R E K L A M A

Sony Xperia SP LTE
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 174. Pokazuję od 161 do 170.
56,9% 
 20,7% 
 22,4% 
Piotrek
Korzystam z telefonu kilka dni. Wrażenie jak najbardziej pozytywne. Bałem się, że będzie trochę duży, a okazało się, że świetnie leży w dłoniach. Jest bardzo wydajny. Szybkość działania robi sporę wrażenie. Sprawdziłem w kilu grach, które nie zrobiły na telefonie żadnego wrażenia. W kilku dostępnych testach, podkreślają słaby wyświetlacz. Przyznaję, że czarny jest raczej szarawy, ale pozostałe kolory są piękne. Kąty widzenie określane jako słabe mi, w codziennym użytkowaniu nie przeszkadzają. Jeśli ktoś wcześniej korzystał z amoledów to może go drażnić ten ekran, ale dla pozostałych już raczej nie.
Aparat telefonu jest zwykłym pstryczkiem jakie są w takich urządzeniach. Dla mnie to starcza, bo do robienia zdjęć mam zwykły aparat (lustrzankę), którego żaden telefon nie pokona. Bateria przy zwykłym użytkowania u mnie (tj. kilka telefonów, smsów, ciągła synchronizacja i wifi) trzyma około 3 dni.
Jedyne wady jakie dostrzegłem to beznadziejne słuchawki dołączane do telefonu i stosunkowo niską maksymalną głośność na wyjściu słuchawkowym. Ogólnie telefon jest mega i gdybym drugi raz kupował komórkę, bez wahania wybrał bym SP.
.dynamic.chello.pl | 22 Jul 2013, 10:07
Grzybu
Zalety:
- cena
- przegladanie internetu to bajka
- funkcjonalny android 4.1.2 z nakladka timescape
- procesor bardzo szybki
-ram 1GB, myslalem ze troche bedzie mi malo jak sie wciagne ale na moj multitasking na tym telefonie nie mam podstaw narzekac bo wszystko chodzi idealnie.
- bardzo ladny design.
- aparat robi dobre zdjecia i filmy ale bez szału
- dioda bardzo przydatna i ladna rzecz
- przednie szklo bardzo trwale przetestowane gwozdziem i mlotkiem :D
- silnik bravia super sprawa

WADY:
- nie ma koloru czarnego ;p
- jak sie laduje przez komputer to dotyk glupieje
- sluchawki w zestawie mozna od razu wyrzucic
- dzwiek z glosnika nie najlepszej jakosci
Polecam za taka cene ze snapdragonem s4 pro i 1gb ramu bajera ;)
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 20 Jul 2013, 15:07

Dall
Telefon naprawdę rewelacyjny. Wymiar samego urządzenia jak i ekranu można określić jako optymalny, nie jest za duży a frajda z przeglądania internetu czy oglądania wideo naprawdę wielka. Szybkość interfejsu jest bez zastrzeżeń, a gierki śmigają aż miło. Aparat na początku mnie rozczarował ale okazuje się, że wystarczy dobrze operować trybem HDR i zdjęcia wychodzą bardzo dobre - na zewnątrz bez w pomieszczeniach z włączonym hdr. Podświetlany pasek powiadomień też określę jako fajny bajer, cieżko przegapić przychodzące połączenia czy pocztę. Bateria to kolejne mile zaskoczenie, 2 dni intensywnego użytkowania to w końcu nie żadna bajka. Dla mnie ten smartfon mimo, że celuje w średnią półkę jest świetną alternatywą nawet dla galaxy S4 nad którego zakup mocno rozważałem i nie żałuję że wybrałem xperię SP bo cena na aukcjach internetowych jest niemal 2-krotnie niższa, a róznic użytkowych ciężko się doszukać.
Zdecydowanie polecam
.protonet.pl | 18 Jul 2013, 13:07
Arturro
Opcja screen mirroring nie jest kompatybilna z Samsung TV - a tak na tą funkcję się cieszyłem. Teoretycznie TV łączy się z telefonem ale obraz nie jest wyświetlany, natomiast z Samsung Galaxy S4 problemu nie ma. Czy ta funkcja nie jest kompatybilna między firmami. WiFi, BlueTooth i inne jakoś są... szkoda...
.88.22.10 | 16 Jul 2013, 20:07

jarbor
Jak czytam opinie to jestem zdziwiony, u mnie bateria to nie wytrzymuje 24 godzin nawet jak nie gram za dużo,pyzatym mój model się zawiesza i jak czytam wasze opinie to się zastanawiam czy nie oddać na gwarancję? Szczególnie wyłącza się jak przechodzi w tryb oszczędności. Miał ktoś taki problem?
.play-internet.pl | 13 Jul 2013, 09:07
Arcybiskup
Kupiłem, mam od kilku godzin. Pierwsze 3 "nieprzyjemności": 1. aparat - żart... Sony, why? 2. Bardzo kiepskie kąty widzenia. 3. Czujnik zbliżeniowy reaguje z ogromnym opóźnieniem - zdążam rozłączyć rozmowę uchem, zanim wygasi się ekran. 4. Czujnik oświetlenia - zamiast faktycznie dostosowywać jasność ekranu do oświetlenia, po prostu zbija jasność o około połowę, nawet gdy ręcznie ustawię jasność ekranu na minimum, po włączeniu opcji "dostosuj do świetlenia" i tak jeszcze bardziej tą jasność zbija.
Poza tym wszystko jak na razie jest okej, telefon śmiga bez zwiech, zamyśleń.
.artcomp.waw.pl | 10 Jul 2013, 21:07
Marcinnek23
Niestety trafiłem chyba na wadliwy model - telefon po dwóch dniach użytkowania wyłączył się i nie było możliwości ponownego uruchomienia. Obecnie w serwisie, więc za długo się nim nie nacieszyłem. Z tego co wiem, podobne usterki często pojawiały sie w Xperii Z. Jestem bardzo zawiedziony.
.22.252.243 | 09 Jul 2013, 13:07
Monicc
Telefon mam od 2 tygodni i jestem z niego bardzo zadowolona.
* Do plusów na pewno należy jakość wykonywanych zdjęć. Choć trzeba się trochę natrudzić by wykonać ostre zdjęcie bez szumów gdy np fotografowana osoba się poruszy. Z kilku zdjęć z jednej serii na pewno wybierze się idealne. Plusem jest też opcja zdjęć panoramicznych, wychodzą świetne.
* Filmiki nagrywa idealne! Obraz i dźwięk krystaliczne czyste, wyraźne o żywych kolorach. Jak najbardziej na plus.
* Wielokolorowa dioda w dole ekranu - super efekt, ale przy większości zdarzeń wyłączyłam. Zostawiłam tylko przy nieodebranych lub przychodzących połączeniach/smsach - przydatne i to bardzo gdy przeoczy się ich dźwięk.
* Jakość odtwarzanych filmów i zdjęć - rewelacyjna. Duża ilość szczegółów i dynamika kolorów sprawiają, że aż chce się oglądać na nim wszystko.
* Głośność dzwonków i alertów - super, nawet poziomie 40% słyszalne z dużej odległości.
* Czułość dotyku - jak najbardziej na plus.
* Ilość pulpitów - tu duże zaskoczenie dla mnie gdyż można dodawać pulpity z prawej i lewej strony. Mi wystarcza 5, ale opcja powiększenia ich liczby jest dużym plusem.
* Wygaszacz ekranu - duży plus za to że można ustawić nie tylko własne zdjęcie jako tapetę, ale również jako wygaszacz ekranu (opcja dostępna przy blokadzie ekranu typu żaluzje)
* Plus za to, że można blokować ekran na różne sposoby. Np za pomocą identyfikacji twarzy :) telefonu nie odblokuje więc nikt oprócz właściciela telefonu.
*Bateria - na ciągłym oglądaniu filmików, graniu, robieniu zdjęć, surfowaniu po sieci, pisaniu smsów i rozmowach tel (a jest ich sporo w ciągu dnia) telefon trzyma mi 1 dobę. Przy mniejszej ilości oglądanych filmików i graniu max 1,5 dnia - 2 dni. Telefon póki co jest w fazie bardzo intensywnego używania, więc jestem skłonna uwierzyć że przy samych smsach, sporadycznych połączeniach i rzadkim używaniu internetu wytrzyma do 4 dni. Bateria jest więc dużym plusem. Nie wiem ile w tym prawdy ale podobno Staminę włącza się tylko na noc - gdyż włączanie i wyłącznie ekranu zużywa przez nią większą ilość energii. Telefon testuję więc na staminie włączanej na noc. Jeśli ktoś ma inne opcje oszczędności baterii to proszę o porady :)
* Minusem jest widoczność na wyświetlaczu w słońcu raczej kiepska, no i zbiera odciski. Ale do tego raczej można się przyzwyczaić, przetrzeć co chwilę a ze słońca zawsze można zejść w cień :P Mi to specjalnie nie przeszkadza, ale jest malutkim minusem.
*Dźwięk rozmów - szumy i zrywanie połączeń - ale tu winę zrzuciłabym na sieć komórkową Plus bo kolejna umowa i kolejny telefon u nich i ten sam problem. Tylko szumy są bardziej irytujące przy Sony SP.
* Waga telefonu - niestety dla kobiety minus. Rozmiar jeszcze jest ok, można utrzymać w dłoni. Ale waga robi swoje przy dłuższej rozmowie czy oglądaniu. Zwyczajnie cierpnie ręka :)
Telefon jak najbardziej polecam. Jeśli ktoś potrzebuje solidnego urządzenia z dużą ilości opcji bez konieczności ładowania baterii co parę godzin to SP jest świetnym wyborem. Ja zaopatrzyłam się od razu w folię ochronną i gumową nakładkę na tylną klapkę telefonu. Mam nadzieję, że telefon nie zawiedzie na dłuższą metę :)
.ssp.dialog.net.pl | 08 Jul 2013, 12:07
Spinex
Telefon ideał ! Aparat robi niesamowite zdjęcia, procek pracuje bez szwanku, ram doskonale sobie radzi no i pamięć wystarczająca. Kupiłem go wczoraj i jestem naprawde zadowolny, zobaczymy co będzie potem :)
.205.179.78 | 29 Jun 2013, 18:06
Robson
Telefon jest świetny ekran 4,6" idealnie pasuje. Bateria trzyma bardzo długo przy normalnym użytkowaniu wytrzymuje 6 dni spokojnie. Telefon jest szybki nic się nie zacina i nie zawiesza. Testowany na benchmarku razem z samsung galaxy s3 o dziwo jest od niego szybszy o ok 1400 pkt
.malbork.mm.pl | 22 Jun 2013, 23:06

Wszystkich opinii: 174. Pokazuję od 161 do 170.