R E K L A M A

Nokia 220 Dual SIM
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 21. Pokazuję od 1 do 10.
33,3% 
 14,3% 
 52,4% 
show
Największą wadą tego telefonu jest to, że nie ma możliwości połączenia się z jakąkolwiek słuchawką bluetooth czy zestawem głośnomówiącym. Telefon po prostu nie znajduje tych urządzeń. Dla mnie jest to bardzo duża wada gdyż często rozmawiam podczas jazdy.
Poza tą jedną wadą, telefon jest w porządku. Nie mam zastrzeżeń.
.dynamic.mm.pl | 06 Feb 2017, 09:02

Lampart
Telefon mam kilka dni. Przeczytałem opinie i trochę dziwi mnie, że ludzie kupują telefon, potem sprawdzają jakie ma funkcje - trochę to śmieszne. To tani telefon dedykowany osobom, które używają dwu kart sim - DUAL SIM - jeśli ktoś nie posiada takiej potrzeby, kompletnie nie wiem po co kupuje ten telefon przecie to jego główna zaleta.

1.Dźwięk w słuchawce faktycznie nie jest rewelacyjnej jakości, jednak całkowicie nie zgadzam się, że jest cichy - widać ludzie nie czytają instrukcji - jak można mieć rok telefon i nie wiedzieć, że można pogłośnić rozmowę? Moje ustawienia głośności to mniej niż 50 procent.
2.Ilość pamięci = czyszczenie skrzynki SMS
wiadomości sms zapisują mi się zazwyczaj na karcie sim, jak przenoszę kartę do innego aparatu mam tam swoje rozmowy - jednak dla mnie bez znaczenia, miesięcznie wysyłam może ze trzy wiadomości. To też raczej funkcja dla dzieci. Ja po prostu dzwonię
3 Zdjęcia i pamięć - pojęcia nie mam - nie robię zdjęć telefonem do zdjęć służy mi aparat. Po co mi zdjęcia w telefonie? Nie biorę też kąpieli mimo, że telefon ma słuchawkę.
4. Mało miejsca w kontaktach - to jest faktycznie minus, czasami nie można wpisać całego imienia i nazwiska nie wspomnieć o szerszej adnotacji
5. Przenoszenie danych do komputera - nie przenoszę danych do komputera po co? Jednak jest to możliwe pod warunkiem, że w telefonie znajduje się karta pamięci.

Reasumując: To nie jest telefon dla młodzieży, która SMSuje i siedzi w necie na facebook itp. To telefon, nie smartfon, to urządzenie bardziej do pracy i prywatnego wykorzystania dla osób dojrzałych, ceniących swój czas, spędzając go inaczej niż siedzenie całymi godzinami z nosem w ekranie. I co najważniejsze to urządzenie dedykowane do osób, które posiadają dwie karty sim i nie chcą nosić dwu aparatów w kieszeni.
Nikt z piszących komentarze nawet o tym nie wspomniał - a to jest właściwie główna i jedyna zaleta tego telefonu. Nigdy bym go nie kupił, gdyby nie Funkcja dual sim i to w pełnej gotowości. Tak więc czytając zgromadzone tu opinie mam wrażenie, że co niektórzy kupili sobie tandem i na siłę próbują się doszukać w niej kolarzówki.
Kupując sobie traktor nie będę oceniał go pod kątem driftu tylko czy dobrze sprawuje się w polu.

Tak więc.
Bateria silna, jest w stanie obsłużyć dwie aktywne karty sim choć mogłoby być lepiej.
Obsługa jednoczesna obu kart i numerów prosta i wystarczająca.
Możliwość przekierowania rozmów z jednej karty na drugą.
Możliwość wybrania karty do obsługi wiadomości
W każdej chwili można wykonać połączenie z dowolnej karty dowolnego operatora
Możliwość wybrania karty do połączeń itp.

Telefon spełnia poprawnie swoje główne zadania czyli możliwość nawiązywania i odbierania połączeń oraz niezależną obsługę dwu kart SIM w pełnej gotowości.
.multi.internet.cyfrowypolsat.pl | 21 Dec 2015, 13:12
DarkPeter
Co do głośności rozmów, proszę czytać instrukcję. W trakcje rozmowy joystick w górę - zwiększa głośność, joystick w dół - zmniejsza :) Jeśli ktoś potrzebuje prostego telefonu jest OK.
.wegrow.domtel.com.pl | 11 Oct 2015, 12:10

SJ
Nokię 220 mam od roku. Korzystam z 1 karty.
Plusy:
- telefon prezentuje się elegancko
- ma mocną obudowę (wiele razy spadł mi i nic się nie stało)
- ma wytrzymałą baterię - starcza do 3-5 dni (z internetu nie korzystam, rozmawiam sporo)
- ma funkcję głośnomówiącą
naprawdę prosty w obsłudze
- łatwo się dzwoni i odbiera połączenia oraz pisze smsy nawet w rękawiczkach
- dyktafon bardzo dobrej jakości
- aparat 2MP i kamera jak dla mnie robią zdjęcia i video wystarczająco dobre
Minusy:
- bardzo mało miejsca na smsy (mimo dokupionej karty pamięci)
- mało miejsca w kontaktach, by wpisać dłuższe nazwisko, nie można dodać adresu czy innego szczegółu do kontaktu poza zdjęciem
- trudności z przenoszeniem zawartości telefonu do komputera
- nie można zmienić koloru czcionki w ustawieniach, a jedynie jej wielkość, czyli kiepska personalizacja.
.ifpan.edu.pl | 07 Oct 2015, 13:10
josarian
Telefon nie spełnia niestety swojej podstawowej funkcji - dzwonienia. W cichym pomieszczeniu rozmówcę słychać bardzo cicho, można zapomnieć o rozmowie telefonicznej w miejscach głośniejszych, np. na ulicy lub w knajpie. Po roku użytkowania sam odrzuca połączenia. Dodatkowo posiada bardzo mało pamięci - skrzynkę sms trzeba regularnie czyścić (w starszych modelach Nokii wystarczyło raz na kilka miesięcy), zdjęć możemy mieć w telefonie 4-5.

Plusy:
-cena
-wytrzymałość
-bateria

Minusy:
-beznadziejny dźwięk w słuchawce uniemożliwiający prowadzenie rozmów
-mało pamięci
-słaby soft
.dynamic.chello.pl | 03 Aug 2015, 18:08

Iza
Słabo w niej słyszę osobę "po drugiej stronie".
.219.119.88-c3.net.pl | 02 Jun 2015, 23:06
ozon
Telefon niezły , prosty w obsłudze.Nie posiada bajerów ale nie zależało mi na takim.Chodziło mi o niedrogi telefon z obsługą dwóch kart i jestem zadowolony.Największy minus jest taki że niestety nie ma możliwości połączenia się z PC (Nokia PC Suite) w celu zarządzania telefonem.Przez kabel czy bluetooth nie łączy się.
.183.176.42.dsl.dynamic.t-mobile.pl | 19 Mar 2015, 17:03

Telemark :)
No właśnie o tym pisałem w swej opinii czyli, że zakupu należy dokonać po zapoznaniu się ze specyfikacją techniczną. W razie wątpliwości zawsze można poprosić o pomoc sprzedawcę. Nie wiem jak można dopiero po roku odkryć, że telefon z funkcji bluetooth obsługuje tylko przesyłanie danych. Czytać, czytać i jeszcze raz czytać...a rozczarowań nie będzie :)
.via.zamek.net.pl | 17 Mar 2015, 10:03
J423
Posiadam telefon od roku. Ogólnie mam małe wymagania, dlatego też do tej pory byłem z niego zadowolony. Niestety próba podłączenia zestawu słuchawkowego bluetooth radykalnie zmieniła moje podejście do tej firmy. W głowie mi się nie mieści jak w obecnych czasach można produkować telefony, które nie obsługują tej funkcji.
.dynamic.chello.pl | 14 Mar 2015, 17:03
Telemark :)
Niedawno zakupiłem ten telefon w jednym z centrów handlowych i jak na razie jestem zadowolony. Cena zakupu to 159 zł w Euro AGD RTV (Nie wiem dlaczego na stoisku na pasażu życzą sobie 60 zł drożej - to już przesada). Za tę cenę producent oferuje wiele funkcji, ale bez zbędnych bajerów i jak dla mnie właśnie o to chodzi. Wyznaję zasadę, że im więcej ich jest tym większe prawdopodobieństwo, że coś się popsuje. Dla tych, którzy szukają dobrego telefonu za rozsądną cenę model Nokia 220 Dual Sim jest w sam raz. Malkontenci mogą narzekać na braki, ale czyż można oczekiwać od telefonu za 159 zł funkcji, które posiadają telefony w przedziale cenowym 300-1000 zł lub więcej? Spotykałem się z opiniami, że po zakupie użytkownicy byli rozczarowani. Nie wiem czym ponieważ zakupu trzeba dokonać po dokładnym zapoznaniu się ze specyfikacją techniczną i przemyśleniu czy dany telefon spełnia oczekiwania zanim się go kupi. Ja właśnie w taki sposób dokonałem zakupu i jestem w 100 % zadowolony. Polecam wszystkim, którzy szukają telefonu trwałego do rozmów i sms-ów.
.via.zamek.net.pl | 10 Mar 2015, 18:03
Wszystkich opinii: 21. Pokazuję od 1 do 10.