R E K L A M A

LG Optimus L9 II
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 219. Pokazuję od 91 do 100.
65,8% 
 13,2% 
 21,0% 
riczi
Telefon naprawdę świetny nawet baterie ma dobrą jedyny jego mankament to głośnik
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 15 Sep 2014, 19:09
Quenti
Bardzo fajny telefon, mam go od miesiąca i jestem zadowolona - nie zacina się, ma przejrzysty układ graficzny, robi dobrej jakości zdjęcia, duży ekran. Wygodnie leży w dłoni, można włożyć dodatkową kartę pamięci. Bateria wiadomo, zużywa się w zależności od korzystania, średnio trzyma ok. 2-3 dni. Nie należę do osób korzystających z telefonu do intensywnego grania w gry czy częstego oglądania filmów, więc nie jestem w stanie wypowiedzieć się o komforcie użytkowania pod tym kątem, ale pod wyżej wymienionymi względami LG L9 II spełnia moje oczekiwania i polecam go innym!
.wtvk.pl | 05 Sep 2014, 16:09

Hycuś
Telefon zakupiony w sieci sklepów Euro czyli system niebrandowany zaktualizowany do 4.4. W moim posiadaniu od 3 tygodni.

Zalety:
- naprawdę świetny wyświetlacz, jakość obrazu robi wrażenie (największa zaleta)
- zaskakujące wymiary jak na telefon z ekranem 4,7 cala, dobrze trzyma się w dłoni
- nakładka LG
- aktualizacja do KitKata
- wydajność telefonu: Fifa 14, Real Racing 3 działają płynnie bez przycięć (innych gier jeszcze nie sprawdzałem)
- aparat jak na cenę telefonu
- pilot TV
- rozdzielczość HD (w tej cenie nie spotykana, pomijając "chińczyki"
- świetny stosunek ceny do jakości
- przednia kamerka
Wady:
- mimo 1GB RAMu tylko 200-300 dostępne dla użytkownika
- niepodświetlane klawisze "systemowe"
- brak możliwości przenoszenia aplikacji na kartę pamięci co np. dla mnie jest bardzo uciążliwe, bo mogę zainstalować tylko jedną większą grę, gdyż na kolejną nie ma już miejsca. Jest to chyba największa wada.
- ekran mógłby być czulszy na dotyk
- trochę kiepski układ graficzny (Adreno 305)
- nie docierają czasem wiadomości SMS (podobno ten typ tak ma)
- bateria mogłaby trzymać dłużej

Jako telefon do 1000 zł, według mnie chyba najlepsza propozycja. Zastanawiałem się jeszcze nad SGS3 i Xperią SP. SGS3 z powodu aparatu ale przegrał z powodu braku wsparcia (aktualizacja do 4.4). Xperia SP interesowała mnie ze względu na bardzo wydajny układ graficzny (Adreno 320)i bardzo dobry procesor ale różnica cenowa jest zbyt duża plus LG przebija go wyświetlaczem i wyglądem. Sony mimo mniejszego ekranu ma większe wymiary i według mnie jest po prostu brzydka.

Z LG L9 II jestem bardzo zadowolony. Wszystko płynnie chodzi. U mnie aktualizacja do 4.4 poprawiła pracę systemu i warto to zrobić. Co dla mnie najważniejsze filmy Full HD chodzą płynnie, bez żadnych przycięć. Ekran naprawdę zachwyca, granie, przeglądanie internetu, oglądanie filmów jest bardzo przyjemne. Wady są do zaakceptowania. Najbardziej boli brak możliwości przenoszenia aplikacji na kartę ale to podobno można wyeliminować za pomocą roota. Mimo małej ilości dostępnego RAMu gry chodzą płynnie ale czasem wywalają się do pulpitu (REal Racing 3).

W mojej opinii jest to telefon oferuje bardzo dużo jak na swoją cenę (700 zł) i bije znacznie droższych rywali. Bardzo go wszyskim polecam.
.centertel.pl | 01 Sep 2014, 22:09
kaaqua
Mój LG L9 II właśnie wrócił z serwisu. Telefon zakupiłem w sieci Plus w Krakowie i dostał się do autoryzowanego serwisu LG, gdzie wymieniono mu taśmę i (o dziwo) wgrano niebrandowane oprogramowanie, co mnie bardzo cieszy. Dodatkowo przykleili logo LG pod klapką baterii, ale to już taki mały smaczek na pocieszenie. Po naprawie (nie wiem jak serwis LG to zrobił, ale) telefon chodzi jak rakieta. Dodatkowo zwolniło się ok. 0,5GB przestrzeni w pamięci wewnętrznej, ponieważ wgrano niebrandowane oprogramowanie, co mnie bardzo cieszy. Pozytywy o tym LG mógłbym tak wymieniać i wymieniać, ale zrobiłem to już pod moim starszym postem, więc zapraszam do niego, ale w skrócie gorąco polecam ten telefon (jak i serwis LG) :)
Pozdrowienia dla użytkowników telefonu i redakcji mgsm.pl
.207.96.67 | 01 Sep 2014, 17:09

dj daro
Polecam wszystkim uzytkownikom sposob na zyskanie dodatkowych 50 mb ramu wpisujemy kod 3845#*605# i w zakładce MLT zaznaczamy na disabled i resetujemy telefon. Sposob nie powoduje utraty gwarancji. Ogolnie telefon jest swietny, mialem bardzo duzo telefonow ale ten jest super. Nie polecam aktualizacji do 4.4, poniewaz telefon zaczyna mulic i ogolnie sa problemy. Pozdrawiam
.227.104.136 | 26 Aug 2014, 14:08
tato
Ja swój kupiłem za 480zł 24m gw uzywany 2 tygodnie

ZALETY:

- kolory i jakość wyświetlanego obrazu, sam ekran jest zaleta i wadą, nie jest tak czuły na dotyk jak np S3 LTE itp
- dźwięk po podłączeniu słuchawek bardzo przyzwoity, na dobrych słuchawkach i głośny - na S3LTE było o wiele ciszej
- wymiary w stosunku do rozmiaru wyświetlacza
- po włożeniu w Case tel nadal nieduży wrażenia z solidności materiałów się podnoszą - przy S3LTE po opiniach ogólnoświatowych o pękających ekranach nawet samych z siebie bałem się go dosłownie nosić
- IRDA, naprawdę świetny dodatek
- grafika naprawdę dobra, tel u mnie się nie grzeje - i mniej zacięć niż na S3LTE
- ogólna prędkość bardzo zadowalająca, wifi prawie natychmiast, tak samo zmiana 2g na 3g, gps itd
- wg mnie bardzo przejrzysty interfejs z odpowiednim luncherem
- root dziecinnie prosty, a sam KK i to brandowany - obecnie PLAY uważany jest za najlepszy wybór bez custom ROM na ten telefon - bardzo zwinny, nareszcie deweloperzy poszli po rozum do głowy i zrobili np przejrzystą belkę statusu, która zawsze zabiera nieco ekranu
- bateria, baaaardzo przyzwoicie, na pewno lepiej niż na S3LTE
- jakość połączeń wyśmienita - na S3LTE po podłączeniu słuchawek w trakcie rozmowy słyszałem dziwne pluski, tutaj zero
- cena ok 500zł bardzo przyzwoita
- kamera bez tego zrytego błędu agresywnego AF jak to ma miejsce w wielu tel od LG w tym G2
- przycisk boczny konfigurowany pod dowolną aplikację

NIE ZALETY:

- kiedyś LG zakładało fabrycznie folie na swoje modele, tego mi brak
- nie zaletą bo nie wadą jest też brak diody powiadomień, ale tylko dlatego, że wcześniej miałem S3LTE i to faktycznie był ciekawy niuans

WADY:

- ilość RAM bardzo mała tak naprawdę na dzisiejsze standardy, ok 200-300MB na wyczyszczonym tel zostaje dla użytkownika, chociaż pomimo tego tel jest bardzo płynny i przycięcia czy myślenie zdarza się bardzo rzadko
- atrapa jednego głośnika :(

więcej grzechów póki co nie pamiętam, przy 1,5 GB RAM ten tel w tym przedziale cenowym byłby wg mnie zwycięzcą
.wroclaw.vectranet.pl | 18 Aug 2014, 17:08
AnnGa
Kwestia nie dochodzenia smsów jest częstą wadą, ale nie tylko tego modelu. Co najgorsze ani producent ani operator nie potrafią tego problemu rozwiązać. Smy nie dochodzą wybiórczo i nie pomaga zmiana karty sim czy reset telefonu, jest to dość frustrujące.
Poza tym telefon delikatnie się przycina, wychodząc z aplikacji ikony pulpitu wskakują po kilku sekundach. I często występuje problem z danymi w tle(gdy chce je włączyć np. żeby wysłać smsa muszę włączyć i wyłączyć tryb samolotowy i dopiero dane w tle zaskakują) Nie pomagają hard resety ... dziwna sprawa
.dynamic.mm.pl | 18 Aug 2014, 11:08
Łukasz
Przesiadłem się z Xperii T mogę stwierdzić że bateria miło zaskakuje duzo dzwonię i tel chodzi w 3g spokojnie wytrzymuje mi 2-3 dni przez noc nic go nie wybudza i nie zjada nawet 1% baterii. W porównaniu z lg l7 ii zjadał mi 7-10% ( może to zasługa kit kata w l9 ii. Zdjęcia ładne wiele opcji do ręcznej regulacji. Ekran piekny żywy nawet na 50% podświetlenia jasny i czytelny. Jak już wspomniałem b.dobra bateria choć 4,7" przy 2150mha myślałem że bedzie trzymał od 8 do 20 ;).
Minus to tylna klapka która rysuje sie jak żadna inna jednak choć posiada ona antenę NFC to i tak kosztuje tylko 60zł. w AnTuTu porównywany z SGS IV a kupiłem go z 23 m gwar za 550 zł SZOK ;)
.static.ip.netia.com.pl | 18 Aug 2014, 10:08
8/10 Polecam
Posiadam telefon co prawda od kilku dni, ale mogę już coś o nim powiedzieć:

+Duży, ładny wyświetlacz z dobrymi barwami
+Możliwość aktualizacji do androida 4.4.2 KitKat
+Szybkie pobieranie aplikacji, wygodne przeglądanie stron internetowych, facebooka
+Nie zacina nawet przy wymagających gierkach, odtwarzenie filmów EKSTRA
+W moim wypadku choćbym się starał i nie wiem jak naciskał obudowa nie skrzypnęła jak dotąd ani razu (wbrew temu co mówią inni użytkownicy)

Wielkim minusem jest fakt, że telefon miał mieć 1gb ramu, a ma 760mb, co jest dość frustrujące. Rozumiem, że można sobie "zaokrąglić" ilość pamięci RAM, ale nie obciąć ją 0 1/4.
Chwilami przydałby się czterordzeniowy procek, ale ogólnie i tak jest bardzo dobrze. Zawiodłem się jeszcze na aparacie - podobno miał być super ekstra, a jest zaledwie dobrze (albo to ja jestem kiepskim fotografem).

Podsumowując telefon oceniam jak na razie pozytywnie, stosunek ceny do jakości jest dobry. Mogę jeszcze powiedzieć, że w tym samym czasie mam do czynienia z telefonem Alcatel idol mini 2s (Benchmark - nawet do 18000 pkt.) i dla osób które zastanawiają się nad kupnem Lg L92 polecam też spojrzeć na mini 2s gdyż może być dla nich równie ciekawym i być może ciut tańszym rozwiązaniem.

Na koniec jeszcze pytanie do użytkowników - Czy w waszych modelach pamięć RAM też jest okrojona? I o co chodzi z testami benchmarkowymi Antutu - bywa, że mój model dostaje 11000 pkt. a za 10 minut 15500 pkt. dlaczego tak jest?
.dynamic.chello.pl | 16 Aug 2014, 17:08
Piotrek
Mam telefon od kilku tygodni.

Zalety:
-duży wyświetlacz z dobrym zagęszczeniem pikseli i ładnymi kolorami, wystarczająco jasny nawet w słoneczny dzień
-dobre zdjęcia i filmiki (pod warunkiem, że nie ruszamy telefonem w trakcie ich robienia)
-bardzo mocna latarka
-długi jak na smartfona z takim wyświetlaczem czas pracy
-lekki

Wady:
-niestabilność systemu (w porównaniu np. do WP7)
-trudno zrobić jakieś porządne zdjęcie gdy poruszamy się z telefonem
.adsl.inetia.pl | 15 Aug 2014, 11:08

Wszystkich opinii: 219. Pokazuję od 91 do 100.