R E K L A M A

BlackBerry Z30
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 72. Pokazuję od 51 do 60.
70,8% 
 13,9% 
 15,3% 
fabioGKM
Nie napiszę odkrywczych rzeczy bo zrobili to już poprzednicy. BB OS 10 to genialny system, natomiast co do uzupełnienia funkcjonalności urządzenia to posiada ono Radio, więc znak zapytania przy tej pozycji może zniknąć. Posiadam wersję STA100-2 PL zakupiony w "pomarańczowej" sieci. Wchodzimy w zakładkę "muzyka" i tam znajduje się na dole ekranu kolejna pt. "moduł radiowy" i to wszystko. Pozdrawiam wszystkich użytkowników BB!
Ok, dziękuję za informację. (jf)
.smgr.pl | 23 Sep 2014, 12:09
darutom
witam, przykro mi że osoba z salonu ma nikłe pojęcie o fonach. Wykonanie Z 30 bije wszystko co miałem w rekach a sztuczne cukierkowe kolory samsunga robią wrażenie na kiepskich oczach. Do rzeczy : najważniejsze -ten telefon ma zasięg tam gdzie inne już nie chodzą , mało tego automat roamingowy przeskakuje perfekcyjnie po sieciach że nie zauważysz tego manewru. BB nie narazi Cię na koszty bowiem zadaje pytania o zgodę na pobieranie danych .Każdy 'oblatany" wie że android to szajs który zamuli najmocniejsze telefony a reklamy na aplikacjach zamęczą użytkownika. RIM w systemie 10 zainstalował odtwarzacz apk więc po wgraniu SNAPa możesz za darmo ściągać sobie apki z marketu których większość chodzi na z 10,q 10,z 30. (bez reklam). Co do miłośników dobrego audio to informuje że tu też trzeba się ukłonić. To słyszymy jest bardzo czyste i głośne i na moje nie wiem czy gdzieś podobne słyszałem. Bez problemu działa jako hub i ze swojego pena oglądasz filmy nawet w mkv a przy tym wystarczy jeden darmowy player a nie kilka wraz z niezliczoną ilością kodeków jak w androidzie (które i tak się zacinają ). Bateria przy dużym obciążeniu 2 doby. Napisałem to jako osoba która handluje gsm od ok 15 lat, zniesmaczona S3,S4,S5,Z1,2 i innymi wynalazkami które stresują normalnych a dają radość dzieciom do zabawy. Wybierajcie sami bo to nie wszystkie zalety (wi-fi i net tak wymiata że szczęka w dole)
.dynamic.chello.pl | 17 Sep 2014, 23:09

ester33
Witam serdecznie. Postanowiłam podzielić się swoimi wrażeniami o tym telefonie ponieważ, kupiłam go sugerując się waszymi wyjątkowo pozytywnymi opiniami.
Przede wszystkim wydaje mi się, że te wszystkie zachwyty są przesadzone - telefon jest zwyczajnie poprawny.
Pierwsze wrażenie? bez rewelacji, widać, że obudowa jest porządnie zrobiona i zgrabna - mieści się spokojnie w kobiecej ręce mimo 5", pisanie sms-ów jedną ręką również bez problemu.
Praktyczne rozwiązania systemowe ma rzeczywiście lepsze niż samsung bo takiego miałam poprzednio. Szczególnie ułatwiająca życie synchronizacja kalendarza - przypomnienia o najbliższych wydarzeniach wyświetlają się na wygaszaczu - dla mnie bomba.
Internet chodzi szybko szczególnie jak łapie LTE - bez zastrzeżeń nawigacja, co prawda Orange, ale prowadzi dobrze bez zawieszania. Oprogramowanie trudniejsze niż android mniej intuicyjne, w pewnych momentach musiałam korzystać z samouczka a dodam, że ok. 6 lat pracowałam w salonie Orange wiec obsługa różnych telefonów nie jest mi obca. Jakość zdjęć - jak dla mnie bardzo dobra, chociaż zdjęcia i filmy z Samsunga S5 są nieporównywalnie lepsze. Telefon użytkuję dwa miesiące a udało mu się już kilka razy zawiesić w przeciwieństwie do S5, którą ma mój chłopak dłużej o miesiąc i ona nie zawiesiła się ani jeszcze razu. Bateria w BB jest bardzo dobra wytrzymuje kilka dni bez problemu. Telefon polecam osobom, które chcą mieć bardzo praktyczny telefon z funkcjonalnym rozwiązaniami. Jeśli natomiast ktoś chce poszpanować to Samsung S5 jest do tego idealny - wspaniały nasycony kolorami wyświetlacz, rewelacyjny aparat, czytnik linii papilarnych a przede wszystkim wodo i kurzo- odporny!
Ja mimo wszystko świadomie wybrałam BB, bo samsung jednak jeśli chodzi o wizualność to w każdym modelu jest prawie identyczny, co po kilku latach użytkowania jest po prostu zbyt nudne. Który okaże się sprawniejszy i mniej awaryjny na dłuższy dystans - okaże się w przyszłości.
.50.17.98 | 30 Aug 2014, 09:08
R-Spare
Mam ten telefon kilka miesięcy. To moje pierwsze BB.
Miałem wcześniej Iphony Samsungi, żona ma Lumie.
Zostałem namówiony do kupna przez fana BB i...to najlepszy telefon jaki miałem. Stabilny, z dobrym zasięgiem, rewelacyjnym dźwiękiem i przede wszystkim znakomitym systemem.
Jestem pod wrażeniem jego przydatności do pracy.Odbieram dziennie średnio ponad 100-150 maili, potrafię dzwonić jak najęty, szukam wielu rzeczy w telefonie w internecie, a telefon nigdy nie wyczerpał mi się w ciągu dnia. W poprzednich telefonach zdarzało się to często. Przyzwyczaiłem się również do sposobu organizowania informacji przez system. Muszę przyznać ze BB w tym względzie wykonało kawał dobrej roboty. Aplikacji jest mniej, ale te istotne są do znalezienia, chociaż wydają się być odrobinę droższe niż w innych systemach. Instalacja aplikacji z Androida działa więc w razie czego resztę możną pozyskać w ten sposób. POLECAM
.my-it-solutions.net | 26 Aug 2014, 17:08

Strong
Telefon jest super!! jak zwykle Blackberry pokazało klase!!! system 10+ bateria 10+ obudowa 10 :)
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 23 Jul 2014, 18:07
lx
Witam wszystkich użytkowników, chciałem napisać kilka słów na temat tego niesamowitego smartphone, jakim z całą pewnością jest Z30. Telefon pod każdym względem jest wyjątkowy, system super, wygląd super, obsługa super, telefon 5", a można obsługiwać jedną ręką. System obsługiwany przez dwa rdzenie o taktowaniu 1,7. Uwierzcie, że to wystarczy, system nie muli po kilku miesiącach użytkowania jak w przypadku androida, gdzie trzeba min. 4 rdzeni, żeby system chodził płynnie, a i to zdarzają się zwiechy. Po kilku miesiącach hard reset, używałem nexusa 4, 5, galaxy s5 i iPhone 5s, miałem też lumie z wp8. Z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że BlackBerry Z30 jest jednym z najlepszych telefonów na rynku, mało aplikacji? Śmiało można instalować te z andka, bateria? wytrzymuje o wiele dłużej, niż każdy telefon z androida i wp8, jedynie iphone5s działał trochę dłużej, ktoś powie, że kąty widzenia, kolory na ekranie nie takie, tak naprawdę mało kto przy codziennym użytkowaniu zwróci na to uwagę, bo jest to nie dostrzegalne, słaby aparat? proszę kupić i przetestować.
.centertel.pl | 18 Jun 2014, 12:06
piwko243
Parę dni temu zamieniłem Z10 na Z30. Krótko mówiąc warto było.Po pierwsze większy ekran,dla mnie duży plus,wygodniej przeglądać internet,zdjęcia jak również oglądnąć film czy pograć.Jedna osoba napisała że ten ekran to jakaś kpina - może nie jest tej klasy co w s4 czy htc one, ale bez przesady,aż tak wielkiej różnicy nie ma. Nie polecam sugerować się opinią "zawiedzionego" bo wystarczy zajrzeć w dane telefonu i pisze jak byk że to wyświetlacz HD a nie Full HD. W mojej ocenie ekran jest Bardzo Dobry. Ale za to dźwięk z głośników w telefonie to po prostu bajka. Miałem w ręku wiele topowych fonów i śmiem twierdzić że to numer 1 pod tym względem. Także używając słuchawek (oryginalnych)-rewelacja.Jakość wykonania -zgadzam się z moimi poprzednikami-najwyższa półka. A jeżeli chodzi o codzienne użytkowanie telefonu,tak jak napisałem przy Z10, najlepszy system mobilny, z tą różnicą że w Z30 mamy więcej i lepiej. A co do aplikacji w BBWorld to nie ma na co narzekać, jest w czym wybierać. Android ma po prostu więcej klonów jednej aplikacji w swoim sklepie. I tu cała różnica, tam jest ilość w BB jest jakość.
.as13285.net | 26 May 2014, 05:05
Kuba
BB z30 to wół roboczy. Posiadam go od trzech miesięcy. Brak zastrzeżeń. Przesiadłem się z z10 na którego korzyść przemawiał tylko rozmiar. Jednak 5 cali nie każdemu podejdzie.... Plusem z30 jest bateria. Od 5 rano do 23 zostaje ok 25% baterii. Z10 w tym czasie musiało być doładowywane ze dwa razy (ok 60 połączeń dziennie, 2h internetu, 30 minut real racing, 3 konta mailowe, FB.) Wynik zadowalający. Tylny panel z kevlaru genialny. Wykonanie 910. Stabilność genialna. No i brak androida.... Miodzio. Minusem jest brak oryginalnych akcesoriów. Niestety. Miałem zmieniać teraz na HTC m8, który mi się strasznie podoba, ale jakoś nie mogę. Jednak BB to BB.
.dynamic.chello.pl | 03 May 2014, 23:05
felix2012
Witam.
Posiadam telefon od miesiaca. Na poczatku wydawal sie duzy w porownaniu do SII, ale tylko na poczatku. Telefon to rewelacja, porownuje do i5s mojego brata, jego telefon dziala jeden dzien na jednym ladowaniu, bb 4 dni to standard przy bardzo czestym rozmawianiu, wifi kilka razy dziennie, sGII 2 dni jak byl nowy. Po prostu rewelacja, obsluga to bajka, bije wszystkich na glowe, czysty system bez tych beznadziejnych aplikacji androida. Jakis gosc pisal ze ekran to porazka, [...] ja pisze ze jest super jakosc i kolory. Jakosc wykonania i materialy biją na glowe nawet i5S, bo przeciez wszyscy ifoniarze nosza je w sejfach, aby tylko ryska nie powstala. Moj ma sluzyc do pracy, a nie do szpanu, zreszta ten telefon jest tak elitarny, wiekszosc moich znajomych nawet nie zna tej marki.
.internetdsl.tpnet.pl | 17 Apr 2014, 09:04
Zawiedziony
Dzisiaj kupiłem i bez urazy ale wyświetlacz to jakaś kpina. Nawet nie wiem jak się mam o innych zaletach przekonać skoro na ten obraz się nie da patrzeć :(. Zero bieli, mało wyraźna czcionka. Patrząc z metra na starego galaxy s3 wszystko idealnie widać i można bez problemu czytać a na BB porażka. Chętnie bym przeczytał opinie kogoś kto tez poprzednio używał jakiegoś innego flagowca.
.kg.net.pl | 11 Feb 2014, 01:02

Wszystkich opinii: 72. Pokazuję od 51 do 60.