R E K L A M A

Huawei Ascend Y530
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 87. Pokazuję od 21 do 30.
41,4% 
 47,1% 
 11,5% 
Androod
Telefon mam już miesiąc i powiem że żałuje że go kupiłem. Przez miesiąc działał ładnie ale potem było gorzej. Zmarnowałem 300 Zł na niego. Youtube mi się tnie, jedyne co działa w normie to sklep play. Gry także nie działają. Nie polecam tym, którzy lubią gry (jak ja).
.181.131.242 | 29 Dec 2015, 10:12
Maggie
Telefon mam prawie dwa lata. Szczerze mówiąc nie jest on zbyt obiecujący na jaki się wydawał. Po jakimś czasie telefonowi ciągle coś ''dolega'', od nie wczytywania zdjęć w galerii przez błędy gdy chcę włączyć jakąś aplikacje do tego że nie można zgrać muzyki, bo nie da się jej włączyć. Telefon ma dobrą baterię, mi osobiście bardzo się podoba jego wygląd, jest poręczny, lekki, schludny i z klasą. Polecam tylko do użytkowania na aplikacjach typu Ask, Bezużyteczna, Kwejk, Allegro itp.
Mam z tym telefonem dużo fajnych wspomnień i właściwie to trzyma mnie przy nim, bardzo się do niego przywiązałam, tak przywiązuje się do tego typu rzeczy. Niedługo jednak wymieniam na Huawei P8 Lite i zobaczymy jak sprawdzi się następny telefon.
.adsl.inetia.pl | 27 Dec 2015, 02:12

ArianaGrande
Mam ten telefon już dwa lata. Powiem że gorszego nie miałam.
Na początku wydawał się okej, działał płynnie.. ale z czasem zaczął się strasznie zacinać, wyrzucać z aplikacji, wyłączać itd. Aparat z przodu TRAGEDIA, trzeba czekać długo aż telefon raczy zrobić w końcu zdjęcie, nie czyta karty pamięci, ma pełno niepotrzebnych aplikacji wgranych. Jednym słowem MASAKRA, najgorszemu wrogowi nie polecam tego telefonu.
.echostar.pl | 14 Dec 2015, 18:12
Adi
Witam. Zakupiłem tego Smartfona za 299 zł w Biedronce. Jest to już dość stary model, ale ze jest w miarę korzystnej cenie, to postanowiłem coś o nim napisać. Jakość wykonania Smartfona jest bardzo dobra. Zastosowany procesor, to stary, dwurdzeniowy procesor, Qualcomm Snapdragon 400 8926, Adreno 305. System Android 4.3, to najgorszy system od Google. Wystarczy zainstalować i odinstalować kilka aplikacji, a następuje nadmierne obciążenie procesora. Wystarczy wył i wł. smartfona, i wtedy płynność działania jest bardzo dobra. 512 RAM jest pamięcią zupełnie wystarczającą. Wiele osób dało się nabrać, że sensor służący do przełączania się między aplikacjami, służy także do ich zamykania, a to jest bzdura. Jeśli naciśniemy ten sensor to na dole ukarze się nam pędzel, który z chęcią bym komuś szczelił. Nakładka od Huawei'a nie podoba mi się, bo przypomina mi inny system niż Android. Żeby zachować pamięć Ram, wystarczy zostawić działające procesy aplikacji w tle, a same aplikacje zamykać sensorem wstecz, i nie instalować aplikacji oszczędzających baterii. Osoby recenzujące samartfony was oszukują. Przy recenzjach należy brać pod uwagę jakość wykonania, wyświetlacz, jakość odtwarzania muzyki oraz Aparat. Co do baterii, to mam tego smartfona za krótko, żeby go pod tym względem ocenić. Jestem pewny, że z Wiko lenny nie ma żadnych szans, Bo Lenny, przy oszczędnym użytkowaniu wytrzymuje około 400-450h. Po prostu procesory mediatek pobierają znacznie mniej energii w trybie czuwania niż Snapdragony. Jeśli chodzi o wyświetlacz, to na początku myślałem, że ma IPS, a okazało się, że nie ma, czyli jest bardzo dobry. Jakość odtwarzacza muzyki jest Bardzo dobra. Za to radio niestety nie ma RDS, ale odbiera i gra bardzo dobrze. Aparat szybko łapie AF, a co do jakość zdjęć, to powiem szczerze, że się nie znam, bo ta funkcja mnie mało interesuje. HUAWEI mogę polecić tym osobą, którzy widzą jak utrzymać RAM, i nie grają w gry, bo ten smartfon się do tego nie nadaje. Największą wadą tego smartfona jest Android 4.3, i przy zakupie należy o tym pamiętać. Ocena 4/5 Pozdrawiam :)
.static.ip.netia.com.pl | 29 Oct 2015, 11:10

Dominika2015
Telefon zacina się, często klawiatura znika, słaby aparat, aplikacje wyłączają się bez przyczyny. Ale muszę przyznać, że telefon jest bardzo wytrzymały, wytrzymał tyle uderzeń o podłogę i ściane, a ekran ani razu nie pękł .
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 04 Oct 2015, 22:10
wsad
Mam ten telefon już od roku i nie mogę z nim wytrzymać. Co chwila się zacina, wyrzuca z aplikacji, nie widzi karty microSD itp. Nie polecam.
.galatea.pl | 04 Oct 2015, 17:10
nick
stanowczo NIE POLECAM. Wydawał się w porządku, ale im dłużej z niego korzstam tym więcej zauważam minusów. Wywala z każdej przeglądarki czasem po kilkunastu sekundach, klawiatura się nie pokazuje i trzeba czekać wieki, zawiesza się i trzeba wyjmować baterię, aparat ma śmiesznie niską jakość a bateria też niespecjalna.
.icpnet.pl | 03 Oct 2015, 15:10
ktos
jest to moja drugą tu wypowiedź o tym tel powiem tak im go dłużej masz tym bardziej zamyka ścina ktoś napisał tu że często nie pokazuje się klawiatura tyczy się to tylko używania przeglądarki i netu moj wniosek dzieje się tak ponieważ tel obciążonym ramem gubi dane bieżące jest to wina że za dużo aplikacji w tle uaktywnionych bądź sami często wychodzimy z nich nie zamykając ich co do muzyki i MP 3 polecam bsplayer i tak samo ją do filmów tel nie widzi pomimo zamontowania adobe flash player nie potrafię zrozumieć dlaczego aż tak muli i żeby to działo się przy ciężkich aktywnych aplikacjach programach a to dzieje się przy bzdurach np wysylaniu maila itd bo YouTube gry typu 3d mające 1 GB np gta3 ned four speed idą jak głupie zero zacinania telefon dobrze trzyma baterie może jak tu każdy wady tego tel wypisuje trafia na okropnie egzemplarze fakt jest jednym że jaki by nie był to muli nawet LG l1 2 mający jeden rdzen i RAM 512 cały załadowany na Maxa nie mulil tak jak ten może to wadą tego tel jest że grafika zbyt dobra i dwa rdzenie nie idą w parze z tym marnym ranem i dlatego telefon gubi bieżące dane co powoduje odpadły takie jakie się tu skarzymy na ten model tel polecam nadal dla gier YouTube a jeśli ktoś piszę tu że FB i inne zeczy nie działają to już mowie sama aplikacja FB na telefonie jaki by nie był zamyka dlatego ją z FB korzystam poprzez operę mobile i w google znajdując FB mobilna wersje i działa jak glupia skype na tym telefonie działa nie zgodze się z opinia że zdjęcie robi 3-4sek bzdura jakas zdjęcia są dobrej jakości po ciemku każdy robi gorzej wyświetlacz dobrej jakości dość dobrej jak na ten telefon tel odporny dobrze na zarysowania nawet w wersji białej nie instalujcie w tel tym jakiś programów do czyszczenia z brudow i przyspieszaczy bo go zamuli to tel posiada własny jest tam gdzie aplikacje menedżer aplikacji potem idziemy do pobranych i do wszystkich i tam na górze oczyscimy go z syfu telefon ma też odpaly jak go przeciazymy ze gubi sygnał h i 3g trzeba wtedy go wyłączyć i włączyć z góry odradzania telefon osoba nerwowym bo naprawdę są dni że zmusza ten model aby go jebadu o ścianę ale po co ? po mimo tego ją polecam ten model i będę zastanawiał się dalej dlaczego huewai y 530 muli na bzdurach nie poważnych aplikacjach co do strony mgsm to w huawei y 530 często idzie ta strona ale wina jest sama strona po modernizacji zauwarzylem że to się dzieje nie tylko na tym modelu tel nie zawsze ulepszenie wychodzi na dobre pozdrawiam
.opera-mini.net | 21 Sep 2015, 01:09
huawei
Witam. Telefon posiadam okolo poltora roku i jest to najwieksza pomylka technologiczna. Przegladarki internetowe restartuja sie w najmniej oczekiwanym momencie, jnstalacja chrome czy firefoxa nic nie zmienia. Telefon ze wzgledu na ilosc RAMu muli do bolu. Brak mozliwosci przypisanie konkretnego dzwonka do danej grupy kontaktow a serwis nie odpowiada. Telefon ze wzgledu,ze wiele razy mnie zawiodl w waznych momentach ladowal na scianie lub podlodze i musze przyznac- jest wytrzymaly :) Ogolnie jest to moje pierwsze i ostatnie urzadzenie tego producena, ktoremu przerobilem nazwe ale nie nadaje sie do upublicznienia :)
.210.24.108.intelkom.eu | 19 Sep 2015, 08:09
Gość
Witam, ja używam tego telefonu od ponad półtora roku i nie mam z nim żadnych problemów. Telefonu używam do dzwonienia, internetu i GPS (używam Auto Mapa, i jak do tej pory mnie nie zawiódł. Pierwszą rzeczą jaką zrobiłem po zakupie to wywaliłem wszystkie niepotrzebne aplikacje które dało się usunąć (bez ROTA). Bateria też trzyma zadowalająco przez 3 dni intensywnego użytkowania. Może trafiłem na dobry model ale jestem z niego bardzo zadowolony i następny telefon jaki zakupię to na pewno będzie gej firmy!
.multi.internet.cyfrowypolsat.pl | 16 Sep 2015, 22:09

Wszystkich opinii: 87. Pokazuję od 21 do 30.