R E K L A M A

Samsung Galaxy S IV i9505
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 202. Pokazuję od 51 do 60.
67,8% 
 10,9% 
 21,3% 
eryk91
Bardzo polecam "esczwórke" ze snapdragonem, telefon świetny za przyzwoitą teraźniejszą cenę, wykonanie jak na flagowca przystało gorilla glass 3 na ekranie (2k13!!) świetny aparat tylni jak i przedni, telefon w ogóle nie traci zasięgu i bateria trzyma 1,5 dnia a ekran to poezja (FHD super amoled), jeżeli ktoś lubi wyraźne kolory, czarną czerń (a nie szarą jak w innych ekranach z tamtej epoki) cienkie ramki i rozdzielczość 5 cali to ten telefon jest właśnie dla niego. Procesor i RAM dają radę jak na dzisiejsze czasy (telefon z 2k13!!) telefon ściga się jeszcze z telefonami ze średniej półki cenowej. A poza tym to telefon posiada gravity sensor i ambient temperature sensor (nie jest zaznaczone w formularzu). Po wgranu do niego 6.0 (devleoper) telefon śmieje się w twarz dzisiejszym telefonom z wyższej półki (brak lagów, dziwnych ścin jak na touchwizie od samsunga, nie grzeje się zbytnio, wykorzystuje potencjał 4 x 1.9 GHz.) Tak więc gorąco polecam ten telefon nie wszystkim zdecydowanym i pozdrawiam.
.tktelekom.pl | 14 Apr 2016, 20:04
Asteriuss
Posiadam ten telefon krótko po jego premierze czyli w zasadzie od trzech lat. Użytkuję go głownie do rozmów, pisania smsów i przeglądania netu. Wykonuję wszystkie aktualizacje na bieżąco i do tej pory wszystko jest ok. Telefon przeszedł już kilka upadków i poza lekkim wyszczerbieniem ramki na bokach nic poważnego mu nie dolega... Kondycja baterii moim zdaniem jest dobra gdyż wystarcza mi na dwa dni pracy z tym, że przestrzegam zasad jej ładowania i rozładowania co moim zdaniem jest szalenie istotne. Co do szybkości jego działania to nie mam zastrzeżeń, jedynie co do odczytywania danych z karty pamięci, może gdyby była o klasę szybsza to działo by się to szybciej. Telefon przewyższa swoją jakością wykonania i parametrami technicznymi wiele obecnych telefonów klasy średniej. Dlatego rozglądając się obecnie za nowszym telefonem mam na uwadze swojego SGS4 i nie zejdę poniżej. :-) Gdyby w obecnej chwili posiadał aparat o matrycy 16 Mpikseli i jedynie o dwa rdzenie procesora więcej to nie zamieniłbym go na żaden inny. :-)
.toya.net.pl | 22 Mar 2016, 09:03

HenrykP
Chyba pora na ocenę. Mam ten SGS 4 od 10 miesięcy, aktualnie z Androidem 5.0.1. Bateria wystarcza spokojnie na 1,5 doby, więc chyba nie jest źle (maile, rozmowy, sms-y, mms-y, transmisja danych, trochę internetu, bluetooth w aucie, wifi w domu). Wszystko działa jak trzeba. Świetną rzeczą są czujniki, żaden z innych modeli chyba nie ma ich tyle (wilgotności, temperatury i inne). Dodałem adapter do ładowania QI (tylna klapka, praktycznie nie ma widocznego wybrzuszenia), ale zazwyczaj ładuje go tradycyjnie, ponieważ przy indukcji, od poziomu naładowania 95 - 96%, to co jakiś czas informuje, że znaleziono ładowanie bezprzewodowe. I tak aż do pełnego naładowania, a poza tym ładowanie takie trwa chyba ze 4 godziny. Co do wydajności w Antutu wyniki 30 - 32 tysiące, to chyba nieźle. Teraz problemy: słaba jakość lakieru na boku obudowy, mam Black Edition, więc trochę razi wycieranie się lakieru. Drugi problem to nie zawsze łączy się z Google przy wyszukiwaniu za pomocą głosu (internet, nawigacja) lub SMS-ach, ale to wina raczej mojego operatora. Ogólnie oceniam mój egzemplarz bardzo dobrze i nie zamierzam go na razie wymieniać na coś nowszego (wcześniej bardzo często przesiadałem się na inne modele, poszukiwałem czegoś lepszego). Jeśli ktoś nie ma uczulenia na Samsunga i planuje zakup i9505 (jest ich jeszcze parę na rynku i cena nie jest zaporowa jak przy nowszych Galaxy), to naprawdę warto, szczerze polecam.
Aha, jeśli ktoś ma patent na wycierający się lakier, to chętnie skorzystam.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 14 Mar 2016, 10:03
Krisuu
Witam. Posiadam ten telefon od paru dni i muszę powiedzieć, że działa bardzo płynnie nie ma żadnych zacinek ani nic podobnego. Wcześniej posiałem Samsunga Galaxy S3 i porównując do S4 to SGS 3 wypada blado ale wiadomo to są inne parametry telefonów. Andoid 5.0.1 chodzi bardzo płynnie. W S3 niestety była straszna zawiecha. Ekrany według mnie jakością wyświetlanych materiałów są na podobnym poziomie pomimo tego, że S4 ma większe zagęszczenie pikseli. Obudowa trochę lepiej wykonana choć i tak szału nie robi bo telefon jest cały plastikowy co jest największym minusem tego telefonu. Aparat robi ciut lepsze zdjęcia niż w poprzedniku. Rozważałem zakup HTC One ale po bliższym przetestowaniu telefonów zdecydowałem się na S4. Gorąco polecam telefon niezdecydowanym bo ja nie mam do czego się przyczepić.
.189.220.2.skyware.pl | 08 Feb 2016, 19:02

Patryk
Użytkuje już sporo S4 (i9505) i złego słowa nie powiem na niego :) Android 5.0 i śmiga jak trzeba :) Ekran 5.0' amoled to kwestia przyzwyczajenia, bo użytkuje też LG G3 i tamten ekran mi bardziej odpowiada :) Nie grzeje się, nie raz leciał na glebę i żadnych uszkodzeń. USB OTG chodzi wzorowo tak jak i NFC

Te negatywne komentarze to jakieś brednie, albo macie podróby albo po prostu to jest celowe!

Ja z całego serca polecam :)
.play-internet.pl | 02 Feb 2016, 21:02
kornelius
Ten telefon to jedna wielka tragedia. Aktualizacja do androida 5.0 nie jest pod każdym możliwym względem przystosowana do tego telefonu. Tnie jak głupi. Wykonanie jak na flagowca niesamowicie słabe. Górne ramki nawet jak się nosi w futerale to się ścierają. Dodam że nie przyjmują tego na gwarancje. Po roku ekran mi pękł bez powodu w luźnej kieszeni, w której nic nie było, a na dodatek miałem na nim szkło hartowane naklejone. Na szczęście udało mi się pozbyć ten złom za bezcen. Po nim kupiłem używaną Xperię Z1. Telefon mimo swojego wieku(jest starszy od S4) chodzi znacznie lepiej. Nikomu nie polecam Samsunga Galaxy S4. Ten telefon zraził mnie do tej marki.
.gdynia.mm.pl | 01 Feb 2016, 19:02
Kamila
Telefon użytkuję od ponad roku. Po aktualizacja na lolipopa aplikacje otwierały się wolniej. Natomiast oddałam go do serwisu i po wgraniu ponownie oprogramowania śmiga jak trzeba. Zastrzeżenia mam jedynie do aparatu który słabo łapie ostrość i bateria mogłaby trzymać dłużej.
.sochaczew.vectranet.pl | 01 Feb 2016, 19:02
Zadowolony użytkownik
Hahaha śmieszą mnie te opinie niektórych , że im bateria trzyma tylko kilka godzin :)
No ale jak się ma powłączane w telefonie wszystko co się tylko da , czyli WiFi lub zwykły internet pakietowy od operatora , Bluetooth , GPS i jeszcze masę innych rzeczy i jak się na nim jeszcze ostro giercuje to trudno oczekiwać że będzie inaczej.
Ja już używam S4 trzeci rok z rzędu i nie mogę na nic narzekać - wszystko śmiga i bateria długo trzyma.
Przez pierwszy okres użytkowania bateria mi trzymała ponad 2 tygodnie , bo ja nie potrzebuję w telefonie wodotrysków , jak na przykład stałe podświetlenie klawiszy dotykowych czy wibracja dotykowa ,więc je wyłączyłem i do tej pory używam telefonu w sposób racjonalny , czyli wtedy kiedy naprawdę go potrzebuję.
Mam zainstalowane 2 proste gry , ale prawie w ogóle w nie nie gram - do grania to mam komputer.
Mam też w pamięci telefonu sporo muzy , ale też bardzo rzadko jej słucham.
Wystarczy wstukać w google czy na YT : "Jak wydłużyć czas pracy baterii telefonu" i stosować się do zasad , które można by nazwać zasadami "Ecodrivingu" w świecie telefonów.
Ja z telefonu jestem bardzo zadowolony i w zasadzie jedyną jego wadą jest moim zdaniem aparat - zbyt wolny autofokus , co zostało już naprawione w S5.
.dynamic-ra-4.vectranet.pl | 24 Jan 2016, 20:01
Mariusz M.Gdansk
Więc na temat. S4 lepsza od s5 neo .
Gry jakie mam na s4 smigaja jak trzeba zero zacinki .
S5 neo masakra zacinka. Testowalem na B.I.A.3
Jednoczesnie uruchomine gry i roznica kosmos.
Wada w s4 bateria s 5neo zadowalajaco ale s4 mam 2 lata s5 1 miesiac . Zawiodlem sie na "5n" wszystko ok ale szybkos tego tel nadal kiepska. POLECAM S4 GT-i9505 odradzam s 5 neo
.dynamic.chello.pl | 05 Jan 2016, 19:01
disu
Dla tych co aktualizowali Andka do 5.0 Lolka, polecam downgrade do wcześniejszego systemu. Identyczne problemy miałem, lecz minęły wraz ze zmianą na 4.4... andka.
.77.117.97 | 22 Dec 2015, 09:12

Wszystkich opinii: 202. Pokazuję od 51 do 60.