R E K L A M A

Nokia Lumia 620
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 143. Pokazuję od 101 do 110.
53,8% 
 9,8% 
 36,4% 
wojsz
Lumię 620 mam od miesiąca. Spełnia wszystkie moje oczekiwania: rozmowa, sms i mms, gps, skype, wi-fi, zdjęcia i filmy, płynne działanie. Jedyny i duży problem to bateria.
Czy ktoś może mi poradzić, jak zablokować aplikację działającą w tle. Instrukcja podaje złą informację na ten temat.
.dynamic.chello.pl | 28 Apr 2013, 13:04
zizizi
ramzes, w tym telefonie pojęcie tapety raczej nie istnieje. Ekran startowy jest ułożony z kafelków które mogę przyjmować trzy wielkości: kwadrat o bokach długości 1/4 szerokości ekranu, kwadrat o boku długości 1/2 szerokości ekranu oraz na prostokąt na całą szerokość. Układ dowolny w ramach dostępnych kształtów. Wielkość kranu startowego jest taka duża ile ustawisz sobie kafelków. Tapeta jest tutaj o tyle bez sensu że aplikacje które posiadają tzw live tile mogą na nim wyświetlać cokolwiek, np skrót do skypa zawsze jest niebieski niezależnie od tego jaki ustawisz sobie kolor standardowych kafelków a kafelek od aplikacji pogody zmienia tło w zależności od pory dnia jak i samej pogody. Jedyne miejsce gdzie można mówić o jako takiej tapecie to ekran blokady i tam możesz wrzucić swoje zdjęcie.
.ists.pl | 27 Apr 2013, 13:04

ramzes
witam. Mam takie pytanie, da się w tym telefonie ustawić własna tapetę? Zmieniać ułożenie i miniatury kafelek?
Przeglądałem różne opinie o różnych lumiach i opinie są roznie :p
Z góry dzięki za odpowiedź
.centertel.pl | 26 Apr 2013, 16:04
14tomek
Chciałbym jednak sprostować poprzedni komentarz: bateria wytrzymuje spokojnie 4 dni przy normalnym korzystaniu z telefonu ale trzeba mieć ustawioną jasność wyświetlacza na niską. Przy ustawieniu na automatycznie wytrzymuje jednak 1 dzień max. Tak więc dużo lepiej ustawić chyba nawet średnią jasność, choć i na niskiej wszystko widać. Może czasem do słońca brakuje troszeczkę jasności.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 21 Apr 2013, 00:04

14tomek
Posiadam Lumię 620 od niedawna, telefon jest naprawdę bardzo dobry, działa szybko, nie wiesza się. Początkującym polecam wyłączenie transmisji danych, ponieważ niestety czasem sam się łączy w celu aktualizacji itp, czasem mimo połączonego Wifi pobiera dane przez GPRS(?!). Także po 5h działania na telefonie straciłem 12zł, wyłączyłem transmisję danych i już nie zjada sobie sam. Drugim minusem, ale za to zdecydowanym jest bateria. Jest po prostu koszmarnie słaba i w moim przypadku trzyma, uwaga, 23h! Przy włączonej non stop opcji oszczędzania energii, niskiej jasności ekranu, wyłączonym wifi, napisaniu 5 smsów i 1 telefonu. Dla mnie jest to tragiczne i stąd pytanie: można to zgłosić na gwarancji? Gdyby trzymał 3dni przy takich ustawieniach to bym nie miał zastrzeżeń ale przecież co 23h ładować codziennie nie zawsze jest się w stanie. Pozostałe cechy telefonu to same plusy. Przeglądarki internetowe działają szybko, zdjęcia przegląda się sprawnie. Klawiatura sms wymaga przyzwyczajenia ale jest fajna opcja podpowiadania pisanych wyrazów. Dźwięki są głośne, na ekranie wszystko widać nawet w słońcu. Co do marketu to aplikacje są wystarczające. Gier też jest trochę :) Drobnym minusem jest konieczność podłączenia do Internetu przy wyszukiwaniu miejscowości w GPS. Jednak jeśli już raz ją znajdziemy to zostaje zapisana. Ale jednak może to zjeść jakieś drobne... Podsumowując, jeśli da się coś zrobić z tą baterią (może nadejdą pojemniejsze zamienniki) to wtedy telefon idealny :)
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 18 Apr 2013, 21:04
GOŚĆ
Kupiłem telefon w Plusie na przedłużenie umowy, ale jestem niemiło zaskoczony telefonem: bardzo krótko trzyma bateria, mało aplikacji market, ogólnie nie polecam.
.play-internet.pl | 18 Apr 2013, 09:04
rafi
Witam posiadam ten telefon juz jakis czas i stwierdzam ze jest super, wczesniej mialem lumie 900 jednak ze wzgledu na nowszy system kuplem 620.Obawialem sie troche wielkosci gdyz 900 byla wieksza lecz tutaj nie ma wieksych problemow ze jest mniejsza lepiej trzyma sie w dloni. Zasieg ma lepszy niz 900 slychac tez lepiej niz 900. a opinie o baterii? trzyma tak samo dlugo przy mniejszej pojemnosci. Polecam L620 gdyz naprawde sie dobrze spisuje
.play-internet.pl | 14 Apr 2013, 16:04
Błażej
Użytkuje telefon trzeci tydzień jestem bardzo zadowolony, Wi-Fi łapie szybko sygnał, nawigacja Noki jest rewelacyjna, aparat mhh jak dla mnie bardzo dobry. Ekran mimo braku Gorilla glass spisuje się bez zastrzeżeń (telefon noszony bez etui), rozmowy czyste bez szumów. Jedyne czego mogę się przyczepić to bateria :/ 1300mAh to jak dla takiego smartphone zdecydowanie za mało max czuwania 2 dni. a co do WP8 zdecydowanie sprawniejszy niż Android , WP8 chodzi idealnie bez zacięć. Dużo przydatnych darmowych aplikacji w marketplace.
.play-internet.pl | 14 Apr 2013, 11:04
rah
Jose Juarez - A ja myślałem że wygasza sie, żeby niczego twarza nie wciskac.
.internetia.net.pl | 12 Apr 2013, 10:04
zizizi
Jak już poprawiamy to ten telefon ma coś takiego jak tryb samolotowy. Tutaj zaznaczone ze nie koniecznie.
Dziękuję, przeoczenie. (jf)
.devs.futuro.pl | 11 Apr 2013, 12:04

Wszystkich opinii: 143. Pokazuję od 101 do 110.