R E K L A M A

Honor 8X
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 56. Pokazuję od 11 do 20.
73,2% 
 10,7% 
 16,1% 
JarekPrz
Genialny telefon za swoje pieniądze.
Istotne sprawy: żadna hybryda, trzy oddzielne sloty, gniazdo słuchawkowe, NFC, wielki wyświetlacz w ramach starszego telefonu o ekranie 5,5 cala.
Mogę narzekać, że głośnik do rozmów jest okrągły i trzeba pilnować, by nie przesunąć telefonu względem ucha.
Aparat robi swoje, mimo, że nie ma B20, Internet śmiga niemal wszędzie.
Telefon w etui z pudełka jest dość wytrzymały. Podobne upadki Asus Zoom S opłacił wysłanym ekranem. Tu nic.
W dodatku telefon nie boi się zachlapania, deszczu, a nawet mrozu.
Sőt to dobre 6-7 godzin.
.235.181.194 | 26 Oct 2019, 21:10
dsniel1983
swietny telefon..kupilem go za 899zl...wczesniej mialem padake y6 2018...kompletna porażka... honor 8x jest mega szybki.. nic sie nie tnie nawet na ulamek sekundy.. bateria mi trzyma ok 60 godzin(12 godzin w pracy włączony bluetooth pod sluchawke, transmisja danych 24h/dobe,gps ok godziny dziennie, rozmowy ok 2-3 godziny dziennie, you tube ok pol godziny dziennie i z 50 smsow dziennie)
zalety:
-szybki,dobry wzmacniacz dzwieku na sluchawke bluetooth (duzo glosniej i lepiej słyszę na tej samej sluchawce niz w innych telefonach),bateria, aparaty przy swietle dziennym,pamięć (128gb), czytnik lini papilarnych, design(ja mam niebieskiego)
wady: przy slabym swietle tj. wieczorem w domu przy ledach w pokoju zdjecia średnie
dioda powiadomień bardzo słaba-w dzień ledwo widac albo w ogóle
w tej cenie nie ma równych.. np. testowałem xiaomi note 7.. przegrzewa na nawigacji i rozlącza gps i ekran.. slaby zasięg + gubił internet(trzeba było wyłączyc i włączyć jeszcze raz transmisje danych albo calkowicie telefon uruchomic od nowa)
polecam honora x8 w 100%
ps. nie gram w gry.. nie wiem jak sie sprawuje grafika w tym smartfonie;)
.254.213.3 | 21 Sep 2019, 12:09

maciek94
Po aktualizacji androida do 9 Pie nie nie działa mi aplikacja sklepu play ani nie mogę dodać konta google. miał ktoś taką sytuację? lub jak wrócić do poprzedniej wersji androida
.230.66.231 | 14 Jul 2019, 12:07
Sztandi7
W nawiązaniu do poniższych fachowych opinii: telefon robi zdjęcia w innych formatach niż 4:3, a asystenta google można wyłączyć, natomiast jak kupuje się chińczyka to trzeba się liczyć z tym, że jest problem ze zmianą softu ale mając umiejętności we wgrywaniu firmware i to da radę obejść.
Generalnie telefon bardzo udany, bateria ładnie trzyma, aparat robi dobre fotki, choć czasem AI nie trafia ze scenerią. Pracuje w miarę płynnie i bez przycięć. Na chwilę obecną nie warto wgrywać Androida 9.0 bo w pewnych przypadkach muli telefon po kilku tygodniach działania. Ja wróciłem do 8.2 i czekam na 9.1 w którym jest kilka znaczących zmian, m.in z systemem plikow. Podsumowując - w tej półce cenowej jeden z lepszych. Telefony zmieniam średnio co 2-3 miesiące a tego mam już pół roku i na razie nie planuję się przesiadać na inny.
.78.71.179 | 13 Jul 2019, 15:07

GLEBO$
Rzadko to robię, a jak już piszę opinię, to zazwyczaj negatywną.
Również prowadzę firmę, miałem samsunga galaxy note 8 i xiaomi mi9.
Po tym, jak samsung wysunął się z kieszeni i stłukłem dotyk wraz z ekranem, oddałem mi9 do sklepu, był to szalenie niedopracowany telefon.

Jakość zdjęć w samsungu i mi9 jest porównywalna :) Chciałem mieć duży ekran w telefonie, na którym da się oglądać filmy na warsztacie, obsługiwać maile,mesendżery, przeglądać internet wgodnie czytać wiadomości i smsy.

Biorąc telefon na firmę odliczając VAT wyszedł mnie nowy 720zł i stwierdzam, że w niczym nie jest gorszy od mi9/samsunga note 8.
Ma bardzo dopracowany soft. nie zawiesza się przy próbie zakończenia połączenia jak samsung, nie wybudza się samocznnie w kieszeni jak xiaomi mi9. Czytnik z tyłu jest błyskawiczny. Zarówno note8 jak wbudowany czytnik w mi9 w ekran nie dorównuje. Dźwięk jest ok, tylko słuchawki trzeba mieć jakieś normalne. Na sunheisserach świetnie to gra :)

szybki, nie zamula, zdarza się czasami, że pomyśli pół sekundy, czy mi to przeszkadza, niezbyt. Głośnik faktycznie jest przeciętny i musiałem kupić JBL GO na bluetooth. Na + sygnał sieci wifi i zasięg jest lepszy niż w note8/mi9 rozmówcy słyszą wyraźnie ja też ;)

Wyświetlacz nie jest tak dobry jak w samsungu. W mi9 mimo, żeamoled, to czerń słaba ogólnie ekran jest w honorze 8x gorszy i nie ma co gadać. Trochę za ciemny i te kolory blakną pod kątem, ale nie są przekłamane. jak patrzymy pod kątem są mocno sprawne, ale widać co oglądamy. Po recenzjach spodziewałem się że jest gorzej.
No i brak stabilizacji na filmach, od tego mam gopro haro 3+ black ;)

W obecnej chwili nie odstaje on szczególnie od telefonów za 1600zł.
W obu poprzednich miałem ładowanie indukcyjne i nie korzystałem,bo jest za wolne, a podkładka indukcyjna 20W do xiaomi jest za droga i mnie nie stać. USB micro mi nie przeszkadza, nie muszę wyrzucać starych kabli :)

Reasumując dość szybki, ram 4gb wystarcza, świetna bateria!!w porównaniu do mi9/note8 przepaść + :) dużo wbudowanej pamięci wbogaconej o czytnik kart, niezły aparat, dobre audio na słuchawchach, dobry zasięg LTE/WIFI i GPS też błyskawicznie łapie fixa, gniazdo jack, akurat mam słuchawki BT i byłoby git, gdyby nie skisła bateria, a tak włączam na kabel i grają dalej :)

Gorąco polecam i nie widzę sensu wydawania za telefon 3-4tys zł, który po pół roku spadnie o połowę. Wolę mieć tańszy i nie płakać jak się pająk na ekranie zrobi ;)

A niestety przod szklany, tył szklany na którą stronę nie upadnie, to coś się zbije... :D

Ogólnie świetny telefon. Duży wyświetlacz, to niewątpliwy atut tego urządzenia i daje radę, szczególnie na netflixie i youtube...

Dużym minusem jest długo ładujący się akumulator, natomiastna plus nie rozgrzewa mocno powerbanka. To tak naprawdę jedyna większa wada, bo przyzwyczaiłem się do DASHCHARGE z oneplusa 5T którego miałem i 45 minut do 80% VS 2h w honorze nie rzuca na kolana, ale to nie jest flagowiec za 3K.
.221.120.57 | 13 Jul 2019, 02:07
Mikis93bench
Telefon idealny do pracy, prowadze firmę i lepszego nie miałem (nawet iPhone jest toporny). Duży wyświetlacz świetny do pisania maili i korzystania z internetu. Pierwszy smartfon którego ładuje co 2 dni a właściwie ciągle Lte i GPS. Oczywiście używam do pracy więc wyświetlacz włączony ok 2h dziennie (maile internet, aplikacje firmowe) , 1.5 g rozmów i na koniec dnia zostaje 60%. Ponoć honor to seria dla dzieci m zdecydowanie tak ale do biznesu też idealny budzetowiec, zastąpił mi bardzo Galaxy S6 w którym baterie ladowalem 2x dziennie.
.173.217.229 | 04 Jul 2019, 17:07
atokeprac
Moje pierwsze wrażania z telefonem były bardzo dobre. Dobre wykonanie, duży ekran i niezła wydajność - przynajmniej na papierze. Problemy pojawiły się po czasie...
Telefon potwornie szybko ubija aplikacja działające w tle, tak jakby brakowało mu ciągle pamięci RAM (miałem 4Gb), w pewnym momencie było to już irytujące. Nie zapisuje uprawnień aplikacji, więc trzeba to robić raz za razem kilka razy dziennie.
Telefon kupiłem z chińskiej dystrybucji z myślą, że wgram wersję oprogramowania przeznaczoną na zachodni rynek. Nic bardziej mylnego. Huawei/Honor już od dawna BLOKUJE taką możliwość, więc jesteśmy skazani na wersję chińską. Co z tej blokady?
To, że aplikacje od Google jak sklep play, mapy, gmail i WSZYSTKIE, które używają konta google (...czyli większość dostępnych) nie działają poprawnie. Wyłączają się, nie synchronizują na czas pokazują błędy. Nie polecam tego telefonu NIKOMU, tak samo jak i marki Huawei, za to że zablokowali możliwość wygrywania softu na własną rękę. Strzelili sobie w stopę.
Telefon ten stał się dla mnie bezużytecznym szmelcem.
.37.35.62 | 21 Jun 2019, 20:06
Davidofffcccc
Witam, od jakiegoś czasu szukałem telefonu dla siebie wszystko zaczęło się dokładnie pod koniec 2018,kiedy zepsuł mi się telefon huawei y 6 2018, ale nie byłem zadowolony z niego. Kupiłem Samsunga j7 który był lepszy ale mi się znudził zresztą wszystkie samsungi ostatnio wyglądają tak samo. Sprzedałem go. Kupiłem okazyjnie Motorole moto e5 plus i podobał mi się cały ten telefon ale szybkość działania już nie, i tak sprzedawał em i kupiłem następnego xiaomi redmi note 5, i na początku extra do momentu kiedy mi nie spadł i się całkiem zepsuł. Szukałem szukałem i po pół roku po co. Jesiecznej wymianie telefonu w kwietniu tego roku odkupiłem honor 8x, telefon u tego pana miał miesiąc i dwueletnia gwarancję. Dla mnie ten telefon ma wszystko, jest świetny długo trzyma bateria, ma dużo pamięci, zdjęcia są ok, ładuje się w miarę szybko, aplikacje się świetnie i szybko wygrywa, nie zacina mi się wcale. Więc polecam jak najbardziej ten telefon.
.0.35.4 | 09 Jun 2019, 07:06
Marcin z Radomia
Do Mariano.
Kolego absolutnie nie zgodzę się, że telefon robi fotki tylko w formacie 4:3. Co do diody to rzeczywiście jest malutka, mi to nie przeszkadza. Jeśli ktoś chce mieć semafor zamiast diody sygnalizacyjnej, to chwilkę musi zaczekać na smartfony odpowiedniej wielkości. Asystent google? Oczywiście, że można go ukryć, schować, zdeaktywować tak by go nie widzieć. Ja tak własnie mam. Ogólnie urządzenie bardzo mi odpowiada. Troszkę rozmiar przeszkadza w obsłudze jedną dłonią, ale ja już opatentowałem odpowiedni chwyt. Swój model mam od stycznia 2019 i kupiłem wersje 128GB za 1129pln.
.28.112.165 | 07 Jun 2019, 12:06
skorpio
Przeczytałem kilka opini tu, i postanowiłem co nie co dodać od siebie.
Telefon mam od stycznia 2019, więc już sporo czasu.
A więc, aparat robi zdjęcia na cały ekran czyli 18,8:9 13 Mpix, ale trzeba wyłączyć "AI", z tą funkcją robi 4:3 20Mpix (podaję za danymi z aplikacji). Może to być i wadą i zaletą.
Dodatkowo jest kilka trybów, nawet wolne tempo 480fps i 120fps. Fajny efekt ale jakość nie powala.
Jest też tryb manualny, i nocne zdjęcia sklejane z kilku, tu efekt jest fajny.

Największą zaletą dla mnie jest EMUI, zwłaszcza możliwość konfigurowania uruchamiania aplikacji. Można zdecydować która z posiadanych apek może się włączać automatycznie, i czy mogą ją uruchamiać inne aplikacje jak i czy może działać w tle, a co za tym idzie bateria trzyma dłużej. U mnie, przy umiarkowanym korzystaniu z telefonu, od 80 do 40% wytrzymuje ponad 12h (muzyka na słuchawkach bluetooth, autobusów, pisanie na whatsapp)
Dla tych co oszczędzają neta też sporo ustawień, można nawet całkowicie zablokować aplikacja dostap do internetu mobilnego, ewentualnie /i do roamingu, gdy inne z niego korzystają.
Ekran duży więc do nawigacji najlepiej się sprawdzają gesty,można też używać wiszącego przycisku.
Jest też możliwość uruchomienia zmniejszonego ekranu do obsługi jedną ręką.

Co prawda telefon nie ma szybkiego ładowania ale w zestawie jest ładowarka 5V/2A czyli taka jak w standardzie quickcharge 1/2, a ładuje się dość szybko, około 1,5h od 0 do 100%. Bardzo sporadycznie używając telefon wytrzymał 6 dni, jest to przetestowane przeze mnie.
Dużym atutem jest też spora ilość pamięci, i to że nie ma tu hybrydowego gniazda, i można rozszerzyć pamięć, a zarazem mieć dual sim.
Mój czerwony model posiada i radio i NFC. Ma też Face id i czytnik linii na pleckach.
.193.86.228 | 13 May 2019, 14:05

Wszystkich opinii: 56. Pokazuję od 11 do 20.