R E K L A M A

HTC Windows Phone 8S
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 310. Pokazuję od 191 do 200.
53,2% 
 20,0% 
 26,8% 
Ewelina
Po prawie półrocznym użytkowaniu telefonu muszę stwierdzić- NIE POLECAM.
Początkowo byłam z niego bardzo zadowolona.
Jednak z czasem zaczęły powstawać coraz to nowe problemy..
Z upływem czasu musiałam się pozbyć wszystkich zainstalowanych aplikacji, ponieważ telefonowi ciągle ubywa pamięci (JAK?!) do tego stopnia, że nie mogłam nawet sprawdzić pogody
Także wszelkie aplikacje odpadają z powodu niemożliwości instalowania ich na karcie pamięci
Ponadto telefon prawdopodobnie traci zasięg, choć to dziwne- ludzie mówią mi, że dzwonili do mnie po kilka razy, a przecież telefon nie dawał żadnego sygnału, nic!
Z smsami podobnie- nie mogę nawet wykonać przelewów bankowych, ponieważ nie dochodzą mi hasła smsowe! CZASEM się zdarzy, że dochodzi do mnie nagle sms wysłany przez kogoś kilka godzin wcześniej... Litości

Czy zna ktoś jakiś autoryzzowany serwis HTC? Mam tu na myśli cokolwiek, BYLE NIE REGENERSIS (złe opinie)
.dynamic.chello.pl | 31 May 2013, 22:05
Mattixus
Radzę uważać na to pseudo "Gorilla Glass", telefon upadł z około 50cm i ekran popękał prawie cały ; ).
.adsl.inetia.pl | 29 May 2013, 22:05

maxiorek
Odnośnie tego co napisała Kinga... Dźwięk w telefonie jest rewelacyjny tylko trzeba używać dobrych słuchawek. Jestem djem i nie spotkałem w życiu telefonu z takim dźwiękiem. Jeśki chodzi o przesył danych na tel z kompa też nie ma żadnego problemu po prostu w urządzeniach i drukarkach otwieramy HTC win phone 8s i już mamy dostęp do plików zarówno na karcie jak i w telefonie. Poza tym faktycznie "wyciera" się kolor, choć może to tylko się brudzi, nie próbowałem jeszcze czyścić. POZA TYM nie instalujcie!!! aktualizacji telefonu!!! po jej zainstalowaniu wytrzymałość baterii spadła mi o 80%. Wcześniej telefonu używałem bez ładowania po nawet trzy dni. Czuwanie przy włączonym oszczędzani energii 11-12 dni. Zresetowałem właśnie wczoraj tel. i zobaczymy jak będzie dalej... Generalnie telefon jest OK
.46-151.net24.it | 29 May 2013, 21:05
andrut52
Do Kujawski R - chyba pomyliłeś smartfony, bo HTC WP8s nie ma tylnej klapki, karty micro sim i pamięci wkłada się od spodu. Po wyciągnięciu pokrywki.
.105.139.189.tvsat364.lodz.pl | 22 May 2013, 19:05

JuveFan
Mam go już ok. 2 miesiące i jestem zadowolony. Jedyne co mi się nie podoba to bardzo mało pamięci na aplikacje, których nie można instalować na karcie. oraz przeciętny aparat. Po za tym windows działa świetnie. Aplikacje działają bardzo płynnie, bez żadnych ścięć. Polecam!
.130.100.231 | 22 May 2013, 00:05
Kujawski R.
Telefon mam od paru dni, zacznę więc może od ogółu do szczegółu...
Z zewnątrz telefon wygląda rewelacyjnie, designem dorównuje iPhonowi (mam białą wersję). Niestety średnio się go trzyma w ręce, jest dość cienki i wydaje się, że w każdej chwili może wypaść. Tafla ekranu to gorilla glas, nie ma się do czego przyczepić. Zdjemowanie tylnej klapki w miarę łatwe, polecam jednak zapoznać się z "Quick Start".
Dołączona jest ładowarka o wydajności 1A (5W), która ładuje telefon w około 2h. Sam kabelek jest o wiele za krótki i ciężko wyczepia się go z gniazda telefonu. Ładowarka i kabel oczywiście łączone są złączem USB, oryginalny kabel zastąpiłem kabelkiem od innego telefonu. Słuchawki grają średnio, ale dają rade. Za pomocą pilocika można zatrzymać / uruchomić muzyke, odebrać połączenie czy skorzystać z funkcji głosowych.
Po samej baterii (1700mAh) spodziewałem się więcej, telefon bez problemu wytrzymuje cały dzień pracy. Odłączony o 6:30, o prąd wołał około 3:30 następnego dnia (8%).
WiFI to potęga tego telefonu, ma niewiarygdodnie wielki zasięg, i łączy praktycznie w sekunde. Duży plus dla HTC za to. Ekran też rewelka, kąty widzenia wystarczające, barwy świetnie, a co najważniejsze genialna jasność, w pełnym słońcu można ustawić ekran tak, by jeszcze lekko bił po oczach, również wielki plus. Aparat średni, robi fotki i tyle, po obróbce nadają się do publikacji.
Co do systemu, to zostawiam to innym do oceny. Według mnie, Google musi się teraz uczyć od Microsoftu. System jest intuicyjny, bardzo szybki i przejrzysty. 3 cechy, których android nie posiada.
Telefon oceniam bardzo wysoko, również ze względu na jego cene. Kupiłem nówke za 670zł, na serwisie aukcyjnym można kupić za 649zł. Polecam niezdecydowanym.
.designadv.eu | 19 May 2013, 10:05
Kinga
Sama szukając informacji o 8s nie byłam usatysfakcjonowana. Czytając komentarze znalazłam sporo błędnych informacji, więc może komuś pomogę ;)
Jeżeli chodzi o budowę HTC jest bardzo porządna. Telefon posiadam od ponad miesiąca, a zdarzyły mu się niejednokrotnie upadki. Dość wytrzymały (oczywiście nie dbając o niego nie spodziewajcie się cudów). Bardzo podoba mi się tył. Jest gumowany przez co nie zostają ślady palców. Ktoś napisał, że odbarwiają się kolory. Mam wersję czarną i nic takiego nie zauważyłam. Minusem jest brak możliwości wyjęcia baterii (jest wbudowana). Telefon świetnie leży w dłoni. Jest lekki i pasuje nawet do drobnej dłoni. Ekran jest w sam raz. Bez problemu da się obejrzeć na nim filmik na youtubie czy jakikolwiek inny film. A poza tym ekran jest bardzo czuły. Jedną z moich obaw przed zakupem, była klawiatura dotykowa. Nie byłam przekonana do telefonów dotykowych (miałam takie 3 i pisanie na dotyku wychodziło mi fatalnie) a bardzo dużo sms'uje. A tutaj wielkie i bardzo miłe zaskoczenie. Pisze mi się lepiej niż na fizycznej qwerty. Pod tym względem rewelacja. Co do jakości obrazu jest całkiem dobrze. Podoba mi się, że bez względu na kąt patrzenia obraz jest idealny. Gdzieś wyczytałam, że obraz w 8s jest widoczny nawet podczas odbijania się na ekranie słońca. Bzdura, gdy świeci ostre słońce trudno cokolwiek dostrzec. Wada niewielka, bo tak działa większość urządzeń i nic nie poradzimy.
Bateria jest jaka jest. Przy intensywnym użytkowaniu po całym dniu (powiedzmy od 6 do 22)zostaje maksymalnie 20% baterii. Składa się na to słuchanie muzyki, sms'owanie, przeglądanie stron internetowych i granie w gry. Jednak przeciętnie zostaje mi ok. 30-40% baterii. Przy minimalnym użytkowaniu zdarzało mi się mieć nawet niecałe 60%. Nie jest to najlepszy wynik, jednak bez problemu HTC wytrzyma cały dzień, nawet intensywnego używania, a to chyba najważniejsze.
Przejdźmy do największej wady tego telefonu. Jak już się domyślacie chodzi o pamięć. Rzecz w tym, że wszystkie aplikacje i gry muszą być zainstalowane w pamięci telefonu. (Na kartach pamięci możemy przechowywać muzykę, zdjęcia, filmiki) Nie byłoby to takim problemem gdyby nie śmieszna ilość pamięci. Z 4 GB musimy odjąć system (dokładnie 1,92 GB). Do tego folder "Inne" zbierający jakieś nikomu nieznane dane. U mnie maksymalnie zajmował ponad 800 MB. Pomocna jest tu aplikacja Shrink Storage (dostępna w sklepie WP, darmowa), dzięki której część danych z folderu zostaje usunięta. Zostaje nam więc mniej niż 2 GB (nawet powiedziałabym, że 1,5) na nasze aplikacje czy gry. Czy to mało? Zależy jak na to patrzeć. Jeśli jesteś maniakiem wielu gadżetów i ciężkich aplikacji odpuść sobie ten model. Mi do szczęścia potrzebna jest garstka rzeczy i wszystkie mogę bez problemu zainstalować. Mam 9 gier (a właściwie małych gierek typu Angry Birds, pasjan, kręgle, jakaś wyścigówka itd.) oraz 12 drobnych aplikacji (np. radio internetowe, latarka, czytnik ebooków, serwis pogodowy). Podaje wam to, żebyście mogli zwizualizować sobie co możecie z taką ilością pamięci zrobić. Jak mówiłam, są to drobne rzeczy i przykładowo porządnego GPS'a w HTC 8s nie znajdziecie. Napisaliście jeszcze, że macie problem ze ściąganiem aplikacji. Bzdura. Jeśli jesteś niepełnoletni (zaznaczasz swój wiek logując się do swojego konta) musisz mieć zgodę rodziców i wtedy rzeczywiście jest to dość skomplikowane (opiekun za każdym razem potwierdza czy dziecko może tą aplikacje/grę ściągnąć na swoim profilu). Osoby pełnoletnie lub niepełnoletnie deklarujące wcześniejszą datę urodzin nie mają już tego problemu. Ściągasz poprzez jedno kliknięcie.
Powstał mit, że sklep WP ma bardzo mało aplikacji/gier. Nie zauważyłam tego, wręcz przeciwnie. Jest wszystko i bardzo dużo darmowych produktów. Jedyny minus to brak możliwości płacenia za aplikację pieniędzmi z konta na telefonie.
Jeśli chodzi o sam system to za wiele powiedzieć nie mogę. Jest to kwestia gustu. Nie jestem wielki telemaniakiem, dlatego zupełnie mi WP nie przeszkadza. Działa sprawnie, ani razu mi się nie zaciął. Nie ma za dużej możliwości edytowania wyglądu. Możesz ustawić kolor motywu (spośród 21), ekran blokady (jakie tło/zdjęcie, co ma być tam umiejscowione), wielkość czcionki i edycje kafelek (usuwanie,dodawanie, zmienianie wielkości i położenia). Zanim wybierzecie 8s warto poczytać więcej o tym systemie. Mam problem z przesyłaniem danych z komputera bezpośrednio na telefon. Strasznie skomplikowana sprawa (Mój Windows 7 nijak nie chce połączyć się z telefonem aczkolwiek go widzi. Bardzo możliwe jest, że jest to wina komputera [brak aktualizacji]). Rozwiązałam ten problem używając adaptera do kart micro sd i pliki wysyłam bezpośrednio na kartę pamięci.
8s jest wręcz stworzony do przeglądania internetu. Strony ładują się szybko a optymalny ekran daje poczucie komfortu nawet na stronach niedostosowanych do komórek.
Miałam mały problem z WIFI, mimo prawidłowego hasła i sprawności routera, nie mógł się połączyć. Rozwiązało się to samoistnie i do tej pory nie wiem jak.
Bardzo dobra jakość rozmów. Co do dźwięku głośniku tradycyjnie lepiej sprawdza się na słuchawkach. Beats Audio rewelacji nie robi. Oczywiście po wyłączeniu tej funkcji jakość dźwięku jest wręcz śmieszna, ale porównując ją z innymi modelami może jest tylko ciut lepsza. Słuchanie na głośnikach nie zachwyca, ale też nie straszy. Dźwięk jest przeciętny.
Aparat wypada słabo. Wieczorami przy sztucznym oświetleniu zapomnijcie o zdjęciach. Mimo wszystko za dnia, najlepiej na zewnątrz jest całkiem, całkiem. Poza tym nie ma problemu ze zdjęciami dokumentów. Wszystko jest czytelne. Zaskoczyło mnie video. Spodziewałam się słabizny, a filmiki robi całkiem wyraźne i w miarę przyzwoite.
Telefon jest przejrzysty i łatwy w obsłudze. Sprosta wymaganiom nastolatka jak i jego rodzica. Za tą cenę jest to marzenie ;) Naprawdę serdecznie polecam, myślę że przez długi czas go nie zamienię.
Ps. przepraszam za chaotyczną i zbyt długą wypowiedź. Mam nadzieję że jakoś przez nią przebrniecie.
.unregistered.net.exatel.pl | 15 May 2013, 23:05
Archi
Telefonu nie miałem i nie używałem. Ale poświęciłem mnóstwo godzin czytania forów polskich i zagranicznych, żeby wiedzieć co i jak, bo wahałem się bardzo pomiędzy nim, a jakimś Androidem.
Ale do rzeczy - wszystko w nim jest jak bajka, biorąc pod uwagę cenę, ale ma jeden spory (SPORY !) mankament. Otóż na aplikacje dla użytkownika zostaje z 4 GB tylko 1,3 GB - na Androida to by w zupełności wystarczyło jak na moje potrzeby, ale Windows Phone niestety działa inaczej - np. instalując jakąś aplikację, która zajmuje 100 mega, poza 100 mega jest zajmowane nieco więcej, a czasem nieco jeszcze więcej. W tym czymś zawiera się zarezerwowana pamięć na pliki pomocnicze, tymczasowe, cache i kto tam wie co jeszcze. Więc ze 100 mb może się zrobić 200-300-400 mb czy tyle ile sobie zamarzy autor aplikacji. Windows nie planuje przenoszenia aplikacji na kartę SD, więc się robi spory problem.
Jak ktoś tak jak ja szukał informacji to pewnie natknął się na angielskojęzycznych forach na użytkownika, który kupił za 80 czy 100 euro nawigacje, która mu się nie instalowała, bo wymaga 2 GB wolnej pamięci (a telefon oferuje 1,3 GB), żeby instalator w ogóle ruszył. Na innych telefonach się okazało, że tych 2 GB nigdy nikomu aplikacja nie zajmowała - miłe.
Moja opinia o telefonie jest neutralna - gdyby nie pamięć, to bym go kupił, a tak to zdecydowałem się na Androida i póki co nie żałuję. Ale szukam dalej jakiegoś Windows Phone'a, bo powoli Android zaczyna się nudzić - stoi jakby w miejscu :)
Pozdrawiam
.252.61.82.internetia.net.pl | 15 May 2013, 10:05
kduchno
1. Pamięć mogłaby być większa, lecz bez gier nie ma problemów.
2. Tył telefonu. Materiał z jakiego został wykonany bardzo dobrze leży w ręce, ale już po tygodniu widać, że są zabrudzenia. Z anglojęzycznych źródeł dowiedziałem się, że jest to odbarwianie się koloru - a z tym nic nie da się zrobić - i za to poważny minus.
Istnieją oczywiście nakładki sylikonowe, ale jak ktoś chce etui wsuwkę (skarpetę) to powinien zrezygnować na rzecz etui z ochranianym tyłem.
3. Brak obsługi protokołu EAP-TLS, więc jak ktoś na sieć wifi na takim protokole to nie podłączy się (podobno ma być dodane wraz z aktualizacją najbliższą)
4. Ogólna ocena - 4
.toya.net.pl | 14 May 2013, 17:05
wierzba
Ja co do tego telefonu mam mieszane uczucia. Po miesiacu czasu mam pajączki na wyświetlaczu:/ i z tego co mi w biurze obslugi powiedzieli że ten telefon nie ma gorilla glass :/ z użytkowania jestem niezmiernie zadowolony bardzo szybki telefon wszystko dziala bez problemu teraz irytują mnie te pajączki:/ i zostałem wprowadzony w błąd jak i wy
.dynamic.gprs.plus.pl | 11 May 2013, 16:05

Wszystkich opinii: 310. Pokazuję od 191 do 200.