R E K L A M A

Huawei P40 Lite
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 16. Pokazuję od 1 do 10.
62,5% 
 18,8% 
 18,8% 
Iza
Pokuszę się o opinię dla Huawei P40 Lite dla wszystkich niezdecydowanych (sama spędziłam wiele godzin szukając szczerych recenzji tego telefonu). Na wstępie - przesiadłam się z iphona 6s.
1. Telefon działa bardzo sprawnie. Co prawda moje oko przyzwyczajone do intuicyjności i tempa IOS dostrzegło pewną różnicę, ale z całą pewnością jest to telefon szybko myślący. Myślę, że tutaj nikt nie powinien być zawiedziony.
2. Kwestia google. w tym temacie pojawia się najwięcej negatywnych komentarzy. Przede wszystkim jest to telefon dla świadomego konsumenta. Dla mnie, nie ma żadnej różnicy w użytkowaniu ale też wiedziałam na co się piszę. Aplikacje społecznościowe przeniosłam z telefonu wcześniejszego, wraz ze wszystkimi ustawieniami. Podobnie z aplikacją bankową (IPKO śmiga bez zarzutu). Wszelkie potrzebne rzeczy są. Gmail używam na wgranej oryginalnie skrzynce i działa identycznie. Jedynie dla zainteresowanych - nie ma możliwości korzystania z aplikacji RSA security token (dla wielu zapewne może być to przydatne info). Mapy google mają swój dobry zamiennik. Nie zanotowałam żadnej sytuacji sprawiającej dyskomfort w użytkowaniu bez google.
3. Aparat mnie nie powalił - może dlatego, że jestem przyzwyczajona do dużej stabilności aparatów apple, jednak w tej cenie na pewno jest i tak nad wyraz dobry. Dobra jakość zdjęć przedniego aparatu. No i świetne makro.
4. Bateria zdecydowanie na plus. Ładowarka 40W potrafi naładować telefon w mniej niż godzinę od 0 do 100%. Pojemność baterii pozwala na użytkowanie telefonu dwa dni przy normalnych użytkowaniu oraz jeden dzień w użytkowaniu nałogowym.
5. Jakość dźwięku zasługuje na brawa (mówimy oczywiście o dźwięku proporcjonalnie do danej półki cenowej). Ekran również spełnia swoje zadanie. Kolory są nasycone ale nie przesadnie, filmy i yt ogląda się ok.
6. Telefon posiada możliwość prowadzenia rozmów w HD (wcześniej tej funkcji nie znałam). Niby bajer ale pomaga, zwłaszcza gdy pracuje się na telefonie.

Jedyny minus to niestety gabaryty. Dla mnie osobiście użytkowanie telefonu jedną ręką jest wysoce cenione a tutaj niestety może być ciężko. O dziwo ciężar telefonu i jego "tęgość" działa na plus bo telefon stabilniej mimo wszystko się trzyma. Ale też należy pamiętać, że taka wielkość jest teraz normą.
.64.44.170 | 02 Jun 2020, 21:06
Meereck
Gdyby nie brak usług gogla, nie kupiłbym. Sprzęt śmiga aż miło, bateria trzyma mocne 2 dni uzytkowania, zdjęcia są ponadprzeciętne. Wszystkie aplikacje, które mi potrzebne działają. Za te pieniądze to jeden z najlepszych wyborów jak dla mnie.
.190.132.131 | 27 May 2020, 14:05

Ja
Świetne robi zdjęcia i to wszystko. Nie da się zainstalować podstawowych aplikacji jak na ipko.
Telefon kupiłam w promocji z opaską której nie dostałam, reklamacja nie pomogła. Zostałam z ładnym aparatem do zdjęć bez możliwości zainstalowania wielu potrzebnych mi do pracy aplikacji! Wracam do iphone a tego czegoś nie polecam nikomu.
.136.92.118 | 23 May 2020, 23:05
Piotr
Tydzień się męczyłem by wgrać usługi Google na P40 Lite. W końcu się udało. Jedynie co nie zadziała to Google Pay, aplikacja McDonalds i nie chce się logować do Wiadomości Google.
Jak wgrać Google to zapraszam na yt do gościa "Operacja Panda" A zwłaszcza do filmu "Alternatywny sposób wgrania usług Google do Huawei P40 Lite" (właśnie w taki sposób wgrałem te Google).
Tyle co do Google. Teraz czas na resztę:
- Aparat robi o wiele dokładniejsze zdjęcia od flagowca Samsung Galaxy S10 (który stanowi główny telefonem i dlatego brak możliwości płatności Google Pay w P40 Lite preżyję, gdyż S10 zapłacę).
- P40 Lite jest modelem większym niż S10. O ile w S10 aparat przedni jest w górnym prawym rogu to tak w P40 Lite jest w górnej lewej stronie.
- Bateria na plus. Spokojnie starcza na 2 dni pracy bez ładowarki.
Ogólnie jak się bez większego problemu wgra Google to za 1000 złotych ma się bardzo ciekawy telefon z bardzo ciekawymi możliwościami.
Jedyną wadą w tym modelu jest to że się nie poszerzy pamięci klasyczną kartą pamięci.
.133.146.133 | 12 May 2020, 22:05

Romuald
Telefon posiadam dwa miesiące, kupiony w przedsprzedaży z opadską. Dograne Gogle Play i telefon posiada wszystko co powinien - no prawie bo płatności NFC Google Pay nie działają. Reszta działa bez żadnych komunikatów o braku autoryzacji. Netflix też odpala filmiki. Za 999 zł z opaską to jeden z lepszych smartfonów. Aparat 48 mega, 6 Giga pamięci nie zawodzi, bateria trzyma dwa dni normalnego użytkowania( tel;sms;yt;netfix;przehlądanie neta). Zdecydowałem się na zakup bo można było dograć usługi Google- bez tego nie kupiłbym tego huawei a.
.26.22.146 | 09 May 2020, 22:05
Abc
Sam telefon niczego sobie ale bez google play jest bezużyteczny. Dlatego po 3dniach od zakupu został zwrócony. Osobiście odradzam zakup.
.151.40.69 | 06 May 2020, 21:05
Piotr
Pół dnia męczyłem się żeby wgrać usługi Google i co? Ogólnie działają tylko denerwują mnie co chwile powiadomienia że usługi Google nie są certyfikowane. Jak usługi działają to ok, przeżyję. Najbardziej mnie denerwuje to, że nie można widzetów sobie ustawić a przynajmniej ja nie wiem jak. A reszta bez zastrzeżeń. Aparat robi super zdjęcia, głośnik gra fajnie, jest większy niż poprzednik P20 Lite. Ogólnie zauważyłem że im nowszy android w Huawei'u tym jest gorzej. Za 8ki można było np. Włączyć latarkę bez odblokowania ekranu A w 9tce już takiej możliwości nie było. Teraz w 10tce w/w widżetów ustawić nie można (szczególnie jak chce sobie ustawić skrót do odtwarzacza MP3)
Ogólnie 4,5/5
.72.122.201 | 06 May 2020, 00:05
t_koko
Witam.
Telefon posiadam już ponad miesiąc i muszę powiedzieć, że ogólnie jestem bardzo zadowolony. Wcześniej miałem P9 lite i teraz czuję znaczący pszeskok jeśli chodzi o szybkość i płynność działanie. Wszystko chodzi bardzo ładnie. W gry nie gram, więc nie wypowiem się jak sobie radzi z grami. Jest wiele recenzji w necie, więc można sobie sprawdzić. Ładowanie mega szybkie. Z 15% do 90% w pół godzinki, a do pełna nie całą godzina. Ponadto bateria super zoptymalizowna. Po 2 dniach(48h) zostaje jeszcze z 30%, przy standardowym użytkowaniu, tj. rozmowy, SMS, internet, trochę muzyki i filmów(głównie YouTube). Tu płynnie można przejść do braku GSM. Jak wspomniałem, z YouTube korzystam, na przegladarce i mi to wystarcza. Korzystam ponadto z Chroma(kwestia przyzwyczajenia), chociaż wbudowana przeglądarka od Huawei też jest ok. Chrom nadal działa, mimo brak GSM. W Mapach Google "krzyczy" o brak GMS, ale działają. Zresztą głównie korzystam z Yanosika. Ogólnie jeśli chodzi o brak GSM to mi to nie przeszkadza i wybierając telefon byłem w pełni tego świadomy. Praktycznie na każdą aplikacje od Google mamy alternatywę, lepszą, lub gorsza, kwestia uznania, ale mamy.
Bardzo ważna kwestia jest aparat. Tu jestem bardzo zadowolony. Trybu nocnego nie sprawdzałem, ale w dzień robi piękne zdjęcia, a portrety są mega(sam dobiera sobie scenerie).
Dzwiek, jak ktoś gdzieś już pisał, też jest super. Ponadto dużo ustawień w zależności od preferencji(oczywiscie mowa o słuchawkach).
Ogólnie jestem bardzo zadowolony.
.47.91.177 | 03 May 2020, 16:05
Jack
Telefon używam od 3 tygodni. Telefon jest super, ale nie działają aplikacje Google Play, co powoduje że zakup dla mnie jest bez sensu. Żadne dogrywanie aplikacji nie pomaga, jest skutecznie blokowane. Szukajcie czegoś innego.... Ilość apilkacjj w App gallery jest bardzo mała i powoli przyrasta, może za 2 lata będzie ok
.146.248.72 | 01 May 2020, 11:05
Janek
Telefon super, ale bez Google do niczego. Właśnie odesłałem kupionego w przedsprzedaży z opaską Band 4 pro. Nie dało się zainstalować usług Google przy pomocy Phone Clone (próbowałem 2x, 8.04.2020r.), inną drogą udało się Mapy ze strony z APK ale w wersji angielskiej i o okrojonej funkcjonalności. Wcześniej te sposoby podobno działały ale Google skutecznie zaczęło blokować. Z żalem odesłałem piękny pastelowy z różową opaską, miały być prezentem dla żony...
.254.197.185 | 10 Apr 2020, 15:04

Wszystkich opinii: 16. Pokazuję od 1 do 10.