R E K L A M A

Nokia Lumia 625
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 226. Pokazuję od 81 do 90.
64,2% 
 17,7% 
 18,1% 
Dominika1310
Telefon jest idealny jeśli chodzi o wielkość. Zgrabny, klasyczny. Na początku żałowałam, że go kupiłam ( a kupiłam go za gotówkę 990zł ) ale po tygodniu zmieniłam zdanie strasznie na pozytywnie. Jest takim telefonem jakim sobie wymarzyłam. Czuły na dotyk ( można używać go rękawiczkach ) Niby Windows ale mi to nie przeszkadza, to jest wymysł ludzi którzy są wygórowani że Windows jest do dup***y. Plus: cały telefon - Wady: Brak
.static.ip.netia.com.pl | 21 Nov 2014, 13:11
KolTest
Smartfon kupiłem około rok temu.
Po zakupie zacząłem testować go na wszystkie możliwe sposoby.
Czyli:
-Zanurzanie w wodzie
-Zrzucanie z wyskokości
-Testy aparatu
-Testy systemu
-Wielozadaniowości
-Wyrzymałości oudowy jak i szkła
-Czułość dotyku
Poradził sobie z każdą dziedziną a jedynie test upadku zakończył się lekkim pęknięciem na dole ekranu.
Jestem zdziwiony że dotyk mimo niewielkiej ceny telefonu jest tak czuły.
Aparat jak na 5 mpix wypadł na lepiej niż aparat w Xperi S gdzie jest 12,1 Mpx.
Dodatkowo po zaktualizowaniu do WP 8.1 odrzył na nowo.
Nie będę używał go już na codzień lecz uważam że osoby dające negatywną ocenę trafiły na wadliwy egzemplarz.
Ja z czystym sumieniem mogę polecić ten telefon.
Jedynie należy pamiętać o zamkniętym WP 8 lub 8.1
Mało opcji personalizacji ekranu głównego.- Taki minus systemu.
.dynamic.mm.pl | 11 Nov 2014, 21:11

Marta1992
Do Tomekqwerty
Aby wysyłać i odbierać MMSY musisz włączyć na ten czas transmisję danych (Ustawienia-Komórkowe+SIM-Transmisja danych wł.). Jak już odbierzesz MMSA bądź dostarczysz go danej osobie, to wtedy możesz transmisję wyłączyć.

A co do samego telefonu, to dla mnie rewelacja! Niczego więcej mi nie potrzeba, spełnia wszystkie moje oczekiwania, szczerze polecam :)
.dynamic.chello.pl | 31 Oct 2014, 20:10
Tomekqwerty
Mam ten telefon od 1,5 roku, ma on plynny prosty wygodny system czytelny wyświetlacz itd. Ale do tej pory nie mam pojecia jak ustawić funkcje mms i nikt na świecie nie jest mi w stanie tego powiedziec
.play-internet.pl | 30 Oct 2014, 20:10

Anonim
Różnokolorowy telefon NOKIA LUMIA 625 jest naprawda dobrym telefon dla osób które chcą mieć komórkę wyrażniajaca się od innych modeli. Ma dobry aparat zarówno tylny jak przedni, co dla młodzieży jest wielki sukcesem. A do tego nie ejst tani.
(ok. 600 zł). Naprawde polecam. Wszystkie funkcje dobrze działają. Nie ścina się. Chyba że będzie przeciążony. Ale ja na neigo nie narzekam. :)
.wdm.pl | 13 Oct 2014, 17:10
macker007
@Basior
Twoja opinia jest, delikatnie mówiąc, do niczego. Jeżeli dajesz telefonowi kiepską ocenę ze względu na jego walory użytkowe to wyjaśnij o co Ci chodzi. Co Ci nie pasuje w dzwonieniu z L625.

Swoją Lumię posiadam nieco ponad 7 miesięcy, kupując ja nową za 500zł byłem świadomy że ma jakieś wady i oczywiście tak jest. Główny minus L625 to fakt, że w słoneczny dzień poza domem na ekranie cokolwiek widac tylko wtedy, gdy jasność jest ustawiona na max. Naprawdę, "z ręką na sercu" w tej kategorii cenowej L625 to znakomity smartfon. Wraz z aktualizacją do 8.1 zniknęły ostatnie wady systemu WP i teraz praktycznie nie używam już komputera, Lumia znakomicie go zastępuje. Oczywiście nie mówimy tu o pracy przy poważnym oprogramowaniu, tylko o korzystaniu z internetu, maila, komunikatora i posłuchaniu muzyki.

Podsumowując, polecam Lumię 625 każdemu, chociazby po to żeby zweryfikować swoją opinię na temat Windows Phone.

PS. Aby pokazać że Lumia 625 jest naprawdę przyjemnym telefonem: kupiłem ostatnio okazyjnie Sony Xperia Z1, używaną. I cóż, po dwóch tygodniach używania, przekazałem Xperię żonie. Z1 jako smartfon z "górnej półki" jest oczywiście dopracowany i pięknie wygląda. Ale po pierwsze jest już za duża jak na kieszeń jeansów, a po drugie nie jeden użytkownik WP 8 czy 8.1 nie bardzo chciał wracać do Andka. Ja jestem kolejnym przykładem. No i bateria w Z1 zakrawa na żart, nawet pomimo sporego wyświetlacza.

PS2. Nie jestem fanbojem WP, androida także lubię np. w tablecie. Ale w telefonie przyjemniej używa mi się jednak WP 8.1

Pozdrawiam użytkowników zarówno Androida jak i WP.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 30 Sep 2014, 21:09
Seba
W tej kategori cenowej telefon jest bardzo dobry. Przesiadłem się z ciągle zacinającego się Samsunga i szybko do tej marki nie wrócę. Czytałem inne opinie i widzę, że sporo osób oczekiwało iPhone'a z logiem Nokii. No cóż, marzyć można, jednak mając 625 wcale nie czuję potrzeby kupować nic 5-8x droższego, ponieważ codzienne potrzeby spełnia, trzeba tylko mieć zainstalowany WP 8.1. Aby mieć pełną użyteczność, trzeba też pościągać kila rzeczy ze sklepu (darmowe), dokładnie tak jak u konkurencji. Pomimo wielu zainstalowanych rzeczy telefon dziala jak wczesniej, nie zacina sie w ogóle. Bateria trzyma tyle co w innych, wyświetlacz jest spory, wiec musi swoje zjeść. Plusem jest to, że jak zbije się szybka to można samemu to sobie naprawić kupując nowy wyświetlacz - digitizer. Polecam.
.35.156.4 | 30 Sep 2014, 20:09
Basior
KATASTROFA!!!
Jestem użytkownikiem telefonów marki NOKIA od 1994 roku.
Zawsze uważałem, że to są telefony najbardziej przyjazne w obsłudze. Trochą byłem zdegustowany poprzednim modelem "206".
To co zrobiono z LUMIA 625 to jest zupełna porażka. Mam oczywiście na uwadze jej funkcje jako telefon. Pozostałe bajery owszem bardzo dobre. Ale kupujemy to urządzenie jako narzędzie do komunikacji telefonicznej w pierwszym rzędzie.Odradzam ten model tym którzy chcą go traktować głównie jako telefon
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 29 Sep 2014, 21:09
lena
Dzisiaj zaktualizowałam Windows do wersji 8.1, miałam już go zamiar sprzedawać, ale dzięki tej aktualizacji, stał się naprawdę dobrym telefonem, brakuje mi jedynie podświetlanego panelu dotykowego pod ekranem.
.dynamic.gprs.plus.pl | 29 Sep 2014, 17:09
Oxygen
Jestem szczęśliwym posiadaczem wersji z pomarańczową klapką, co wśród znajomych wywołało pozytywne poruszenie. Jak na 4,7" telefon ma idealne wymiary, doskonale leży w dłoni, waga też jest odpowiednia. Skoro jestem przy ekranie to zwrócę uwagę na rozdzielczoć: wy wszyscy którzy myślicie że 199ppi to mało i nie będzie się dało użytkować telefonu to jesteście w błędzie. Jak wiadomo w WP dominuje czerń, więc tego po prostu nie widać, a zdjęcia i filmiki też są w super jakości jak dla mnie. Bateria super, to też pewnie dzięki WP. Jeżeli chodzi o aparat, to przedni mógłby mieć te 1,2 mpx a tylni chociaż 8, ale no trudno, za nowy egzemplarz zapłaciłem 500PLN, nie ma co oczekiwać cudu :) Sprzętowo też jest pozytywnie, choć w niektórych grach przydałoby się te dodatkowe 512MB RAM, ale jeżeli ktoś nie gra to 512 wystarczy mu w zupełności. No i teraz przejdźmy do najważniejszego - WP. Dotąd preferowałem tylko Androida, miałem masę telefonów z tym systemem, aż w końcu zaryzykowałem i postanowiłem sprawdzić czy rzeczywiście Windows jest taki jak go malują (dużo negatywów). Ci wszyscy hejterzy są w błędzie. To jest FENOMENALNY system. Do Androida prędko nie wrócę, a na iOS szkoda kasy. Przez dzień używałem WP8.0, było super. Gdy zrobiłem akalizację do 8.1 - lepiej być nie może. Boli trochę tyle płatnych aplikacji, no i kiepskie aplikacje zastępcze dla Gmaila, ale no cóż :)

Jeżeli ktoś się zastanawia nad tym modelem, lubi boi się zmiany Andka na WP- zapewniam że warto, ja się nie zawiodłem, polecam :)
.cdma.centertel.pl | 21 Sep 2014, 19:09

Wszystkich opinii: 226. Pokazuję od 81 do 90.