R E K L A M A

Samsung Galaxy Note 3 LTE
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 145. Pokazuję od 111 do 120.
72,4% 
 3,4% 
 24,1% 
Tomasz
Mam Note3 od 2 miesięcy. Przed nim miałem chyba wszystko co w telefonii komórkowej wymyślono ostatnio. Każdy miał jakieś wady każdy zalety ale ten jest TOP . Jeśli jesteś w stanie go mieć i chcesz, dopuszczasz taki rozmiar telefonu to nic lepszego NIE MA TERAZ. Możesz mi uwierzyć. HCT- jakość wykonania i....nic ponadto Sony X Z1 daaaleko tyle. IPhone 5 - no cóż może, system ok. ale... zamknięty, nic za darmo robią co chcą, nikogo nie dopuszczą do projektowania Czemu???- oni już wiedzą a Ty nie??? funkcjonalność to jak łopata i koparka. Niech żaden Iphono 'wiec nie pisze o prestiżu. Cena ta sama (kupiłem ip4 i ip5 żadnych innowacji, zamknięta obudowa, za rok jak używasz telefonu nie nosisz go i kładziesz na stole w restauracji, musisz wymienić niekoniecznie na lepszy, na pewno na droższy, by mogli się bogacić inni i mieliby się z kogo śmiać - telefony niebo a ziemia, oczywiście na korzyść n3. Kto go nie miał ten nie ma pojęcia o czym mówi.
.centertel.pl | 02 Jan 2014, 23:01
fan dobrego sprzętu
@KmP900
Prosta akcja, osobiście wolałbym Note 3 niż zestaw tablet plus telefon, z prostej przyczyny, Note 3 skupia możliwości wszystkich w/w urządzeń w jednej obudowie, co mi osobiście bardzo odpowiada. Teraz wszystko mogę mieć w jednym urządzeniu, i to wpełni tego slowa znaczeniu, bez żadnych naciąganych sloganów marketingowych. Note 3 posiada funkcjonalność: komputera, tabletu, i telefonu, od teraz nie muszę nosić kilku utrządzeń przy sobie, wystarczy jedno, co jest bardzo pomocne w pracy, w codzienności.
Co do wodoodporności w Sony, przyznaję fajny patent, jednak Note 3 ma inną zaletę, możliwość bezproblemowej wymiany baterii, wystarczy wyjąć tylną klapkę i dostęp do akumulatora jest free. Praktyczne rozwiazanie, baterie szybko się zużywaja, dzięki możliwości bezproblemowej wymiany może to zrobić każdy. Praktyczne udogodnienie. Ja dokupiłem do swojego N3 funkcjonalny cover, 100% skóra, tylna klapka etui zastępuję zarazem tylną klapkę obudowy smartfonu. Ciekawe roziązanie.
.50.4.86 | 31 Dec 2013, 17:12

Mike
Mam Note 2 wraz ze smart dock od roku, wydawało mi się że trudno będzie poprawić wyświetlacz, szybką pracę w kolejnej edycji Note. Od dwóch tygodni mam Note 3, muszę przyznać że jest to duży skok do przodu. Najważniejsze zmiany na plus: jeszcze lepszy wyświetlacz (odwzorowanie kolorów, ostrość), szybkość (gry nie mają dla mnie znaczenia, ale aplikacje działają jeszcze szybciej), nagrywanie wideo 4K ze strumieniem ok 48000kb/s, lepszy aparat niż w dwójce, najwyższej jakości dźwięk (odtwarza nawet pliki flac 24/192khz z dużą dynamiką, niewiele mobilnych urządzeń to potrafi, a słucham trochę muzyki hi-res), s-pen działa lepiej niż w Note 2 (więcej funkcji i chyba szybciej reaguje). Rozmiar mi nie przeszkadza, nie wrócę do mniejszych telefonów. Polecam.
.centertel.pl | 30 Dec 2013, 19:12
KmP900
Będzie to z pewnością mój kolejny smartphone. Po kilku dniowej zabawie Note3, Z1 i HTC One bez wątpienia najlepiej wypdada Note. Telefon jest na tyle duży ze bez problemu zastąpi mi 7" Nexusa 2 oraz juz wysłużony Sony Xperia P. Parametry, wielkosc, działanie po prostu rewelacja. Jedyne co mnie irytuje to plastikowa boczna ramka IMO nieporozumienie. Na szczęście jest wiele coverów rozwiazujacych problem. Poczekam do sierpnia i sprzedaje mój telefon i tablet, a wszystko zastąpi nie kto inny jak genialny Note3.

Jeszcze mam takie pytanie. Co byscie woleli. Note3 czy Nexus7 2013 plus jakiś telefon w granicach 1000zl, powiedzmy Xperia V / SP? Ja osobiście już wybralem NOTE3 mimo ze od zakupu Nexusa7 przestałem używać laptopa czy telefonu.

Jedyne czego może brakować w NOTE 3 to ostatnio modnej u Sony wodoodpornosci. Osobiście nigdy nie zdarzyło mi się zalać telefonu ale takie osoby znam. Jedyne co pamiętam to parę rozmow w bardzo deszczowy dzień w który z pewnością NOTEa 3 bym nie wyjął
.1.94.2 | 28 Dec 2013, 18:12

fan dobrego sprzętu
Tak, to pierwszy smartphone z 3GB Ramu, konkurencja w postaci: LG G2, Nexus 5 czy Sony Xperia Z1, bazuje na 2GB Ram. Co do sytuacji którą opisałeś, spróbuj może zaktualizować firmware, niedawno była aktualizacja, której głównym celem miała byc poprawa stabilności urządzenia. Niedługo - na początku przyszłego roku - jest zapowiedziana aktualizacja systemu do wersji Android KitKat. Ten Samsung jest nowym urządzeniem, kolejne aktualizacje powinny usprawniać jego funkcjonowanie software'owe.
Pozdrawiam
.50.4.86 | 28 Dec 2013, 14:12
Rafi
Urządzenie to jak na razie jest najlepsze na rynku, jak się nie mylę to jest to pierwszy smartphone z 3 GB Ramu i naprawdę procesor poradzi sobie ze wszystkim :) Jedyny minus to to,że czasami przy odblokowaniu procesor dosyć długo się budzi i mogą wystąpić małe lagi czego nie pojmuję przy tych parametrach ale cóż da się z tym żyć lub jak komuś się bardzo nie śpieszy odczekać te parę sekund. Poza tym smartphone jest idealnym flagowcem samsunga.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 28 Dec 2013, 01:12
fan dobrego sprzętu
nocturne - spoko, lubię rzetelne opinie o sprzęcie, a opinia kolegi Jaro taka nie jest. Podobnie jak Ty, używam tego telefonu w zasadzie do wszystkiego, praca, net, gry, muzyka, filmy, zdjęcia, testowałm go w najbardziej wymagających benchamrkach włącznie ze słynnym 3Dmarkiem w opcji Ice Storm Unlimited (a więc naprawdę bardzo wymsgsjący test), a także GFX Bench 2.7.2 w opcji T-Rex HD i Egypt HD. Podkreśle, że żaden z tych programów, wyświetlających bardzo zaawansowane efekty graficzne, nie był w stanie tego telefonu zagiąć. Mam wgrane najnowsze firmware, wszystko smiga bez najmniejszego choćby lagowania, chodzi płynnie, że szok. Dziwne więc, że Jaro odczuwa jakieś "zacinki" może ktoś bawił się z jego egzemplarzem i coś obczaił nie tak. Świadczą o tym słowa "telefon na głośniku trzeszczy jakby nie był dobrze poskręcany". Skoro istnieje przypuszczenie, że telefon jest nienależycie zmontowany, dowód zakupu w rekę, gwarancja, i walka o swoje. U mnie takich problemów nie zaobserwowałem, podobnie jak u Ciebie, także to coś ewidentnie nie tak z egzemplarzem kolegi Jaro. Na allegro można kupić czasami nieco tańsze telefony, ale za to z np poserwisową przeszłością. Tacy sprzedawcy argumentują zerwane plomby na pudełku,tym, że musieli podbić garancję dbając o rzekome prawa i dobro kupującego...Co jest tylko wmówką ponieważ juz sam paragon stanowi podstawę reklamacji, a klient ma prawo zażądać nieotworzonego zestawu, ja tak zrobiłem i mój telefon działa bez zarzutu. Słuchawki są bardzo dobre, dzwięk jest czysty w miarę dynamiczny. Ich krztałt to kwestia gustu, sprawdziłem to teraz, trzeba je po prostu głębiej sobie umieścić w uszach. Jedynym poważniejszym mankamentem tego zestawu jest w moim odczuciu zbyt cichy poziom rozmów. Do tej pory używalem Nokii i tam wygląda to lepiej. Kolejny element który mnie trochę zirytoał to Kies, znałem wcześniej problemy tego softu, ale w najnowszej wersji np aktualizacja firmware to jest jakieś nieporozumienie. Zrezygnowalem po nieudanej próbie, i zainstalowałem najnowsze firmware z poziomu tefelonu. Cała operacja trwala kilka chwil, włącznie ze ściagnieciem pliku. Ten telefon ma kapitalne parametry transmisji danych, szybko łapie zasięg i download jest mega satysfakcjonujacy, strony internetowe też śmigają niezwykle sprawnie. Przed zakupem brałem pod uwagę kilka innych pozycji, a były to LG G2 i Sony Z1. LG przypadł mi do gustu, kupiłbym go gdyby nie fakt, że zabrakło w nim slotu na karty pamięci...Uważam, że w dzisiejszej dobie, gdzie programy, dane potrafią zajmować setki megabajtów, pozbawienie urządzenie takiego slotu, jest nieporozumieniem. Sony z kolei nie przekonał mnie swoim wyświetlaczem, jego charakterystyką w kwestii kontrastu, kolorystki. Note 3 zdecydowanie wypada najlepiej z pośród całej konkurencji high endu, dziwi trochę fakt, że najlepszy obecnie sprzęt pod Androida ma średnią ocen niższą niż 5.00, a wiele sporo gorszych konstrukcji zajmuje wyższe lokaty, cóż życie :D Ja jestem zadowolony ze swojego telefonu, nie żałuję wydanej kasy, i na pytanie czy drugi raz wybrałbym ponownie produkt samsunga, ospowiadam bez wahania - tak.
Dokupiłem też fajny i funkcjonalny gadżet do tego sprzętu. Jest to etui S-View Cover, etui jest w krztalcie eleganckiergo notesu, wykonane z wysokiej jakości skóry, wszystko idealnie szyte, dopasowane w najdrobniejszych szczegółach. Na uwagę zasługuje fakt, że tylna klapka etui zastępouje klapkę telefonu (tą oryginalną się zdejmuje) więc etui nie pogrubia telefonu. Etui zawiera także na tyle specjalny chip, dzięki czemu można korzystać z wielu funkcji telefonu, juz z poziomu okna S-View. Nie trzeba "otwierać" telefonu, aby np odebrać rozmowę telefoniczną, zrobic zdjęcie, sporządzić notatkę przy pomocy rysika, skorzystać z odtwarzacza muzycznego, zobaczyć datę, godzinę, stan baterii, zasięg, uzyskać informację o przychodzacych połączeniach, wiadomosciach sms. Wszystko to mogę zrobic już z poziomu okna etui bez wchodzenia w system. Natomiast "wybudzenie" telefonu następuje poprzez otworzenie klapki etui. Można tę funkcję włączyć albo też wyłączyć w zależności od potrzeb. Brakuje mi tylko nagrywania filmów z poziomu okna etui, ale to juz chyba rozpusta :D
.50.4.86 | 25 Dec 2013, 19:12
nocturne
fan dobrego sprzętu - wielkie dzięki gdyż wyręczyłeś mnie w odpisaniu koledze o nicku "Jaro" - jestem tego samego zdania co Ty. Także nie mam żadnych problemów - a robię z nim wszystko co się da - (taki GTA:SA śmiga na max detalach z czym wiele innych telefonów zwyczajnie sobie nie radzi). Słuchawki...hmm.. nawet ich nie wyjąłem z pudełka. Mam swoje sprawdzone Sennheisery i im ufam - zresztą oceniać telefon po słuchawkach!? Wielkość idealna - przez pierwsze dni nawet sądziłem że mógłby być odrobinę większy (taki Note N7000 jest od niego szerszy mimo ekranu mniejszego o 0.3 cala) ale teraz już się do niego przyzwyczaiłem (może to kogoś dziwi ale nie każdy ma rączki jak 10 letnia dziewczynka :) ). Jedyny problem jaki występował to kopiowanie zawartości poprzez usb - próbowałem wszystkich sposobów łącznie z Kies3 i przeinstalowywaniem sterowników - lecz ciągle przy końcu kopiowania plików występuje błąd. Instalacja AirDroid'a rozwiązała problem a dodatkowo telefon nie jest uczepiony laptopa przy przesyłaniu plików. Czekałem na HTC One MAX (Żona ma mniejszą wersję i jest naprawdę super) zastanawiałem się nad LG G2 ale na końcu wybrałem (nie mogąc się doczekać) N9005 i jestem z tego zakupu maksymalnie zadowolony. Polecam :)
.2-1.cable.virginm.net | 25 Dec 2013, 10:12
fan dobrego sprzętu
Sorry ale wydaje mi się, że coś jest nie tak z Twoim egzemplarzem Note 3. Też mam ten telefon i zaczniemy od początku. Owszem słuchawki mają specyficzny profil, może to komuś albo odpowiadać, albo przeszkadzać. Tobie przeszkadza,ok, masz do tego prawo, subiektywna opinia, jednak co do ich jakości, jakości dzwięku, absolutnie nia mam zastrzeżeń. Nie wiem co Ci tam trzeszczy, może poprostu coś uszkodziłeś albo dostaleś wybrakowany egzemplarz, bo w moich słuchawkach dzwięk jest kryształ. To samo tyczy się rzekomego trzeszczenia głośnika...U mnie takie coś nie zachodzi. Nie wiem z jakiego zródła masz tego fona, być może, że kupiłeś go z allegro z zerwaną plombą, sztukę poserwisową, albo coś się stało w transporcie. Ja miałem fona zaplombowanego i do jakosci dzwięku nie mam się jak przyczepić. Powaga. Owaszem telefon w rozmowach jest stosunkowo cichy, tu się zgodzę jest to wada, ale dzwięk jest czysty. Kwestia dzialania systemu, sorry, mam już go dwa tygodnie, mnóstwo zainstalowanych aplikacji i żadnych "mikrozacinek" nie widzę. Może coś masz z softem? Bez kitu u mnie wszystko leci jak z automatu, programy, system, to się wkręca w obroty, że szok. Fona mam z dystrybucji węgierskiej. Kwestia kontaktów? Nonsens, działa to sprawnie, intuicyjnie,wystarczy się przyzwyczaić, jak do każdego nowego telefonu. Telefon wyłącza się podczas rozmów? :D Boże, nie wiem czy wiesz, ale wyłącznik na boku o którym mówisz, można również ustawić jako przycisk kończenia rozmów, jak tak mam ustawione, i jeszcze nigdy, przenigdy nie udało mi się wyłaczyć w trakcie rozmowy tego telefonu. Jeżeli tobie to się udało, reklamuj go, najwyrazniej sprzedawca sprzedał Ci coś dziwnego :D Nie ma w klawiaturze przecinka? Jest, wystarczy przytrzymać przycisk "kropki" i pokazuje się pole ze znakami interpunkcyjnymi gdzie jest także przecinek. Wygląd, kwestia subiektywna, nie zauważyłem tam "wiejskich" elementów. Telefon jest wykonany w taki sposób, że widać od razu, że trzyma się high-end.
PS. jeśli rzeczywiście masz takie problemy z tym telefonem, ja bym go reklamował, dziś słuchałem na tych słuchawkach sporo muzy, dzwięk miałem kryształ. Serio.
.50.4.86 | 25 Dec 2013, 02:12
Jaro
Jak czytam niektóre opinie (np maria) to śmiać mi się chce. 3 dni bateria (max dwa jeśli nie leży na półce), diody sygnalizujące, obudowa... Konkrety! Poprzednio miałem skromniutki Desire S. Przyznam, że mimo przesiadki z eski spodziewałem się dużo więcej, ale to tylko oczekiwania - fakty są nastepujące:
- telefon mam od tygodnia
- słuchawki mimo wymianie na największe wkładki wypadają z uszu - masz ochotę zerwać je i wyrzucić przez okno
- słuchawki dodatkowo trzeszczą gdy się obracam - masakra!
- telefon na głośniku trzeszczy jakby nie był dobrze poskręcany - masakra
- telefon nie jest całkowicie gładki w działaniu - widać mikrozacinki przy obracaniu lub innych momentach a ma dopiero tydzień
- obsługa w porównaniu do htc jest zrobiona przez jakiegoś bezmózga za przeproszeniem bo np jeśli jestem w pozycji telefon i klikam na konkretny kontakt to po to żeby dzwonić do tej osoby ale nie w note3 tutaj otwiera ci się kontakt i wtedy jeszcze raz musisz kliknąć w słuchawkę - żenada
- wyłącznik boczny telefonu - trzeba być niespełna rozumu żeby zrobić go na górnej bocznej krawędzi czyli tam gdzie trzyma się telefon rozmawiając - efekt? telefon wyłączasz podczas rozmowy
- dodatkowo słuchawka podczas rozmowy jest cicha
z drobniejszych:
- nie ma przecinka w klawiaturze! doszedłem że twórcy chodziło o to żeby dawać kropkę a następnie zmieniać na przecinek - chyba?!
- obudowa telefonu ma wiejski i sztuczny metal na krawędzi - to nie jest metal - to plastik pokryty (natrysk) czymś podobnym do chromu - można to zweryfikować wyciągając rysik - tam widać gdzie kończy się ten natrysk - to jest minus bo przy tej cenie powinien być bardziej solidny - pewnie wytrze się po kilku miesiącach
- czasem błędnie odczytuje kliknięcie np gdy chcę zamknąć program w managerze klikając na zamknij otwiera go
- w klawiaturze brakuje opcji przytrzymania aby wstawić inny znak bez przełączania klawiatury
Pozytywy
- ekran: dobrej jakości wizualnie
- zaskakująco dobrze przepisuje dyktowany tekst
- szybko łączy gps - w htc to jest dramat!
- dość szybki
- jeszcze się nie zawiesił
- szybko się włącza i wyłącza
- jak na te rozmiary i parametry to bateria trzyma i tak dobrze
Podsumowując:
Zastanawiałem się nad iphonem 5 ale parametry i wielkość zwyciężyły - myślę, że biorąc pod uwagę wielkość i politykę apple zostałbym przy note, nie wiem co mogłoby być lepszym rozwiązaniem ale samsung niestety nie zachęca. Powiem tylko, że jeśli szukacie alternatywy, to nie patrzcie na rysik - zapominam o nim dla mnie nie jest przeważającym atutem i jeśli znalazłbym lepsze urządzenie bez niego to na pewno bym wymienił.
Mam nadzieję, że moja opinia (pewnie jedna z nielicznych nie sponsorowana) przyda się komuś ochłonąć i zdystansować do pięknych reklam.
.95.204.24 | 24 Dec 2013, 01:12

Wszystkich opinii: 145. Pokazuję od 111 do 120.