R E K L A M A

Huawei Ascend Y300
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 140. Pokazuję od 81 do 90.
59,3% 
 15,7% 
 25,0% 
motyl1988
Zacznijmy od tego iż firma huawei jest w Polsce mało znana, większość ludzi bierze marki uznawane typu sony, samsung czy nokia i wiele innych, a tymczasem firma produkuję telefony dorównujące wydajnością znanym markom. Sam użytkuję ten telefon, więc przejdę może do +/-.
plusy:
- jakość i cena
- duży ekran i czytelny, dobre kąty widzenia.
- jakość rozmów pierwsza klasa.
- bardzo czuły dotyk coś jak w Samsungu.
- dwurdzeniowy procesor wobec tego nie mamowy o lagach .
- dobrze grający odtwarzacz muzyczny ale z power AMP gra najlepiej, polecam:)
-szybki bluetooch.
-fajnie się ogląda filmy.

Minusy:
- istnieje w nim forma przełączania między pamięcie wewnętrznna a zewnętrzną, ale jednak trzeba często się przełączać między pamięcią żeby wszystkie aplikacje działały.
- mała pamięć wenętrzna na aplikacje.

neutralnie:
-512 mb pamięci ram,nibi minus ale umiem zarządzać pamiecia i wyłączam aplikacje których nie używam,więc mi starczy taka ilośc
- w sieci Play wolno wolno internet się rozpędza w telefonie więc w tej sieci go nie polecam.
-aparat jakość zdjęc nawet fajna,a może być jeszcze lepsza , np.: ręczna czułość iso , więc jak ktoś się zna to dużo z niego wydusi,dioda led się przydaje w nim
- brak menu , wgrywasz launchera i śmiga :)
- robienie zdjęć przyciskiem od głośności, przydalby się osobny buton jak w sony :)
.play-internet.pl | 02 Oct 2013, 14:10
kaaqua
Nie będę się rozpisywać co do tego telefonu, ponieważ już szczegółowo wyraziłem jakiś czas temu swój punkt widzenia, ale trochę dziwią mnie te wszystkie negatywne opinie na temat tego telefonu.
Mam go od prawie 5 miesięcy i coraz bardziej mi się podoba. Trzeba mieć na uwadze że jest to model budżetowy, ale spokojnie dorównuje Samsungowi Galaxy S2.
Problemy opisane przez użytkowników w ogóle mi się nie zdarzyły, więc polecam przywrócenie ustawień fabrycznych/oddanie na gwarancję.
Pozdrawiam użytkowników oraz redakcję.

Dzięki! My Ciebie też pozdrawiamy! :-) (WA)
.207.96.67 | 30 Sep 2013, 19:09

Niecierpliwa..
Mam pewien duży problem.. Kiedy chcę napisać wiadomości lub po prostu na nie wejdź to po chwili mi się nacina, nie wyskakuje klawiatura, dosłownie nic... Macie jakieś propozycje co z tym zrobić ?
.leon.com.pl | 30 Sep 2013, 18:09
m3kfnioev
Nie polecam tego telefonu, ponieważ tuż po drugim drugim dniu użytkowania, zaczyna się nacinać. Szkoda kasy i a przede wszystkim nerwów!!!
.leon.com.pl | 30 Sep 2013, 13:09

wolowina2000
Ten telefon jest świetny, 2-rdzeniowy procesor widać już od razu, chodzi płynnie, bez lagów, nawet tak wymagające gry jak temple run 2 chodzą bez zacięcia, aparat jest bardzo dobry, wideo nie jest takie złe jak w niektórych recenzjach opisują, wyświetlacz jest świetny, znakomita rozdzielczość, wszystko widac wyraźnie. Z czystym sercem polecam ten telefon.
Jedynymi wadami tego telefonu jest średniej jakości głośnik oraz 512 mb RAM'u lecz z tym drugim, nie widac tego, telefon pomimo tego pół giga i tak chodzi świetnie. Polecam!!! Z czystym sercem.
.internetia.net.pl | 26 Sep 2013, 17:09
jay300
Bardzo chciałem ten telefon ponieważ wygląda niesamowicie solidnie, parametry są świetne. Pamięć ram 512mb, też nie jest tak tragiczna. Polecam wszystkim! :)
.239.180.1 | 22 Sep 2013, 13:09
nanditos
Mam ten telefon od 2 miesięcy i jestem zadowolony. Macie błąd w specyfikacji, bo radio nie posiada RDS.
Przykro mi, nie jestem w tej chwili w stanie zweryfikować tej informacji we wszystkich wersjach smartfona. Jeśli RDS jest w specyfikacji - został podany w danych producenta.(jf)
.147.0.12.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl | 13 Sep 2013, 17:09
dan71
Już po miesiącu użytkowania chciałbym się podzielić swoją opinią. Telefon zakupiłem po analizie komentarzy z tej strony.I jestem z niego bardzo zadowolony :)
Podziękować też chcę przy okazji użytkownikowi ~kaaqua , za "małą" pomoc :)
Smartfon chodzi bardzo szybko, nie ma zwiech. Raz zdarzyło mu się zamyślić, przed przywróceniem ustawień fabrycznych, teraz tego nie ma.
Bateria w przypadku mojego smartfona trzyma 1-2 dni, ale:
-wifi w domu używam dość dużo
-3G też nie żałuję
-czasami navi z 0,5h do 1h....
-dzwonię średnio do 0,5h w ciągu dnia
-sms kilka sztuk na dzień
-FB,Whatsapp (3g wiadomo)
-e-maile (też przez 3G,gdy jestem poza domem)
Przydałoby się trochę więcej "życia" na baterii,ale to w końcu smartfon i trzeba się przyzwyczaić..
Tak jak u użytkownika~lisu28 moja bateria ma pojemność 1950 mAh
Dokładny napis na baterii:
"HB5V1HV 3.8V 2020mAh 7.7Wh (typ)
Rated capacity 1950mAh 7.5Wh
GB/T 18287-2000"
Zakupiony w Play.

Wifi działa bardzo dobrze,szybko znajduje sieć.
GPS nie zawodzi,sygnał satelit łapie dość szybko.
Aparat nawet niezły :)

Jeśli chodzi o jakość rozmów i zasięg-nie mam zastrzeżeń.

Podsumowując niezły telefon za rozsądne pieniądze,dla użytkowników o niedużych wymaganiach. W swojej roli sprawdza się w 100%.
Jak najbardziej polecam :)
.srv.volvo.com | 06 Sep 2013, 10:09
nnnnn....nnnn....
Bardzo fajny telefon. Chciałam kupić Samsunga galaxy s4, ale wolę ten. Mam go już trochę i jest naprawdę super. Aparat robi naprawdę b. dobre zdjęcia. Dla mnie jedynym, malutkim minusem jest brak menu. Wszystkie aplikacje są na ekranie głównym. Można się przyzwyczaić. Polecam ten telefon.
.182.170.199.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl | 05 Sep 2013, 10:09
lisu28
co do baterii i opinii tu o niej przeczytanych:
Kupiłem telefon jakieś 3 miesiące temu w T-mobile i moja bateria ma pojemność 1950mAh
Dokładny napis na baterii:
"HB5V1HV 3.8V 2020mAh 7.7Wh (typ)
Rated capacity 1950mAh 7.5Wh
GB/T 18287-2000"
.adsl.inetia.pl | 03 Sep 2013, 22:09

Wszystkich opinii: 140. Pokazuję od 81 do 90.