R E K L A M A

Xiaomi Mi 8
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 39. Pokazuję od 1 do 10.
76,9% 
 10,3% 
 12,8% 
Pawelos
Telefon jest nie do zaorania, wciąż szybki, nie to co zamulone s8-mki, s9-tki, złego słowa nie powiem, żadnych wypaleń wyświetlacza nie zaobserwowałem. Ja polecam nawet dziś.
.146.43.115 | 01 Apr 2020, 21:04
Jakub
Użytkuję telefon od sierpnia 2018.
Na początku było ciężko, bo nie działał NFC, później GPS nie łapał fixa. Z każdą kolejną aktualizacją było co raz lepiej.
Gdzieś od listopada 2018 telefon był już w pełni sprawny. I tak jest do dziś.
Złego słowa nie można o nim powiedzieć.
Odblokowywanie telefonu to czysta przyjemność. Fixa GPS łapie od razu. LTE bardzo szybkie. Płatności NFC to bajka (już nie chodzę z portfelem do sklepu).
Bateria cały czas długo trzyma. Szybkie ładowanie ułatwia użytkowanie. Telefon jest bardzo szybki, nie wiesza się.
Powoli zaczyna brakować miejsca na zdjęcia i filmy. Przydałby się slot na microSD.
Robię zdjęcia naturze, osobom i dokumentów, więc dla mnie robi super zdjęcia. Przydałoby się jeszcze makro (obecnie posiłkuje się obiektywem teleskopowym do robienia makro zdjęć).
Czytałem opinie, że coś się z telefonem dzieje i psuje. Nie zdążyła mi się żadna awaria od kiedy go mam. Duże znaczenie widocznie ma skąd go kupowaliście. ;)
.78.1.241 | 22 Dec 2019, 08:12

Karolina B
Jestem użytkowniczką tego telefonu od ponad pół roku. Muszę powiedzieć, że Xiaomi nie odstaje niczym od swych konkurentów poza znacznie niższą ceną. Po przesiadce na niego z Samsunga Galaxy S4 w wersji LTE+ jestem bardzo zadowolona. Pamięci RAM nie brakuje, duża kultura pracy, procesor wykonuje zadania bez zwłoki. Na pochwałę zasługuje również interfejs - przejrzysty, nie upycha nieskończonej ilości śmieci, doceniam ogromną kontrolę nad aplikacjami. Telefon jest szybki i za jego pomocą można zrobić efektowne zdjęcia i filmy. Głośnik zewnętrzny wbrew pozorom pokazuje swoje możliwości po zainstalowaniu najzwyklejszego korektora ze sklepu play (bo ja nie preferuję słuchania muzyki przez słuchawki) i można wydobyć z niego dość dużo średnicy. Tutaj po raz pierwszy mam styczność z kontrowersyjnym notchem, jednak nie przeszkadza mi zupełnie :) Dla kogoś kto nie pływa z telefonem to będzie dobre rozwiązanie. I taki mały plusik za sensowną aktualizację oprogramowania - w wersji MIUI 10.3.4 w wersji Global po pogrzebaniu w ustawieniach aplikacji systemowych jest opcja nagrywania filmów FHD oraz 4K w standardzie 60 fps i co tu dużo mówić - działa. Szczerze polecam.
.238.122.7 | 23 Sep 2019, 15:09
Mar89
+
*szybkosc
*ladne zdjęcia
*wielkośc w sam raz
*nie zacina sie

-
*brak słuchawek w zestawie
*bardzo głośny dzwiek zakonczenia rozmowy (nie wiem czy to tylko u mnie, napiszcie jak jest u was)
.93.242.57 | 09 Aug 2019, 13:08

oxelox
Ogólnie nie polecam to już 2 telefon który wymieniam w pierwszy po 3 miesiącach padł GPS. W drugim padł Wyświetlacz i głośnik. Nie wiem czy to mój niefart do modelu czy o co chodzi. Dam jeszcze szanse mi 9 jak tylko przyjdzie zwrot kasy jeżeli znowu coś się rozwali to będzie moje ostatnie spotkanie z brandem marki.
.252.47.161 | 31 Jul 2019, 19:07
Szpak
Mi8 to smartfon klasy S ,zdjęcia piękne ,szybkość na najwyższym poziomie,odblokowanie twarzą nawet w zupełnych ciemnościach no jestem nim zachwycony
.114.169.238 | 21 Jul 2019, 11:07
Foxy
Moja opinia o tym telefonie jeszcze ponad miesiąc temu byłaby w samych superlatywach. Niestety, coś poszło nie tak. Telefon działał doskonale, nie przeszkadzał mi w nim ogromny notch i brak gniazda minijack. Zdjęcia robił doskonałe, a to dla mnie niezwykle ważna kwestia.
Po 6 miesiącach użytkowania kiedy chciałam telefon zaktualizować, coś się stało. W trakcie aktualizacji wystąpił błąd (nie z mojej winy)który unieruchomił cały telefon. Zniknął z niego system, tak po prostu. MiPolska umyło ręce, serwis go nie przyjął. Cały czar związany z Xiaomi mi8 prysł. Może miałam akurat pecha, nie wiem. Z tego co dowiedziałam się na temat tego modelu występują z nim różne problemy po aktualizacjach (np. nie działająca nawigacja). Ja nie polecam.
.147.100.67 | 10 Jul 2019, 16:07
Milena
Bardzo dobry telefon jak za tą cenę. Mam go już od dłuższego czasu i sprawuje się świetnie :)
.122.241.144 | 26 Mar 2019, 00:03
miNox
Telefon użytkuje od 2 miesięcy, co można powiedizeć o nim: Świetny aparat nawet w nocy robi dobre fotki, notch nie przeszkadza absolutnie, ekran bajka, bateria trzyma przy wiecznym lte i synchro 2 dni, nie oszczędzam go. Dalej wygląda jak nowy :) - szybkość i nakładka robią swoje. Polecam z całego serca! Posiadam wariant 6/128 Blue i ten kolor szczerze polecam! :)
ps według strony Corning Mi8 ma ochronę w wersji 5 :)
https://www.corning.com/gorillaglass/worldwide/en/products-with-gorilla-glass/smartphones/xiaomi/mi-8.html
U nas również miał, tylko nie była widoczna. Już jest, dziękuje za zwrócenie uwagi, pozdrawiam. (jf)
.146.230.100 | 07 Mar 2019, 11:03
Leon
Sprzęt w miarę ok. Tani i łatwo dostępny...Hardwere na Androida jest juź wszędzie w 90% chiński czego nie umniejszam Państwu Środka...A co z Europą i zachodem...? tu juź nigdy nie będzie się produkować elektroniki tylko usługi...? Chciałbym dla odmiany 100% zachodni sprzęt.
.147.100.148 | 01 Mar 2019, 14:03

Wszystkich opinii: 39. Pokazuję od 1 do 10.