R E K L A M A

Sony Xperia SP LTE
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 174. Pokazuję od 141 do 150.
56,9% 
 20,7% 
 22,4% 
pawel
Cichy - zacznij od tego, do czego chcesz telefonu. Ja miałem kryterium - duży wyświetlacz (ale nie kolubryna jak w Xperia Z - 5 cali). Chciałem tel. głównie do czytania netu, poczty itp. Telefon mam od tygodnia - więc wcześnie na opinię, ale działa b. zacnie. Bateria jak wyłączysz wi-fi, włączysz staminę itp. to pewnie i 4-5 dni pociągnie (ale wiadomo - nikt tak na smarcie nie pracuje). Z wi-fi i normalną intensywną obsługą na pewno 1 dzień - może do 1,5 - 2 dni pociągnie (w zal od tego czy np. wyłączysz wi-fi na czas jak nie używasz tel.). Trwa to sekundę, więc ja tak robię i mniej baterii zjada. Do tego jak poinstlaujesz dziesiątki aplikacji - aktywne pulpity czy inne duperele to też pewnie zużycie wzrośnie baterii.
Jedyny minus to jest klapka (tylna), która działa mega elekrycznie... tj. nie jestem drwalem, ale te plastikowe "bolce" to no mam duszę na ramieniu jak otwierałem / zamykałem tel. boje się że popękają... / wyrobią się, więc wszelkie operacje a'la wkładanie karty SD itp radzę ograniczać. Mogliby lepsze rozwiązanei wymyślić. Do netu telefon super - wszystko wyraźne (rozdzielczość) a do tego płynnie chodzi i szybko się strony ładują.
W kwestii baterii osobiście planuję użytkować ją na poziomie 40-80% naładowania - tak by nie rozładowywać do np. 2% i potem nie ładować do 100%. Czytałem że wówczas jest optymalnie (bateria się nie nagrzewa przy ładowaniu - co na Li-ion ma podobno negatywny wpływ).
Co do aparatu - faktycznie nie ma rewelacji, ale jak by miał taką jakość jak w xperia Z - to nikt by Z nie kupował :) więc w czymś musiałbyć od niego gorszy. Osobiście nie oczekuję od smarta robienia SUPER zdjęć.
Telefon jak na razie mogę w 100% polecić, pytanie jak z biegiem czasu będzie się zachowywał. Pzdr.
.dynamic.chello.pl | 11 Sep 2013, 11:09
Cichy
Mam mieszane uczucia do tego telefonu bo czytam opinie o nim na tym portalu i pisza ze aparat swietny i wifi oraz ze dziala nawet 10 dni az nie chce mi sie w to wierzyc bo u mnie jest odwrotnie.. Aparat jest dobry tylko w dobrym swietle, wifi tylko dziala jak jest dobry zasieg a jak slaby to nawet nie chce sie laczyc gdzie normalnie na innym tel dziala. Bateria to tragedia jezeli jest polaczony z internetem 3g to bateria niknie w oczach a przy grach to juz w ogole nawet pol dnia nie da rady.. Przy normalnym uzytkowaniu tak max 2 dni wytrzyma ale przy przegladaniu troche internetu to codzienne ladowanie jak nic. Malo pamieci wbudowanej 5.5gb tylko na wszystko mozna dodac karte sd ale aplikacji nie mozna przenosic na nia niestety wiec duzo nie mozna miec aplikacji. A propo aplikacji lubia sie czasem wylaczac bez powodu z pwodu niby malej pamieci chociaz mialem poprzedni telefon htc wildfire i takich cyrkow nie bylo.. Wiec w sumie wystawiam neutralny komentarz ekran jest dobry fajna jest dioda powiadomien na glosniku gra dosyc czysto rozmowy tez sa czyste i dobre nie ma zaciec w dzialaniu systemu ale szczerze oczekiwalem czegos wiecej za te pieniadze drugi raz bym chyba nie kupil go tylko wolal troche odlozyc i kupic nexusa 4 lub s3
.dynamic.gprs.plus.pl | 08 Sep 2013, 16:09

MAG
Telefon mam od miesiąca - od zawsze miałem SONYEricsony - kierowałem się przy wyborze EKONOMIĄ oraz ocenami na MGSM.PL - a ten miał najwyższe wśród SONY i nie tylko - jestem mega usatysfakcjonowanym użytkownikiem. Dobry aparat, super wyświetlacz - mały minus za ergonomię.
.internetdsl.tpnet.pl | 05 Sep 2013, 09:09
Artur
Mam ten telefon, nie narzekam ale brak opcji wideorozmów mnie rozwalił - po co więc ta kamera z przodu.
.dynamic.gprs.plus.pl | 03 Sep 2013, 20:09

PanMichał
Telefon ma wytrzymałą baterię i dobrą antenę. W porównaniu z Xperią Mini Pro, w tych samych miejscach, sygnał jest nawet o 10-15 dB lepszy!
Ten model jest również dostępny w T-Mobile. Sieć nie oferuje jeszcze LTE. Myślałem że pojawi się przy wyszukiwaniu, ale pokazuje tylko sieci 2G/3G. Może to kwestia firmware'u albo serii - w każdym razie na obudowie jak i pudełku widnieje c5303.
Plus za jakość dźwięku (wreszcie jest głęboki bas, a nie drewno jak w mini pro) i tryb HDR. Ale prawdziwego aparatu to nie zastąpi. I nie ma 8megapikseli, tylko max. 7,23.
Coś nie tak jest z ostrością podczas kręcenia filmów - nie może jej złapać, a niestety nie mogę ustawić ani manualnie, ani zablokować.
Minus za mocno świecące, kolorowe diody które wyglądają po prostu tandetnie. Całe szczęście że można wyłączyć mruganie w rytm muzyki.
.adsl.inetia.pl | 02 Sep 2013, 20:09
Cris91
Prosiłbym bym aby zmieniono gdzie telefon jest dostępny gdyż kupiłem go ostatnio w play w formule 4.0 i telefon jak najbardziej posiada tryb pracy LTE :)
Po za tym to telefon bajka. Nic dodać nic ująć. Ekran nawet w słoneczny dzień daje sb świetnie rade :P
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 01 Sep 2013, 20:09
Marek SP
Czytając opinie i doświadczenie niektórych o SP mam wrażenie, iż telefon widzieli tylko w monitorze PCta. Subiektywne zdanie poparte doświadczeniem obcowania z SP.
1. Pliki można przenosić dowolnie pomiędzy pamięcią własną SP a kartą SD.
2. WiFi działa wyśmienicie - telefon działa jako przeglądarka zdjęć, filmów na TV (TV to Samsung) to co przeciągam palcem na SP obrazowane jest na TV, poprzez TV mogę przeglądać zdjęcia na komórce za pomocą pilota TV.
3. SP jawi się jako serwer na PC i również mogę poprzez PC (wifi - nie USB) zarządzać telefonem.
4. SP (WiFi) widzi PC jako serwer i wchodzę na PCeta poprzez SP i przeglądam filmy czy zdjęcia
5. Słuchanie muzyki poezja (ale nie na dołączonych do SP słuchawkach)
5. Jakość dźwięku rozmów doskonała
6. Zasięg - nie widzę problemu
7. Szybkość działania rewelacja
8. Wyświetlacz (za dobry, za wyraźny, za kolorowy)bardzo dobry
9. Obudowa - boczki aluminiowe, plecki plastik lekko gumkowaty nieślizgający.
10. Wybór należy do was!
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 26 Aug 2013, 23:08
lukii84
Jedyny duży minus to taki, ze pomimo zakupu karty sd nie można instalować ani przenieść żadnych aplikacji na nią, a do wykorzystania mamy niecałe 6GB pamięci wbudowanej, także jak na dzisiejsze czasy troszkę za mało. Oprócz tego jestem zadowolony z tego modelu.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 25 Aug 2013, 10:08
Tigrito
Telefon okazał się najgorszym telefonem jakim do tej pory miałem. W tym modelu antena WiFi jest bardzo słabej jakości, przy słabszym sygnale co chwila urywa się łączność, a do tego w stosunku do innych telefonów i laptopa, na samej obudowie traci do 20dBm siły sygnału z routera, co w praktyce przy sile sygnału -60dBm pochodzącej od routera nie byłem w stanie korzystać z sieci domowej (patrz: w 50 metrowym mieszkaniu z kartonowymi ścianami!!!)Po oddaniu telefonu do serwisu otrzymałem info że telefon jest sprawny. Po wysłaniu maili, ze zdjęciami z programu mierzącego sygnał WiFi w telefonie i laptopie, do obsługi Sony Xperia, po tygodniu firma stwierdziła że stanowisko serwisu jest ich oficjalnym stanowiskiem w tej sprawie. Czyli bezużyteczne WiFi jest standardem w Modelu C5303. Do tego jak kolega zrobił mi zdjęcie tym telefonem w pokoju ze sztucznym światłem to parsknął śmiechem że jego stary 'grat' robi o niebo lepsze zdjęcia. Ten telefon za taką cenę to żart i nieporozumienie, a frazy o aparacie typu "exmor cośtam" to tylko i wyłącznie marketing, nic ponad to. Wracam do starej nokii 700 za 800zł i nie chcę mieć nic wspólnego z telefonami Xperia już nigdy. Straciłem 200zł i na szczęście pozbyłem się telefonu.
.wlnet.com.pl | 15 Aug 2013, 20:08
dziadziks
Telefon śmiga naprawdę dobrze, zero zacinania się czegokolwiek. Ekran LCD - w przeróżnych recenzjach piszą/mówią że przeciętny - może są lepsze ale w wiele droższych telefonach a jakość naprawdę normalnemu użytkownikowi nie pozostawia wiele do życzenia. Wykonanie - tył telefonu z plastiku, miły w dotyku, fajna aluminiowa ramka po bokach no i gorilla glass na przodzie - jedyny minus - łapie palce strasznie. No ale w sumie które szkło na telefonie tego nie robi? Fajny patent z kolorowym paskiem na dole, a jak komuś się nie podoba można wyłączyć w opcjach. Jakość rozmów okej. Aparat - widziałem lepsze ale to telefon, jak ktoś chce super fotki to marsz po kompakt/cyfrówkę. Jakość filmów w 1080p niezła naprawdę. Wydajność - tu jest po prostu super. Telefon radzi sobie z każdą grą/programem nie gorzej niż najmocniejsze telefony zeszłego roku jak i część tegorocznych - potwierdzają to benchmarki (wyższe niż w Samsung Galaxy S 3 ! )Aha - w recenzjach narzekano że tylna obudowa 'nie styka' - cóż jak ktoś tego szuka to się przyjrzy ale mowa tu o częściach milimetra, nie trzeszczy ani nic. Chociaż mogli w ogóle zrobić niezdejmowalną obudowę i byłoby z głowy. Naprawdę jestem mile zaskoczony tym telefonem, który może pod wieloma względami konkurować z flagowcami. Solidne 9/10
.telpol.net.pl | 14 Aug 2013, 00:08

Wszystkich opinii: 174. Pokazuję od 141 do 150.