R E K L A M A

Redmi Note 8T
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 68. Pokazuję od 41 do 50.
45,6% 
 30,9% 
 23,5% 
Omlet
Opinia po dwóch miesiącach użytkowania
Telefon jest bardzo specyficzny, czasami działa naprawdę dobrze, a czasami załamuje się jego działaniem. Jednego razu sie nagrzewa znikąd, na przykład teraz pisze ta opinie nic nie mam w tle i telefon jest nagrzany; czasami gram w wymagające gry i jest tylko lekko nagrzany, nie działa wifi i bluetooth jednocześnie. Na plus NFC, duży ekran, pojemna bateria, wytrzymałosć (spadł mi pare razy), aparaty -na ogól polecam telefon, bo podejrzewam, ze po aktualizacjach poprawi sie parę blędów.
.190.122.106 | 13 Mar 2020, 20:03
Posiadacz
Wszyscy skupiają się na zaletach, więc może ja postaram się napisać obiektywnie wady urządzenia. Wyświetlacz: Wypada przeciętnie. Samsung czy LG ma ładniejsze, bardziej nasycone i ostrzejsze kolory. Moduł GPS: Niestety nieprecyzyjny. Jak robisz zdjęcia w teranie, to telefon potrafi przypisać adres ulicy, która znajduje się kilkadziesiąt metrów dalej. Aparat: 5 aparatów, 48 Mpix to tylko marketingowa papka. Zdjęcia są Ok, ale nic ponadto. Innych większych wad smartfona nie znalazłem. Czy jestem zadowolony z telefonu? Tak. Czy poleciłbym każdemu bez wahania jego zakup? Niekoniecznie. Zwłaszcza malkontentom którzy czepiają się o każdy szczegół. Ogólnie jednak to przyzwoity telefon z dobrym procesorem i mocną baterią. Jeśli nie musisz mieć wszystkiego naj, to na pewno się nie rozczarujesz.
.248.139.13 | 10 Mar 2020, 11:03

Adrianna
Telefon rewelacja, robi ładne zdjęcia, daje użytkownikowi naprawdę bardzo dużo możliwości personalizacji, a do tego bateria trzyma cały dzień przy używaniu go praktycznie cały czas i tutaj mam na myśli granie z słuchaniem w tle youtube czy oglądanie seriali. Nie zawiesza się przy dużej ilości zainstalowanych aplikacji oraz nie czuje też żadnego spowolnienia systemu, gdy korzystam z wielu aplikacji naraz. Filmy na tym telefonie ogląda się naprawdę dobrze. Przez dużą ilość negatywnych opinii zastanawiałam się czy faktycznie warto kupić ten telefon jednak uważam, że to była dobra decyzja, ponieważ niczego mi w nim nie brakuje, działa sprawnie a do tego jest bardzo ładny. Mój model to 4/128GB
.173.254.48 | 26 Feb 2020, 17:02
Jacek
Jeden z gorszych telefonów jakie miałem. Opinia po 4 miesiącach używania. Czasem muli, czasem miewa problemy internetem, włączona transmisja danych a niby internetu brak wtedy trzeba w panelach sterowaniach wyczyścić pamięć i ponownie właczyć wyłączyć transmisje danych iwtedy internet znów działa. Bateria bardzo średnia niby duża pojemność ale mocno jest zżerana podczas korzystania z telefonu. Gdy telefon wygaszony to niechce go wybudzić odciskiem palca przez czytnik lini
.160.156.23 | 26 Feb 2020, 15:02

majka420
Mam telefon od 2 tygodni i działa wszystko świetnie. Szybkie uruchamianie aplikacji, NFC działa rewelacyjnie, szybciutkie ładowanie baterii.
Mały problem tylko po aktualizacji do MIUI 11 ikona WiFi reaguje z opóźnieniem także nie polecam aktualizacji bo nic nie wnosi
.238.66.5 | 16 Feb 2020, 12:02
Olo
Wcześniej posiadałem HTC hatceki, lg-ki, hujałeje, i dwa soniacze gdzie ostatnim był xz1. Xz1 jeszcze na gwarancji przestał ładować, a głośniki trzeszczały. Redmi 8T mam od stycznia i choć xz1 wrociłam z serwisu, wciąż jestem z redmi. Faktem jest że praca z redmi jest zauważalnie wolniejsza niż z xz1, ale wszystko działa płynnie i to wystarcza żeby się nie wkurzać gdy nagle musisz wysłać szybki przelew. Zaskoczeniem jest fakt, że redmi po aktualizacji do 11.0.3 od razu w t-mobile zaczął obsługiwać Volte i vowifi i działa to świetnie. Zasięg lepszy niż xz1. Głośnik głośniejszy niż xz1, może jakość dźwięku bez wodotrysków z głośnika, ale żadnych niepokojących trzask ów. Ciekawostką jest fakt, że redmi obsługuje bez problemu aptx o czym nie pisze nawet producent. Przewagą xz1 jest obudowa (trwałość) oraz wodoodporność. Ekran praktycznie tak samo jak w xz1, jednak w redmi automatyczna regulacja znacznie lepiej i szybciej działa. W xz1 gdy ktoś dzwoni nie jesteś w stanie zobaczyć kto bo ekran z zablokowanego telefonu rozjaśni się po 30 sekundach. Zdjęcia w Sony bliższe rzeczywistości, jednak w trybie ręcznym w redmi zrobisz także świetne. Z odcisku palca nie korzystam, gdyż nie chcę by ktokolwiek miał jego wzór. W trybie Volte nie wyskakuje żadna ikonka tak jak przy vowifi, a mimo to działa. Za cenę 800 zł to dobry telefon. Nigdy nie byłem przekonany do siałomi, jednak widzę że jakość jest na dość wysokim poziomie, oppo przy nim to zabawka z odpustu.
.64.33.157 | 14 Feb 2020, 19:02
Marioo
Moja opinia po półtora miesiącu używania. Wcześniej miałem Xiaomi Note 4, który działał dobrze przez dwa lata, po dwóch latach dopiero jego działanie było tragiczne. Tutaj od początku pojawia się mnóstwo rzeczy zniechęcających. Wizualnie obudowa w porządku, ekran taki sobie ramki wokół są dość duże.
Minusy
- brak diody powiadomień
- telefon często działa wolno, jakby jego reakcje były lekko opóźnione, mimo że mam jedną prostą gierkę zainstalowaną i kilka aplikacji. Widać to przy włączonym dźwięku jak czasem wykonujemy jakąś akcję dźwięk pojawia się z niewielkim opóźnieniem.
- bateria niby duża, pojemna i wszystko fajnie jak się z telefonu niekorzystna wtedy wytrzymuje długo, ale jak już zaczniesz używać aplikacji to bardzo szybko bateria jest zżerana.
Najbardziej denerwujące jest wygaszenie ekranu, czasem jak ktoś do mnie dzwoni włączają się wibrację ale ekran jest ciągle wygaszony nie pokazuje kto dzwoni dopiero trzeba dwukrotnie wcisnąć przycisk po boku to ekran się włącza i pokazuje kto dzwoni.
Niby ekran się wybudza poprzez przyłożenie palca do czytnika bądź kliknięcie przycisku po boku, niestety czasem tak mam że to nie działa i gdy telefon jest wygaszony trzeba dwukrotnie kliknąć ten boczny przycisk.
Ogólnie odradzam zakup, ja żałuję że zakupiłem ten model.
.160.156.23 | 13 Feb 2020, 11:02
Jezus
Wersja Global nie posiada systemowych aplikacji Telefon, InCallUI i SMS od Xiaomi, ma natomiast domyślne Google'owskie wytwory. Tracimy m.in. możliwość nagrywania rozmów (podziękujcie UE). System w przypadku tego telefonu to największy minus. Nie jest to demon prędkości a MIUI w tym przypadku 11.0.3 Global nie jest zbyt dobrze zoptymalizowany. Przy nawigacji gestami widać dość częste przycięcia animacji i opóźnienia przy wczytywaniu aplikacji. Sytuacja odmienia się po odblokowaniu bootloadera i instalacji na przykład aftermarketowego oprogramowania na bazie Google Pixel'a lub chociaż softu Xiaomi.eu. Po wyjęciu z pudełka w oko bije od razu rozmiar i waga - w obecnych czasach to standard, jak dla mnie zdrowa przesada. Aparaty mimo ilości nie robią szału. Zdjęcia nie są lepsze od tych robionych na przykład przezn iPhone 7.

Na plus NFC, podczerwień i czujnik palca oraz obudowa - zwłaszcza wersja Moonlight White.
Na minus niestety cała reszta.
.77.7.97 | 31 Jan 2020, 21:01
Maciej
Świetny telefon do 800zł! Świetny ekran i aparat 48mpx. Chodzi bardzo płynnie, a jego pamięć (w moim przypadku 64gb) jest wystarczająca.
.111.246.8 | 28 Jan 2020, 17:01
jurij
Bardzo dobry telefon, posiadam go od 2 tygodni. Bateria długo trzyma, dobry aparat. Jestem zadowlony!
.0.121.184 | 25 Jan 2020, 14:01

Wszystkich opinii: 68. Pokazuję od 41 do 50.