R E K L A M A

Nokia Lumia 820
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 214. Pokazuję od 11 do 20.
59,8% 
 15,9% 
 24,3% 
darkhill_4ever
Posiadam ten telefon ponad dwa lata i jestem bardzo zadowolona. Żywe kolory ekranu, bardzo dobry tylny aparat, tak samo jak i przedni. Działa płynnie i nie wiesza się. Jedynie minus to aplikacje, które nie dorównują tym z androida, ale jeśli ktoś nie ma wygórowanych oczekiwań, to nie jest to większy problem, ponieważ działają dobrze.
Przez 2 lata nie zepsuł się ani raz (nie wliczając tylko rozbitego ekranu) Rozstaję się z nim tylko dlatego, że po dwóch rozbiciach ekranu i wymianie na nieoryginalny dotyk nie działa dobrze.
Polecam ten telefon.
.extreme-net.one.pl | 27 May 2016, 21:05
Bzykator
Informacja o Max czasie odtwarzania audio i video jest błędna.
Audio 55 min.
Video 5 min.
Chyba raczej godzin, proszę to po prawić ;)
Dziękuję za zwrócenie uwagi. To istotna poprawka, a dane nowe w specyfikacjach. Zgłosiłem działowi technicznemu, poprawka pojawi się ASAP. (jf)
.multi.internet.cyfrowypolsat.pl | 13 Feb 2016, 20:02

konorot
Po utracie telefonu...zmuszony byłem wrócić do lumii 820.Telefon od ponad pół roku był podłączony do ładowarki i używany jako router.Zainstalowałem windows 10 mobile i choć nie działa tak lekko jak 8.1 przyznam że jest naprawdę dobrze,sporo zmian względem starego systemu.Zaskoczyła mnie bateria mimo że był ładowany taki długi okres spokojnie wytrzyma 1 dzień przy normalnym użytkowaniu w sieci LTE.Jak na tak wiekowy telefon odpala grę world of tank blitz.Gdy by ktoś się decydował na ten model to polecam dużo lepszy niż nowe modele Microsoftu z linii 5xx i 6xx a można bardzo tanio kupić
.play-internet.pl | 21 Jan 2016, 12:01
Mariusz
Telefon użytkuje od 2 lat. Przed końcem gwarancji oddany do serwisu i tam wymieniono kilka elementów min wyświetlacz głośniki i mikrofony, często gadam przez telefon i nie narzekałem ale skoro uznali że trzeba wymienić ok. A teraz opinia: Po dwóch latach z lumia (poprzednia L710 na WP7.8) wszystko ok sprzęt spełnia do dziś swoje funkcję używam go standardowo do dzwonienia i pisania ale zastępuje mi często komputer a aplikacja Yanosik jest non-stop w tle. Bateria średnio, aparat rewelacja (przedni do Skype troche slaby ale mamy alternatywę ) wyświetlacz jak dla użytkownika który nie jest profesjonalnym ftografem/grafikiem etc jest wystarczającą wszystko wyraźne i można obsługiwać w rękawiczkach. Obudowa wręcz pancerna nosze go w kieszeni albo leży sobie gdzies bez pokrowca i mimo wielu większych czy mniejszych upadków ma kilka rys na ekranie ale w niej nie ma szkła więc i tak nie jest źle. Polecam za taką kasę jaką dziś ten telefon jest wyceniany ciężko kupić coś lepszego. Trzeba uważać tylko aby nie trafić na chińczyka i szukać z naszej dystrybucji.
.146.179.56.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl | 18 Aug 2015, 15:08

citaro8326
Moja opinia na temat tego telefonu jest bardzo pozytywna.
Jednakże zauważyłem dwie rzeczy mogące przeszkadzać niektórym
1. Szybko pojawiające się martwe piksele (Nokia nie wymienia martwych pikseli w ramach gwarancji)
2. Pojawiający się z biegiem czasu pasek na dole np. Od Internetu na stałe ( chodzi o to że matryca tak dużo musiała go wyświetlać że jego kontury zostały na zawsze nawet przeglądając galerię można go dojrzeć.
Były już negatywy teraz pora na pozytywne wrażenia.
Nokia pomimo już swojego wieku nadal wygląda bardzo nowocześnie, jest ona wyposażona w dwa świetne aparaty, tylny po zmierzchu robi piękne zdjęcia niczym aparat fotograficzny.
Przedni do tzw. "samojebek" też prezentuje się elegancko. Ekran przedni bardzo szybko łapie rysy których podczas użytkowania nie dostrzeżemy.
Bardzo podoba mi się funkcja rodem z LG, wybudzanie telefonu podwójnym stuknięciem w ekran.
Jest także funkcja wyświetlania godziny cały czas tak ja to było w starych klasycznych Nokiach. Wygląda to cudnie i nie żre baterii.
Przesiadłem się niedawno z Xperii M2 i Lumia 820 go niszczy.
Sprawny i bardzo szybki system, gdzie o Xperii ciężko coś takiego powiedzieć.
Podwójna dioda w aparacie pomoga w robieniu przepięknych zdjęć nocą.
Plusy:
- Ładny ekran
- Dobry aparat
- Dobra rozdzielczość
- cena
- podświetlenie
- przyciski funkcyjne poza ekranem plus podświetlenie ich jak jest ciemno automatycznie przez sam snartfon.
- przycisk od spustu migawki
- dobrze spasowana konstrukcja
- szybki system WP 8.1 - zapowiedź aktualizacji do WP 10 :)
- wybudzanie (dwoma stuknięciami w ekran)
- Godzina na zablokowanym ekranie (tylko Lumia 1320,820 i 640 tą funkcję posiadają)
Minusy:
- Martwe piksele po jakimś czasie
- kontury u dołu ekranu ze strony www, nie do wyeliminowania
.dynamic.gprs.plus.pl | 26 Jul 2015, 23:07
Marta
Miałam ten telefon dwa lata. Nigdy nie byłam bardziej zadowolona. Są pewne rzeczy, które pozostawiają trochę do zyzenia np.obudowa czy szybkopalcujacy się ekran, ale suma summarum jestem bardzo zadowolona. Bateria nawet po dwóch latach trzyma cały dzień, a nie należę do osób które oszczędzają telefon. Windows działa ok,zdjęcia są ok, filmy w przyzwoitej jakości. Telefon wygodnie leży w dłoni,jest odporny na upadki (wiem, co mówię!). Nie zmieniałabym telefonu, gdyby nie to, że karta graficzna mi poszła.
.dynamic.chello.pl | 25 Jul 2015, 15:07
acklesholic
Miałam ten telefon dobre 2 lata, muszę stwierdzić, że naprawdę przypadł mi do gustu i ciężko było mi się z nim rozstać. Wszystko działało płynnie, nic się nie wieszało... Do pewnego momentu, jednak uważam, że to normalne, bo wszystko się psuje, po tych dwóch latach czasem się wiesza, wyłącza, połączenia nie dochodzą - muszę resetować telefon.
Zaznaczę, że to dopiero zaczęło się dziać po ponad 2latach intensywnego użytkowania (tj. gry, częsta nawigacja, nieprzerwane wifi, kilka(naście) upadków... ;) )
Z czystym sumieniem mogę polecić ten telefon każdemu. :)
.28.227.248 | 06 Jul 2015, 19:07
ariusz83
Witam . Posiadam 820 od 2 miesięcy. Mialem samsungi mialem sony wszystko na androidzie. Teraz lumia i szook . Wszystko działa nic się nie wiesza. Niepotrzebne apki typu clen m. Caly czas model wspierany. Dostanie aktualizacje do Windows 10. Lte działa sprawnie. Nfc sprawnie . Zdjęcia super . Zolta obudowa poprostu bajka. Bateria jak każdy smartfon. Polecam każdemu.
.ingram.com.pl | 23 May 2015, 20:05
wania
Do "Michu" - obawiam się, że posiadasz/kupiłeś wersje tego telefonu z Chin/Singapuru (podróbkę), dlatego masz z nim taki problem. Ja swoją 820 używam już ponad 2 lata i żadnej z wad które wymieniłeś nie spotkałem. Nie ma najmniejszych problemów z usunięciem danej aplikacji/gry i ponownym jej zainstalowaniem. System muli?!...chyba faktycznie używasz podróbki. Po ponad 2 latach użytkowania system nadal chodzi tak samo jak zaraz po wyjęciu nowej 820 z pudełka! Bateria, owszem teraz muszę ją już ładować dwa razy dziennie (przypominam, moja bateria/telefon ma już 26 m-cy!), ale jak była nowa to spokojnie wystarczała na 1,5-2 dni. Przez noc, na cały czas włączonej funkcji wyświetlania godziny na ekranie bateria zejdzie tylko 1-2%. Córka ma 2 letniego Samsunga Ace 2 i tam bateria przez noc "znika" 30%, więc o czym my tu mówimy! Obudowa i ekran nadal wyglądają jak nowe, co świadczy o użyciu naprawdę bardzo dobrych materiałów do produkcji tej słuchawki. Podsumowując - polecam zdecydowanie ten model (jeszcze) Noki, obecne telefony sygnowane logiem Microsoftu (Lumia 535) już nie mają tej jakości użytych tworzyw jak i spasowania elementów co Nokia Lumia 820.
.219.203.3 | 04 Mar 2015, 11:03
Kozinho777
Nie wiem o co wam chodzi..Dotyk jest turbo czuły,bateria przy pełnym rozjaśnieniu i graniu oraz słuchaniu muzyki trzyma od 2 do 5 dni.Aparat robi fenomenalne zdjęcia ale wiadomo..Carl Zeiss.Zamulony system ? Lepiej sprawdźcie czy nie macie podróbki z chin :D Ode mnie 10/10
.net-bis.eu | 27 Feb 2015, 18:02

Wszystkich opinii: 214. Pokazuję od 11 do 20.