R E K L A M A

Huawei Ascend Y300
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 140. Pokazuję od 61 do 70.
59,3% 
 15,7% 
 25,0% 
Marrrr
Piotrze przesadzasz, telefon sprawuje się dobrze. Ja mam go zapchanego, to że pokazuje od okolo 100-150 mb wolnego ramu to normalka. Android sam rezerwuje pewną ilość jedynym minusem jest 4 GB pamięci wewnętrznej. RAM bez problemu wystarcza na apki czy widgety, bądź animowane tapety.
.wist.com.pl | 12 Dec 2013, 13:12
Piotr
Trochę śmieszny ten komentarz, że na Huawei Ascend Y300 nie trzeba instalować innych aplikacji. To po co komuś ten smartfon? Przecież można sobie kupić jakąś cegłę za 50 zł i będzie to samo. Prawda jest taka, że o instalowaniu jakiś widgetów czy np. animowanej tapety na Huawei Ascend Y300 można zapomnieć, bo telefon zaraz ma zapełnioną pamięć ram i niestety trochę się muli.
.esnet.pl | 12 Dec 2013, 11:12

Zygmunt
Super, bardzo dobrze działa i szybko się wszystko wgrywa. Bateria trzyma 4-5 dni przy normalnym używaniu (10-20 minut rozmowy dziennie). Bardzo dobry zasięg i głośność. Telefon ma programy wbudowane które do wszystkiego wystarczają i nie trzeba niczego więcej wgrywać, chyba że skype. Generalnie super, jak ktoś nie kombinuje i nie wgrywa programów niewiadomego pochodzenia albo całkowicie zmienia soft żeby zrobić z niego rakietę, to nie tędy droga. Kombinator powinien kupić Samsung S2 i wgrywać sobie najnowsze softy z xda co tydzień inny. Dla normalnych ludzi wystarczy na użytkowanie przez 24 miesiące, bez kombinacji.
.messagelabs.net | 11 Dec 2013, 09:12
Zordon
Nie wiem skąd te pozytywne opinie. Telefon strasznie zamula. Niekiedy mija kilka sekund zanim na wyświetlaczu pojawią się ikony. Podczas korzystania z internetu lub innego obciążającego procesu wyłączają się się inne aplikacje (odtwarzacz muzyczny, GG). Myślałem, że pomoże reinstalacja oprogramowania, niestety nie pomogło nawet zrootowanie. Co z tego, że smartfon ma niezłą specyfikację skoro zamula jeszcze bardziej niż xperia mini z której się przesiadłem.
.adsl.inetia.pl | 07 Dec 2013, 11:12

Piotrek
Mam ten telefon prawie miesiąc i jak dla mnie wcale niema takiego szału, co z tego, ze procesor dwurdzeniowy jak jest zbyt mało pamięci ram. Nie wiem dlaczego, ale tylko około 120 mb wolnej pamięci ram i trzeba uważać co się instaluje bo zapycha pamięć i telefon niestety trochę się muli. Mam też Motorole Defy mini w której jest dużo więcej zainstalowanych aplikacji, a wolnej pamięci ram jest ponad 200 mb i pod względem prędkości Huawei Ascend Y300 nie dorasta do pięt Motoroli Defy mini. Nie chcę tu nikogo obrażać, ale te tak bardzo pozytywne opinie o Huawei Ascend Y300 piszą pewnie ci którzy nie mieli okazji porównać go z innym telefonem.
.esnet.pl | 03 Dec 2013, 23:12
mql
Telefon mam od miesiąca. Do jego zakupu skłoniła mnie niezła specyfikacja (n.p.: procek 2x1Ghz) za cenę ok. 460zł u polskiego dystrybutora. Telefon sprawuje się świetnie, działa płynnie, nakładka graficzna jest przyzwoita, można poustawiać wszystko po swojemu. Jej minus to brak menu znanego z Androida. Wszystkie aplikacje znajdują się na ekranach, których można tworzyć chyba dowolną liczbę. Bateria trzyma jak dla mnie bardzo długo (ja mam 1950mha)- przy włączonym wifi, gps, transmisji danych, autosynchronizacji i nawet bluetooth przy normalnym użytkowaniu spokojnie dwa dni pociągnie. Ja wifi mam włączone cały czas i dziś leci trzeci dzień od ładowania (do wieczora wytrzyma). Internet przegląda się bardzo wygodnie i przyjemnie, nie ma irytujących zacinek. Aplikacje działają płynnie - jednak dwurdzeniowy procek daje radę.
Niestety, jest jeden wielki minus, który pewnie zdyskwalifikuje ten telefon w oczach wielu potencjalnych kupców. Telefon ma wprawdzie diodę doświetlającą i nagrywa wideo chyba w 720, ale aparat sprawdza się tylko przy zdjęciach statycznych. Jeżeli fotografowany lub filmowany obiekt porusza się, zdjęcia i filmiki wychodzą bardzo rozmazane, szczególnie widać to na filmikach. Jeżeli więc robienie zdjęć/ filmowanie jest dla ciebie ważne w telefonie to zdecydowanie odradzam ten model. Mnie akurat to bardzo nie przeszkadza, bo ważne dla mnie wydarzenia i tak nagrywam/ fotografuję dedykowanym sprzętem, nie smartfonem, a na pstrykanie bzdur mi on wystarczy.
Reasumując:
zdjęcia/ filmiki - nieprzesadzona kicha
cała reszta - naprawdę niezła
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 29 Nov 2013, 08:11
mirasek
Mam go od dwóch miesięcy, jestem bardzo zadowolony. Używam go jako telefonu, więc bateria starcza na 5-6 dni. Kupię drugi dla żony.
.rev.pro-internet.pl | 28 Nov 2013, 08:11
Zygmunt
Telefon ma już fabrycznie zainstalowane bardzo fajne funkcje, np. oszczędzanie baterii. Polega na tym że wyłącza Bluetooth, WiFi, animacje, wibracje dotykowe, czas wyłączenia ekranu wynosi 15s a jasność ekranu LCD ustawiona na najniższą wartość, dane w tle i aktywna na stałe mobilna transmisja danych wyłączona. Dodatkowo ubija niepotrzebne procesy, co sprawia że bateria jeśli chcemy będzie trzymała bardzo długo. Można nowy kupić już za niewiele ponad 400 zł i odebrać osobiście w miastach wojewódzkich, z wolnej sprzedaży są z bateriami 1950, u operatorów są z mniejszymi ale i tak dają radę.
.messagelabs.net | 28 Nov 2013, 08:11
Zone666
Cześć. Telefonik zakupiłem nieco ponad miesiąc temu i uważam ten zakup za naprawdę bardzo dobry :)

Cena za smartfona tak działającego jest niewielka bo przecież to kwestia niecałych 5ciu stów z 2 letnią gwarancją producenta.

Jak dla mnie same plusy ponieważ nie miałem najmniejszego kłopotu odkąd go kupiłem. Co prawda raz na jakiś czas można go zresetować żeby odzyskać więcej RAM-u ale jak ktoś mądrze się nim posługuje to nie powinien się zwiesić ani razu. Aparat całkiem dobry jakość muzyki również może troszkę cichy na głośniku a tak poza tym wszystko ok tylko trzeba zainwestować i przykleić folię bo oryginalnie nie posiada :)
.cybermax.pl | 12 Nov 2013, 14:11
Zmieszany
Telefon ogólnie jest w porządku, ale mam z nim jeden poważny (jak dla mnie) problem. Otóż mam go zaledwie tydzień, a wypalił się już 1 piksel w dole ekranu. Próbowałem go naprawić specjalnym programem, ale niestety nie dało rady. Przy ciemnym tle świeci na biało, a przy jasnym na czarno.
.dynamic.mm.pl | 10 Nov 2013, 01:11

Wszystkich opinii: 140. Pokazuję od 61 do 70.