R E K L A M A

BlackBerry Z30
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 72. Pokazuję od 41 do 50.
70,8% 
 13,9% 
 15,3% 
cyther
Telefon dla bardzo świadomego użytkownika, który wybierając go, zna wszelkie jego wady i zalety. O jego zaletach już się większość moich przedmówców wypowiedziała. A co do wad, jest tylko jedna-cena. No ale za jakość się płaci.
.42.177.225 | 13 Mar 2015, 22:03
alfred
Jak dla mnie to świetny telefon. Dobrze wykonany, bateria rewelacyjna (mocno obciążony potrafi trzymać 3 dni), telefon posiada wyjście microHDMI (obraz na telewizorze bez opóźnień i bez dodatkowego zasilania), świetne głośniki stereo (lepsze niż w HTC One M7), USB OTG, dioda powiadomień (różnokolorowa), zasięg GSM nie ginie prawie nigdy nawet na największym odludziu.
Procesor to najszybszy dwurdzeniowy Snapdragon, w Antutu wyciąga 27400 punktów, dorównuje ośmiordzeniowym MediaTekom i Snapdragonowi 615, też ośmiordzeniowemu.
Wisienką na torcie jest system BB OS który jest intuicyjny, szybki. Przede wszystkim nie śledzi nas na każdym kroku, nie wysyła informacji o naszym położeniu co kilka sekund.
Jedyny mankament to jasność ekranu, wydaje się trochę za ciemny, ale nie ma problemu z czytelnością w jasnym słońcu.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 08 Mar 2015, 22:03

maniekmarny
Witam wszystkich! Telefonów przez moje ręce przewinęło się całkiem sporo i nie rozumiem tych wszystkich zachwytów: system płynny, nie zawiesza się, znakomite zdjęcia itd.
Napisze tak, być może mi się trafił egzemplarz z defektami, drugi raz nigdy BB, po zmianie obudowy na flip tak mi się zawiesza, ze myślałem, ze go rozbija i tyle, menu i zdjęcia też pozostawiają wiele do życzenia, sklep BB - żenada, aplikacji całkiem sporo, większość za pieniądze i po zapłaceniu większość nie działa jak powinna i jeszcze nie można zwrócić, pieniądze niewielkie, ale zawsze.
Może jestem jakiś dziwny, ale jak już napisałem: nigdy więcej BB.
.bb.online.no | 12 Feb 2015, 12:02
Szym
Tylna klapka to kompozyt włókna szklanego i żywicy, to nie kevlar. Telefon znakomity.
.static.gprs.plus.pl | 08 Feb 2015, 20:02

bberek
Moja ocena jest zgodna z opinia większości - niezrównany telefon! Używałem różnych telefonów, w większości z systemem na A..., jakkolwiek kiedyś również starszej wersji BB OS. Były to przeważnie telefony z tzw. górnej półki. Rok temu dałem się przekonać do promocyjnej oferty na "flagowiec na literę S..." i był to najgorszy wybór wśród dotychczasowych zakupów komórek. Zaliczę się do grupy "świadomych użytkowników" i kiedy telefon zaczyna "żyć własnym życiem" bez możliwości wpływu na jego pracę, nie pozostaje nic więcej, jak tylko pozbyć się go. Wahałem się długo, kierując się w kierunku innego, również owocowego producenta, zdecydowałem się jednak na BB i, jak na razie, nie żałuję. To jest telefon do pracy, bez dodatków, których nie używa się w ogóle, lub prawie wcale, a jednocześnie "wszystkomający". Kryteria potrzeb są w oczywisty sposób zależne od indywidualnego spojrzenia, niemniej, ten telefon dysponuje znakomitą książką adresową, kalendarzem, łącznością z mediami (mail), przeglądarką dokumentów, a przede wszystkim super-stabilnym systemem i HUBem łączącym na ekranie swoiste centrum dowodzenia. Pomimo 5 cali można go obsługiwać jedną ręką, a szybkość działania nie ustępuje aparatom obsługiwanym przez 4 rdzenie 2,5 GHz. Solidność wykonania również oceniona na 5,0. Z pewną obawą odniosłem się do przeniesienia danych z innego aparatu... i tu miła niespodzianka w sklepach z app dostępna jest aplikacja, która przenosi wszystko z dowolnego systemu na BB... Jednym słowem - kupować i radować z posiadania tak wyjątkowej słuchawki...
.dynamic.chello.pl | 16 Dec 2014, 09:12
mwozniak00
Po wielu eksperymentach z telefonami typu nokia 930, samsung s5 czy sony z2 zdecydowałem się na BlackBerry Z30. I powiem tak, mimo że parametrami przegrywa z flagowymi telefonami innych producentów I nie jest to telefon najnowszy to nie miałem jeszcze telefonu tak szybko działającego I dającego taki komfort pracy. System jest szybki I stworzony po prostu do pracy. Wielozadaniowość przebija wszystko. Hub jest genialny a przeglądarka internetowa najlepsza jaka jest na urządzeniach mobilnych. I warto wydać te pieniądze na ten telefon bo nie jest stworzony do bajerów ale do pracy I to komfortowej pracy. Ekran jest dobry I nie da się odczuć niskiej rozdzielczości a w zamian bateria dłużej działa. A o baterii można tylko się zachwycać bo nie dostanie się innego telefonu z takimi możliwościami który tak długo działa na jednym ładowaniu. Klawiatura jest bardzo wygodna I tylko brakuje pisania gestami lecz to mały problem. Aparat tylko 8mpx lecz robiący przyzwoite zdjęcia.
Jednym słowem jak ktoś ma dylemat to gorąco polecam BlackBerry Z30 nawet w 2015 roku będzie to jeden z lepszych telefonów na rynku.
.dynamic.chello.pl | 08 Dec 2014, 09:12
greg
Telefon jest świetny.
Długo się zastanawiałem, który model wybrać. Czytałem i czytałem o Z30 ale nigdzie nie mogłem go spotkać na żywo. Zaryzykowałem i kupiłem w ciemno. Jakoś wykonania i wygląd - super! Na plus: kevlarowa obudowa, doskonałe spasowanie większości elementów, elegancki look. Na minus: źle dopasowane przyciski głośniej/ciszej - grzechoczą!! oraz niewygodne umiejscowienie portu ładowania i przycisku wł/wył. Bałem się, że będzie zbyt duży, ale jest idealny. Super leży w dłoni - pewnie i się nie wyślizguje. Jest ciężki, co dla mnie jest plusem, ale komuś innemu może przeszkadzać. Wydajność - zero zawieszania, wszystko działa płynnie. Ekran świetny, a niskie PPI jest nieodczuwalne!! Bateria mogłaby działać ciut dłużej, ale spokojnie wystarcza na 24h użytkowania (3 konta mailowe w trybie push, facebook, whatsapp, internet, trochę wiadomości, ok godziny rozmów. Aparat - mało korzystam, ale zdjęcia wychodzą dobre. Sama aplikacja aparatu bardziej podoba mi się w Lumiach. Ta w BB jest zupełnie podstawowa, bez fajerwerków. System - BAJKA. Właśnie dlatego ten telefon jest genialny. Mniej możliwości interwencji niż w Androidzie, może nawet mniej niż w WP, ale jego działanie, stabilność oraz obsługa powalają. Intuicyjny, prosty, przejrzysty. Aplikacje - wszystko czego potrzebowałem ściągnąłem z BBWorld. Jeśli ktoś lubię więcej i więcej - jest możliwość instalacji apek z Androida także nie widzę problemu.
Telefon jest drogi, to fakt. W tej cenie można kupić słuchawki o lepszych parametrach, ale jednego w nich zabraknie.... systemu BlackBerry oraz jakości spod znaku Jeżynki.
Czy kupiłbym ponownie? Z całą pewnością. Chyba, że w zbliżonej cenie byłby Passport :-)
.adsl.inetia.pl | 23 Nov 2014, 15:11
arni
Pierwszy mój telefon z systemem OS Blackberry 10, genialny telefon, świetny, prosty, intuicyjny system. Praca na nim to czysta przyjemność, zero zwieszek, aplikacje wszystkie jakie sa potrzebne do normalnego użytkowania, możliwość wgrywania niektórych aplikacji androidowskich. Wyświetlacz nie powala super jakoscią i super rozdzielczościa, ale jest genialny dla ponad przecietnego użytkowanika, obsługa HUB - genialna, prosta, wiąże wszystko na czym przacujemy w telefonie czyli powiadomienia, portal;e społecznosciowe, sms, skrzynki mailowe itd. Aparat tylny wystarczający zdjęcia bardzo dobre, świetne wykonanie obudowy (najwyższa półka), wyświetlacz 5' w sam raz większy byłby uciązliwy w uzytkowania, telefon świetnie lezy w słoni, pełna obsługa wszelakich zabezpieczeń, mozliwość operowania aplikacjami biznesowymi, wyswietlanie na innych urządzeniach, integracja z BB link i masa masa innych rzeczy, które odkrywa się z kazdym dniem użytkowania. Jak człowiek był zaslepiony ANDROIDEM wychodzi z każdym dniem pracy na tym telefonie. Czas pracy baterii przy bardzo intensywnym uzytkowaniu kilka godzin rozmów, kilka godzin wi-fi, internet parę godzin, obsługa HUB itp, max. 24 h. Polecam ten telefon dla ludzi którzy nie podniecają się kolorowymi cukiereczkami i plastkofonami Samsunga czy innych marek.Naprawdę warto mieć ten model i cieszyc się jego funkcjami i ergonomią uzytkowania i czystoscią oraz szybkością systemu.
.static.ip.netia.com.pl | 24 Oct 2014, 09:10
Leonardo
Telefon wspaniały. Posiadam z30 od 2 tygodni i jest to najlepszy telefon jaki miałem w rękach a przewinęły się miedzy innymi Galaxy S4, Iphone 5s. Nie mówie, że jest lepszy bo każdy ma swoj ulubiony system czy marke telefonu. Szczerze mogę polecić z30 jak i z10.
plusy:
system - bardzo intuicyjny i przedewszystkim płynny(0 zawieszek)
obudowa - wydaje się być solidna w przeciwieństwie do szkalnych elementów innych flagowców
zasięg - telefon nie gubi zasięgu i można na niego liczyć w każdym momencie
minusy:
klawiatura - konkretnie przycisk wyślij jest pod przyciskiem zmaż co często skutkuje wysłaniem połowy wiadomości(ale to kwestia przyzwyczajenia myślę)
Nie rozumiem ludzi którzy kupują telefon firmy która za ścianą robi mikrofalówki, lodówki czy telewizory. Ja kupiłem ten telefon chociaż miałem wątpliwości bo bardzo mało ludzi go użytkuje. Nie żałuję, pozdrawiam
.68.92.97.mielec92.tnp.pl | 22 Oct 2014, 18:10
damianok
witam co do bieli jest regulacja nasycenia i rozmiar czcionki też regulowany dla mnie jest to nieprzeciętny biznesowy telefon dokładnie z tymi funkcjami których potrzebuję bez miliona nigdy nie używanych aplikacji
.tktelekom.pl | 11 Oct 2014, 20:10

Wszystkich opinii: 72. Pokazuję od 41 do 50.