R E K L A M A

LG L90
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 246. Pokazuję od 31 do 40.
63,4% 
 13,4% 
 23,2% 
lglol
Najgorszy telefon jaki miałem. Wiesza się strasznie, wyrzuca aplikacje, grzeje sie. DNO
.dynamic.chello.pl | 22 Jun 2016, 17:06
Michau
Opinia neutralna: użytkuję ten model od ponad 1,5 roku na stockowym androidzie (4.4.2, nie robiłem upgrade ze względu na opinie o znacznym lagowaniu telefonu). Co do plusów:
- bardzo dobra bateria, przy niewielki użytkowaniu telefonu wystarczy na 3 dni. Po obejrzeniu dwóch filmów, ciągłym słuchaniu muzyki i radia na koniec dnia wciąż było około 20%, tak więc wynik jak dla mnie świetny;
- mój egzemplarz był wyjątkowo odporny na upadki: ma dwa otarcia na dolnych krawędziach i 4 pęknięcia na bocznych krawędziach ale ekran wciąż jest cały;
- w dobrym świetle aparat robi naprawdę przyzwoite zdjęcia;
Minusy:
- często okropnie laguje, przerysowuje interfejs, ładowanie klawiatury, aparatu czy ekranu smsów czasami trwa wieki. Gdy ktoś dzwoni pokazywanie ekranu z możliwością odebrania lub odrzucenia połączenia może trwać i kilka długich sekund;
- częste zawieszanie aplikacji;
- latem można zapomnieć o podświetleniu ekranu na 100%, po kilkunastu sekundach telefon robi się ciepły, a ekran stopniowo ciemnieje.

Czemu więc opinia neutralna? Telefon jest idealny dla kogoś, kto nie instaluje dużo aplikacji ze sklepu play, może dla osób starszych - po resecie do ustawień fabrycznych telefon jest w dużo lepszej formie. Dołóżmy do tego przystępny rozmiar, spory wyświetlacz, świetną baterię i mamy w miarę dobry sprzęt do dzwonienia i wysyłana smsów.
.static.ip.netia.com.pl | 26 May 2016, 16:05

LUKASZ
Opinia neutralna, używam telefonu od 22 miesięcy, po aktualizacji kitkata do lolipopa telefon stał się strasznym mułem. Wejście do kontaktów zajmuje wieki, a co dopiero otwarcie przeglądarki chrome. W telefonie wyłącza się ekran główny i wyświetla tylko czarne tło, sam zmienia jasność wyświetlacza (ściemnia do 30%), gdy próbuję ustawić na 75% informuje mnie o zbyt wysokiej temperaturze. Po ok 15 miesiącach użytkowania zepsuł się moduł GPS, telefon wylądował w serwisie - wymienili całą płytę główną, ale po ok 2 miesiącach od naprawy znów zaczął szwankować. Muszę dodać, że serwis LG pierwsza klasa, naprawa trwała 8 dni (za to wielki pozytyw, bo jak kiedyś oddałem samsunga to przekroczyli czas naprawy i niestety musieli mi dać nowy telefon :))
Telefon robi dość przyzwoite zdjęcia w dobrym świetle, ekran nigdy nie widział żadnej folii czy szkła hartowanego i po tak długim użytkowaniu można zauważyć jedną drobną ryskę i to pewnie spowodowaną upadkiem i jazdą na wyświetlaczu po kafelkach :).
.dynamic.chello.pl | 23 May 2016, 09:05
kaktus
Użytkuję swojego LG L90 18 miesięcy. Polecam ten telefon, ani razu nie był w serwisie, wszystko działa bardzo dobrze, wypadł mi kilka razy na asfalt i nic mu się nie stało. Bateria trzyma bardzo dobrze, spokojnie 2-3 dni przy moim użytkowaniu. Nie jest ani za duży ani za mały, taki w sam raz. Ma bardzo dobre wsparcie nieoficjalnych systemów, oficjalny Android Kitkat działa szybko, sprawnie i ma wiele fajnych funkcji jak pilot do telewizora itd. Nie polecam oficjalnego Lollipopa bo na nim bateria krócej trzyma i wszystko działa mniej płynnie, lepiej zostać na Kitkacie albo wgrać jakiegoś CyanogenModa. Aparaty całkiem w porządku. Kolejny ogromny plus to śmieszna cena, obecnie można kupić go za 250zł używanego w świetnym stanie ;)
.244.3.132 | 14 May 2016, 11:05

arek
Po ponad 20 miesiącach mogę podać ostateczny werdykt na temat tego telefonu. Przez pierwsze kilka miesięcy chodził naprawdę ładnie. Natomiast potem zaczął się znacznie zacinać. Po aktualizacji do Androida 5.02 telefon zaczął chodzić tragicznie. Włączanie kontaktów trwało 10 sekund. Bardzo często następowało przeładowanie interfejsu. Po roku zaczął psuć się dotyk. Poleciał tak, że nie reagował wcale. Trafił do autoryzowanego serwisu LG. Wymienili cały front wraz z dotykiem. Po dwóch miesiącach od naprawy zaczęła psuć się gniazdo ładowania. Bardzo często nie łączyło, próbowałem z różnymi kablami. Postanowiłem wysłać go na gwarancję, bo głośnik zaczął wydawać nienaturalne dźwięki (m.in trzeszczenie). Zauważyłem również białe plamy na wyświetlaczu. Oznaka wypalonego panelu LCD. Trafił do serwisu autoryzowanego, wymienili w nim cały front, dotyk i ekran i gniazdo microusb. Po powrocie ponownie zaczął lagować. Pewnym pięknym razem wysunął mi się z rąk i upadł na płytkę chodnikową pod blokiem. Mimo założonego szkła hartowanego i futerału, front oraz ekran i płyta główna rozsypała się w drobny mak. Zaniosłem do kilku punktów, aby tanio go naprawić, ale niestety okazało się, że naprawa jest nieopłacalna. Postanowiłem kupić Samsunga A5 2016. Dużo lepszy telefon, zero lagów, mocniejszy procesor, ekran dużo lepszy. Aparaty też bez porównania. Jeśli chodzi o LG L90, to nigdy więcej bym go nie wziął.
.dynamic.chello.pl | 13 May 2016, 13:05
xCieply
Telefon scina, laguje, ogolem ssie. Duzo na tym tez odpalic sie nie da.
Porownanie GUI i ogolnego interfejsu brak bo nie mialem do czynienia z wieloma smarftonami.
Zadzwonic albo napisac smsa to powinno byc 3 sekundy a nie wlaczenie lag, naciskanie na ikonke szukanie adresu.
W kontaktach pelno syfu emaile z google itp, po h.. mi to tam? czemu nie moge tego usunac? idiotyzm.
0/10 jesli chodzi o system i caly ten syf od LG

Jedyny pozytyw - wzglednie maly rozmiar fona, zaje... dzialajaca bateria.
ogolna ocena 2/10
szkoda slow

OPINIA PO 1,5 ROKU UZYTKOWANIA
.safe-lock.net | 07 May 2016, 10:05
bb
Po aktualizacji z wczoraj (miałem 5.0.2 i strasznie wolno działał) telefon znowu zaczał działać bardzo szybko. Wszystkim polecam.
.wasko.pl | 28 Apr 2016, 09:04
Kasia
Posiadam ten telefon 2 lata i ani razu nie był u naprawy.
Wszyscy narzekają że zamula, mi też zamulał dopóki nie nauczyłam się nie ściagac wielu niepotrzebnych aplikacji i nie mieć uruchomionych ich 50 w tle bo to zwolni nawet samsunga s7...
Co do LGika.
Świetny desing, bardzo wygodnie trzyma się w ręku nie to co inne cegły i mydelniczki.
Świetny wyświetlacz! Aparat robi bdb zdjęcia (popijając światło żarówkowe i mrok.... )
Bateria trzyma długo (oczywiście po jakimś czasie trzeba wymienić)
.free.aero2.net.pl | 25 Apr 2016, 00:04
BordoslawB
Telefon wam zwolnił po aktulizacji do androida lolipop? Mi po 10 miesiącach się zawiesza gorzej od xperi j nawet na kitkacie . Wywala masowo aplikacje włączone, klawiatura działa z 15s. opóźnieniem , masakra .Jest też śliski, brzydki , łatwo się wyślizguje z rąk . Nietrwały , ekran po upadku ze stoliku 70 cm pokruszył się . Jedyna zaleta to aparat , nawet bateria nie jest super , nie polecam .
.opera-mini.net | 23 Apr 2016, 16:04
LG L90 używany od 1,5 roku
Jak przywrócić LG L90 do sprawności jaka była po wyjęciu z pudełka?
Bardzo prosto... też narzekałem na to, że zwolnił po aktualizacji z KitKat'a do wersji 5.0.2 ale to nie tu jest pies pogrzebany...
Przeniosłem wszystkie swoje zdjęcia/muzykę kablem do komputera i w ustawieniach wybrałem powrót do ustawień fabrycznych.
Świeży Lollipop działa na prawdę przyzwoicie, od wejścia do kontaktów/smsów lub innych ustawień systemu po działanie przeglądarki. Teraz też szybciej się włącza.
Radzę z głową instalować programy, których używamy a nie instalować co się da z Google Play.
.dynamic.chello.pl | 17 Apr 2016, 12:04

Wszystkich opinii: 246. Pokazuję od 31 do 40.