R E K L A M A

Sony Xperia Z1 C6906
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 70. Pokazuję od 41 do 50.
48,6% 
 32,9% 
 18,6% 
mala362
Witam wszystkich. Otoz zgadzam sie ze wszystkimi opiniami zarowno dobrymi jak i negatywnymi. Bylam posiadaczem innych smartfonow teraz mam z1. Wydaje mi sie ze wszystko zalezy od szczescia i ode tego, na jaki egzemplarz trafisz... nie ma reguly, ze wlasnie Sony z1 jest jest najlepsza, badz najgorsza. Zaden smatfon nie jest idealny i kazdy moze sie popsuc bardzo szybko. Kupilam kiedys w sklepie Iphona i po rozpakowaniu juz byl uszkodzony, Samsung S4 po 4 miesiacach wlasnie jest na gwarancji... i od 3 dni mam z1. Dodam tez, ze mialam Sony Zi. Po jednorazowym jej zamoczeniu woda, pomimo zamknietych portow, dostala sie do srodka i telefon poszedl do smieci, gdyz Sony nie uznaje gwarancji zalanych telefonow... Śmieszne, gdyz mialy byc wodoodporne!!! Tak wiec teraz mam z1, juz byl testowany i na razie dziala.
Powiem tak: kazdy z tych flagowych smartfonow ma plusy i minusy... jednak zaden nie jest idealny. Wybierajac smartfona dla siebie dostosuj go do swoich potrzeb... Na forum pisza ze sie psuje? badz po upadku ekran sie tlucze! Sprawdz inne smartfony ...tez pisza, ze sie psuja i ekrany sie rozbijaja po upadku - to normalne! Najwaznejsze, bys zakupil telefon z paragonem, ktory niezbedny jest go gwarancji!!! Co do z1 to bardzo ladny telefon, prezentuje sie doskonale jednak jest sporych rozmiarow. Dla jednych to zaleta, dla innych wada. Ja mowie: dostosuj smartfon do swoich upodoban i zachowaj pargon do gwarancji. Pozdrawiam
.ntlworld.ie | 28 Jan 2014, 18:01
Damian
Gorąco polecam, telefon super, mimo 5 cali idealnie leży w dłoni, od czasu jego kupna przestałem korzystać z tabletu, bo on mi wystarcza w zupełności. Bateria śmiało trzyma 3 dni, przy pisaniu sms i korzystaniu z internetu. Nie sprawdzałem jak się trzyma przy oglądaniu filmów. Co do aparatu, w dzień w przy dobrym świetle jest idealny, przy słabym jest nieco gorzej, ale jak na telefon i tak fajnie. Jakość filmów też bez zastrzeżeń, w dzień idealne, w nocy sprawdzałem Z1 jako rejestrator jazdy i jakość zadowalająca. Polecam
.puchaczy.waw.pl | 22 Jan 2014, 23:01

feliks007
Uwaga uwazajcie na ten telefon jest nas juz dwojka z tego co wiem jak narazie nie uznaja gwarancji w momencie zawilgocenia telefonu a stalo sie to podczas robienia zdjec pod woda e moim przypadku wpadl do wanny.Po telefonie do glownej siedziby kazano mi napisac do producenta ciekaw jestem czy kazdy umie mowic po koreansku czy japonsku smieszni sa jezeli nie ufajcie tym reklama kupcie za te pieniadze cos dziecku lub nowe lozko z1 to jedna wielka sciema.Pozdrawiam i jezeli ktokolwiem go ma i jeszcze dziala nie wkladajcie go do wody .
.centertel.pl | 18 Jan 2014, 14:01
MARIO R
Telefon jest genialny mam go 2 miesiace i jestem nim bardzo zachwycony szybki jak blyskawica internet chodzi tak szybko jak w stacjonarnym kompie.Polecam warto zainwestowac :)
.darnet.pl | 14 Jan 2014, 18:01

mysiaczek1232
z1 mam od niespelna miesiaca, i nie moge na niego nazekac, naprawde cudowny telefon moim zdaniem jest warty swojej ceny.
Ludzie mowia ze jest za duzy i ciezki, NIEPRAWDA! Osobiscie mam bardzo male dlonie i nie jest dla mnie zadna przeszkoda uzywac telefonu jedna reka, a telefon wcale nie jest az taki ciezki.
Przed kupnem telefonu wczytywalam sie tez w rozne opinie na internecie, i wiekszosc z nich dotyczylo zawieszanie sie telefonu, nie zdazylo mi sie to wcale , i mam nadzieje ze tak zostanie. Ekran ma piekne barwy i jest bardzo szybki w obsludze.
Wyglad telefonu tez jest na plus, moim zdaniem najlepiej wygladajacy telefon na rynku jakie sa w tej chwili.
Aparat uzywam codziennie, w prawdzie po to zakupilam ten telefon, zeby nie musiec nosic przy sobie caly czas aparatu cyfrowego, musze powiedziec ze jest jakies tam rozczarowanie w stosunku do aparatu, ale bardzo male poniewaz zdjecia jakie robi w swietle dziennym sa bez porowniania z innymi telefonami na rynku, minusem tez jest kamera przednia ktora czasami lubi obracac zdjecie po zrobieniu go. Aparat robi tez swietne zdj wieczorem bez lampy, chociaz automatycznie nakladanie filrtu na zdjecie czasami psuje caly efekt.
Bateria w telefonie jest wystarczajaca do uzytkowania z niego caly dzien, ale tak to juz jest z dzisiejszymi smartfonami.
Naprawde bardzo polecam kupno telefonu, jest to zabawka i profesjonalny sprzet w jednym, moj zaliczyl juz niechcianie pare upadkow i dalej smiga jak od momentu w ktorym go rozpakowalam! Takie cacko napewno posluzy nam na pare lat i jeszcze troche bedzie na najwyzszej polce! :)

ZALETY :
Wyswietlacz
Szybkosc systemu
Wodoodpornosc
Apart
Wyglad telefonu

WADY :
Odciski palcow na ekranie ktore sa bardzo widoczne
.111.187.080.ntlworld.ie | 11 Jan 2014, 02:01
joannak1993
Telefon posiadam od około miesiąca, jak narazie bez wad (no może tylko cena).
Bateria trzyma dość dobrze, jak na tak duży wyświetlacz.
Nic nie szwankuje, nie ścina się.
Zdjęcia wychodzą rewelacyjne (jak na moje wymagania).
Muzyki też słucha się świetnie, już nie mówiąc o przeglądaniu stron internetowych. Czytałam wiele opini przed zakupem, często pojawiało się, że wyświetlacz ma złe kąty, aczkolwiek ja się z tym kompletnie nie zgadzam... Patrzy się dobrze pod każdym kątem. Tak na marginesie jeśli ktoś lubi jak inni zaglądają mu przez ramie do tel np w autobusie, to kąty mu przeszkadzają ;) Pojawiło się też kilka opini na temat wyłączania się, wieszania itp. może faktycznie zależy to od egzemplarza, ja problemów takich nie mam (odpukać) ;)
Na dzień obecny, zdecydowanie polecam ;)
.cdma.centertel.pl | 08 Jan 2014, 16:01
Paweł
Jestem szczęśliwym posiadaczem Z1. Miałem w życiu naprawdę sporo smartphonow. Przy wyborze obecnego długo się zastanawiałem między HTC One, Lg G2 a Z1. Po 5 latach z HTC wybrałem Sony i nie żałuję! Z1 to najlepiej wykonany telefon jaki miałem w ręku, nie ma co porównywać z plastikowymi Samsungami czy LG. Telefon jest po prostu świetnie zrobiony, fakt jest dość duży i ciężki, bliżej mu do nota niż urządzeń 5" ale dla mnie to zaleta. Dla mężczyzn obsługa 1 ręką to nie problem, a trzymając Z1 w ręku od razu czuć że to klasa premium i najwyższa półka. Ekran na który podobno wielu narzeka, nie odstaje od innych high_endow a kąty widoczności są przyzwoite. Aparat? Faktycznie 20mpix to przegięcie, ale zdjęcia na odpowiednich ustawieniach robi ekstra. Jest to pierwszy smartphone dla którego doba na 1 ładowaniu to nie problem! I do tego wodoodporny. Polecam w 100%, wart wydania paru groszy;)
.icpnet.pl | 04 Jan 2014, 19:01
Adriannn
Hej. Mam telefon od momentu wejscia na rynek. Jak najbardziej polecam. Telefon uzywam do pracy jak i do zabawy. Bateria zaskoczyla mnie swoja zywotnoscia. Dla przykladu - 3,5 h podroz z nawigacja (TomTom dla android wyswietlana non stop) bluetooth polaczany w aucie oraz muzyka z chmury (internet wlaczony) - bateria z 100% zleciala tylko do 71%, dalej trzymala az do nastepnego dnia rano gdzie zasygnalizowala koniecznosc podlaczenia ladowarki.
Prozno doszukiwac sie w wodoodpornym telefonie studyjnej jakosci dzwieku, jednak to co zaoferowano uwazam za duzy plus - nie musisz wyciszac telefonu gdy ktos dzwoni poniewaz dziek jest glosny i dobrej jakosci.
Aparat - hmmm... tutaj male zniesmaczenie - 20.1 mpx mozemy uzyskac tylko w formacie 4:3, przy 16:9 spada nam wartosc do 12 mpx. Zdjecia wychodza bardzo dobre - testowalem nawet w ciemnych klubach przy zmiennym oswietleniu. W nocy natomiast aparat widzi wiecej bez flashu niz nasze oko.
System - zaktualizowany kilka dni temu do 4.3 - zadnych problemow, dziala jak nalezy. Mam zajeta cala pamiec urzadzenia + ok 70% z 32gb karty. Otwieram czasami pliki excel po kilka mb - zero problemow. Przycisk multi-task przerzuca pomiedzy aplikacjami bez zadnego zajakniecia.

Dostalem kilka dni pozniej od kolezanki w prezencie sluchawki SONY Wireless DR-BTN200M - w polaczeniu z telefonem tworza idealna pare.

# Zdecydowanie polecam
.messagelabs.net | 04 Jan 2014, 12:01
Kaman
Cześć ludziska. Czemu kupujecie telefony z pierwszej serii produkcyjnej? Fakt, ktoś musi wykupić wszystkie wadliwe egzemplarze. Posiadam już piąty telefon Sony ze względu na dwie umowy operatorskie. Zawsze czekam ok. trzech do pięciu miesięcy, aż testerzy tzn. ludzie wykupią wadliwe modele i nie wciskajcie, że tylko Sony ma problemy. Weźmy Samsunga np. GS3 lub 4 - przypadki samozapłonów, nie wspomnę o Apple cz Nokii. Czy zawsze trzeba posiadać najnowszy model? Czy po trzech, czterech miesiącach nie będzie już dawał rady? Co do krytycznej opinii nakładki Sony przez kolegę Stefana, to kwestia gustu i przyzwyczajeń - dla mnie po prostu rewela. Nie trawię nakładki Samsunga i LG, spoko w HTC.
Moja ZR-eka śmiga, aż miło i już witałem się z Z1-ką, no ale czekałem aż testerzy tzn. maniacy nowości wykupią wadliwe sztuki. Poczekam jednak na Z1-kę mini tzn.Z1s.
Wyścigi producentów na nowości oraz ilość tych nowości wychodzą bokiem przede wszystkim nam, użytkownikom. Pozdrawiam w nowym roku i życzę bezawaryjności.
.internetdsl.tpnet.pl | 03 Jan 2014, 15:01
zając
Wszystko było super pięknie fajnie i w ogóle dopóki nie zaktualizowałem androida do 4.3 Jelly Bean .... Po aktualizacji telefon sie strasznie dziwnie zachowuje :( Z aplikacji mnie wywala po jakiejś chwili i często nie reaguje na wciśnięcie przycisku powrotnego i też potrafi nie reagować na to żeby się klawiatura pojawiła ... trzeba klikać do skutku na pole do pisania :( Tak to telefon fajny lecz nie wiem co teraz zrobić żeby znów normalnie działał :(
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 30 Dec 2013, 14:12

Wszystkich opinii: 70. Pokazuję od 41 do 50.