R E K L A M A

Sony Xperia SP LTE
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 174. Pokazuję od 81 do 90.
56,9% 
 20,7% 
 22,4% 
Maciej
Witam,mam xperie sp od tygodnia.Zakupiłem nową sugerując się wysokimi notami na stronie mgsm.Chciałem kupić xperie z,ale negatywne opinie na jej temat(pęknięci ekranu)skutecznie mnie zniechęciły.Stanęło na SP no i-katastrofa!Telefon się zawiesza,myśli"godzinę" za nim wbierze numer pod który chcę zadzwonić.Ekran główny jest tak czuły na dotknięcie, że otwierają się te aplikacje o które mi nie chodziło,albo trzeba naciskać mocno,aż soki lecą.Bateria-katastrofa 1-dzień 10 godz.i do ładowania.Zaznaczę że nie gram,nie słucham muzyki,radia,użytkuję normalnie,czasami jakaś aplikacja typu rozkład jazdy MPK,widżet pogodowy.Wizualne kwestie to rzecz gustu,telefon może się podobać,choć moja poprzednia xperia j była ładniejsza i bateria dłużej trzymała.Bardzo jestem zawiedziony,a SP ma lepsze parametry od J-ki.NIE POLECAM ZAKUPU XPERIA SP!!!
.man.poznan.pl | 04 Apr 2014, 17:04
leg
Telefon uznałby za dobry gdyby nie przeciętny wyświetlacz. Brakuje po prostu prawdziwej czerni ekranu! Kupiłem dla żony i trochę żałuję. Sam używam Motoroli Moto G i mam porównanie. Nie wspomnę już o oprogramowaniu telefonów.
.legnica.vectranet.pl | 03 Apr 2014, 10:04

kaem
Mój komentarz dotyczy ogólnie aktualizacji 4.3 do Xperii SP

@sarnama mylisz się bo LG KU990 ma obiektyw. Wpisz sobie w google też "Obiektywy Sony do mocowania na smartfonie".

Pozatym wiedz, że skomentowałeś opinię jednego użytkownika i wygląda na to, że jesteś lekko oderwany od rzeczywistości i myślisz egoistycznie. Gdybyś śledził takie fora jak sony mobile, xda, android polska to byś widział jak wiele problemów ludzie mają z telefonem po aktualizacji do 4.3. Oczywiście nie każdy! Ale nie mów, że android 4.3 jest świetny bo Tobie chodzi ok. Xperia SP nie jest równa drugiej Xperii SP bo np. sony wyprodukowało SP z dwoma różnymi rodzajami ekranów i u niektórych użytkowników miga ekran po aktualizacji.

Gdybyś nie wiedział to powiem Ci, że na dziś już jest ponad 4000 podpisów pod petycją aby sony wydało aktualizację 4.4 bo ludzie mają dość pełnej błędów wersji 4.3. A porpawki raczej nie będzie bo...

W lutym Sony dostało certyfikat na PTCRB na poprawkę andr. 4.3 12.1.A.1.192 a tydzień temu anulowało ją bo zawierała zbyt wiele poważnych błędów.

Xperia SP na dzień dzisiaj została zapomniana przez SONY a dopiero jest rok od premiery
.adsl.inetia.pl | 31 Mar 2014, 20:03
sarnama
Witam, odpowiadam na wypowiedź użytkownika BUGSY,( ten telefon posiadam 9 miesięcy) wydaje mi się kolego, że posiadasz inny telefon. Bateria ma ponad 2000mAh i daje się to odczuć, chyba że traktujesz telef jak kino domowe, co do aparatu jest lepszy od 3-letnich "głuptaków"(aparatów cyfrowych), oczywiście nie ma obiektywu, alejak na razie żaden telefon go nie ma. restart podczas wybierania nr nigdy mi się nie zdażył, wogóle telefon nigdy mi się nie powiesił. Moja rada to nie kupować zalanych używek i nie pisac bzdur, dla pozostałych użytkowników: ostatnia aktualizacja wkurza bo zmieniła tło ekranu w ustawieniach na biały, świeci po oczach, ale warto bo dodała wiele możliwości w ustawieniach.Wady telefonu to dobry ale nie rewelacyjny wyswiet. przegrywa z np.samsun note ograniczone oprogramowanie przez SONY, brak pożądnej nawigacji z wbudowan mapami, ten problem rozwiązałem instalując darmowy MapFactor navigator działa świetnie, lepiej od Hołka, i bardzo szybko. Ogólnie jak to SONY sprzęt bardzo dobry ale zawsze coś spiep... bo chcą wydebić kasę za dodatki. Pozdrawiam
.inowroclaw.mm.pl | 30 Mar 2014, 22:03

BUGSY
Kochani, to moja subiektywna ocena xperii sp po miesiącu użytkowania:
- dioda powiadomień owszem działa pod warunkiem, że WYŁĄCZONY jest tryb oszczędzania stamina, w przeciwnym razie, ładowanie co 2, 3 godziny... bezsens, ja wiem, że można zainstalować ze sklepu play odpowiednie zabawki ale to po co ta dioda jako full wypas???
- tak z rympała telefon w trakcie wybierania numeru robi reset???
- aparat foto... no cóż... telefon służy, jak sama nazwa wskazuje do telefonowania, ale skoro "dają" takie możliwości to byłoby fajno gdyby choć ciut, a tu... katastrofa, o kamerce z przodu, (niby do videorozmów, choć operator może celowo, żeby się niepogrążać, choć to już za późno, popłynął już dawno!!! nie daje takiej opcji) nie wspomnę!!! makabra!!!
- brak mi w tym "cacku" możliwości personalizacji... szkoda...
Na koniec: tylna klapka w porównaniu z aspiracjami z przodu: ...z tyłu muzeum z przodu liceum... Pzdr, BUGSY
.dynamic.chello.pl | 25 Mar 2014, 01:03
Łukasz
Ja też jak narazie nie mam aktualizacji Ale chyba zostanę na 4.1.2 bo jak widzę opinie o zabudowanym 4.3 typu restart, zawiechy, pożeranie ramu i baterii, brak BE2 w zdjęciach i filmach, skopana dioda powiadomien itd itd itd to lepiej zostać na 4.1.2
.dynamic.chello.pl | 16 Mar 2014, 14:03
qwerttyuiop
Ja mam ten telefon od 2-ch miesięcy i uważam że jest świetny! Bardzo mi się podoba, śmiga jak nie wiem co.
Problem mam z aktualizacją, bo mam tę wersję 4.1.2 a atualizacji do 4.3 wciąż nie mam! Może to dlatego że jestem w Orange, albo jest inny problem. Możecie mi pomóc jakoś?
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 15 Mar 2014, 20:03
Łukasz
Mam do was w ogóle pytanie. Jak jest ze zdjęciami po zainstalowaniu 4.3 bo wszyscy płaczą, że aparat jest w SP słaby ehh a według mnie jest ok przynajmniej w dzień kolorki są pięknie nasycony ostrość też ok ale trochę gorzej ze szczegółowością i zdjęciami w ciemnych pomieszczeniach no chyba, że samemu nastawisz aparat.
.dynamic.chello.pl | 13 Mar 2014, 20:03
Łukasz
Hmm a próbowaliście Clean masterem i Battery doctor używać po aktualizacji do 4.3??? Co jakiś czas optymalizujcie zabójcą i dzięki temu bateria powinna lepiej chodzić no i ram powinien się oczyszczać.
.dynamic.chello.pl | 09 Mar 2014, 14:03
prvartur
no właśnie, telefon mam już 2 miesiące i było super do momentu wgrania 4.3, teraz zamula, czasem pochodzi w miarę "normalnie" ale to niestety rzadko, ktoś wie co go może uzdrowić??? to jednak soft - telefon uważam OK!
.noc.fibertech.net.pl | 08 Mar 2014, 15:03

Wszystkich opinii: 174. Pokazuję od 81 do 90.