R E K L A M A

Sony Xperia SP
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 246. Pokazuję od 231 do 240.
50,4% 
 20,3% 
 29,3% 
chickychicks
@bartek - Proszę doczytać na stronie jest wyraźnie napisane, że nie wszystkie modele są tam podane. Pozdrawiam.
.124.20.66 | 21 May 2013, 19:05
bartek
Żaden telefon sony nie posiada gorilla glass http://www.corninggorillaglass.com/products-with-gorilla/
.c193.msk.pl | 19 May 2013, 21:05

abest
Bardzo fajny telefon, wydajny. Bateria to potęga, fajny design, dobra jakość rozmów. Gorilla Glass na wyświetlaczu którego ani "T" ani "Z" nie mają tylko jakieś bzdurne bardzo łatwo rysujące się protektory co jest dla mnie totalnym nieporozumieniem szczególnie jeśli chodzi o te telefony bo i flagowiec i telefon bonda powinny mieć to obowiązkowo. Do tego slot na karty micro SD do 32 GB i LTE. Internet śmiga płynnie, ja ze swojej strony polecam tą słuchawkę
.dynamic.chello.pl | 11 May 2013, 18:05
degol
kretmg92
Ekran w SP jest gorszej jakość niż w T, a amoled ssie, zero prawdziwych kolorów, a wymiana T na SP to coś w stylu zamienił stryjek siekierke na kijek ;) Poczekajcie na xperie honami. To to są tylko ochłapy ;)

Całkiem niezłe ochłapy.
Sypnąłem za xperie t 2100 ,pół roku póżniej można wyrwać za 1300-1400 nową. Z xperią sp będzie podobnie , za kilka miesięcy
będzie można wyrwać za 1100 ,1200.Jeżeli będzie bezawaryjna a Sony zbyt szybko o niej nie zapomni to dla przeciętnego
użytkownika jak złoto.Całkiem spoko parametry , ładnie wygląda.
Oczywiście wymiana SX t na SX sp mija się z celem , czekam na SX ZR , 5 cali to dla mnie za dużo. Z trudem akceptuję 4,55 cala w t .W ZR ma być 4,6 cala , jakos może przeżyję.
Kiedy Sony wypuści coś topowego w 4,3 cala?
.internetdsl.tpnet.pl | 09 May 2013, 19:05

Michael
@Arcybiskup

Xperia SP nie ma certyfikatu odporności na wodę i kurz. W ofercie Sony wodoodporne i odporne na kurz są modele: Xperia Z, Xperia V oraz Xperia Go.
.ostroda.pl | 09 May 2013, 09:05
Arcybiskup
Telefon przede wszystkim piękny. Cena aktualnie cuit ciut ponad moje możliwości, liczę na to, że długo na osiągalną dla mnie cenę nie będę czekał, bo biorę ten telefon i koniec kropka.
Nie doszukałem się takiej informacji, jednak celem sprecyzowania spytam: Większośc Xperii (jak chocby mniejsza, tańsza V) jest odporna na kurz i wodę. Czy SP też, czy nie?
.artcomp.waw.pl | 05 May 2013, 23:05
kretmg92
Ekran w SP jest gorszej jakość niż w T, a amoled ssie, zero prawdziwych kolorów, a wymiana T na SP to coś w stylu zamienił stryjek siekierke na kijek ;) Poczekajcie na xperie honami. To to są tylko ochłapy ;)
.dynamic.chello.pl | 03 May 2013, 15:05
kr
Ekran ma inną przekątną niż w Xperii T więc chyba nie jest ten sam. Jednak z testów wynika iż niczym się nie różni. To jest TFT z silnikiem Bravia Engine 2. Na pewno kąty widzenia i kontrast jest lepszy niż w Xperii Z ale i tak mu brakuje do IPS czy AMOLED.
co nie zmienia faktu, że ostrzę sobie na niego ząbki. chciałem kupić Xperię T ale teraz poczekam z miesiąc czy dwa i kupię SP za 1200-1300zł.
Szkoda że ma tylko 8Gb (5,6 wolne). Mógł mieć 16gb wbudowanej pamięci (bo to taka norma w tej klasie telefonu powinna być) + karta SD.
Druga sprawa to brak wyjścia MHL. Osobiście dziwię się, że nie dali MHL tylko mini USB. Jednak tak można zawsze podłączyć telefon do telewizora a tak zostaje tylko DLNA.

Ciekawe czy u nas będą dwie wersje. Bo jest wersja bez i z LTE. Z LTE cenę znamy.
.dynamic.gprs.plus.pl | 03 May 2013, 10:05
vadeer
Zaznaczona jest opcja że posiada wyjście TV. Czytając recenzję telefonu na zachodniej stronie nic na ten temat nie było. Telefon może się łączyć przez DLNA co nie jest tożsame z wyjściem TV (HDMI).
Czytając recenzję nic nie było? Klasyk. Pisząc o tv-out piszemy o łączu fizycznym, przewodowym. W tym wypadku o MHL. Naprawdę nie zależy mi jakoś strasznie na przekonaniu Cię, że to MHL jednak tam jest. Nie chciałbym naciskać, ale może wyszukiwarka i jakiś dokument Sony? Nie jestem zbyt obcesowy? (jf)
.dynamic.gprs.plus.pl | 03 May 2013, 10:05
tototek
Czy SP posiada ekran tej samej jakości co xperia t czy taki jak w zetce czy jeszcze jakiś inny xD (nie licząc bravia engine 2)?
bo ten zetki jest okropny w porównaniu z t( czarne nie jest czarne a białe nie jest białe w zetce).
jeśli tak to che sprzedać t i kupić SP lepszy układ graficzny a do tego wiesza bateria. zdjęć i tak nierobie a karty nie używam. wiec teraz kupie 8 i po kłopocie xD ;) tylko jeśli ten ekran ma przekłamywać kolory tak jak ten z zetki to ja dziękuje.
.dynamic.chello.pl | 28 Apr 2013, 20:04

Wszystkich opinii: 246. Pokazuję od 231 do 240.