R E K L A M A

Huawei P40 Lite
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 44. Pokazuję od 21 do 30.
56,8% 
 18,2% 
 25,0% 
foosizer
Witam, na P40 lite przesiadłem się z Redmi note 7. Biorąc pod uwagę że Redmi chodził szybko i płynnie, to czuję się - jakbym przesiadł się z malucha na ferrari. Imponujące jest to, jak p40 lite szybko działa (tel kosztujący 999zl :) Kupując zdawałem sobie oczywiście sprawę że jest pozbawiony usług googla i był to oczywiście świadomy zakup. Wszystkie aplikacje pobieram z Aurora Store to kopia Sklepu Google, jest tam każda aplikacja i póki co wszystko działa. Za 999zl otrzymujemy telefon który:

Świetnie i nowocześnie wygląda.

Jest Piekielnie szybki (wszystkie gry chodzą płynnie Fortnite,PUPG itd.)

Ma świetne aparaty, robi naprawdę fajne zdjęcia.

Ma bardzo dobrą baterię, 8-9h SOT żaden problem, ładuje się w około godzinę.

Za tak śmieszne pieniądze mamy:
*Szybki procesor
*6gb tam, 128gb rom
*Świetne aparaty
*Pojemną baterię + błyskawiczne ładowanie
*Fajny design
*Dobry dźwięk na słuchawkach
Czego chcieć więcej (dla niektórych pewnie usług google mi ich nie brakuje wcale)

Korzystam z wszystkich aplikacji z których korzystałem na Redmi. Pocztę zastąpiłem jedynie tą wbudowaną, która w moim mniemaniu działa i synchronizuje o wiele lepiej niż ta googlowa. Jestem bardzo zadowolony z zakupu i szczerze polecam wszystkim niezdecydowanym. Za cenę 999zl nie kupicie lepszego, szybszego i tak działającego telefonu. Pozdrawiam
.101.34.170 | 09 Jul 2020, 04:07
Walter
No cóż, telefon z górnej półki, ale niestety... brak usług Google całkowicie niweluje zalety, nie działa całe multum aplikacji produktywności jak np. Microsoft Authenticator, itd. Na pocieszenie, gry zapewne działają, ale nie jest to telefon dla biznesu.
.146.182.141 | 08 Jul 2020, 14:07

Quetzalcoatl
W użyciu od marca 2020, kupiony z pełną świadomością, że nie ma preinstalowanych usług googla (w ogóle ich nie brakuje - zainstalowałem je tylko dlatego, by mieć GG [banalnie proste, choć posiadania kupienia adaptera]. Plusy - aparaty (choć makro 2 MP troszkę za mało), bateria, wielkość pamięci zarówno ROM i RAM. Swoja masa nie obciąża kieszeni. Minusy - czytnik linii papilarnych zbyt mocno wystaje i sprawia wrażenie "ostrego" przy dotyku pod pewnym katem, tylko jeden głośnik, czasami zacinająca się przeglądarka (wina ostatniej aktualizacji?), rozpoznawanie twarzy miewa problemy. Generalnie jestem zadowolonym, za takie pieniądze trudno dostać sprzęt o zbliżonych parametrach.
.20.59.2 | 04 Jul 2020, 17:07
Red
Sprzedawca nie informuje, że brak usług Google uniemożliwia korzystanie z aplikacji bankowych. Poza tym aplikacje przeniesione niekoniecznie działają. Uber i Netflix można zapomnieć. Straszna lipa :(
.183.193.77 | 28 Jun 2020, 20:06

New łałej funboy
Informacja uzupełniająca:
wiele aplikacji da się przenieść że starego tel za pomocą phone clone'a, ale jest jedno ale jeśli wasze stare urządzenie jest duuzo starsze od nowego, lub nie obsługuje jakiejś funkcjomalności to będzie wyświetlać że nie można przenieść, lub po przeniesieniu nie będzie wszystko działać. Polecam skorzystać z jakiegoś urządzenia w markecie do skopiowania samej apki i bezpieczne zalogowanie po wyjściu ze sklepu.
.191.139.203 | 21 Jun 2020, 22:06
new łałej fun boy
Ogólnie cena tel. adekwatna do możliwości (999zł), sugerowana przez cześć recenzentów cena 1600zł to była by czysta przesada (z ew usługami googla) . Aparat, bateria, responsywność, zarządzanie RAM, wykonanie na dobrym poziomie. Na minus niewygodna klawiatura ale to tylko moje odczucia. Za minus nie biorę braku usług googla. Bez problemu potrzebne aplikacje zainstalujemy lub ich zamienniki. Tel odradzam osobom uzależnionym od gms, instalującym tony aplikacji opartych na powyższych usługach, oraz nie wyobrażającymi sobie tel. bez usług bankowych (nfc) , aczkolwiek po części wiele funkcji realizuje wersja przeglądarkowa. Na zdecydowany plus bryła/chwyt tel. i optymalna wielkość oraz waga. Pochwalę też równomierne podświetlenie ekranu, widoczne na białym tle i ten parametr radzę porównać między ew. porównywanymi tel, powyższy model świeci ładnie i miło dla oka, zdecydowanie wyróżnia się na tle konkurencji, tej IPS owej oczywiście.
.191.139.203 | 18 Jun 2020, 00:06
Looki
Telefon bardzo fajny. Zdecydowanie polecam. Pomimo tego że to lajt to odstaje od telefonów że średniej półki, metalowa ramka, szkło z tyłu, dobry wyświetlacz.
Ładowanie bajka, wstaje rano, 40 min do wyjścia, bateria 20%. Kiedy wychodzę jest 80-90%, długość pracy na jednym ładowaniu to ok 1,5 dnia przy średnio intensywnym użytkowaniu.
Google można bezproblemowo zainstalować i będzie sklep działał, jak i reszta aplikacji.
Płatność NFC niestety nie obsługiwana i jak dla mnie to jedyny minus telefonu.
.190.178.239 | 11 Jun 2020, 16:06
Jarek
Witam zakupiłem dziś p 40 lite wszystko jest ok tylko powiedzcie czy jest możliwość zainstalowania Messengera. Dodam że fb jest wgrane i chodzi ok
.248.157.58 | 05 Jun 2020, 21:06
Iza
Pokuszę się o opinię dla Huawei P40 Lite dla wszystkich niezdecydowanych (sama spędziłam wiele godzin szukając szczerych recenzji tego telefonu). Na wstępie - przesiadłam się z iphona 6s.
1. Telefon działa bardzo sprawnie. Co prawda moje oko przyzwyczajone do intuicyjności i tempa IOS dostrzegło pewną różnicę, ale z całą pewnością jest to telefon szybko myślący. Myślę, że tutaj nikt nie powinien być zawiedziony.
2. Kwestia google. w tym temacie pojawia się najwięcej negatywnych komentarzy. Przede wszystkim jest to telefon dla świadomego konsumenta. Dla mnie, nie ma żadnej różnicy w użytkowaniu ale też wiedziałam na co się piszę. Aplikacje społecznościowe przeniosłam z telefonu wcześniejszego, wraz ze wszystkimi ustawieniami. Podobnie z aplikacją bankową (IPKO śmiga bez zarzutu). Wszelkie potrzebne rzeczy są. Gmail używam na wgranej oryginalnie skrzynce i działa identycznie. Jedynie dla zainteresowanych - nie ma możliwości korzystania z aplikacji RSA security token (dla wielu zapewne może być to przydatne info). Mapy google mają swój dobry zamiennik. Nie zanotowałam żadnej sytuacji sprawiającej dyskomfort w użytkowaniu bez google.
3. Aparat mnie nie powalił - może dlatego, że jestem przyzwyczajona do dużej stabilności aparatów apple, jednak w tej cenie na pewno jest i tak nad wyraz dobry. Dobra jakość zdjęć przedniego aparatu. No i świetne makro.
4. Bateria zdecydowanie na plus. Ładowarka 40W potrafi naładować telefon w mniej niż godzinę od 0 do 100%. Pojemność baterii pozwala na użytkowanie telefonu dwa dni przy normalnych użytkowaniu oraz jeden dzień w użytkowaniu nałogowym.
5. Jakość dźwięku zasługuje na brawa (mówimy oczywiście o dźwięku proporcjonalnie do danej półki cenowej). Ekran również spełnia swoje zadanie. Kolory są nasycone ale nie przesadnie, filmy i yt ogląda się ok.
6. Telefon posiada możliwość prowadzenia rozmów w HD (wcześniej tej funkcji nie znałam). Niby bajer ale pomaga, zwłaszcza gdy pracuje się na telefonie.

Jedyny minus to niestety gabaryty. Dla mnie osobiście użytkowanie telefonu jedną ręką jest wysoce cenione a tutaj niestety może być ciężko. O dziwo ciężar telefonu i jego "tęgość" działa na plus bo telefon stabilniej mimo wszystko się trzyma. Ale też należy pamiętać, że taka wielkość jest teraz normą.
.64.44.170 | 02 Jun 2020, 21:06
Meereck
Gdyby nie brak usług gogla, nie kupiłbym. Sprzęt śmiga aż miło, bateria trzyma mocne 2 dni uzytkowania, zdjęcia są ponadprzeciętne. Wszystkie aplikacje, które mi potrzebne działają. Za te pieniądze to jeden z najlepszych wyborów jak dla mnie.
.190.132.131 | 27 May 2020, 14:05

Wszystkich opinii: 44. Pokazuję od 21 do 30.