R E K L A M A

Sony Xperia Z
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 461. Pokazuję od 221 do 230.
52,7% 
 24,3% 
 23,0% 
Piotr
Testowałem wczoraj wodoodporność telefonu i się nie zawiodłem chociaż na chwilę zamarłem ponieważ głośnik zaczął ciszej grać. Widocznie na głośniku zebrała sie woda położyłem na kaloryfer i czekałem aż wyschnie. Po 40 minutach grał już normalnie więc można śmiało go testować
.satfilm.net.pl | 08 Feb 2014, 14:02
pawcio
Witam Posiadałem ten telefon przez 2 miesiące. Sam telefon był spoko tylko denerwował mnie jakość czerni i nagrzewanie się telefonu podczas pobierania danych i gry. Sprawdziłem profesjonalnym pirometrem temperaturę tylnego panelu i pokazało 53°C. Mam pytanie do moderatora ponieważ miał kontakt na pewno z wieloma telefonami xperia z. Czy ja tylko trafiłem na uszkodzony telefon czy taka temperatura i jakość czerni są norma w tym telefonie.
Miałem Zetkę, ale chyba aż tak się nie grzała. Tzn. być może punktowo, pod sporym obciążeniem... Nie jestem w tej chwili w stanie z całą pewnością zaprzeczyć lub potwierdzić tych 53 stopni - choćby dlatego, że nie mierzyłem, ale rzeczywiście smartfon nie należy do chłodno reagujących na wielozadaniowość i mocne obciążenie systemu. Trochę z tego powodu w testach wybieram jednak Z1. Nie mam pojęcia jakie są dopuszczalne normy emisji ciepła dla procesora, ale obawiam się, że reklamacji chyba nie przyjmą. Jeśli zaś chodzi o jakość czerni - nie miałem raczej powodów do narzekań. Zdaje mi się, że to jednak pochodna jasności wyświetlacza; niemniej uważam rzecz za subiektywną i tylko tak ją mogę oceniać. Biorę oczywiście pod uwagę, że regulowałeś jasność. Dodatkowym utrudnieniem jest fakt, że nie mam w tej chwili telefonu, a od jego posiadania minęło kilka innych smartfonów. Z czystym sumieniem mogę polecić czystą niebrandowaną przez żadnego operatora Z1. (jf)
.30.54.230.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl | 08 Feb 2014, 11:02

FGSM
Witam, zakupiłem ten telefon około miesiąca temu i jestem z niego bardzo zadowolony. Długo szukałem odpowiedniego modelu pod swoje oczekiwania aż wreszcie Xperia Z sprostała im. Aparat jest owiele lepszej jakości niż u innych marek producentów oferujących telefony tej samej klasy oraz podobnej ceny a w dodatku jest odporny na zachlapania (nie testiwałem czy jest wodoodporny). Smartfon nie zawiesza się, chodzi bardzo płynnie i robi świetne wrażenie wizualne. Polecam bardzo naklejanie folii poliwęglanowych również na tył ponieważ jest to jego słabsza strona, która bardzo szybko się rysuje.
.1.81.74 | 07 Feb 2014, 22:02
Adiss77
Witam Negatywne opinie typu ''Ekran sam pęka'' są absurdalne ekran sam od siebie nie ma prawa pękać co wy z tym tel robicie? siadacie na niego robicie opór w kieszeni czy co? a potem najlepiej zwalić na producenta ja używam od miesiąca dbam o niego miałem go nawet pod kranem z 3 razy i nic się nie dzieje tel nie zawiesza się nic nie trzeszczy ani nie pęka po aktualizacji do 4.3 tel śmiga jeszcze lepiej nie ma zacięć, w niedalekiej przyszłości biorę Z1 bo to bardzo dobrze wykonane Smartfony, mam nadzieje że pomogłem wszystkim tym co się zastanawiają nad zakupem tego modelu pozdrawiam.
Ogólniki mają to do siebie, że są ogólnikami - nie lubię ich, bo przekłamują rzeczywistość. Otóż zdarza się pękanie wyświetlacza bez ingerencji człowieka - i owszem. Pierwszym powodem są gwałtowne różnice temperatur. Nie jest potrzebna jakaś silna ingerencja mechaniczna. Są również wynikające z niej naprężenia, które mogą się pojawić również ze względu na wadę konstrukcyjną, a nie zmiany temperatur. Testuję telefony; widziałem już samoistne pęknięcie wyświetlacza. Przy czym zaznaczam - nie pisze o Zetce; tu nie mam złych doświadczeń. (jf)
.interkar.pl | 07 Feb 2014, 11:02

Informatyk
Telefon jako sprzęt super. Niestety powinien sie nazywać facebookofon lub goglofon. Trzeba się uporać z chmarą niepotrzebnych procesów i programików które nie rzadko mają dostęp do kontaktów, smsów, plików itp. Programiki te sa poinstalowane i amator ni jak poradzi sobie z takim usuwaniem, ponieważ nawet nie ma menegera plików. Pliki widzi się z poziomu galerii fotek lub filmów.
Do odchwaszczania potrzebne są programy:
Advanced task killer
Automatic task killer
Startup Menager
Tylko jak je przenieść na telefon skoro brak jest ekspolorera plików i jedyną opcją wydaje się być sklepgoogle? Ja przesłałem BT z poprzedniego telefonu. Programy można znalezc [...]. Polecam też zedrzeć podejrzane naklejki z telefonu i jego wnętrza, baterii które mogą zawierać chip RFID. Oraz zakleić taśmą klejącą dwa styki antenki NFC w prawym górnym narożniku jeżeli nie korzystamy z tej nowinki.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 05 Feb 2014, 22:02
Kira
Telefon posiadam od 2 tygodni i jestem bardzo zadowolony. Fajnie wszystko śmiga nic się nie ścina. Nie próbowałem jeszcze owej wodoodporności no ale jeszcze nie mam zamiaru jej próbować :) bo się o niego boje. No ale wszystkim niezdecydowanym polecam go i proszę nie zwracać na negatywne opinie które padają w jego stronę .
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 05 Feb 2014, 20:02
Adam
Witam mam Zetkę od 6 miesięcy. Telefon jest do tej pory szybki i nie do zajechania apkami.Bateria jak na 5' wytrzymuje naprawde dlugo 2/3 z smsami, połączeniami. Do 1/2 dni na grach itp. Co do zdjęć w pomieszczeniach polecam ręcznie ustawic EV na +1 i włączyć tryb 'korekcja pod światło HDR" naprawde pomaga :). Ocena telefonu 9/10 czasami przy skokach temperatury mam problem z zaskokiem blokady ekranu ( nie jest to mocno uciążliwe ).
.skynet.net.pl | 04 Feb 2014, 20:02
tolkinio2
Posiadam Zetkę od 3 dni i jak na razie jestem mega zadowolony :)
Zdjęcia i filmy bardzo dobrej jakości także spełniło moje oczekiwania. Bateria przy mniejszym użytkowaniu dwa dni mi wytrzymała. Póki co się nie grzeje tak jak inni użytkownicy pisali więc dziwne to. Orginalnia zetka ile ma foli ? pierwsza z góry jest taka matowa, a pod nią jest druga tak ?
.icpnet.pl | 03 Feb 2014, 22:02
ziom26.56
jestem użytkownikiem Xperii Z. Wszystko jest oki. Szkoda tylko ,że nie otrzymałem przy zakupie specyfikacji tego smartwona.Instrukcja obsługi, też zostawia wiele do życzenia.Sam smartwon jest bardzo dobry.
.dynamic.gprs.plus.pl | 03 Feb 2014, 15:02
posiadacz "Z"
Cześć, dzięki Piotr :) Jest zaktualizowany, chodzi super :) Tylko zapomniałem zrobić kopii z zapasowej oryginału :( a w wiadomościach (esemesy) po wejściu w pisanie przed aktualizacją była taka fajna funkcja coś o nazwie "pisak" albo "mazak" :) teraz jej nie mam :(
Może mi ktoś powiedzieć jak dokładnie ta funkcja się nazywa?
Jak się da to sobie ściągnę :)Dzięki :)
Po pierwsze, co do telefonu, to uważam że jest super, te drobne wady można wybaczyć "Sony":) Zastanawiam się tylko co robią z telefonem ci którzy piszą że główny ekran pęka, bijecie się z tymi telefonami czy co? Po drugie jak się nosi telefon w tylnych kieszeniach spodni to wiadomo że przed siadaniem należy wyjąć go ze spodni, czy raczej nie wiecie o tej zasadzie bo dla mnie to jest oczywiste.
.dynamic.chello.pl | 02 Feb 2014, 19:02

Wszystkich opinii: 461. Pokazuję od 221 do 230.