R E K L A M A

Sony Xperia Z
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 462. Pokazuję od 231 do 240.
52,6% 
 24,2% 
 23,2% 
posiadacz "Z"
Cześć, dzięki Piotr :) Jest zaktualizowany, chodzi super :) Tylko zapomniałem zrobić kopii z zapasowej oryginału :( a w wiadomościach (esemesy) po wejściu w pisanie przed aktualizacją była taka fajna funkcja coś o nazwie "pisak" albo "mazak" :) teraz jej nie mam :(
Może mi ktoś powiedzieć jak dokładnie ta funkcja się nazywa?
Jak się da to sobie ściągnę :)Dzięki :)
Po pierwsze, co do telefonu, to uważam że jest super, te drobne wady można wybaczyć "Sony":) Zastanawiam się tylko co robią z telefonem ci którzy piszą że główny ekran pęka, bijecie się z tymi telefonami czy co? Po drugie jak się nosi telefon w tylnych kieszeniach spodni to wiadomo że przed siadaniem należy wyjąć go ze spodni, czy raczej nie wiecie o tej zasadzie bo dla mnie to jest oczywiste.
.dynamic.chello.pl | 02 Feb 2014, 19:02
Piotr
Witam.Otóż jestem posiadaczem xperi z. Na początku chciałem odpowiedzieć koledze po niżej. Telefon aktualnie posiada 4.3 androida i chodzi wszystko ładnie płynnie(czekamy na kitkata).
Przejdźmy do rzeczy.Wszystkich i tak interesują minusy to i tak je napiszę:
-Przyciski funkcyjne w grach są widoczne (podobno jest program który je chowa nie pamiętam nazwy)
-aparat robi zdjecia b.dobre na zewnątrz w domu już nie są aż tak doskonałe lecz dają rade jak na 13 mp.
-brak możliwości odbierania połączeń przystawienie telefonu do ucha
-Tft ekran chociaż jest on jak na swoją klasę dobry , preferowany byłby tu ips
To na tyle a te mity z przegrzaniem i samo pękającym ekranem to legendy same, na chłopski rozum wydajesz 1500 zł który by sam się uszkodził ?
Rozwiązanie w grach znalazłem kupując przejsciowke na micro usb do kontrolera ps3 jest to bajka dla samego gracza.
Do administracji: Dlaczego w specyfikacji nie zostało dodane wykonanie z czego jest zrobiony telefon ? Było już że przód jest zrobiony ze szkła dragontrail a tył gorilla glass 2.
.satfilm.net.pl | 01 Feb 2014, 21:02

posiadacz "Z"
Cześć, czy ktoś z Was aktualizował swój smartfon Sony Xperia Z LTE do najnowszej wersji oprogramowania "Android Jelly Bean 4.3"? Jak to oprogramowanie wpłynęło na Wasz smartfon?
Pytam bo z poprzednim telefonem (Sony Ericson Walkman Live with Walkman WT19i) po uaktualnieniu oprogramowania zniknęło mi kilka funkcji (oryginalne było lepsze w/g mnie).
Warto zaktualizować czy nie? I czy ściągaliście SKAYP'A na "Z"?
Jak się sprawuje?
Dziękuje z góry za Wasze opinie :)
.dynamic.chello.pl | 01 Feb 2014, 11:02
Bow
Mam a właściwie miałem ten telefon od 5 miesięcy. Niestety zimą to urządzenie nie nadaje się do użytkowania. W niskich temperaturach wyłącza się, zawiesza i w końcu nie wytrzymałem i rzuciłem o glebę. Mimo rzekomo mocnej obudowy rozleciało się to na kawałki.
Jest to drogi śmieć.
Serdecznie nie polecam.
.multi.internet.cyfrowypolsat.pl | 30 Jan 2014, 17:01

isabell
Mam telefonik od kilku dni. Ogólnie jestem bardzo zadowolona, technicznie wszystko na piątke, nie zacina sie, szybko działa, cudeńko. Jeśli chodzi o aparat, tu troszke jestem rozczarowana, jeśli chodzi o filmy, to super - o to mi chodziło, żeby nagrywac czyściutkie filmy :) Niestety jakość zdjęć nie jest taka, jak oczekiwałam, tzn. na dworze bajka, ale w domu jakość zdjęć nie jest za dobra. Może ktoś kto go ma doradzi mi jakie ustawienia dac zeby było dobrze? Generalnie poza tym malutkim zastrzeżeniem polecam telefonik :)
.rybnik.vectranet.pl | 30 Jan 2014, 16:01
Zrezygnowany klient
Telefon, pracował prawidłowo przez pierwsze 3 miesiące, po czym pękł ekran w trakcie ładowania w oryginalnej stacji dokującej. Nagrzał się do takiego stopnia, że prawie parzył w dłoń. Złożyłem reklamację, serwis nie uznał. Powód - niewłaściwe użytkowanie, propozycja naprawy za 1050 zł. Dwa razy odwoływałem się do firmy Sony. Stwierdzili, że opierają się tylko na opinii serwisu, który "dzięki profesjonalnym narzędziom" stwierdził, że nie jest to wina fabryczna (wydaje mi się, że to profesjonalne narzędzie to nic innego jak wzrok serwisanta). Poza tym, za każdym razem, Panie w Sony nie uprzejme, przerywają w połowie zdania i twierdzą, że to co zrobiłem nie jest reklamacją w ich mniemaniu a jedynie serwisem telefonu!!! Reklamacja w mniemaniu firmy Sony to zgłoszenie u nich faktu, że serwis nie uznał reklamacji... Byłem do tej pory, powtarzam byłem, fanem tej marki. Wracam do niezawodnego HTC, który po pięciu latach, mimo wielu przeżyć, działa niezawodnie. Zdecydowanie odradzam Xperię Z, również z powodu mocnego nagrzewania się aparatu, co wg. Sony jest normalne. Nie polecam też naciągaczy z firmy serwisowej.
.multimo.pl | 30 Jan 2014, 13:01
Sławek
Telefon użytkuje od miesiąca i naprawdę nie warto wierzyć w "pękające ekrany" jak również na zbyt "głośny głośnik" podczas rozmowy. Xperia Z to bez owijania w bawełnę naprawdę godny polecenia smartphone! Ocena 10 na 10.
.play-internet.pl | 29 Jan 2014, 23:01
Gonzo180
Witam korzystam z telefonu od 2 tygodni i same pozytywy, przesiadlem sie z iphona 4s bo brakowalo mi wiekszego ekranu i byl to strzal w dziesiatke. Zaskoczyla mnie rowniez bateria trzyma mi 2 dni ( internet, troche grania,rozmowy i sms)co wedlug mnie na jak na smartfona z 5 calowym wyswietlaczem dobry wynik. Polecam z czystym sumieniem xperie z;]
.ip.netia.com.pl | 24 Jan 2014, 18:01
xargen
Witam sprzet w 100 % spełnia moje oczekiwania, ogólnie jestem po przesiadce z bardzo dobrego nexusa 4 na xperie z. Głównie interesowała mnie większa matryca i tutaj jest po prostu bajka, jestem bardzo zadowolony z kolorów itd nie mam się do czego doczepić, no może z długościa działania mogło by być trochę lepiej ale da sie przeżyć ;-) Co do aparatu to po po prostu jest to nowy standard u mnie, bez problemu zastępuje aparat cyfrowy, z przodu aparat tak samo zdjęcia na wysokim poziomie. Zastanawia mnie czy Sony bravia działa też w innych programach typu mx player bo jakoś odtwarzacz od Sony do mnie nie przemawia.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 23 Jan 2014, 12:01
marcio007
Telefon posiadam od Marca 2013 r, a to co tu zastałem, to istny dramat. Osoby dające opinie negatywną chyba nigdy nie miały tego telefonu. Sony Xperia Z jest idealny pod każdym względem. Inżynierowie z Sony zrobili kawał niezłej roboty. Każdy narzeka na samoistne pękające szybki w tym telefonie (znając życie jeśli się kładzie telefon w tylną kieszeń i waży 200 kg, to się nie dziwie) to jakiś żart upadł mi z 20 może 40 razy i nawet ryski na nim nie ma. Podsumowując, jeśli masz wolne 2000 zł i szukasz dobrego telefonu w dobrej cenie, to ten telefon jest w 100% dla ciebie i nie słuchajcie osób, które dały opinie negatywną, [...]
.toya.net.pl | 21 Jan 2014, 22:01

Wszystkich opinii: 462. Pokazuję od 231 do 240.