R E K L A M A

Sony Xperia SP
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 246. Pokazuję od 171 do 180.
50,4% 
 20,3% 
 29,3% 
arjun
Witam jestem posiadaczem tego telefonu od dwóch miesięcy i moja opinia na jego temat jest zdecydowanie pozytywna.Telefon ma świetną jakość filmów,8-mio megapixelowy aparat robi ładne zdięcia muza jest ok,internet chodzi szybko.Telefon jak chodzi o wielkość jest wsam raz,przed tym telefonem mialem model tipo i muszę przyznać że ten telefon góruje nad nią zdecydowanie.Dzięki systemowi anroid jest łatwy dostep do ściągania gier.
.frinet.pl | 02 Dec 2013, 21:12
eFdede
Mały szczegół znalazłem, dla którego zastanawiałem się nad tym telefonem. Chodzi o funkcję "Clear Audio+". Nie ma tutaj podane w szczegółach o jej "istnieniu" w tym telefonie.
Opinii jeszcze nie mam, ponieważ telefon może zakupię w przyszłym roku jak będzie w dobrej cenie, bo za takie "bebechy" cena ok. 1000zł to jest coś ;).
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 09 Nov 2013, 18:11

ania4085
Moja przygoda z tym modelem telefonu rozpoczęła sie jakieś 3 tygodnie temu, kiedy to otrzymałam wadliwy model i juz w dniu zakupu oddałam go na reklamacje, ale to juz inna historia... Telefon fizycznie użytkuję od 3 dni i mam juz o nim wyrobioną opinie. Mianowicie nie kupiłabym go ponownie. Wcześniej uzywałam samsunga z rodziny galaxy i złego zdania o nim nie powiem. Może właśnie dlatego sony tak mnie rozczarował. Zdecydowanie mi nie odpowiada nasycenie kolorów na ekranie głównym, ta sama fotka na samsungu była po prostu sliczna, a w sony jest przeciętna. Nie ma konkretnej czerni tylko praktycznie szarość. Niektóre funkcje są identyczne jak w samsungu, tylko o wiele gorsze tzn. prostsze, bez większych zawirowań. Jakość rozmów tez ma wiele do zyczenia, głos nie jest czysty tylko słychać taki pogłos w słuchawce i echo. Oczywiście zmieniałam ustawienia, żeby mieć jak najlepszą jakość rozmów. W samsungu głos brzmiał czysto, brak szumów itp. Jak od zawsze wiadomo opinie na temat tego telefonu sa podzielone, ile osób tyle różnych opinii. Ale ja po Sony xperii SP spodziewałam się czegoś więcej i sie rozczarowałam :/ Telefon wydaje sie byc mega prosty, przeciętny. Biorąc jeden z wyższych modeli liczyłam, że będzie takie "wow" z mojej strony a jest wręcz przeciwnie :(
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 07 Nov 2013, 11:11
daniel
Telefon strasznie niedopracowany nie wiem czy to wina androida (4.1.2), czy czegoś innego. Głównie chodzi mi o to, że telefon przy przyciśnięciu przycisku odblokowania pokazuje szary ekran a nie wygaszacz itd, kolejnym błędem jakim zauważyłem jest to że czasem wyjęcie słuchawek nie wyłączy odtwarzacza lecz leci on w tle tak jakby słuchawki był nadal, można powiedzieć że to nie duży problem bo można wyłączyć odtwarzacz i jest ok, tak się tylko wydaje bo po wykonaniu jakiegoś połączenia telefon myśli nadal że są podłączone słuchawki i nic nie słychać przez głośnik z przodu, jeszcze innym drobiazgiem jest to że w tel czasem zabraknie ram-u i gdy wyjdziemy z danej aplikacji to ikony powoli się wczytują.
.adsl.inetia.pl | 04 Nov 2013, 18:11

jaras
Mam tem fon od lipca..
Wady:
- nieco słaby zasięg Wi-Fi
- słabsza czerń w wyświetlaczu niż w samsungach
- brak wymiennej baterii - trzeba rozkręcić by się do niej dostać
- odtwarzacz wideo ograniczony w odtwarzaniu plików tylko do najpopularniejszych formatów
- zdjęcia w trybie inteligentna automatyka mają słabą szczegółowość

Zalety:
- świetny zasięg gsm
- dobra rozdzielczość wyświetlacza skutkujaca bardzo dobra ostrością
- pojemność baterii i tryb stamina sprawiają że tel. może spokojnie działać kilka dni
- feomenalny odtwarzacz mp3 Walkman- przy dobrych słuchawkach zadowoli nawet tych bardzo wymagających
- rozbudowany system powiadomień wykorzystujący wielokolorowy przezroczysty świetlny pasek na dole
- obudowa- front pokryty gorilla glass, metalowa ramka, gumowana, odporna na rysy klapka
- nagrywa przyzwoitej jakości filmy full hd
- dobre, wydajne podzespoły gwarantują płynną pracę nawet w wymagających grach
- radio fm z rds ma zadowalającą czułość
- tryb rękawiczek- coś co na pewno przyda się zimą:-)

narazie to tyle z urzytkowania fona od lipca..
...napisane z Xperii sp w trybie poziomym ;-)
.opera-mini.net | 03 Nov 2013, 17:11
alvinek
No to wypadałoby wspomnieć, że nie działa w nim dotyk jeśli jest w pozycji leżącej. I niestety nadal Sony nie poprawiło tego błędu (co zniechęciło mnie do zakupu, ponieważ lubie sobie w szkole pograć na ławce :), a szkoda bo smartfon fajny w przystępnej cenie.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 30 Oct 2013, 23:10
marok
Jest wtorek 18:20 a telefon pokazuje 49% naładowania baterii, czyli równo 2 dni od ładowania... W tym czasie kilkanaście minut na necie z transmisją danych lub włączonym modułem wi-fi, tyle samo z nawigacją, rozmów około 3 godzin, tryb Stamina bez ekstra podświetlania cały czas uruchomiony. Oszczędne korzystanie ale bateria dalej prawie 50%. To pokazuje, ze to potężny plus tego aparatu. To że śmiga, wyświetlacz jest OK bo ma rozdzielczość a nie super czerń to prawda jak inni piszą. Jedyny minus to odpryski na lakierze ramki metalowej okalającej ekran. Powiem szczerze mój płot jest lepiej pomalowany ale aż tak bardzo to nie kuje w oczy. Generalnie POLECAM
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 29 Oct 2013, 18:10
les
Mam go od 2 tygodni i niestety moja opinia jest zla . Wczesniej bylem posiadaczem samsunga galaxy i byl o niebo lepszy:) uzywam go glownie do dzwonienia i ogladania filmow i tu niestety po skonczeniu rozmow naciskam przycisk wylacznika i nic nie ma na screenie, pozatym nie odbiera mi calej muzyki gdzie z samsungiem nie mialem zadnych problemow odbieral wszystkie utwory to chyba wina kodekow:( jest tez wiecej problemow, nastepny napewno bedzie samsung galaxy:)
.gate.cable.virginm.net | 26 Oct 2013, 10:10
Poetyczny
Po tygodniu użytkowania nie mam się do czego przyczepić, pozostaje mi się tylko cieszyć z udanego zakupu. Nie brałem na poważnie niektórych komentarzy informujących o trzeszczących klapkach i jak się okazało miałem rację. W końcu po raz pierwszy od niepamiętnych czasów mogę normalnie rozmawiać przez telefon nawet w głośnym miejscu, udało się ;) Posiadając model Tipo męczyłem się niemiłosiernie z jakością rozmów. SP zdecydowanie poprawił poziom słuchania muzyki na moich dotychczasowych słuchawkach. Oczywiście czarny kolor nie jest taki czarny, ale nie można mieć wszystkiego.
.60.130.62 | 23 Oct 2013, 09:10
kampod
Telefon mam tydzień i:
1. Klapka przylega dobrze, nie ma zadnej szparki.
2. Wyświetlacz w porządku. Osobiście ważniejsza jest dla mnie lepsza rodzielczość niż to czy czarny jest super czarny czy tylko czarny.
3. Aparatu nie spawdzałem.
4. Wszystko śmiga (gry, przeglądanie neta). Przez ten czas ( 7dni ) nie dośwaidczyłem żadnej zwiechy mam nadzieje, że będzie tak dalej.
5. Bateria przy umiarkowanym użytkowaniu.. troche neta troche grania na kibelku i w busiku wytrzymała ponad 3 dni.
6. Zasięg Wifi faktycznie słabszy, ale nie ma tragedii.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 20 Oct 2013, 22:10

Wszystkich opinii: 246. Pokazuję od 171 do 180.