R E K L A M A

Samsung Galaxy S IV i9505
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 202. Pokazuję od 31 do 40.
67,8% 
 10,9% 
 21,3% 
Wot
3 rok i nadal działa!
.play-internet.pl | 10 Jan 2017, 11:01
Wojtaz83 S4 CM13
Telefon świetny, od razu wrzuciłem CYANOGENMODa 13 i wszystko fajnie ale sie nagrzewał i siorbał baterie, po 2 dniach szperania w necie okazało się że to wina NFC tzn nie działa na modyfikowanych ROMach jedyne rozwiązanie to wejść w system/app/ i usunąć folder co w nazwie ma NFC bodajże NFCnsi czy coś takiego reeboot i telefon śmiga normalnie to dla tych co jadą na CM 13 ;)
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 14 Dec 2016, 17:12

MarSky
Dla mnie bardzo dobry telefon nie zacina się i wgl to super
.opera-mini.net | 14 Dec 2016, 09:12
zuchuk
@ Radek225
Całkowicie się z Tob zgodzę. Miałem ten telefon 1.5 roku i byłem bardzo zadowolony. Niestety sprzedałem czego bardzo teraz żałuję. Jeśli chodzi o modyfikacje to ten telefon jest do nich stworzony. Uceglić się nie da ale bootloopy czasami łapie :P
Reasumując telefon jak z 2013 roku jest świetny i tak jak radku napisałeś, wszystko zależy od tego jak korzysta się z telefonu. Zazwyczaj powstałe usterki wynikają z winy użytkownika, a nie urządzenia. Jak się dba to działa :P. Moja Czwóreczka działała bez zarzutu do ostatnich chwil w moich dłoniach (muszę znaleźć gościa któremu sprzedałem i ją odkupić).
Niewiele urządzeń z 2013 roku dostało oficjalną aktualizację do 5.0 a tu stara poczciwa S4 dostała. Telefon nawet teraz wart uwagi.
.static.ip.netia.com.pl | 01 Dec 2016, 15:12

Radek225
Nie wiem, skąd tyle negatywnych opinii o tym telefonie. Miałem w rękach WSZYSKIE Galaxy S i Galaxy Note, użytkowałem większość z tych urządzeń dłużej niż tydzień i cała seria uważam, że jest rewelacyjna. Jestem świadomym użytkownikiem znając wady i zalety S czwórki, którą aktualnie używam na co dzień. Umiem także poradzić sobie sam z usterkami sprzętowymi jak i programowymi. Mając większą wiedzę na temat użytkowania tego telefonu niż włączenie, wyłączenie i zadzwonienie można mieć naprawdę genialny sprzęt za nie wielkie pieniądze. Pierwszą styczność z S4 miałem w sierpniu 2013 roku, czyli nie tak dawno po jego premierze. Wtedy też dane mi było używać go przez tydzień czasu. Wrażenia były niesamowite! Ten wyświetlacz, ta prędkość działania, i te spojrzenia na ulicy z czego rozmawiam :). Sprawiło to, że pokochałem ten sprzęt. Przez ostatnie ponad pół roku użytkowałem Sony Xperię Z2 i Z3. Potem przesiadłem się krótko na S4 mini, by potem przesiąść się na "dużą" SIV I9505. Telefon jest wyśmienity i sprawia mi dużo więcej radości z użytkowania niż ZetKi. Owszem, nie ma co go porównywać do ZetEk pod względem wykonania, czy wydajności. Tutaj Sony odwalił kawał dobrej roboty. Jest jedna rzecz, którą ma Z2 i Z3, a której nie ma S4 i której mi brakuje - wodoodporność. Ciągle muszę na telefon uważać, by go nie zamoczyć. Ale wyświetlacz w SIV, głośnik, aparat bije Sony na głowę. Wgrałem sobie CyanogenMod 13, dzięki czemu mam na pokładzie Androida 6.0. Dzięki temu telefon dostał nowe życie, a przed użytkownikiem otwierają się zupełnie nowe możliwości. Płynność działania, stabilność, nowe opcje aparatu, uprawnienia aplikacji, tryb doze, otwartość systemu sprawiają, że ten telefon można odkryć na nowo. Wiedzieliście, że dzięki rootowi można całkowicie wyłączyć reklamy w internecie, na youTube oraz można sprawić, że YouTube gra w tle, gdy używasz innej aplikacji, albo, gdy ekran jest całkowicie wyłączony? Każdemu, gdy to pokazuję - nie dowierza :). Każdy telefon ma swoje wady i zalety, ale w porównaniu do ZeTek; S4 ma dużo więcej zalet.

Po pierwsze - ekran. AMOLED, AMOLED i jeszcze raz AMOLED - takiego kontrastu, kolorów i czerni nie uzyskasz na żadnym innym typie wyświetlacza.

Po drugie - SIV jest kompatybilny niemal z każdymi słuchawkami jakie podłączam. ZetKa jest kapryśna, i kilka świetnych słuchawek, które działały z Samsungami na czas użytkowania Z2 i Z3 musiałem schować do lamusa, bo po ich podłączeniu wyświetlało się "to akcesorium nie jest obsługiwane".

Po 3 - ładowanie indukcyjne. Zapłaciłem nie całe 50 zł i zaopatrzyłem się we wkładkę indukcyjną i podstawkę indukcyjną. Na noc telefon kładę na ładowarce, rano ją z niej zabieram - nie musisz celować kablem w gniazdo, nie rozwalasz przez to slotu microUSB. Taka ciekawostka o której pewnie nie każdy wie - S3 i S4 i S5 jest fabrycznie przygotowany do ładowania indukcyjnego. Można kupić nie autoryzowane pętle indukcyjne, które kosztują grosze, albo oryginalną obudowę z taką pętlą.

Po 4 - głośność. Zarówno głośnika wbudowanego jak i na słuchawkach. S4 jest dużo bardziej głośny i ma nieporównywalnie lepszy bas niż Z2 i Z3, co mnie bardzo zdziwiło i rozczarowało podczas użytkowania Sony'ego. Sony ma przecież bardzo długą i bogatą tradycję jeśli chodzi o sprzęt muzyczny. Najpierw walkman, potem discman, potem odtwarzacze MP3 z logo walkmana, oraz seria "W" od Sony Ericssona. Każde urządzenie miałem i każde grało rewelacyjnie, natomiast flagowe Z2 i Z3 grały po prostu miernie i to na oryginalnych słuchawkach, które na SIV grają rewelacyjnie. Do tego Soniaki miały strasznie ciche frontowe głośniki. SIV też nie ma rewelacyjnego głośnika, ale gra on dużo głośniej. Do tego w Z3 jakość rozmów była mierna, w S4 jest genialna!

Po 5 - aparat. Z2 i Z3 w dzień robią żyletę, a nie zdjęcia. Spokojnie mogą one zastąpić prosty aparat kompaktowy. Natomiast S4 mimo mniejszej rozdzielczości nocą ma dużo mniejsze szumy oraz ma dużo lepszą diodę doświetlającą. Z2 i Z3 po prostu w nocy sobie nie radzą.

Po 6 - modyfikacje. Samsungi z serii S już od modelu i9000 były PRZYGOTOWANE na hakerów, programistów i całą rzeszę osób, które umieją zrobić coś więcej, niż włączyć aparat w telefonie. Sony nie dość, że ma zablokowany bootloader, to jeszcze nie ma prostego i przejrzystego programu do modyfikacji, a w Samsungu jest. Poza tym trudno jest uceglić ten telefon przy zabawie. Dzięki podatności na modyfikacje, mam takie funkcje jak wyłączone reklamy na YouTube, w internecie, YouTube może grać w tle, posiadam Androida 6.0, mimo, że oficjalne wsparcie skończyło się na 5.0. Z karty pamięci mogę zrobić pamięć wewnętrzną i mam PEŁNĄ kontrolę nad Androidem. Już dawno zapomniałem, czym są śmieci dodawane do softu od operatora, których nie da się usunąć. W systemie mam to, co MI się podoba, a nie co KOMUŚ się podoba.

Reasumując mimo, że Es Czwórka lata świetności ma już dawno za sobą, nadal jest to telefon, który potrafi konkurować z najnowszymi flagowcami i którego dalej można brać pod uwagę kupując sobie telefon. Najnowsze telefony mają 8 rdzeniowe procesory, 4GB RAMu, pytanie tylko - po co? 4 rdzeniowy Sanpdragon i 2 GB RAMu też starcza. Czytnik linii papilarnych? Po co mi to? Nie muszę wydawać 2000 zł na telefon o genialnym ekranie, świetnym aparacie i wystarczającej wydajności. 5 calowy ekran fullHD jest? Jest. Mocny procesor jest? Jest. 2GB RAMu jest? Jest. 16GB wbudowanej pamięci jest? Jest. Dobry aparat jest? Jest. LTE jest? Jest. Po co mi więc coś więcej? Jedyne, czego mi brakuje, a miały ZetKi to wodoodporność. A ci, którzy narzekają na ten telefon to zwykli malkontenci, którym nikt nie dogodzi. Co by nie zrobiono - zawsze będzie im źle. Czemu żadna z usterek, którą tu wymieniliście u mnie nie wystąpiła? Wystarczy pomyśleć i trochę poczytać, a telefon chodzi jak w zegarku. Sony wizualnie były po prostu piękne, przykuwały wzrok. Ale to z Samsunga korzysta mi się dużo przyjemniej mimo braku Snapdragona 810 i 3GB RAMu.
.146.79.25.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl | 14 Nov 2016, 13:11
AdrianZ
Po wielu przygodach z telefonami lepszymi gorszymi( po prostu lubiłem mieniać testować bawić się) stwierdzam że samsung s4 byl i jest godzien tytułu flagowca. Poprzednim mokm telefonem byl samsung s5 wiec mialem porownanie. Niestety zostal mi skradziony i musialem sie zadowolic starszym choc nie duzo gorszym telfonem jaki jest s4. Pomimo swej premiery kilka lat temu wciąż pracuje się na nim bardzo dobrze posiada bdb wyświetlacz jak na dzisiejsze czasy jak i Nienajgorsze parametry do obsługi postawowych funkcji. Zaznaczę ze nie gram w gry tylko SMS połączenia oraz internet.

Jest wyraźnie mniejszy od Samsunga s5 pomimo osobnej wielkości wyświetlacza a więc brawa za zagospodarowanie przestrzeni wyświetlacza. Sam wyswietlacz dla mnie genialny i wystarczająca rozdzielczość fullHD przy 5". Odziwo po jego wymianie gwarancyjnej wydaje się dużo jaśniejszy co wdl mnie jest na plus.

Nie zauważyłem większych scinek czy przeskoków animacji a czy aplikacja otworzy mi się sekundę szybciej niż w nowszym telefonie nie robi na mnie wrażenia. Pochwalam rowniez glosny dzwiek jak na zwykły pierdzik z tylu telefonu. Po roku użytkowania mój egzemplarz nie posiada żadnych śladów zużycia z ramki nie schodzi lakier ani inne przykre rzeczy wiec jak ktoś dba tak ma.

Polecam bo mimo że już są 3 generację wyższe modele ten spełnia moje oczekiwania w 100% choć nie ukrywam ze jedynym powodem zmiany telefonu będzie nieco lepszy aparat choć ten najgorszy nie jest.

Myślałem nad wymiana na galaxy alpha lecz jakość wyświetlacza s4 niestety bije na głowę ten w alphie.
.centertel.pl | 27 Oct 2016, 23:10
Dragon289
Kolejny telefon który wpadł w moje ręce. Obudowa to minus bo jest śliska i szybko schodzi farba, nie mówiąc już o zarysowaniach. Wyświetlacz jest rewelacyjny, świetnie ogląda się na nim zdjęcia i filmy. Jeśli chodzi o odtwarzacz to nie mam żadnych zastrzeżeń. Telefon jest wystarczająco szybki i głośny. Bateria nie jest wadą bo działa wystarczająco. Podsumowując to telefon jest naprawdę godny polecenia, polecam z czystym sumieniem.
.37.232.96 | 16 Oct 2016, 21:10
Gitarra
Opinia po 2 latach użytkowania

po takim czasie mogę stwierdzić że jednak swej ceny nie był wart.
-strasznie się przegrzewał i jak za bardzo się nagrzał to się tak zacinał że aż baterię trzeba było wyjąć.
-obudowa plastikowa i z biegiem czasu zaczęła trzeszczeć.
-czasem miał focha i nie wykonywał połączeń - na ekranie był tryb połączenia a w słuchawce cisza...
-naładowany czujnikami z których jak się korzystało to bateria na pół dnia.
-uwielbiał też nie dzwonić (nie wibrować i odtwarzać dźwięku) przy połączeniu przychodzącym albo sms.

raczej długo do samsungów nie wrócę bo ten jak na flagowca strasznie mnie rozczarował.
.174.102.130 | 19 Aug 2016, 18:08
Artur
Mam ten telefon już ładnych kilka miesiecy i mogę się co nie co o nim wypowiedziec. A więc tak:
+ Rewelacyjny ekran, głęboka czerń, żywe kolory.
+ Bardzo plynnie chodzi, uruchomionych kilka apek na raz nie stanowi dla niego problemu, strony www ładują się szybko.
+ Aparat robi bardzo ładne zdjęcia w dobrym świetle, przy złym troszke widać szumy.
+ Bateria trzyma ok 2 dni przy średnim użytkowaniu.
+ Dioda Irda - telefon może służyc jako pilot do tv i nie tylko, niestety w nowych modelach już jej nie ma a szkoda bo fajny gadżet.
+ Ma mnóstwo czujników część z nich nie używam ale fajnie że są a nowsze modele flagowe niektórych nie posiadają.
+ B. Dobra jakość rozmów telefonicznych.
+ B. Dużo przydatnych funkcji.

Teraz czas na pare minusów:
- Srebrna ramka wokól ekranu bardzo szybko się ściera nawet w gumowym
etui.
- Brak dalszych aktualizacji i androida 6.0

Ogólnie telefon świetny, w zupełności mi wystarcza a jestem wymagający co do smartphonów. Szkoda jednak że Samsung przestał wydawać już aktualizacje i nie dostanie androida 6.0.
.dynamic.gprs.plus.pl | 14 Aug 2016, 01:08
trochę zawiedziony
Telefon mam już prawie 3 lata i właściwie jedyne jego wady to brak wodoodporności jak choćby w S5, brak radia i zwłaszcza brak możliwości zaktualizowania do Androida 5.1.1 (max 5.0.1), chociaż winnym tej przykrej sytuacji jest firma Samsung a nie sam telefon. Brak możliwości uaktualnienia do 5.1.1 uważam za absurd, ponieważ nie jest to już nowy system (za chwilę zadebiutuje 7.0.1). Na przykład Sony dał aktualizację do 5.1.1 dla wszystkich telefonów, które wcześniej dostały wersję 5.0 (pierwszy lollipop).
Gdybym dostał 5.1.1 to telefon by przyspieszył i otrzymałby wiele poprawek i nowych funkcji. Widziałem 5.1.1 w akcji i uważam że jest to system prawie idealny. Tutaj jednak polityka firmy Sony jest znacznie przyjaźniejsza dla użytkowników ich telefonów(nawet tych starszych!). Niestety obecnie niewiele ludzi zdaje sobie sprawę z tego, że aktualizacja androida może znacznie przyspieszyć działanie telefonu, stabilność i bezpieczeństwo (mniej wirusów).
Wręcz przeciwnie. Większość użytkowników czeka na aktualizacje jak na św. Graala rozwiązującego wszystkie problemy i ma pretensje, że producent nie udostępnia. Zazwyczaj jest tak do chwili aktualizacji. Nowe wersje systemu wymagają mocniejszego sprzętu; stare konfiguracje nie zawsze dają sobie z tymi wymaganiami radę. Jeśli producent się ugina, skutek jest taki, że pojawia się fala narzekań na nową aktualizację, która sprawia, że starsze smartfony tracą swoją funkcjonalność. Pod rozwagę. (jf)
.gliwice.vectranet.pl | 06 Aug 2016, 20:08

Wszystkich opinii: 202. Pokazuję od 31 do 40.