R E K L A M A

Sony Xperia SP LTE
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 174. Pokazuję od 1 do 10.
56,9% 
 20,7% 
 22,4% 
GREGORY
Używam go dość długo i telefon nigdy mnie nie zawiódł spisuje sie bardzo dobrze a bateria przy mniejszej eksploatacji typu rozmowy i sms-y starcza nawet 10dni
.226.102.211 | 29 Nov 2018, 20:11
WaLmeN
Telefon mam już od 3 lat(kupiony jako używany) i sprawuje się świetnie. Śmiga płynnie choć sporadycznie zdarzają się jakieś zacinki, bateria zdecydowanie na plus-gdy używamy go tylko do rozmów i pisania smsów ewentualnie słuchania muzyki potrafi wytrzymać 2 dni. Wadą jest strasznie słaby zasięg WIFI gdzie nie raz potrafi się rozłączyć mimo, że pokazuje 2 kreski i ma jakieś dziwne wahania. Największą jego zaletą jest ledowy pasek powiadomień, nie wyobrażam sobie korzystania z telefonu, który tego gadżetu nie posiada :D Super sprawą jest to, że telefon wciąż jest wspierany przez fanów i możemy się cieszyć bieżącymi aktualizacjami systemów. Już dostępny jest Android P czyli wersja 9, ale ja osobiście używam androida 7.1. To co ludzie piszą o graniu się telefonu to jest prawda, jednak grzeje się tylko podczas intensywnego używania czyt. grania w wymagającą gierkę lub gdy mamy otwarte 20 kart w przeglądarce. Podczas słuchania muzyki, przeglądania facebooka czy oglądania czegoś na youtubie telefon jest delikatnie ciepły. Polecam z całego serca :)
.125.132.14 | 07 Oct 2018, 17:10

Henryk
Telefon dostałem od znajomego. Usunąłem Androida 4.3 i wgrałem LineageOS z Androidem 7.1.2. Aktualizacje są co tydzień. Teraz smartfon pracuje "lekko". Używam go głownie do nawigacji, jako rejestratora trasy, czytania poczty, robienia zdjęć i przeglądania internetu. Do rozmów używam starej Nokii 1600. A to, że się grzeje czasami, to prawda. Przy włączonym GPS szybko rozładowuje się bateria, ale w samochodzie podłączam do zasilania.
.172.255.35 | 04 Sep 2018, 17:09
Paweł
Cześć,
Posiadam ww model od około pół roku. Niestety smartfon ciągle się zawiesza. Uruchamianie programów to jakiś koszmar, gdyż wszystko się zawiesza. Czasami próba wykonania zwykłego polączenia telefonicznego trwa niespotykanie długo, gdyż system przestaje działać podczas wchodzenia do książki telefonicznej. Odradzam, najgorszy telefon jaki miałem dotychczas. Posiadanie innych sprzętów Sony pozwala mi jednak myśleć, że to jednorazowa wpadka tego producenta.
.191.144.227 | 21 Mar 2018, 07:03

abc
Czemu się tak grzeje przy tylko dwóch rdzeniach i pamięciach 8/1? Z miedzi je zrobili?
.dynamic-zab-05.vectranet.pl | 21 Dec 2017, 18:12
Filo
Telefon tnie się, bateria praktycznie nie wytrzymuje pół dnia przy ciągłym używaniu. Nie polecam
.komster.pl | 20 Sep 2017, 18:09
ANONIM
G. nie telefon. Tnie się cały czas, a zasięg łapania WiFi beznadziejny. Mam go jako telefon zastępczy za samsunga galaxy a5 2016. Samsung świetny, polecam, a ten telefon to złom. Bez porównania.
.dynamic.gprs.plus.pl | 20 Jun 2017, 11:06
tom
Telefon posiadam od połowy 2013r i działa do teraz bez serwisu na tej samej baterii Polecam!!!Zrobiłem rota i od instalowałem zbędne aplikacje
.dynamic.chello.pl | 22 May 2017, 20:05
Jaar
Skąd bierzecie te negatywne opinie o tym telefonie, ze słyszenia? Mam go już trzeci rok, bateria jakby w ogóle się nie starzała, zdjęcia rewelacyjne jeśli robione nie po ćmoku. Masa funkcji jak NFC, DLNA, WiFi działa doskonale, czułość GSM i LTE bez zarzutu. Raz chyba mi się powiesił jak nie zauważyłem, że to już z 9 apek mam otwartych. Trzeba dbać o starsze telefony. Raz w roku robię reset do factory, trochę czasu to kosztuje, ale telefon sympatycznie się odwdzięcza. Nie wolno instalować żadnych poprawiaczy systemu czy pamięci. Sony nie pozwala nawet na instalację niektórych kart SD, własnie po to by niespodzianek nie było.
Wiecie ... mam wrażenie, że to miłośnicy chinoli wszelkiego typu i maści tu grasują wypisując bzdury. I owszem zdarzają się egzemplarze wadliwe, uszkodzone i z tymi zawsze będzie problem, ale żeby tak na Sonym od razu psy wieszać?
.dynamic.mm.pl | 20 Apr 2017, 20:04
Patka
witam! mam ten telefon od prawie 2 lat, a kupiłam używkę. Musze powiedzieć, ze naprawdę jest spoko, łapie przycinki, ale ma prawo, bo użytkuję go raczej ostro (filmy, muzyka, internet, fb) zdjęcia może robi gorsze niż również 8 MP LG. Zaliczył parę upadków i nic mu nie jest, poza otarciami na srebrnej obudowie (choć nie powstały od upadków, tylko z racji niezbyt wytrzymałej farby na plastiku) polecam
.play-internet.pl | 27 Jan 2017, 17:01

Wszystkich opinii: 174. Pokazuję od 1 do 10.