R E K L A M A

Nokia Lumia 625
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 226. Pokazuję od 61 do 70.
64,2% 
 17,7% 
 18,1% 
User
Porównywanie Lumia 625 do Samsung S4 to jak zestawienie Aston Martin z Ford Mondeo... ;) Moja nie zawiesiła się jeszcze nigdy od lipca 2014. Podobnie jak mojej żony. Kupiłem dwie w tym samym czasie. Zapłaciłem po 500 PLN za jedną. Więc uważam, że nie są to wygórowane pieniądze, za telefon, który nie "laguje", nie zawiesza się na amen, ma wszystko co powinien mieć smartfon i posiada dobrą synchronizację z chmurą. Robi przyzwoite zdjęcia, do tego bateria, przy naprawdę częstym dzwonieniu plus net, wytrzymuje mi 2 dni. Nie jest ideałem, ale nie zapominajmy o cenie. Nie wiem jak gry, bo nie gram, nie wiem jak oglądanie filmów, bo nie oglądam. Ale dobrze sprawdza się w obsłudze poczty, nawigacji samochodowej, jako skaner dokumentów, kamera HD i w miarę przyzwoity aparat, oraz latarka. Dość dobra odporność na upadki, w sumie to nigdy nie poleciał na ekran, a zawsze na narożnik. Na szczęście używam gumowego etui, które może nie dodaje mu uroku, ale skutecznie chroni przed obrażeniami. Jeżeli ktoś nie szuka "wodotrysków" oraz nie wiadomo, jak olśniewającej matrycy, poza tym nie ma uprzedzeń co do niezbyt dużego zagęszczenia pixeli,to polecam z całego serca :) No i jeszcze jedna kwestia... żeby polubić słuchawkę Nokii, trzeba wyzbyć się uprzedzeń do Windows Mobile, który po aktualizacji do 8.1 naprawdę dobrze działa.
.9-2.cable.virginm.net | 15 Mar 2015, 19:03
RandyOrton
Miałem Lumie 625 przez około pół roku niestety zaczęła się zawieszać i nic się nie dało zrobić, ponieważ bateria jest tam na stałe nie da się jej wyjąć. Przy słuchaniu muzyki nagle żaden przycisk nie chciał działać, nie można też było wyłączyć telefonu, trzeba było czekać aż się rozładuje. Jestem zawiedziony, bo całe życie miałem telefony marki Nokia i działały ok. Może trafiłem na trefny model. Niedawno kupiłem Samsunga Galaxy S4, zdecydowałem na zmianę marki i okazało się, że ten wybór był znakomity: zero wieszania, wyświetlacz fantastyczny i w ogóle ten telefon jest super. Trochę lepsza mogłaby być bateria ale po ściągnieciu Battery Doctor i Clean Mastera działa dwa razy dłużej. Według mnie Nokia Lumia 625 z wyglądu jest ładna, ale niestety zdarzają się wpadki czego nie można powiedzieć o Samsungach.
.dynamic.gprs.plus.pl | 27 Feb 2015, 09:02

patro645
Model ogólnie udany ale po ostatnich aktualizacjach zaczął zwalniać. Szczególnie uciążliwie laguje IE na bardziej złożonych stronach. Bardzo usunę ponadto "wznawianie" przy przełączaniu aplikacji. Kolejny minus to prawie każdorazowe wczytywanie strony od nowa w IE przy przełączaniu aplikacji.
Teraz plusy:

Przycisk migawki - rewelacja, szkoda że Microsoft od tego odchodzi w nowych lumiach,
Ulepszenia dźwięku Dolby,
Bardzo szybki aparat i dobra jakość zdjęć. Wystarczy w uśpionym telefonów przytrzymać przycisk migawki i juz możemy zrobić zdjęcie,
Rewelacja klawiatura typu "swype",
Bardzo wytrzymały ekran,
Dobra jakość dźwięku z głośnika zewnętrznego i tego do rozmów,
Dużo dobrej jakości aplikacji, brak naciągaczy, malware, wirusów jak na androidzie.
.75.112.247 | 26 Feb 2015, 00:02
marrakech
Witam posiadam Lumie 625 od prawie roku i nadal mnie zaskakuje miała tylkojedna zwieche i to wszystko przeczytalem jedna opinie użytkownika ze moglaby miec wiecej pam. wew. Z ram sie zgodze tylko ze jest slot na micro sd ja akurat mam 64 giga i naprawde nie potrzeba wiecej telefonu na dzien dzisiejszy za nic nie chce zmieniac jeszcze po aktualizacji na Cyjan dziala wysmienicie zobaczymy jak pojdzie z Lumia Denim
.waldex.3s.pl | 24 Feb 2015, 05:02

Waterman
Znakomity smartfon. Miałem Lumia 635. Była niezła ale brakowało lampy. Nabyłem Lumia 625. Starszy model ale ma lampę błyskową. U choć starszy ms to samo co 635. Zmieniłbym tylko dwie rzeczy. RAM z 512 MB na 1 GB. I pamięć wewnętrzna. Tu z 8 GB na minimum 16 GB. Jak najbardziej polecam ten telefon. Jest świetny.
.dynamic.gprs.plus.pl | 22 Feb 2015, 21:02
Wojciu
Słuchawke nabyłem przez przypadek upuściłem poprzednia bestie i GG poszło (tamta była innym systemem) i tą pozyczyłem i tak juz nie moge sie rozstac moim zdaniem przy tak budżetowym modelu to telefonik bajka jesli chodzi o szybkosc działania jedynie irytuje mnie jakosć tylnej klapki ale juz zamowiona 930 w koncu ta musze zwrócic. nigdy nie chciałem WP lecz zmuszony przez zrzadzenie losu trafiłem i nie żałuje i jeszcze darmowa nawigacja moze nie idealna ale wszedzie dojedzie
.231.73.13 | 20 Feb 2015, 21:02
kill bill
Znakomity telefon. Wcześniej miałem Lumia *35, ale nie miał lampy błyskowej. Pozbyłem się go. Potem kupiłem Lumia 535 dual sim który jest znakomity. Trafiłem na lumie 625. Od razu ją kupiłem. To był strzał w dziesiątkę. Pozbędę się jej dopiero ty gdy się popsuje. Telefon działa świetnie. Dołożyłbym tylko ramów z 512 mb do 1 gb. I pamięci wewnętrznej z 8 gb do co najmniej 16. Ja polecam ten smartfon.
.dynamic.gprs.plus.pl | 20 Feb 2015, 17:02
tarara
Bardzo polecam. To mój pierwszy smartfon. Przeszedłem na tę Lumię z Nokii 210 Dual Sim. Czego mi brakuje? Opcji dual sim, zarządzania profilami telefonu (w swojej Nokii mogłem ustawić profil jako tymczasowy i wygaszał się o określonej godzinie) może wprowadzi to Cortana w quiet hours, baterii która trzyma tydzień na ładowaniu przy zabawie (ale jaką ja mogłem mieć tam zabawę), brak ustawienia statycznego IP w ustawieniach sieci.
Telefon ładuję średnio co dwa dni, szczególnie dobrze sprawuje się internet przez WiFi (bardzo stabilne połączenie), aplikacje, które są w sklepie są intuicyjne, integracja z usługami Google, świetny kalendarz, tworzenie notatek, pakiet Office. Wygodna jest też synchronizacja tych elementów po sieci, automatyczna kopia zdjęć w Onedrive (mam 40GB miejsca, google oferuje tylko 15). Oprogramowanie działa płynnie, czasami zdarza się, że po wciśnięciu przycisku blokady podświetla się ekran, ale nic na nim się nie pokazuje, wystarczy wtedy wcisnąć go jeszcze dwa razy i po kłopocie, po za tą uwagą nie mam innych obiekcji dotyczących sprawności systemu. Bardzo silna jest też lampa doświetlająca aparat, czasami przyświecam sobie w pokoju jak nie chce mi się zapalać światła.
Co do wykonania. Telefon nie trzeszczy, nie ugina się, szybka nie rysuje się tak łatwo jak w Nokii 210. Klapkę w którą się wciska telefon jest trudno ściągnąć (co uważam za plus).
Wydaje się ciężka przez pierwsze dwa dni, obciąża nadgarstek. Na tę chwilę nie zamieniłbym jej na żaden inny telefon.
.adsl.inetia.pl | 16 Feb 2015, 16:02
dankan
Witam, telefon sprawia sie prawie bezproblemowo, tzn. zdarzają mu sie zwisy. Czasem pomaga soft reset. Jesli chodzi o jakość to więcej niż zadowalająca. Telefon służy mi do wszystkiego, dużo rozmawiam jakość rozmów bdb, zdjęcia ok nie jest to Nokia l020. Muzyka ok ale polecam zakup innych słuchawek. Aplikacji sporo wszystko działa bardzo intuicyjnie. Polecam wszystkim którzy maja juz dość antka. Za to cenę nie kupicie nic o podobnych parametrach.
.adsl.inetia.pl | 19 Jan 2015, 08:01
TePe
Bardzo przyjemny telefonik, nie będę się rozwodził na jego temat. Dla mnie wielkim minusem wszystkich Lumii jest brak możliwości odtwarzania plików dźwiękowych w formacie MIDI. Przecież Windows w PC obsługuje ten format, wcześniejsze systemy Nokii również to robiły. Co to komuś, kto projektował WindowsMobile przeszkadzało?
.102.radiowynet.pl | 01 Jan 2015, 20:01

Wszystkich opinii: 226. Pokazuję od 61 do 70.