R E K L A M A

Alcatel OT 997D
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 54. Pokazuję od 21 do 30.
57,4% 
 0,0% 
 42,6% 
zbisz41
Informacje o aktualizacji do JB 4.1 podałem za alcatelem który umieścił ją na Facebook.
Obecnie w niektórych krajach jest aktualizacja ICS 4.0.4 do wersji build vBF4-0.
Trudno mi powiedzieć co ona poprawia , posiadam telefon zakupiony w Polsce ale pewnie z Niemieckiej dystrybucji gdzie nie ma aktualizacji.
Z opisu na forach zagranicznych wynika że nie wiele ona zmienia .
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 28 Feb 2013, 13:02
pacoraban
Czy ta informacja o aktualizacji zbisz41 jest pewna? jeśli tak to parę rzeczy zostanie poprawionych, m.in aparat. Zauważyłem też, że jeżeli numer wpisany do książki telefonicznej telefonu zostanie zablokowany (block inciming calls directly) to oczywiście nie idzie sie dodzwonić i jest blokowany. Ale później zostają przez to także wyłączone dzwonki do innych kontaktów i telefon jest głuchy (to samo jest gdy używamy jakiegoś programu do blokowania np. call blacklist). Jedynym sposobem jest restart telefonu lub wgranie ustawień pierwotnych, przed tymi zmianami.
.nplay.net.pl | 27 Feb 2013, 21:02

zbisz41
"joz
chciałbym zapytaj jak sprawuje się aparat fotograficzny w tym telefonie w porównaniu do innych telefonów z podobną matrycą a nie w porównaniu z lustrzanką :-) aaaa i jeszcze czy można uzyskać informacje skąd ściągać nakładki w Polskim języku ???? Pozdrawiam"
ad1: aparat średniej klasy robi poprawne zdjęcia ale na poziomie 5 Mpx , ma opcje kamery HDR co poprawia naświetlenie fotek , ogólnie dobry ale nie powala.Dobre filmy nagrywa.
ad2: Aplikacje można pobrać z GooglePlay czyli tzw marketu są darmowe:
- MoreLocale 2
- Set Locale and Language
Należy je zainstalować na samym początku , później wszystkie aplikacje same jeśli maja taka opcje instalują się już po Polsku. Warto zainstalować spolszczenie TouchPal Keyboard. Ogólnie wszystko do ściągnięcia z marketu i poustawiania w opcjach i ustawieniach telefonu. Najnowsza informacja z Alcatela aktualizacja do JB 4.1 bezie na pewno w tym półroczu.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 24 Feb 2013, 08:02
joz
chciałbym zapytaj jak sprawuje się aparat fotograficzny w tym telefonie w porównaniu do innych telefonów z podobną matrycą a nie w porównaniu z lustrzanką :-) aaaa i jeszcze czy można uzyskać informacje skąd ściągać nakładki w Polskim języku ???? Pozdrawiam
.saite.com.pl | 21 Feb 2013, 20:02

zbisz41
sebusy
Czy taka mała ilość komentarzy przy tym modelu świadczy o małej ilości posiadaczy czy braku problemów oraz zachwytów nad 997D? Ja dodaje jeszcze tylko jeden - przepaść dzieląca działanie 997D od 993D jest nadspodziewanie duża... :)
post mój pisałem w odpowiedzi do tego , szkoda że nie czytacie .chciałem być pomocny jako praktyk ,ale widzę ze nie warto .
co do prezydenta Ugandy nie jestem Afroamerykaninem,
co do tego kim jestem, czy nie myślę że nie sprawi to nikomu problemu, szanuje swój nick i tyle nie pozwolę na takie jazdy .szanowałem waszą stronę za sporą bazę wiedzy ale widzę ze nie idzie to w parze z etyką moderacji.
życzę dalszej owocnego dowartościowywania się kosztem innych.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 21 Feb 2013, 15:02
zbisz41
"a Ty jesteś wyłącznie dobrze poinformowanym, zwykłym użytkownikiem chciałbym się dowiedzieć ile 997D się sprzedało. Ot - ciekawość"
Jestem zwykłym użytkownikiem OT 997D, poza tym administratorem na forum które ma na dziś ponad 53000 zarejestrowanych użytkowników zainteresowanych ogólnie sprzętem mobilnym-tp ot tak pisze żeby był powód do kolejnej ciętej riposty. Nie rozumiem sarkazmu pana moderatora-admina. Z moim amatorskich obserwacji powiedzmy miesięcznych, na rożnych forach, na portalu aukcyjnym oceniam na jakieś 20-25 sztuk.
Moderatorowi nie ma potrzeby "panować". W internecie można być nawet prezydentem Ugandy, nie tylko administratorem forum. Wspomnienie o dobrej sprzedaży w sklepie jasno sugeruje mocno marketingowe intencje użytkownika. Nie mam nic do samego telefonu, natomiast nie lubię reklam pod płaszczykiem opinii. Gdybym nie miał jakichś wątpliwości, opinia by się w ogóle nie ukazała. Poza podejrzeniem reklamy - jest merytoryczna. (jf)
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 19 Feb 2013, 18:02
zbisz41
Telefon jest bardzo dobry a na portalu aukcyjnym i w sklepie który go sprowadza cieszy się powodzeniem. Na forum xda developers są już wątki i na naszym poświęconym smartfonom jednym też. Nie pisze jakie, coby pan admin nie miał powodów do zgryzoty. Jest już ROOT i CWM. Wszyscy czekaja na
- aktualizacje do Android 4.1 JB
- coostom rom
Robiłem testy benchmarku na poziomie 6500 pkt w AnTuTu. Ogólnie w użytkowaniu bardzo płynny i szybki osobiście oprócz nakładki LuncherPro nic nie zmieniałem, oczywiście dograłem parę nawigacji i aplikacji innych. Po dwóch miesiącach użytkowania podtrzymuje bardzo pozytywną opinie o tym telefonie.
A podasz może wyniki sprzedaży? Przyjmując że wiesz, że w tym sklepie i na aukcjach cieszy się takim powodzeniem, a Ty jesteś wyłącznie dobrze poinformowanym, zwykłym użytkownikiem chciałbym się dowiedzieć ile 997D się sprzedało. Ot - ciekawość ;> (jf)
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 18 Feb 2013, 16:02
sebusy
Czy taka mała ilość komentarzy przy tym modelu świadczy o małej ilości posiadaczy czy braku problemów oraz zachwytów nad 997D? Ja dodaje jeszcze tylko jeden - przepaść dzieląca działanie 997D od 993D jest nadspodziewanie duża... :)
.plastcom.pl | 17 Feb 2013, 19:02
sebusy
Heh, przy znacząco zredukowanym użyciu pociągnął 85h, ale było już tylko 4% naładowania baterii :)
.plastcom.pl | 09 Feb 2013, 15:02
zbisz41
sebusy
Co do użytkowania to raczej telefon więcej odpoczywa: kilka rozmów, parę sms, kilka minut na wi-fi i po gprs, czasem coś przejrzę w telefonie więc można powiedzieć mało. 3G wyłączony i tryb baterii "optymalny". Czas działania to około 72 godziny. Mam główna kartę z Play i tu widzę lekki problem zdarza się że często szuka sieci lub jest w roamingu.
Potwierdzam dziwny spadek z 100% do około 90% i dodatkowo czasem "dziwnie" długo trwa ładowanie. Z innych niedogodności dodam brak pamięci ustawień własnych dzwonków, po każdym resecie trzeba je od nowa ustawiać.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 27 Jan 2013, 16:01

Wszystkich opinii: 54. Pokazuję od 21 do 30.