R E K L A M A

Nokia 515
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 118. Pokazuję od 111 do 118.
30,5% 
 31,4% 
 38,1% 
apatryda
Na różnych forach pojawia się, durne moim zdaniem, określenie "dziadkofon". Nokia 515 jest po prostu telefonem. Smartfon telefonem nie jest. Możliwość wybierania numerów telefonicznych i odbierania połączeń jest zwykle omawiana w cechach smartfonów na szarym końcu. Również dla użytkowników smartfonów, jak widać chociażby z wpisów na rzeczonych forach, ważniejsze są zupełnie inne funkcje nie mające nic wspólnego z łącznością telefoniczną (wykonywanie zdjęć, przeglądanie Internetu etc.) Sam zdałem sobie sprawę z tego, że posiadając komputer, tablet i smartfon przynajmniej dwie z tych rzeczy są mi zupełnie niepotrzebne: tablet i smartfon. Wszystkie funkcje poza telefonowaniem mobilnym spełnia komputer. Do prowadzenia rozmów wystarczy mi telefon a Nokia 515 jest według mnie sprzętem idealnym. Natychmiast po ukazaniu się na polskim rynku (poza Allegro) rzeczonego telefonu bardzo chętnie pozbędę się, skądinąd rewelacyjnego, Nexusa 7 3G tudzież używanej od dwóch tygodni Lumii 520.
.toya.net.pl | 02 Sep 2013, 09:09
pablo
Telefon napewno będzie super jako telefon, ale jednak gps i darmową nawigacja czasem mogłaby się przydać, oczywiście tylko w okazjonalnych przypadkach. No i ta cena:-) [...] chcą za niego 700 zł :-):-):-) i to już jest jakiś żart :-). Czyżby aluminium podrożało? Ha ha no 3 stówki mógłbym dać za taki telefon, ale nic więcej, choć przyznam że czekałem na takiego następcę mojej e52, ale musiałby być symbian i wspomniana wcześniej nawigacja, bo obudowa wydaje się być super piękna. To tyle, niech nokia jeszcze coś dołoży to wtedy chętnie kupię klasyczny telefon
.dynamic.chello.pl | 01 Sep 2013, 23:09

Jarekbaz
@xperios Można darować brak wifi, można darować brak gps, ale brak dobrej klasy wyświetlacza to istna kpina z ewentualnych klientów! Wielkość baterii też raczej umiarkowana, ale może wystarczy na kilka dni, to można sprawdzić tylko używając telefonu. Co do sensu robienia wysokiej klasy i dobrze wyposażonego telefonu z tradycyjną klawiaturą to ja taki sens widzę a nawet takiego telefonu szukam, ale chyba nadal pozostanie mi cierpliwe czekanie... No i coraz bardziej liczę n Samsunga bo Nokia ciągle dokonuje dziwnych oszczędności w nowych modelach.
.183.239.248.dsl.dynamic.t-mobile.pl | 01 Sep 2013, 18:09
Pawel
Zgadzam sie z xperios. Taki telefon jest potrzebny i z pewnoscia znajdzie sobie klijenta. Porownywanie go z E52 nie ma sensu, bo E52 to smartfon i duzo wyzsza polka cenowa. Nokia 515 ma S40 i jest lzejsza w korzystaniu. Ocenia to, powiedzmy, ludzie w starszym wieku. Ekran 2,4" tez jest zaleta. Kamera 5 mpx to tez +. Moim zdaniem, telefon jest bardzo ladny. Planuja tez sprzedaz nokia 515 z 2 sim. To, ze ekran nie jest dotykowy jest dla mnie zaleta. Nie lubie tyh "hybrydow". Model 515 to dla Nokia zdecydowanie krok do przodu. Ale cena jest za wysoka. Jego konkurentem jest Samsung S5610. Jest 2 razy tanszy i rownie prosty w korzystaniu. Jedyna przewaga nokia ma byc czas pracy. Nokia ma baterie 1200mAh, a Samsung - 1000mAh.
Podsumuje. Nokia 515 bedzie tym czym byc powinna. Fajny telefon bez zbednych funkcji. Dobry jako telefon glowny i jak drugi (dla innej sim) z czasem pracy okolo 5-6 dni.
.44.90.119 | 01 Sep 2013, 18:09

xperios
@bluelion, ludzie to są jednak dziwni czasami :D
Sam pan mówi że "porównywanie go z Nokią E52 jest co najmniej niepoważne". Nie dziwię się, inny segment cenowy i inne wymagania klientów. Jaki sens ma robienie telefonu jak Nokia E52, jeśli mało osób go kupi - bo będzie miało do wyboru smartfona. Jeśli chciałby pan przeglądać internet na 2.4 calach z wifi to powodzenia! Bo ten telefon do tego nie służy, jest dla osób które nadal chcą mieć Nokię z klawiaturą, a wpychanie do niego GPS i WiFi po prostu nie ma sensu.
Co do samego telefonu to wygląda pięknie, zwłaszcza tył białej wersji.
.adsl.inetia.pl | 31 Aug 2013, 19:08
bluelion
Brak gps, brak wifi, żenada, bateria 1200mAh, jednym słowem wielki krok w tył, porównywanie go z Nokią E52 jest co najmniej niepoważne. Jako, że przez lata Nokia była moim ulubionym telefonem i cenię modele typu Nokia 8800 arte, Nokii 515 powiem zdecydowane NIE.
.multimo.pl | 30 Aug 2013, 08:08
DeVertus
Nie można mówić o tym czy Nokia robi krok w przód czy w tył, bo w miarę dobrych telefonów klasycznych jest coraz mniej, a tym, że robią coraz lepsze telefony serii Asha Nokia chce nam przekazać, że jest liderem w tym segmencie rynkowym. Sporo ludzi kupuje klasyczne telefony, więc i popyt na klasyczne telefony za 600 zł nadal będzie. A to, że robią coraz lepsze modele świadczy o t5ym, że Nokia nie wycofuje się z oferowania dobrych klasycznych telefonów.
.153.150.236 | 30 Aug 2013, 08:08
Tmetal
Nokia próbuje dogonić samą siebie? Były już telefony np: 6700C albo 6303c (później zrobili 6303 i zabierając autofokus), klasyczne z nawigacją gps jak 6700c, autofokus małe i poreczne. Później powstała seria ASHA pozbawiona połowy funkcjonalności. Teraz są coraz nowsze modele z seri ASHA, ale wciąż nie dorównują starszym nokiom. Więc krok w tył czy przód?
.telpol.net.pl | 29 Aug 2013, 11:08
Wszystkich opinii: 118. Pokazuję od 111 do 118.