R E K L A M A

Nokia Lumia 820
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 214. Pokazuję od 81 do 90.
59,8% 
 15,9% 
 24,3% 
wojtek
Wojtek
mam lumię od 6 miesięcy i do ub,tygodnia byłem zadowolony.Przy wymianie karty SD pękł wyświetlacz w połowie długości aparatu.W serwisie Nokii powiedzieli ,że to uszkodzenie mechaniczne nie objęte gwarancją - koszt wymiany wyświetlacza 460 PLN. Kto w Nokii wymyślił tak głupi mechanizm otwierania klapki ,że telefon trzeba odgiąć w górnym prawym rogu ,aby otworzyć pokrywę z tyłu. Podobno Lumie tak mają _ opinia serwisu.Po naprawie idzie na allegro, bo podejrzewam ,że przy następnej wymianie SD albo SIM znów pęknie.Podobno to główna przyczyna napraw w serwisie.---Nie polecam.
.dynamic.chello.pl | 09 Nov 2013, 15:11
Mike
Mam Lumię 820 od tygodnia,nikt nie wspomniał że nie można tworzyć folderów, bo tyle tych kafelek już mam że ekran ma już 1 metr.
W androidzie mogę poukładać tematycznie w foldery. O baterii nie wspomnę. Poza tym w androidzie Samsung jest 10 ekranów, tak jak w iPhone. Dziwię się dlaczego niektórzy tak wściekle atakują androida.
Jako drugi telefon jest OK. Porównując do androida to 1 do 10 na korzyść dla androida. Mam nadzieję że w nowym sofcie będzie to zmienione, bo przyjdzie mi się z Nokią rozstać. Pozdrawiam.
.play-internet.pl | 06 Nov 2013, 21:11

Jan
To mój drugi wpis po mojej konfrontacji z androidem w Samsungu Galaxy s3 mając 60 lat i żadnych doświadczeń z komputerem
nie miałem kłopotów z opanowaniem wszystkich funkcji i nawigacji po Internecie korzystania z różnych aplikacji raz tylko skorzystałem z pomocy syna przy zakładaniu adresu majowego poleciłbym telefony Lumia z Windows 8 osobom takim jak ja.Nawet powoli udaje się mi nauczyć obsługi Lumia 520 starszego kolegę.Nie wyobrażam sobie żebym mógł nauczyć kolegę obsługi telefonu z androidem . Po aktualizacji Lumia amber naprawdę Lumia 820 zyskała dużo nowych funkcji,w pierwszych tygodniach 2014 roku będzie nowa Aktualizacja a telefon będzie jeszcze bardziej funkcjonalny.
.suwalki.vectranet.pl | 05 Nov 2013, 09:11
DARO
Gdy kupiłem lumie 820 byłem super zadowolony mimo wagi i gabarytu do czasu gdy zacząłem rozmawiać.wszyscy mnie przez jakiś czas tragicznie słyszeli,ale na szczęście po aktualizacji do Amber wszystko jest OK.2 miesiące temu telefon wyślizgnął mi się z kieszeni i spadł między schody z 1 piętra prosto na beton do piwnicy 6 metr. i co jakiś czas odbijał sie od barierek,na szczęście dzień wcześniej założyłem silikonowe etui.TELEFON przeżył i ani jednej rysy jedynie wyłączył się i po poruszaniu odpalił do dziś ,więc jest też pancerny.tak w nawiasie to miałem szczęście że nie walnął w szybkę hehe POLECAM
.165.246.94.ip4.artcom.pl | 23 Oct 2013, 20:10

Miłośnik Nokii
@xxx - te przyciski na dole świecą. Nie świecą tylko wtedy, gdy jest włączone oszczędzanie energii. Przynajmniej tak jest w mojej 820-ce
.dynamic.gprs.plus.pl | 19 Oct 2013, 23:10
majcher
Jak dla mnie telefon idealny :)
.31.57.23.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl | 14 Oct 2013, 08:10
xxx
Ten telefon ma chyba tylko jedną wadę.. Nie podświetlane przyciski na obudowie (te 3 na dole), ale tą wadę mają chyba wszystkie nokie lumie.
.sieradz.vectranet.pl | 12 Oct 2013, 11:10
danielsidi
Telefon oceniam bardzo dobrze. Używam go 3 miesiące i jest git. System działa bardzo płynnie nic się nie zacina. Bateria trzyma różnie, zależy jak się go używa. Najwięcej energii pożera nawigacja. Jeśli z niej nie korzystam to trzyma około 2 dni: na słuchaniu radia, trochę przeglądania neta, jakieś zdjęcie, czyli normalne używanie. Na początku trochę przeszkadzała mi jej wielkość, ale teraz już się przyzwyczaiłem. Telefon robi super zdjęcia, i nakręca super filmy. Jakość jest fenomenalna. Minusem telefonu jest pojemność. Na telefonie jest 8 GB, a tak naprawdę 7,2 GB. Dużo miejsca zajmuje system 1,9 GB. Aplikacje też są spore i niestety nie można ich zapisać na karcie. Kartę 64 GB wykrył bez problemu - ja kupiłem san disk i wykrywa mi 59,48 GB.
.mazowieckiesieci.pl | 11 Oct 2013, 18:10
grosek
Witam. Proszę o informację czy problem leży po stronie telefony czy sieci?
- W miejscach gdzie zasięg jest na granicy i często przełącza się z HSDPA na EDGE telefon po pewnym czasie się gubi. Po mimo wyświetlanego zasięgu nie można się do mnie dodzwonić (abonent poza zasięgiem, brak info z sieci dla mnie, że ktoś dzwonił), często w takiej sytuacji nie mogę również wysłać smsa. W momencie zerwania połączenia przy przełączaniu się pomiędzy zasięgami lub nadajnikami nie można ponownie zadzwonić przez pewien czas. Wyświetla się "wybieranie numeru" i po kilku sekundach rozłącza.
Idąc dalej:
- Telefon mocno nagrzewa się w górnej części ekranu i w okolicach aparatu przy korzystaniu z internetu czy skypa.
- Bateria trzyma ok. 4h ciągłej pracy (jak ktoś już zauważył) internet, gry. Czy to normalny wynik?
Spadek z 85%-80% do ok. 10% w 3h (internet gry)?
Doładowanie z przenośnej ładowarki nokia dc 16 w godzinę do ok. 50% (telefon podczas ładowania używany). Ładowarka praktycznie padła?
- Przy wolnej pamięci w telefonie 2,29 GB, nie mogę zainstalować gry zajmującej 950 MB
Wyświetla się komunikat, że wyczerpał się limit pamięci. Czym może to być spowodowane? Proszę o jakieś spostrzeżenia użytkowników Nokii 820.
Jeśli chciałbyś, Użytkowniku, otrzymać jakiekolwiek odpowiedzi, bardzo namawiam, żeby pytania zadać tam, gdzie się zadaje w tym serwisie pytania. W zakładce "Pytania i odpowiedzi". (jf)
.204.53.86.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl | 11 Oct 2013, 12:10
kociamb
Telefon oceniam bardzo pozytywnie. W porównaniu do S3 i S4 jest wręcz fenomenalnie wykonany, ustępując na tym polu jedynie Xperii Z/Z1 oraz HTC One. Kopotliwe może byc na początku zdejmowanie tylnej obudowy w celu włożenia karty sim lub SD, a dołączona instrukcja niewiele pomaga.
Udająca unibody klapka siedzi bardzo solidnie i trzeba trochę kombinować. System, po przesiadce z Andka (Galaxy S2), poraża płynnością, choć ma kilka wad jak brak możliwości ustawienia własnego sygnału sms. Obsługa jest intuicyjna. Wszystko co potrzebne jest tam gdzie chcę i kiedy chcę, a jedyny problem jaki się pojawił to wymiana danych przez NFC z telefonem na Andku (przy uzyciu BT lub DLNA nie było problemu). Bateria nie powala, ale wystarcza na dwa dni intensywnego użytkowania, a przy ograniczonym korzystaniu (30 min rozmów, 30 min w necie, kilkanaście sms'ów czy mmsów dziennie) udało mi się "dociągnąć" do 4 dni i 8h. Wyświetlacz jest bardzo czytelny w pełnym słońcu, reaguje na dotyk lepiej od GS2. Automatyczny czujnik światła dziła szybko i płynnie zmienia natężenie podświetlenia w zalezności od natężenia światła. Kolory są żywe (z możliwością regulacji temperatury i nasycenia po GDR2)jak w Amoledach, a czarny jest czarny czego w IPS'ach nie uświadczymy.
Odnosząc się do wypowiedzi poniżej:
Niestety w chwili obecnej nie ma możliwości wyłączenia autoukrywania ikon, ale są dostępne po naciśnięciu ekranu w górnej części na wysokości zegara. Druga sprawa to Data Sense- wbudowana aplikacja, która umożliwia ustawienie limitu pobierania danych drogą wi-fi i/lub inną co pozwala kontrolować wydatki związane z niechcianą transmisją danych. Osoba identyfikująca się jako technik nie powinna mieć z ogarnięciem tego najmniejszego problemu:-/
.internetdsl.tpnet.pl | 10 Oct 2013, 14:10

Wszystkich opinii: 214. Pokazuję od 81 do 90.