości sms, dostęp do kalendarzu, informacji począwszy od daty, skończywszy na pogodzie, a także zabawie w notatki przy pomocy rysika, robienie zdjeć, sluchanie muzyki. Myślę, że etui jest eleganckim rozwiązaniem stworzonym pod kątem funkcjonalności, to nie jest oczywiście "pancerny" schron dla telefonu, a stylowa osłona, z mnóstwem możliwości, rozwiązanie zaprojektowane dla biznesu. Nokii 6310 ludzie nie kupowali po to aby np gładko można było ją schować do kieszeni, to był telefon który miał świenie sprawdzić się w profesjonalnych rozwiązaniach, i z tej funkcji wywiązywał się w bardzo dobrze. Podobnie jest z Note 3 i dedykowanym etui.
Udzielam się tutaj "najczęściej" - w rzeczywistości napisałem kilka postów - ponieważ uważam, że oceny w stulu 5/10 dla takiego telefonu są niepoważne. I mam do tego prawo, merytorycznie argumentując swoje racje.
Polecam Panu więcej dystanu do tego co się pisze w internecie, a uniknie pan w przyszłości interwencji moderatorskich w kontekscie publikacji swoich wypowiedzi.
Pozdrawiam.
.50.4.86 | 09 Jan 2014, 15:01
Jaro
Hej, panie fanie dobrego sprzętu lepiej napisz ile Twoja praca kosztuje zamiast mieć czelność oceniać, że moja opinia nie jest rzetelna! Opinie tutaj kolego mają być indywidualnym subiektywnym stwierdzeniem na temat urządzenia jeśli rozumiesz o czym piszę. Pewnie osoba która szuka dla siebie telefonu bardzo z Twoich wypowiedzi skorzysta ale lepiej zrób plakat i wyjdź na ulicę zamiast tutaj uprawiać reklamę. To jest miejsce na prawdziwe opinie, a nie osądzanie czyjegoś zdania. Policz sobie [...] konkrety które ja napisałem i bzdurne ściemy którymi mydlisz oczy czytelnika.
1. Telefon kupiłem w firmowym salonie Play - nowy, zaplombowany.
2. Policz sobie w przeciętnym tekście co zostało częściej użyte kropka czy przecinek, a później odpowiedź sobie po dogłębnym przemyśleniu (ewentualnie skonsultuj z osobą rozgarniętą): czy prościej jest przycisnąć od razu przycinek jak to miało miejsce w starym HTC czy otwierać kolejne okienko aby wybrać dopiero to czego potrzebujesz.
3. To że Ty trzymasz w dwóch paluszkach swój telefon nie znaczy, że przeciętnie - zwłaszcza ten nie mały egzemplarz - większość ludzi złapie po krawędziach jak popadnie i wtedy łatwo go wyłączą póki nie będą na to uważać. Nie każdy od razu czyta instrukcję która nawet nie jest w całości wydrukowana i dochodzi do takich możliwości, a przycisk wyłącznika jest po to aby go wyłączać. Poza tym jest on dokładnie na wysokości przycisku zmiany głośności co przy jego używaniu też stwarza możliwość przypadkowego wyłączenia. Złap ten telefon i spróbuj ściszyć - chętnie zobaczę zdjęcie jak to robisz bez dotykania wyłącznika - to są fakty. Apple i HTC wyłączniki mają na górze a Xperia na środku wysokości ale mały i okrągły bo u nich ktoś o tym pomyślał. Oczywiście telefon już teraz przypadkiem mi się nie wyłącza bo się do tego przyzwyczaiłem ale lokalizacja tego przycisku powoduje dyskomfort bo muszę uważać jak go łapię gdy np wyciągam z kieszeni, żeby go przypadkiem nie wyłączyć.
4. Jak bym chciał pisać, że słuchawki łatwo uszkodzić to bym to napisał. Jeśli chciałbym napisać, że dźwięk jest słabej jakości to też wyraźnie bym to napisał. Ja piszę, że moje słuchawki są wadliwe bo gdy się w nich obracam to dźwięk trzeszczy jakby kable nie łączyły, a mimo wymiany silikonowych nakładek na największe jakie były w zestawie słuchawki ciągle trzeba poprawiać aby nie wypadły. Dla wyjaśnienia pana fana - oceniam tu słuchawki jakie Samsung daje w zestawie z telefonem Note 3
5. Nie rozumiem dlaczego tak mnie przekonujesz, że Twój egzemplarz jest taki idealny i bez wad. Mnie nie interesuje Twoja opinia. Ja już kupiłem ten telefon i piszę o moich doświadczeniach. Nie oskarżałem Cię o kłamstwo lub nierzetelną opinię choć wszystko wskazuje na to, że uprawiasz tu reklamę. A oto fakty:
- występujesz tu najczęściej
- chwalisz i dowodzisz ciągle że to najlepszy telefon na świecie
- próbujesz zdyskredytować negatywne opinie - nie masz do tego prawa!
- opisujesz i zachwalasz dodatkowe wyposażenie - wprowadzając zresztą czytelnika w błąd
ETUI NIE JEST ZE SKÓRY i jak każde etui POGRUBIA TELEFON tylko fakt, że z jednej strony. Zrezygnowałem z jego zakupu po obejrzeniu z dwóch powodów:
- nie zabezpiecza telefonu: spodziewałem się że będzie również zabezpieczeniem na wypadek upuszczenia telefonu - niestety nie całkiem ponieważ krawędzie metalopodobne telefonu nie są przez to zabezpieczone - trzy krawędzie telefonu są całkowicie odsłonięte. Łatwo też się samo otworzy po upuszczeniu dając możliwość uszkodzenia dowolnej części obudowy lub ekranu.
- cena: 170 - 200 zł (mowa o tym z okienkiem). Pozdrawiam.
Obawiam się, Panowie, że dyskusja niebezpiecznie zbacza z tematu. Puszczam, jest na granicy, jeden zwrot jednak wyciąłem (choć nie był obraźliwy, mógł być słusznie uznany za lekceważący), ale z zastrzeżeniem, że nie ma tu miejsca na osobiste wycieczki. Bardzo proszę przenieść dalszą wymianę zdań na grunt prywatny. Sądzę, że inni użytkownicy poznali już dosyć wyraźnie stanowisko obu dyskutantów na temat urządzenia. Dziękuję za zrozumienie. (jf)
.95.204.24 | 09 Jan 2014, 02:01
M70
Mam Note 3 od 3 tygodni,wcześniej miałem 3 modele htc i byłem zadowolony.Ostatni to model one,którego to podarowałem kobiecie.Jak dla mnie trochę był za bardzo aluminiowy i bałem się o wgniecienia.Natomiast SG Note 3 spełnia wszystkie moje oczekiwania i potrzeby,choć przyznam się szczerze,że go jeszcze nie rozgryzłem i często muszę wytężać umysł by dać sobie radę.Ale mam nadzieję,że z czasem poznam jego wszystkie zalety i możliwości.Dokupił do niego od razu dedykowany futerał,sprawdza się znakomicie.Karta 32 gb dodatkowo uzupełnia i tak już dużą pamięć wewnętrzną.W tym samym czasie kolega zakupił i phone 5 s.Napiszę tak,to telefon dla tzw.klasy średniej i mający podnosić im prestiż,tak jak wczasy w Grecji,markowe ciuchy czy wypasione auta.Moim zdaniem i phone do tego właśnie został zrobiony,ma przykuwać uwagę.SG Note3 to mały komputer dla ludzi wymagających funkcjonalności i nie zawodności.Podsumowując SGNote3 to droga inwestycja,ale w terenie w pełni zastępuje mi laptopa.Polecam
.play-internet.pl | 06 Jan 2014, 08:01
fan dobrego sprzętu
Wow oceny tego smartfonu są po prostu kosmiczne :D Design,ok kwestia gustu, choć nie sposób przy tym nie powiedzieć, że to jeden z lepiej wykonanych telefonów Samsunga w historii, więc trochę dziwi nota tylko 5.00...Czyli przeciętnie. Idę o zakład, że większość zaniżających ocen, to hejt osób, którzy nigdy tego telefonu nie użytkowali. Natomiast ocena możliwości urządzenia na poziomie 5.00 to jest takiś żart. Ok telefon nie ma radia, ale poza tym ma wszystko, włącznie z nagrywaniem filmów w 3840x2160 px, świetnym aparatem, USB 3.0, Snapdragonem 800, 3 GB RAMu, 32 GB miejscem na dysku, możliwością rozszerzenia pamięci o 64 GB, LTE, HSPA+, SuperAMOLED w full HD, rysik, plus masa, masa innych bajerów, których tu nie sposób wymienić. To przecież jedno z najlepszych urządzeń pod względem możliwości. Dodam, że w 3Dmarku w teście Ice Storm Unlimited mój Note osiągnął wynik 18959. Jezeli dla kogoś taki sprzęt to zaledwie średnie możliwości, to niech mi wskarze topowe możliwości :D
.50.4.86 | 03 Jan 2014, 18:01

Wszystkich opinii: 145. Pokazuję od 101 do 110.