R E K L A M A

Sony Xperia Z1 C6906
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 70. Pokazuję od 21 do 30.
48,6% 
 32,9% 
 18,6% 
Grzesiek
Przesiadłem się z xperii Z na Z1, pięć dni używałem i pozbyłem się tego niedopracowanego szrota, zdjęcia wychodzą gorzej niż w xperii Z, używając lampy błyskowej światło po części wlatuje do obiektywu tworząc na zdjęciu jasne prześwity, do tego dochodzą problemy z wibracją, po prostu albo wysiada, albo od początku jej nie ma. Kolejna sprawa używając xperii Z nie do końca wiedziałem o co ludziom biega z tą słabą czernią, przekonałem się o tym nabywając xperie z1, po prostu ekran podobnie jak aparat jest gorszy niż w Z. Jedyne czego nie można się czepic to wydajność i bateria, tutaj faktycznie jest poprawa, ale tak czy siak nie polecam, przez rok przerobilem 4 xperie tj L, SP Z i Z1 i każda miała jakieś fabryczne wady, jak nie hot pixele i problemy z mikrofonem w Z to problemy z aparatem w Z, czy pół godzinne zwiechy w SP, a do tego dochodzą pękające ekrany i problemy z wodoodpornoscia, na szczęście tego nie uswiadczylem, wiec nie sądzę aby był to przypadek. Sony robi fuszerki, lecą na ilość a nie na jakość. Wyleczyłem się z Sony i obecnie używam [...] i jestem mega zadowolony. Z początku czytając recenzje na różnych stronach podchodziłem sceptycznie do sensu aż tak wielkiej rozdzielczości ale jak ktoś uważa że nie ma różnicy między full HD a ekranem w [...] to powinien pójść do okulisty, ale zresztą co się dziwić, że panowie recenzenci nie dostrzegają różnicy skoro większość z nich nosi okulary.
.play-internet.pl | 10 Feb 2015, 12:02
Dominika
Telefon polecam, przez wiele miesięcy testowałam go w sklepie, aż do zakupu. Nie służy mi on do robienia zdjęć pod wodą, bo nie do tego potrzebuję telefonu, a gdybym chciała podwodne zdjęcia, to kupiłabym specjalną kamerę czy aparat. Poruszyłam ten temat, ponieważ wcześniej sama czytałam te opinie i stanowcza większość negatywnych mówiła o beznadziejnej wodoodporności. Ludzie już zapomnieli, że telefon służy do dzwonienia i czasem do zabicia czasu, ale nie pomyślcie, że jestem jakąś starą babą, ponieważ chodzę do gimnazjum. :)
.airmax.pl | 22 Jan 2015, 15:01

FAN Z1 - BYŁY FAN
Mam go od ok. 12m pierwsze wrażenia pozytywne kolejne coraz gorzej. Najgorsze wrażenia związane z serwisem. Nie polecam. Samsung wypada o klasę wyżej następny jaki kupie to samsung lub HTC.
.180.235.194 | 14 Jan 2015, 14:01
Sever-elektro
Ludzie poczytajcie sobie co to są klasy ochronności ip np ip56 dotyczące działania wody lub kurzu na urządzenia elektryczne. IP55/IP58 czyli część rzeczy w tym urządzeniu jest odporna na zanurzenie (8 na końcu symbolu) a część tylko na strugi wody w lecące z dowolnego kierunku (5 na końcu symbolu).
Dobre pytanie jaka część ma jaką klasę (osobiście stawiam na gniazdo słuchawkowe że ma IP55). Reasumując: telefon jest tak dobry jak jego najsłabszy element więc przyjmijcie że cały telefon ma IP55 i nie zanurzajcie go w wodzie bo stracicie kasę.
Jako elektryk pierwszy raz na oczy widzę żeby jedno urządzenie elektryczne miało podane 2 klasy ochronności. Bo każde inne urządzenie ma jedną klasę dotyczącą całości urządzenia, zazwyczaj właśnie obudowy i jej elementów. I tak na przykład: mając telefon który ma obiektyw aparatu o IP58 a gniazdo słuchawkowe ma klasę IP55. Zanurzysz go pod wodą??? Owszem zanurzysz, ale tylko gdy to gniazdo będziesz trzymał nad wodą. Mam nadzieję że pomogłem. A pozatym Z1 jest dla mnie lepszy niż to co dotąd użytkowałem. więc pozytyw.
Cytat z dokumentacji smartfona: "In compliance with IP55 and IP58, Xperia Z1 is protected against the ingress of dust and is water resistant. Provided that all the covers for the micro USB port, the micro SIM slot and the memory card slot are firmly closed, the phone is protected against low pressure jets of water from all practicable directions in compliance with IP55; and/or can be kept under 1.50 metres of freshwater for up to 30 minutes in compliance with IP58. For more information, go to www.sonymobile.com/xperia-z1-waterresistant". Wszystkie opisy (łącznie z tym najobszerniejszym, który został przez Sony usunięty ze strony globalnej) sugerują, że smartfon jest odporny jednocześnie na zanurzenie w czystej, słodkiej wodzie na głębokość 1,5 m przez 30 minut i na strumienie wody z różnych kierunków pod niskim ciśnieniem. To są różne jakościowo próby wody; żadna z nich nie jest "słabsza". Istnieje polska norma; niestety - dostęp do niej jest bardzo drogi i nie opłaca się poza zastosowaniami komercyjnymi, stąd nie bardzo jest jak zacytować. Konkludując: smartfony z serii Z mają podwyższoną odporność na wodę. Każdy z nich testowałem pod tym kątem - każdy przetrwał. Ja również nie polecam jej testowania - ja nie ryzykowałem, miałem ubezpieczone smartfony testowe.
Efektowne reklamy nie idą bowiem w parze z należytą obsługą serwisową, a biorąc pod uwagę doniesienia nieszczęsnych użytkowników, niemal niemożliwym jest udowodnienie serwisowi, że zalanie nie nastąpiło z winy użytkownika. Jeżeli ktoś potrzebuje zdjęć podwodnych - zawsze można dodatkowo dopłacając ubezpieczyć urządzenie na wypadek uszkodzenia w takich warunkach. Tylko może wtedy lepiej wydać te pieniądze na Nikona 1 AW1 z IP68 (15 m/godzina - nowy za ok. 3 tys.), Nikona Coolpix AW120 (18 m - ok. 1,2 tys), Canona Powershot D30 (25 m - ok. 1,2 tys.) - aparaty przykładowe wyplute z Googla. (jf)
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 04 Dec 2014, 03:12

Kroll
Telefon Z1 mam osiem miesięcy. Przesiadłem sie na sony z iphone4s. Pierwsze wrażenia super. Wielkość jak najbardziej ok, szybko sie przwyczailem. Dziś telefon jest w serwisie. Dwie sprawy - klapka od ładowania poluzowała sie i sama wypada i druga rzecz - na ekranie w okolicach portu do ładowania jest biała łuna wzdłuż ekranu.
Optyka przy robieniu zdjeć naprawdę super. Długie użytkowanie telefonu sprawia ze staje sie on tak gorący ze po prostu parzy w ręce. Poczta - to już nie wina sony ale androida - koszmar w porównaniu z iPhone.
Ogólnie sporo w nim zalet ale... Przesiadam sie z powrotem na iPhone. Poprzedni iphone miałem 3 lata doskonałej pracy i gdyby nie chęć mojej aktualizacji systemu której po prostu 4s nie dawał już rady uciągnąć miałbym go nadal. Ktoś wcześniej napisał o bałaganie ze zdjęciami w telefonie - potwierdzam
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 02 Dec 2014, 23:12
lukasss554323
Witam serdecznie. Z1 mam od 3 miesięcy. Polecam gorąco ten produkt. Jest to najplynniejszy telefon jaki.miałem w rękach (a dużo uch było). Z rewelacyjną bateria, porządnym aparatem (dobre światło i wychodzą rewelacyjne zdjęcia) z pięknym interfejsem. Wygląd zewnętrzny powala na kolana. Piękniejszego telefonu nie widziałem. I mega bateria, która na luzie trzyma 2 dni
Jedyne minus to :
-Duży ekran (dobry by był 4,7")
-Rysy ktorych jest dużo
-Odciski palców
-Aplikacja systemowa smart connect (która jest niedopracowana)
.core.ynet.pl | 31 Oct 2014, 22:10
ZŁY
Telefon może i spoko, ale co do serwisu to proszę uważać, jak tylko będzie jakaś ryska(zadrapanie) na obudowie to pożegnajcie się z gwarancją na zawsze.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 27 Oct 2014, 12:10
Paweł
Telefon nie jest wart swojej ceny. Wodoodporoność urządzenia to ruletka. Może jest może nie. U mnie, chociaż wszystkie klapki były domknięte, do telefonu dostała się woda (wystarczyło mycie w umywalce). Teraz mam po telefonie za 2000zł i po gwarancji. Nigdy więcej nie kupie żadnego urzadzenia tej firmy. Widzę też że nie jestem sam i jest więcej nabitych w butelkę 'wodoodporności' sony. Lepiej wybrać produkt Samsunga czy HTC, na sony szkoda pieniędzy i nerwów.
Bardzo podobną opinię napisałeś w przypadku Xperii Z. Jak rozumiem topisz kolejne Xperie kompletnie niewinnie, bo przecież o czarny PR, brak umiejętności uczenia się na własnych błędach, czy zwykłą złośliwość (bo nie domknąłeś klapek, a w serwisie przyjąć nie chcieli) nie zamierzam Cie posądzać. Współczuję. Kup następnym razem inny telefon. Używałem Zetki, obecnie używam Z2, a dopiero co topiłem wielokrotnie w akwariach również Z3. Wierzę, że pojedyncze egzemplarze każdego telefonu z podwyższoną odpornością na zalanie i zamoczenie mogą mieć jakąś wadę fabryczną - zdarza się. Po zalaniu pierwszego modelu raczej zrezygnowałbym albo przynajmniej przestał sprawdzać. (jf)
.205.13.211 | 30 Sep 2014, 14:09
Grzesiek
Mam ten telefon od 10 miesięcy. Coraz bardziej mnie denerwuje. Po aktualizacjach sony zdjęcia się kasują, zmieniają daty ich powstania. Robi się ogromny nieład. Wodoszczelny owszem jest przynajmniej w basenie ale bez opcji włączania go. Woda na wyświetlaczu działa jak palec na wyświetlaczu. Otwierają się same aplikacje i do momentu gdy jest na nim woda nie opanujecie go. Bateria bez rewelacji. Na dłuższa podróż np autobusem czy pociągiem przydała by się druga bateria. Ten telefon nie pozwoli wam zabić czasu słuchaniem muzyki czy innymi aplikacjami, nie mówiąc o włączeniu gry. Dobra gra to 30 min i baterii nie ma a na telefonie można smażyć jajecznice jest taki gorący. Dodatkowo po 8 miesiącach zaczęła charczeć wibracja w telefonie. Cena nie adekwatna do jakości.
.internetdsl.tpnet.pl | 27 Sep 2014, 07:09
zdegustowany były fan SONY
jak dla mnie UNIKAĆ PRODUKTÓW FIRMY SONY! Telefon użytkowany zgodnie z instrukcją, w której zapewniono o wodoszczelności telefonu (oczywiście wszystkie klapki były zamknięte itp) nie wytrzymał próby zrobienia zdjęcia pod wodą, gdzie producent zapewnia o takiej możliwości. Gwarancja nie przyjęta - powód: uszkodzenia związane z ingerencją cieczy ( co nie powinno mieć miejsca, gdyż telefon podkreślam jeszcze raz był użytkowany zgodnie z instrukcją i powinien być wodoodporny!). W serwisie powiedziano mi, że telefon się zużywa i to jest powodem nieszczelności (telefon mam 5 miesięcy! więc o jakim zużyciu mówimy!). Ogólnie telefon nie najgorszy, ale nie rozumiem dlaczego wprowadzają konsumentów w błąd, twierdzą, że telefon może robić zdjęcia pod wodą, a takiej próby niestety nie wytrzymuje i robią wszystko żeby nie objęła tego gwarancja!
.dynamic.chello.pl | 18 Sep 2014, 18:09

Wszystkich opinii: 70. Pokazuję od 21 do 30.