R E K L A M A

Nokia Lumia 625
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 226. Pokazuję od 151 do 160.
64,2% 
 17,7% 
 18,1% 
Lumia625Plus>Play
Witam, telefonik mogę z powodzeniem ocenić jako dobry.

WP8 to system do indywidualnej optymalizacji, idealny dla użytkowników, którzy chcą mieć wszystko "po swojemu", choć... pewnych rzeczy nie mogą, ale tą kwestię znamy od zawsze.
Największe dla mnie minusy:
- pewnych niezbyt potrzebnych programów fabrycznych nie da się odinstalować
- nie ma list połączeń wychodzących, przychodzących itp.
- raporty doręczenia nie wyświetlają nazwy kontaktu
- niektóre standardowe funkcje telefonów komórkowych (np. personalizacja dzwonków, dyktafon)są dostępne dopiero po aktualizacji systemu lub poprzez aplikacje, które zabierają cenną pamięć

Co do samego telefonu.
+ Duży, przejrzysty i wyraźny ekran,
- pod niewielkim kątem potrafi już bardzo fałszować kolory
- nie jest taki widoczny w słońcu, jakim go reklamują ;)
+ Aparat fotograficzny z dobrą optyką i lampą błyskową
+ Genialny Design. Zaokrąglone krawędzie, dzięki którym telefon wydaje się lżejszy, pomimo sporych wymiarów. Minimum przycisków i wejść bocznych, dla mnie na ogromny plus. Minimalistycznie, prosto, ale nie nudno.
+ Bateria. Znacznie pojemniejsza od tych spotykanych w flagowych smartfonach o podobnych parametrach. Standardowy użytkownik może na niej polegać przez minimum 2 dni.
- Brak rysika. Uważam, że dla wszystkich dotykowych powinien on być standardem. Dużo łatwiej wtedy korzysta się z telefonu.

Ogólnie sam telefon mogę z powodzeniem polecić, choć nie do końca przekonałam się do Windows Phone 8 - po prostu o wielu standardach Microsoft zapomniał i załatwił sprawę aktualizacjami i aplikacjami, o których niestety nie ma pojęcia połowa użytkowników. Mimo to, system ten pozwala na dostosowanie telefonu pod siebie, co dla mnie jest nie do przecenienia.
.116.148.19 | 06 Apr 2014, 01:04
ziolo_3
Mam ten telefon już dwa tygodnie i ładowałem go dwa razy. Można powiedzieć że używałem go sporadycznie do rozmów i 15 min. internetu dziennie. Jestem z niego zadowolony i polecam.
.pmcnet.eu | 03 Apr 2014, 20:04

marung69
kolego helloool, jak zapisujesz nowy kontakt to masz do wybory konto MS i Googla, jak miałeś wcześniej telefon na andro i miałeś kontakty w chmurze to na WP po zalogowaniu się na konto googlowe się synchronizują i w drugą stronę tak samo :)
.free.aero2.net.pl | 30 Mar 2014, 10:03
helloool
co do pkt. 18 w ponizszych komentarzy to sie nie zgodze ze przetrzymywanie kontaktow w chmurze jest wygodne. A jak nastepny tel bedzie z androidem to jak je przesle?
.maverick.com.pl | 29 Mar 2014, 15:03

Furiat Wariat Antykwariat
Telefon szybki, bez wad, nie mam argumentów na nie. Oczywiście wyłapałem kilka luk w opragramowaniu, ale telefon jest całkiem fajny.
.cable-modem.tkk.net.pl | 28 Mar 2014, 13:03
marung69
Moje obserwacje co do wad opisanych przez Franka.
1,2 Porady i opis funkcji na stronie MS, każdy WP obsługuje się tak samo
3. Da się wyłączyć aktywność przycisku od aparatu kiedy telefon wygaszony:
ustawienia>zdjęcia+aparat=naciśnięcie i przytrzymanie przycisku aparatu powoduje przerwanie uśpienia.
4. Przytrzymanie palca w miejscu gdzie chcemy coś wymedytować nie jest takim wielkim wysiłkiem a i klawa jest mniejsza i nie zmniejsza aż tak okna na SMS
5. patrz 4
6. dzwonki można ustawić nawet do SMS dla każdego inny
7. jak pisał przedmówca działa
8. Po co ci opcja powiedz kto dzwonił ?? ile osób za tym tęskni??
9. Przydało by się coś z tym zrobić
10. tak samo jak w andro ale nie muszą mieć non stop dostępu do sieci, po prostu zsynchronizują się jak się połączysz dziś czy za tydzień
11.czasem przydatna funkcja i tu się w 100% zgadzam.
12. Możesz przez przez USB na karcie porządek zrobić i w foldery poukładać
13. Nie testowałem
14. Mi jeszcze SMS nie poznikały
15. mi jeszcze nie zniknął żaden SMS, dane można skopiować i do one note wrzucić...
16. to nie sprzęt do nagrywania wywiadów z gwiazdami, jakość nie poraża ale dramatu nie ma.
17. Mi działa znakomicie kilka set metrów na otwartej przestrzeni, w pracy od wi-fi mam około 30m plus strop!!! i nie zrywa. Każdy ki ma 2 końce i link radiowy też.
18. za to synchronizują się z chmurą, zmieniasz fona logujesz się na konto i same się na telefon "pobierają" nie trzeba z sim kopiować, prościej szybciej.

Ps. Telefon ma radio w Muzyka+Video
.nplay.net.pl | 24 Mar 2014, 08:03
Jędrula
@franek-212
Twoja opinia jest że tak powiem, pokazuje że nie skumałeś jak ten telefon działa i dalej nie kumasz... jest prosty w obsłudze więc każdy twój minus zapunktuje
1- od czego YouTube?
2-to samo co punkt 1
3-Jeżeli ci przeszkadza kup silikon, mi nie przeszkadza wcale
4-Osobiście nie mam do nich nic za złe
5-tu się zgodzę z tobą
6-Jest na to aplikacja w Windows Store od dawna nawet na WP7.5 było więc nie chrzań tylko szukaj
7-Nie korzystam ale działa sprawdziłem
8-Po co to ? stary Symbian to miał, co ja jestem dziadek że nie widzę na ekranie kto dzwoni? 4,7" chyba małe nie jest
9-masz tutaj rację powinni posortować to
10-Aplikacje potrzebują neta żeby aktualizować twe dane w chmurze (kalendarz itp. w Androidzie jest to samo)
11-prawda powinni to zmienić
12-przez kabel USB można
13-Można jak nie? nie trzeba Zune
14-Ja mi nic nie znika no chyba że masz ponad 1000 SMS
15-Moje nie znikają więc nie zapisuje
16-Każdy dyktafon tak ma... co myślałeś jakość MP3?
17- 5 metrów? kolego chyba żartujesz jakieś 15-20
18-a po co? przesyłasz do chmury i tyle

Osobiście brak Radia FM najbardziej doskwiera a także średnia rozdzielczość (nie jest źle ale dobrze też nie jest)... reszta o.k poza tym 625 o ile wiem stoi poniżej 720, 820, 920, 925, 1020... flagowcem kiedyś był 920 teraz 1020 którego 625 jedynie przewyższa 0.2" większy ekran... ale co z tego jak ma 199ppi? telefon dobry ale flagowy? wcale. to miał być budżetowy smartfon z dużym ekranem i tyle... rozmiar nie mówi wszystkiego, z tym USB to poleciałeś, a z tym kontem to Android też musi mieć... Symbian o którym mówisz to nie był smartfon, coś między telefonem a smartfonem... więc czas się przestawić bo WP, Android czy iOS mają bardzo podobne podłoże(internet) różnią się płynnością i obsługą ... tyle w temacie, moja opinia o 625 zważywszy na cenę jest absolutnie pozytywna, dobry smartfon
.dynamic.chello.pl | 23 Mar 2014, 16:03
marung69
Janku radio jest w muzyka i video zatem bez komentarza... Usb otg to nie ma nie tylko w tym modelu ale we wszystkich na WP. A co do ilości ramu to nikt nie ukrywał że jest go tylko 512MB i faktycznie wiele gier i aplikacji nie działa ale wystarczyło zweryfikować potrzeby i specyfikację telefonu... Poza tym da się zainstalować grę wymagającą 1GB ramu na tym telefonie (jeśli admin pozwoli wrzucam link do poradnika) [...] Tyle ode mnie...
Dziękuję za informację. Wybacz, ale nie zamieszczę linka. Zdaje się, że by zobaczyć całość, należy się zarejestrować, a poza tym tego typu ingerencja zawsze wiąże się z ryzykiem, że coś pójdzie nie tak. Jeśli mimo wszystko ktoś jest chętny, wystarczy zapytać wyszukiwarki: "Instalacja gier dla urządzeń z 1GB". Efekt jest ten sam, a ja mogę mieć spokojne sumienie. (jf)
.154.161.245 | 22 Mar 2014, 10:03
gimzonin
ja mam lumię 620 od ponad roku i kupię z pewnością żonie 625 tke,wp8 chodzi bez zarzutu .... kilka razy miałem problem z karta sd ale po wlozeniu do komputera i przeskanowaniu dziala ok, wciagu roku zawiesil mi sie 3 razy....
.9-3.cable.virginm.net | 22 Mar 2014, 06:03
Janek
Telefon kupilem ze wzgledu na latwosc obslugi i na szybkosc dzialania, gdyz Android przy 1 GB potrafi mulic i sie niestety zawiodlem.
Brak USB OTG, brak radia FM ma byc chyba dopiero z nowa aktualizacja,polowa aplikacji nie dziala ze wzgledu na pamiec RAM bo ma tylko 512 MB jak mozna tak malo pamieci dawac potem sie dziwic ze wiekszosc nie dziala bo malo RAM-u.
Microsoft kiedys mial fajny i szybki system a mianowicie Windows Mobile 6.5 ale od WP 7 zaczeli psuc system i mamy tego efekt.
Chyba musze sie znuw przeprosic z Androidem i wrucic do niego bo telefony mimo mulenia i tak dzialaja lepiej niz te z WP 8, co myslicie o Huawei P6? system bedzie mulil hak w Galaxy S3?
.opera-mini.net | 21 Mar 2014, 15:03

Wszystkich opinii: 226. Pokazuję od 151 do 160.