R E K L A M A

HTC Windows Phone 8S
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 310. Pokazuję od 201 do 210.
53,2% 
 20,0% 
 26,8% 
regio6
To mój drugi smartphone na bazie WP, ciekawość była silniejsza od zdrowego rozsądku. HTC 8s z racji braku możliwości instalowania aplikacji na karcie microSD ma duże ograniczenia 4GB to zdecydowanie mało. Na chwilę obecną nie polecam liczę, że w niedługim czasie zostanie coś w tym kierunku zrobione.
Duży minus za małą pamięć!!!
.internetdsl.tpnet.pl | 09 May 2013, 14:05
laura
Telefon z wyglądu super , lekki , łatwy w obsłudze , ale bateria bardzo krótko wytrzymuje i strasznie ciężko pobrać jakiekolwiek gry ze sklepu , ponieważ jest z tym dużo roboty .
.rudaslaska.vectranet.pl | 09 May 2013, 10:05

Łuki
Telefon zakupiłem po tym jak zirytowałem się dużymi modelami. Wcześniej posiadałem Samsunga Note (byłem dość zadowolony, jako gadżet fajny, jako telefon za duży, kupiłem teraz tablet 7 cali na Androidzie i jest fajniejszy od Note), po Note kupiłem Lumie 800 jako telefon do dzwonienia i SMS i była świetna ale denerwowała mnie jej masa i wygięty ekran (zbierał rysy), wróciłem do Androida do Samsunga S3 mini i ... źle leżał w dłoni, był mocno plastikowy i ... mulił! Zmieniłem na Nokię Lumia 920 i ... okazała się za ciężka, za szeroka, kręciła świetne wideo ale zdjęcia robiła TRAGICZNE - tak słabego aparatu nie miałem w telefonie od 4 lat!!! Po Lumi 920 zakupiłem Samsunga S3 (I9300) i muszę przyznać, że był ok ale jednak za duży a Android znów zniechęcił mnie do siebie małą intuicyjnością i beznadziejną klawiaturą QWERTY do SMS, robiłem wiele błędów podczas pisania. Wiem, że jestem jednym z niewielu ale nie rozumiem polityki producentów, czemu topowe modele muszą być coraz większe i zwyczajnie nieporęczne? Po co mi w nich mega wydajne procesory skoro bateria tylko szybciej pada i telefony się grzeją jak kaloryfery w stresie!!! Do gier i netu mam tablet, telefon potrzebuję do SMS, połączeń, maila i prostych aplikacyjek i gierek jak się nudzę w kolejce w sklepie czy na poczcie, czasem do durnego zdjęcia na urlopie w trybie AUTO, nie bede ustawiał parametrów w aparacie telefonu, do tego mam cyfrówkę. Telefon powinien dobrze leżeć w ręce, być dobrze spasowany, wykonany z dobrych materiałów, z ładnym dla oka designem, z ekranem widocznym w pełnym słońcu, z dobrą jakością rozmów, głośnymi dzwonkami i świetnym dotykiem aby dobrze pisało się SMSy oraz baterią która w stresie wytrzyma bez problemu całą dobę! Po takich wnioskach kupiłem HTC 8S i ... JESTEM W 100% ZADOWOLONY !!! BARDZO POZYTYWNY TELEFON POLECAM WSZYSTKIM "NORMALNYM" UŻYTKOWNIKOM !!! A WINDOWS PHONE 8 TO JEST TO - SZYBKOŚĆ, NIEZAWODNOŚĆ I INTUICYJNOŚĆ TO JEGO DRUGIE IMIĘ !!! GRATULACJĘ DLA FIRMY HTC ZROBILIŚCIE ŚWIETNY TELEFON W SUPER CENIE !!! Na allegro używane w stanie idealnym są poniżej 500zł, nowe bez wysiłku do kupienia za 600zł!
.dynamic.chello.pl | 08 May 2013, 10:05
Krystian022
Kupiłem ten telefon wszystko działa ładnie nic się nie tnie , wszystko szybko chodzi , obudowa ładni , bets-audio działa - BRAK UWAG - DLA MNIE NAJLEPSZY TELEFON !!!
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 05 May 2013, 20:05

detomis
Mam tel od tygodnia.....pierwsze wrażenie pozytywne.
Wcześniej same kilka noki na symbianie i androidy(chyba z 7 rożnych telefonów od alcateli po samsung)
Różnica jest spora i przewaga Windows Phone jest totalna,android to jak maluch przy mercedesie (Windows Phone).
System pomimo moich oporów okazał się dla mnie prawie ideałem.Prawie bo jest jeden olbrzymi minus .Nie można zainstalować nic na karcie sd !!! A pamięć dla użytkownika jest niewielka...Przy aktualizacji trzeba mieć dodatkowo 400 mb wolnego...Nie znalazłem też automapy albo tomtoma , które są dostępne na Windowsie Mobile 6.Być może za parę miesięcy ktoś zrobi roota i wtedy wszystko zaskoczy od razu , albo przynajmniej jakiś program typu CABviaActiveSync jak to było w Win Mobile 6 i na kartę sd będzie można instalować.
Skończyły się problemy z czarnym ekranem przy dzwonieniu,problemy z dzwonkami i wieszającymi się telefonami( w androidzie tego się nie da przeskoczyć pomimo różnych dobrych telefonów).
Ogólnie jestem bardzo zadowolony.
.zabrze.vectranet.pl | 01 May 2013, 05:05
ania
No niestety ja widocznie dostałam felerny egzemplarz :)
Już drugiego dnia mi się zawiesił, poczekałam aż się rozładuje i owszem włączył się na tydzień. Oddałam go do reklamacji, wgrano mi nowe oprogramowanie. Dziś telefon ponownie się zawiesił, podłączam go do ładowania i pali się dioda :) Niestety nie włącza się.. I to będzie już jego 2 raz w serwisie. JESTEM OBURZONA.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 30 Apr 2013, 22:04
Zadowolony ;)
Witam. Telefon posiadam od jakiś 2 tyg. Wcześniej użytkowałem Sony Xperia na `andku` 4.0 ICS. W porównaniu androida do WP, android może się schować ;).HTC 8s z WP Jest intuicyjny, nie zacina się co najważniejsze jest dla nerwowych ludzi, nie można tego powiedzieć jednak o telefonach z androidem ;). Bardzo dobrze leży w dłoni, ekran super LCD z Gorilla Glass jest wyśmienity jednym słowem opisując. Można go spokojnie trzymać w kieszeni z drobnymi, kluczami itp. Co do aparatu, wiadomo nie jest to cyfrówka, ale jak na matryce 5 Mpx do zdjęcia robi bardzo dobre, filmy w HD także są niczego sobie. Procesor 2-rdzeniowy jest w sam raz na WP 8, 512 ram nie jest to dużo ale wystarcza spokojnie ;) W tym telefonie mogłoby być 8 gb wewn. pamięci, no ale cóż, nie można mieć wszystkiego, a każdy ma inne dochody budżetowe :) A i co najważniejsze dla młodzieży i starszych w 21 wieku, głośniki wymiatają, a bas z wł. Beats Audio na słuchawkach to poprostu bajka ! ;))
Plus:
- lekki i cienki
- bateria, przy normalnym użytkowaniu (troche neta, gier, myzyka, sms-y, dzwonienie itp.) spokojnie trzyma 2-3. Zależy od użytkowania ;)
- Szkło Gorilla Glass (z moim trybem życia jest obowiązkowe)
- Głośniki i Beast Audio
- Aparat, zdj. bdb i filmy w HD ;)
- dobry procek
- nie zacina się
- odporny na upadki (przeżyłem z nim wczoraj wypadek na motorze, nawet ryski nie ma ;))
- kafelki, bardzo fajna sprawa do szybkiego komunikowania się, przeglądania zdjęć itp.
Minusy:
- niewymienna bateria
- jak na HTC powinien mieć mocniejszą budowę
- żeby coś pobrać jakieś aplikacje ze sklepu trzeba się trochę pomęczyć z tzw. `Moja rodzina` dla mnie jest to do du*y !
- ostatni minus malutki to taki, ze trzeba trochę pomęczyć się żeby ustawić sobie mp3. na dzwonek.

Wszystkim, z czystym sumieniem polecam HTC 8s ! ;)
Można go dostać już w cenie ok. 600 zł ;)

* Ci co dają negatywne opinie na temat tego telefonu zapewne nie mieli go nawet w ręcę.

* PS. Co wy oczekujecie od telefonu za ok. 600 zł ?! Że będzie miał parametry i tzw. `bebechy` jak SG S3 !? I tak jest bardzo dobry jak na swoją cenę. Jak wam nie żal pieniędzy to dajcie 3 razy tyle to będziecie zadowoleni ;]
.adsl.inetia.pl | 28 Apr 2013, 11:04
zeb
Do Wszystkich zawiedzionych. Kłania się czytanie ze zrozumieniem przed zakupem telefonu. Wszystkie zalety i wady są dokładnie opisane i na tym portalu, oraz na innych w necie. Więc nie rozumiem skąd te negatywne opinie. Telefon jest zarąbisty. Mam go miesiąc i wszystko jest w nim ok. Jak dla mnie wadą jest budzik, który nie działa po wyłączeniu telefonu, przycisk BING jest jak dla mnie zbyteczny i często przypadkowo się włącza. Z ciekawostek to np. Shazam który wykrywa więcej utworów niż aplikacja na androidzie. Nie mam pojęcia dlaczego. Telefon działa płynnie i bardzo dobrze leży w ręce.
.atid.pl | 28 Apr 2013, 05:04
mozilla007
Telefon testowałem sobie tydzień i można coś napisać na jego temat. Ogólnie wygląd dość mi się podobał i się trzymało trochę lepiej niż SGS, obudowa nie błyszcząca. Ekran taki średni, szkoda, że nie SAMOLED. Bateria dość trzymała bo prawie 3 dni, to sukces akurat, ale nie ma się co dziwić dali taki, a nie inny procesor. Aparat średni, robi zdjęcia, ale mi akurat kolory nie przypadły do gustu. Plusem jest na pewno fakt, że można wreszcie łaskawie kartę zamontować. Telefon byłby udany, gdyby znów nie wybrakowany system. Jak dla mnie za dużo informacji na jednym ekranie, co z tego że można to organizować, jak nie dało się tego ująć w jedną logiczną całość. Skalowanie rozmiaru też mało co dało. System raczej szybki, ale nie ma co się tym szczycić, bo nie ma co tam nawet procesora obciążyć, bo po prostu braki są w funkcjach i bałbym się nazwać to smartfonem. W tym tempie za jakieś 2 czy 3 lata będzie jakoś funkcjonalny ten system. Aplikacji dość mało, a jak się trafi jakaś konkretna to trzeba płacić i szkoda czasu na szukanie darmowego zamiennika. Podsumowując, plusy:
- Bateria
- Nareszcie karty pamięci można montować
- Ciekawy wygląd
- Płynność działania (ale raczej tutaj nie ma co zwalniać telefonu, bo akurat tam mało co jest)
Minusy
- System nie dopracowany w dalszym ciągu
- Mało aplikacji, ale to wina systemu
- Aparat (ale co się dziwić, sprzęt nie kosztuje zbyt dużo)
- Ekran główny (nadal chaos totalny w dalszym ciągu)
- Jedna możliwa droga dojścia do chcianej opcji, z góry ustalonej
Jeśli ktoś chce mieć naprawdę prosty telefon (droga do smartfona jeszcze jest długa), taki do dzwonienia i pisania smsów i lubisz się dostosować do kupionego sprzętu, to bierz telefn to można brać. Jak chcesz mieć smartfon, który sam dostosowujesz do swoich potrzeb, to omijaj telefony z WP szerokim łukiem. Gdyby nie ubogi system, to telefon w tej cenie można by nazwać udanym, niestety tak nie jest.
.adsl.inetia.pl | 27 Apr 2013, 02:04
Tomek
Telefon mam od 5 tygodni. Jestem pozytywnie zaskoczony.
Plusy:
- ładny design
- bardzo szybki system operacyjny
- nie wiesza się
- ekran bardzo odporny na porysowania
- intuicyjne menu
- nawet nie zła bateria-u mnie 3 doby +-2h przy dość częstych rozmowach,
- działa aero2 i to dość szybko
- dosyć dobry zasięg w miejscach gdzie n8 w ogóle zasięgu nie miało,
- czyta kartę 64GB a w opisie jest do 32GB
- fajne kafelki

minusy:
- tylko 1GB pamięci na aplikacje
- tylko 512 ram chociaż przy normalnym użytkowaniu (rozmowy,sms,internet) w ogóle nie przeszkadza
- po beats audio spodziewałem się więcej - grają cicho
- kiepski windows store - mało(na razie) aplikacji i dużo z tego jest płatnych
.centertel.pl | 26 Apr 2013, 11:04

Wszystkich opinii: 310. Pokazuję od 201 do 210.