R E K L A M A

Nokia Lumia 620
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 143. Pokazuję od 91 do 100.
53,8% 
 9,8% 
 36,4% 
Glumia
Też mam ten telefon od około 1 miesiąca. System działa bardzo dobrze, wszystko ładnie działa, filmy kręci ładne, zdjęcia też ok (w nocy widać szumy), bateria ok. Martwi mnie jednak brak podstawowych funkcji i tutaj mam pytanie czy może jednak te funkcje gdzieś są a moja wiedza na temat tego tel i systemu jest jeszcze za mała.
1. nie ma żadnego licznika transferu danych. Na WP7 jest aplikacja Liczniki ale podobno na WP8 jej nie ma - dla mnie to porażka. Myślałem, że nowy system będzie już miał wszystko to co poprzedni a tu jednak się okazuje, że nie.
2. Nie ma funkcji powiedz kto dzwoni. Tutaj też porażka. Podstawowe nokie za 300 zł mają takie funkcje a to multimedialne urządzenie mówi mi, że funkcja owszem jest, ale nie dostępna dla polskiego języka. O dziwo smsy czyta po polsku ale przeczytać kto dzwoni już nie umie;)

To takie 2 rzeczy, do których mam zastrzeżenia po 1 miesiącu testowania. Jak ktoś zna rozwiązania powyższych problemów niech napiszę.
.bremultibank.com.pl | 24 May 2013, 12:05
nowy_lumia
Telefon. Jest rewelacyjny, jedyne czego mi brakuje to klawiatura alfa numeryczna, ale na tej qwerty również pisze sie rewelacyjne (ta opinia jest z telefonu). Nawigacja rewelacja,Internet ekstra chodzi, ogólnie telefony naprawdę godny polecenia
.cdma.centertel.pl | 21 May 2013, 17:05

Negat
Witam, mam ten telefon od 2 miesięcy i byłem zadowolony do dzisiaj. Niestety dzisiaj wysłałem ja do serwisu z prośbą o wymianę na nowy, ponieważ odkształcił się ekran. zrobił się wypukły do tego stopnia, że przestał działać przycisk blokowania/włączania. Poza tym telefon super, zwłaszcza system w porównaniu z zawieszającym się androidem to błyskawica.
.army.mil.pl | 16 May 2013, 13:05
wojsz
14tomek - mój problem rozwiązany. Trafiłem wreszcie do strony, na której można zablokować aplikacje działające w tle.
Bardzo proszę o powstrzymanie się od podawania linków. (jf)
.dynamic.chello.pl | 14 May 2013, 17:05

14tomek
wojsz - o jakiej aplikacji mówisz? Bo większość da się ustawić w ustawieniach (jak np. odświeżanie poczty).
kez - muzykę można dość dobrze dostosować do swoich potrzeb (ma korektor dźwięku w którym naprawdę słychać różnicę - na słuchawkach philips za ok. 70zł). Myślę, że jak na telefon prezentuje się na ocenę bardzo dobrą, choć melomanem nie jestem.
Anonimoowy - jako były posiadacz C6-00 (z niej się przesiadłem na 620) muszę się nie zgodzić. Zdjęcia zrobione 620 mają lepszy kontrast i są trochę bardziej wyraźne. Wielkiej różnicy pomiędzy samymi parametrami nie ma. Jedyne co mnie irytuje to to, że na większości zdjęć robionych w ciemnym pomieszczeniu widać czerwone oczy. Oczywiście w photoshopie wystarczą 2 kliknięcia i tego efektu nie ma ale jednak na C6 tego nie było. Poza tym dzięki aplikacjom możemy robić panoramy, ruchome zdjęcia (kinograf) czy sprytne zdjęcia (5 zdjęć w przeciągu 2s, potem wybieramy najlepszą twarz - działa świetnie).
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 13 May 2013, 01:05
Anoonimoowy
Witam! Mam Nokię Lumię 620 od środy tj. 08.05.2013R. Jest świetna, choć moim zdaniem jest w niej kilka niepotrzebnych utrudnień, np. tj. ustawianie dzwonka, czy brak tapet. Pisze się całkiem dobrze, klawiaturka jest jak dla mnie dość przejrzysta. Robi całkiem dobre zdjęcia, nie mam cię do czego przyczepić - choć myślę, że moja poprzednia Nokia C6-00 robiła lepsze zdjęcia, lecz już wysiadła. Lumia 620 to świetny telefon - POLECAM!
.play-internet.pl | 10 May 2013, 20:05
marian
Mam ten telefon już dobry miesiąc i mogę powiedzieć ze ok.a bylem zniechęcony po androidzie.Wszystko działa płynnie i nic się nie zawiesza.A jeśli chodzi o baterie to daje rade 2 dni jak na tel.tej klasy to nie jest tak zle.
.adsl.inetia.pl | 07 May 2013, 14:05
kez
Witam, chciałbym zapytać o jakość odtwarzacza muzycznego w tej komórce. Jeszcze ponad miesiąc temu miałem Nokię E6, która nie grzeszyła jakimś dobrym odtwarzaczem, obecnie jestem w posiadaniu Sony Xperia Sola, która posiada zaś bardzo satysfakcjonujący odtwarzacz (w końcu sony walkman). Sama komórka jednak mnie irytuje i chcę ją wymienić właśnie na Lumię 620.

Słucham dużo muzyki, a póki co kupno mp3 jest dla mnie nieosiągalne , więc będzie do dla mnie bardzo przydatna opinia. Słuchawki z jakich korzystam to KOSS porta pro.
.dynamic.chello.pl | 05 May 2013, 12:05
wania
"ramzes" da się ustawić własną tapetę ("zizizi" troszkę się mylisz, da się, choć nie będzie to taka sama tapeta jak w androidzie), aby tego dokonać musisz pobrać ze sklepu Windows Phone aplikację: WizTiles (darmowa), lub inną płatną: Skinery Tiles Pro (cena 4,49zł, osobiście polecam tę płatną). Obie działają mniej więcej tak, że na ekranie masz tapetę, a na niej są ułożone półprzeźroczyste kafelki (czyli mówiąc po "chłopsku" masz tapetę pociętą w kafelki). O wiele ładniej to wygląda niż jednokolorowe kafle systemowe, no i można wykorzystać do ustawienia tapety każde zdjęcie jakie mamy w telefonie. Z tym programem ten system nie jest już taki "nudny".
A co do 620, to jak dla mnie, mimo, że gorsze podzespoły niż starsi bracia (820 czy też 920), to telefon bardziej poręczny i lepiej leży w dłoni niż wymienione powyżej "ciężkie kolosy" :) I choć system WP8 jakoś szczególnie do mnie "nie przemawia", to jednak jako miłośnik Noki polecam 620.
.174.236.152 | 04 May 2013, 12:05
tirimoti
Proszę o uaktualnienie danych odnośnie wyświetlacza:
http://www.nokia.com/pl-pl/produkty/telefony/lumia620/specyfikacje/
"TrueColor (paleta 24-bitowa/16 mln.)"
Bardzo dziękuję za uzupełnienie informacji. W pierwotnej specyfikacji producenta po prostu jej nie było. (jf)
.ssp.dialog.net.pl | 28 Apr 2013, 14:04

Wszystkich opinii: 143. Pokazuję od 91 do 100.